2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jirka 16.10.2006 21:58

členem strany šibalů

Ehm, myslím, že pan Jičínský jaksi pozapomněl, že patří ke straně pana šibala Paroubka. Jinak by asi taková moudra asi nepsal.

Joska 16.10.2006 18:25

Já bych Vám to pane Jičinský vysvětlil

Píšete, že by Paroubek měl dostat druhý pokus. Možná, že máte pravdu.. Ale kdyby ji (tu šanci sestavovat vládu) náhodou opravdu dostal, je to podle mne zralé na opětovné vyjití občanů do ulic! Protože již nelze rozeznat ČSSD od KSČM, tj. strany se zločineckými sklony. Ta naše "revoluce" byla pane Jičinský vedena právě proti této straně....

JS 16.10.2006 18:42

Re: Já bych Vám to pane Jičinský vysvětlil

Pravda, rodil mezi Paroubkovymi socany a komunisty se velice zmensuje. A vypada to, ze je s timto vyvojem p. Jicinsky spokojen. Ja myslim ze uz trochu senilni a mel by odejit do ustrani a pokojne dozit svuj zivot a modlit se za zlepseni politicke kultury v CR, kdyz sam nebyl schopen prispet. Ja bych navrhoval nejdrive se zbavit takovych zrud jakym je Paroubek. Proti nemu jsou vsichni ostatni jako lilije a dokonce trochu blednou i komunisti. 

Svet 16.10.2006 18:10

Zameťte si před vlastním prahem pane Jičínský

pet 16.10.2006 12:25

pane Jičínský!

Copakto?! V posledním odstavci vašeho těžce čitelného článku jste zapoměl vyvinit ze zodpovědnosti vašeho Vůdce - přítele Paroubka.Nebo se pletu?

huhu 15.10.2006 22:56

šibalská moudra

apologetika socanských zlodějen ;-€

Jakub Vosáhlo 15.10.2006 13:53

druhý pokus

Považuji za zcela nehorázné, že člověk, který ve svém civilním životě vzdělává mladé právníky a u zkoušek rozhoduje u bytí a nebytí adeptů právnického stavu opakovaně vyzývá k dodržování neplatného předpisu, který byl Ústavním soudem shledán protiústavním. To že tento člověk má zároveň tolik drzosti se zaštiťovat platnou Ústavou a dokonce i demokratickými zvyklostmi (ačkoliv jeho zcela účelový vztah k nim je za bezmála šedesát let jeho publikační činnosti dostatečně znám) už nelze komentovat tak, aby byla dodržena nová pravidla diskuse na NP.

Jarda 16.10.2006 8:48

Re: druhý pokus

Už se mu to, asi, motá. Že si, ale, nedá pokoj.

jarda 15.10.2006 12:39

Se vám divím

Docela se divím když vidím jak se tu napadají příznivci jednotlivých stran. Při tom je to zbytečné. Berte to tak, jako by se bojovníci o koryta rozpočítali na prvý, druhý. Nic víc v tom není.

zamest si pred prahem 15.10.2006 1:36

no, tak pan Jicinsky zase daval lekce z ustavnosti v sedesatych letech

Pan Jicinsky by se mel predevsim kazdy den omlouvat, jak ovlivnoval zivoty milionu lidi zakony a ustavou, ktere komponoval spolu s Mlynarem st. v sedesatych letech jako hlavni pravni architekt Tondy Novotneho. Neslysel jsem od nej dodnes ani slovo pokani v tom ohledu.

Skopčák 16.10.2006 23:49

Re: no, tak pan Jicinsky zase daval lekce z ustavnosti v sedesatych letech

Bez pokání není odpuštění ale bolševičtí vrazi přece o žádné odpuštění nestojí. Po bolševicku pěkně s náma zatočit chtějí ! ! !        Jen lidé rychle zapomínají, příliš rychle.

NobodyWasHere 15.10.2006 0:30

Není boha nad Paroubka a Jičínský je jeho prorokem

jinak se k tomu nedá nic říci.

J.K. 15.10.2006 6:01

Re: Není boha nad Paroubka a Jičínský je jeho prorokem

Omyl, Paroubek je prcačkář a Jičínský je jeho věrozvěst.

Jarda C. 14.10.2006 23:27

Kdoví, jestli tyhle srdceryvné článečky

vůbec spisuje sám p. Jičínský.  Spíš mi to často připadá, jakoby Lukáš Jelínek vybíral zvlášť podařené seminární práce ze slavné Masarykovy dělnické akademie;-). Jen se tam v zájmu údernosti plácne jméno a fotka nestora ČSSD (dříve samozřejmě KSČ);-).  

Dadacos 14.10.2006 23:20

Poslanec Jičínský zabil logiku

Z. Jičínský: "Přijetí zvláštního ústavního zákona pro zkrácení volebního období - analogie postupu z roku 1998 - je jistě možné, ale sotva se pro ně najde ústavní většina v situaci, kdy se neuskutečnila předpokládaná ústavní procedura tří pokusů."

Poslanec Jičínský, ústavní právník, zabil logiku. Pokud by se uskutečnila ústavní procedura tří pokusů, byla by tu buď vláda s důvěrou (kdyby třetí pokus byl úspěšný), anebo by následovalo rozpuštění sněmovny podle čl. 35 Ústavy ČR a vyhlášení voleb do sněmovny do 60 dnů od rozpuštění podle čl. 17. Žádného zkrácení volebního období dle vzoru 1998 by nebylo tudíž vůbec zapotřebí.

Jakub Vosáhlo 15.10.2006 13:57

Re: Poslanec Jičínský zabil logiku

R^ Máte naprostou pravdu, ale chodit na pana profesora s Ústavním právem je dost nesmyslné. Jemu ke spokojenému dožití na fakultě stačí zážitky z Husákovy komise provádějící federalizaci, což je to jediné, co mu dovolili přednášet.

Ladislav N. 15.10.2006 22:40

Re: Poslanec Jičínský zabil logiku

 Rv;-D ;-P ;-DR^ .... Trefa! Ono ta tak skutečně asi bude, jinak by se ČSSD nemohla dopouštět takových právních nehorázností (viz rozhodnutí ÚS), jakých jsme byli (a možná ještě budeme) svědky...

Smil 14.10.2006 22:48

ústavnost?!

Pan Jičínský se zapomněl zmínit, ve kterém článku ústavy

se nalézá klauzule o tom, že druhý pokus o sestavení vlády by měl mít

zástupce druhé nejslinější strany. pokud se nepletu byl tento návrh ODS

zamítnut. Tak nechápu proč by měl mít tuto možnost JP dnes.

bruner 15.10.2006 7:15

Re: ústavnost?!

ústava neříká, koho konkrétně jmenuje a tedy ani pan Topolánek neměl být favorizován. Kdyby prezident jmenoval vás i to by bylo v pořádku, protože výběr není omezen. Dokonce mohl jmenovat i sám sebe.

Radek Laušman 14.10.2006 21:11

ústava

Vážený pane Jičínský, jak jsem již uvedl v reakci na článek pana lidovce Šuly, je zajímavé, že vy jako představitel strany, jejíž vláda si 3 měsíce nedělala s jakoukoli ústavností starosti a úspěšně prodlužovala své vládnutí bez jakékoliv opory v ústavě úmyslným blokováním volby vedení sněmovny, najednou burcujete proti zdržování při sestavování vlády "kvůli" obstrukcím ODS. Pokud znám dobře ústavo měla vláda 30 dní na požádání důvěry, to splnila do posledního písmene. Demisi už také dle ústavy podala a nebylo to rozhodně 3 měsíce po nevyslovení důvěry. Dále opět jako všichni z vašeho tábora vědomě uvádíte občany v omyl jakýmsi návrhem na změnu ústavy, o pověření politika z druhé "vítězné" strany sestavením vlády. (Ponechme stranou výraz vítězné, protože pouze jeden vítěz, protože vaše strana nezískal stejný počet hlasu což by ji opravňovalo nazývati vítězem druhým či prvním jak známe ze sportu). Tento návrh změny nebyl schválen zůstal pouze návrhem, tudíž nechápu proč se na něj odvoláváte, v ústavě o tomto není ani slovo, tudíž to nemůže být ani ústavní stanovisko. Další vaše nepravda tkví v tom, že debata o zkrácení volební období bude na pořadu dne až po vyčerpání všech třech pokusů o sestavení vlády. Dovolte citaci z ústavy "Poslaneckou sněmovnu může rozpustit prezident republiky, jestliže a) Poslanecká sněmovna nevyslovila důvěru nově jmenované vládě, jejíž předseda byl prezidentem republiky jmenován na návrh předsedy Poslanecké sněmovny". Z této citace je jednoznačné, že po nevyslovení důvěry na třetí pokus prezident sněmovnu rozpustí, aniž by o tom poslanci museli jakkoliv rozhodovat. Na Závěr bych vám tedy chtěl poděkovat za vaši snahu z lekcí ústavnosti, ale možná by jste se především měl zamyslet zda my občané a voliči jsme jen stádu nevzdělanců a oveček, které poběží tam, kam je nasměruje ovčácký pes a nebo svéprávní občané. A nebo by jste si měl ústavu alespoň přečíst, když už jste se na ní podílel.

J.K. 15.10.2006 5:59

Re: ústava

Druhý vítěz je úplně správně. Například to platí v boxu. Mohamed Ali vás sklátí K.O., ale vy zůstáváte druhý vítěz.

StandaT 14.10.2006 21:07

..

A kdy se nám od Velkého Vykladače dostane poučení o převolení Vlčka?

lo 14.10.2006 19:01

Paoubek žádného poslance nad 1OO nemá

Chce se jen vrátit rychle k vládě a zamést stopy dřív než vylezou další mafiánské praktiky socanů a beztak i něco hodně ošklivého na pana Paroubka samotného!

Pegas 14.10.2006 18:01

Jakkoliv nejsem voličem ČSSD

musím dát panu prof. Jičínskému  za pravdu. Prezident v žoldu ODS nejprve odmítl přijmout demisi staré vlády a nyní obstrukčně chce kádrovat počet poslanců, hlasujících pro vládu ČSSD. Když vidím sqadru ministrů

 ODS Tlustého, Langra, Štěpánka etc. v čele s panem Topolánkem, nemohu se zbavit pocitu, vyjádřeného slovy "kam se žítíš, země Česká?"

bruner 14.10.2006 19:02

Re: Jakkoliv nejsem voličem ČSSD

i když jsem již dříve psal o tom, že čistě z ústavního hlediska viděno, nepostupuje prezident zrovna dobře, z širšího hlediska PAK NASTÁVÁ SITUACE, KDY BY KOALICE DVOU NEBO VŠECH STRAN BYLA ROZUMNÁ, PROTOŽE ODPOVÍDAJÍCÍ VÝSLEDKU VOLEB.

Fany 14.10.2006 21:31

Re: Jakkoliv nejsem voličem ČSSD

Proč všichni socani a jiní soudruzi začínáte větou Ač (jakkoliv, i když, přestože) nejsem voličem ČSSD .......? Nikdo vám to nevěří. Buďte alespoň upřímní, když už si lžete navzájem.

PS: Země Česká se dořítila s vaší pomocí na kraj propasti. Teď záleží na nás všech, zda se stačí otočit a nebo udělá ještě jeden paroubkovský smrtící krok. Hádejte kterou variantu podporuji?

Am 15.10.2006 10:38

Re: Jakkoliv nejsem voličem ČSSD

Jestli se pletu, klidně mne opravte : President Klaus nemohl ( v duchu ústavy ) demisi vlady tehdejšího premiera Paroubka přijmout, protože nebylo dovoleno ve sněmovně místo předsedy sněmovny, jak se tehdy páni politici dohodli a tedy ono páně Paroubkovo gesto bylo jen dalším zbytečným výlevem.

Minutus 15.10.2006 12:30

Re: Jakkoliv nejsem voličem ČSSD

Berte politiky jako duševní župaře a fekálisty, kteří se dobrovolně ujali úkolu přehazovat ten nejhorší morální hnůj za vás. Situace se tím stává jasnější, jak oni říkají transparentnější. Čím větší lopaty dotyčný nabírá, tím větší je "pracant" a musí se těšit zvláštní ochraně a úctě aby ten smrad kolem sebe vydržel. Pokud máte dobrý žaludek pevné svaly a pořádné vidle, pusťte se do toho taky. Skutečných talentů, jako je pan Tlustý, Gross, Langr, Paroubek je v politice nedostatek. Topolánek je druhá liga, ale má na postup, jak se ukazuje. Na politika je stále mladý a perspektivní. Rýsují se i další talenti, však je všichni známe, je to jak ve sportu. ;-)   

P.S. Země Česká je O.K. - vstupujeme do Evropy a potřebujeme nadané a sebevědomé lidi všech druhů.  

čtenář 15.10.2006 18:38

Re: Jakkoliv nejsem voličem ČSSD

Souhlas. Požadavek na 101 poslanců měl být z Hradu řečen okamžitě po volbách nebo nikdy.

Starý J. 14.10.2006 17:18

Dělá si z vás prcinu

….Topolánkův výrok „až se jednou ráno probudím, řeknu si - dnes by bylo dobré podat demisi“…. Bohužel zesměšňujete sám sebe, když to nepoznáte. Mě to tedy velmi pobavilo, neb je to parafráze na množství podobných vtipů. Daleko závažnější byl Paroubkův výrok, že vládne z pověření vyšší moci. On to totiž myslel zcela vážně. Má vyšší poslání. Hitler ho měl taky!