6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
hodne neRath 14.2.2007 16:47

at promluvi bursik...

http://www.zeleni.cz/3448/clanek/martin-bursik

-na-sjezdu-nemeckych-zelenych/

Hogofogo 14.2.2007 16:34

Zelená cesta do chudoby

Topolánková aféra selhala tak vzhůru proti zeleným. Pro jistotu je spojíme se socany a pokud bude málo tak ještě s komunisty. Hlavně aby se nezapomnělo že jedinou spravedlivou bojovnicí je Bobošíková.

Nedej bože až se podaří komunistům přijít z něčím populistickým to uvidíme jak Bobošíková zrudne.

Silně připomíná jednoho politika, který mohutně mobilizoval masy proti komunismu, a pak vlezl komunistům do (Y) , aby jej zvolili. Holt zlatý český populizmus. Lidi na to dají.

Emp 14.2.2007 16:38

Re: Zelená cesta do chudoby

proč neargumentujete věcně?  Osobní invektivy jsou k nicemu.

Mirek od lesa 14.2.2007 16:18

Demagogie je nosná vlna nezávislé politiky.

Nezávislí a zelení byli vždy kloakou normální poplitiky. Kdo přišel v běžném politickém životě zkrátka. přidal se vždy k nějaké protestní straně. Tato strana nikdy neměla nějaký konstruktivní program, nýbrž svoji existenci založila na negaci všech hodnot tvořících současnou společnost.

Rolincová 14.2.2007 15:43

více Bobošíkových

Paní Bobošíková, moc a moc Vám fandím a doufám, že příští volby budou pro Vaši stranu úspěšnější. Konečně  by se do politiky dostaly inteligentní ženy a pomohly změnit tu naši současnou politickou realitu. Rol.

Mirek od lesa 14.2.2007 16:23

Re: více Bobošíkových

Děkujeme, odejděte,nikdo vám nevěří!

sti 14.2.2007 17:23

Re: více Bobošíkových

ochraň nás pánbůh nebo něco podobného!

vládík 14.2.2007 18:14

Tak velkou srandu

si dělat nemusíš.

Kuba 14.2.2007 15:33

Nezodpovědná politika

Paní Bobošíkovou absolutně nesnáším. Myslím, že nejsem v tomto státě sám. Nesnáším ji už od dob jejího moderátorství v TV, televizní krize a nedal bych ji nikdy hlas ani do evr. parlamentu ani nikam jinam. Na druhou stranu hloupá není. Je zde v současnosti velký elektorát voličů, kteří se cítí zklamáni a kteří již procitli a poznali jací ti zelení vlastně ve skutečnosti jsou a o co jim jde a co nám obyčejným lidem (voličům) může jejich nezodpopovědná politika přinést. Bude to asi jenom zavedení ekodaní a následné zdražení tepla, elektřiny, benzínu, nafty a potažmo dalších komodit, které se u nás vyrábí. Potom všichni investoři, které jsme zde s velkou slávou přivítali odejdou na východ ne proto, že zde bude drahá pracovní síla a tam levná, ale proto že jim rapidně narostou náklady na vstupech. A že tam si s ochranou přírody nedělají hlavu, to snad pochopí i pan Bursík s paní Kuchtovou.

Takže je smutné, že toto politikum musí uchopit zrovna paní Bobošíková, ale když to neudělá nikdo ze současné politické garnitury, tak se jí nemůžeme zase tak moc divit.

Lájoš B. 14.2.2007 16:06

Re: Nezodpovědná politika

Vykašlat se na starosti s přírodou to je ta správná politika. Blahopřeji.

Emp 14.2.2007 16:19

Re: Re: Nezodpovědná politika

Nechcete emigrovat do USA nebo do Číny? Já mám pořád pocit, že se tu snažíte každého poučovat a moralizovat, přičemž byste měl začít hlavně v té americe , a čínu trochu přiškrtit. Myslím, že byste udělal pro přírodu mnohem víc.

Mimochodem, nevšiml jsem si, že by tu někdo psal o tom, že na starosti s přírodou kašle... Jenže  to Vy nevidíte. Jak se nehlásí přesně vaše zelené idee, nazvete člověka komunistou, ropákem či antiekologickým živlem.  A to se pak nedivte, že se lidé odvracejí.. :-)

Lájoš B. 14.2.2007 17:47

Re: Re: Re: Nezodpovědná politika

Lžete. nikde ode mě nenajdete nadávky do komunistů, ropáků či antiekologických živlů. Vy jste si to vymyslel a teď mě za to napadáte. Lháři prolhanej.

Emp 14.2.2007 18:31

Re: Re: Re: Re: Nezodpovědná politika

proč jste tav vztahovačnej? použil jsem malé "v" to jest zobecnění, byl jsem nazván tímto zpusobem již hodněkrát od zelených. To, že Vy toto nepoužíváte je chválihodné, nicméně si příště ten muj příspěvek přečtěte víckrát po sobě a dávejte pozor na ty drobnůstky , jako jsou malá a velká písmena , díky

Emp 14.2.2007 18:34

Re: Re: Re: Re: Nezodpovědná politika

nicméně pro korektnost to zpřesním.. Mnozí ze zelených nazývají odpůrce jejich názoru tím, čím jsem napsal... Pokud se Vás muj příspěvek nějak dotknul, vězte, že nebyl důvod, šlo jen o jakýsi povzdych, a za určitou nepřesnost svého příspěvku se Vám dodatečně omlouvám.. ok?

Kuba 14.2.2007 17:19

Re: Re: Nezodpovědná politika

Lajoši B.,

rozhodně mi není lhostejné co bude s přírodou, Odpad se snažím třídit, topím zemním plynem, což sice není bez zplodin, ale je to lepší než uhlí, snažím se nesvítit nikde zbytečně, zkrátka dělám, co ze své pozice dělat můžu, Ale taky chci si pustit počítač, kdy chci, abych s Vámi mohl polemizovat. večer si chci pustit fotbal, nebo jít do kina a nepřemýšlet, jestli si to ještě můžu dovolit, což bych musel dělat v případě, že bychom elektřinu vyráběli pouze z obnovitelných zdrojů a kilowathodina by stála ne 3 Kč, ale třeba 9, což je zhruba náklad na výrobu elektřiny (bez dotací) z větrné elektrárny.

 

sti 14.2.2007 17:28

Re: Re: Re: Nezodpovědná politika

co produkují obnovitelné zdroje - nesou to klimatu nebezpečné zplodiny?

Emp 14.2.2007 18:43

Re: Re: Re: Re: Nezodpovědná politika

no, tak při jejich provozu nic neprodukují, jenže se musí z něčeho vyrábět, nějakou technologií a musí se rovněž likvidovat po zkončení životnosti.  A ty parametry na OZE (vztažený na výkon) zas tak úžasné nejsou... asi tak.

Lájoš B. 14.2.2007 17:53

Re: Re: Re: Nezodpovědná politika

Kubo, napsal jsem snad někde, že uznávám jen výrobu elektřiny z obnovitelných zdrojů ? Nic takového jsem nikdy nenapsal, nejsem idiot. To co považuji za nepřijatelné je snaha bagatelizovat a zesměšňovat obnovitelné zdroje a tvrzení typu, nemá smysl nic šetřit, drancujme, dokud žijeme.

Kuba 14.2.2007 18:06

Re: Re: Re: Re: Nezodpovědná politika

Lájoši B.,

Já jsem taky nikdy nenapsal, že nemá smysl šetřit, že se máme vykašlat na přírodu, nikoho nevyzývám k jejímu drancování, obnovitelné zdroje nebagatelizuji. Mají svůj význam, bohužel však jejich masívní použítí sníží  konkurenceschopnost naší ekonomiky. Jenže tuto pravdu jsem z úst politiků ze strany zelených nikdy neslyšel a ani neuslyším. A co je nám platné, když budeme v Evropě šetřit, když v ostatních částech světa se bude vesele kouřit z komínů dál.

Lájoš B. 14.2.2007 19:01

Re: Re: Re: Re: Re: Nezodpovědná politika

Oni na to Číňani taky přijdou, žádnej strach. Zatím se proláklo opakované otrávení veletoku, začínají mít těžké problémy se zdravotním stavem obyvatelstva vlivem nedodržování elementárních zdravotnických a ekologických zásad ve výrobě (asi 14 dní zpátky v TV pěkný příklad "ruční" recyklace bordelu dovezeného ze západu) a až západní svět skutečně pocítí, že pirátský šmejd vyráběný v Číně vede k masivnímů zavírání fabrik a vede k masové nezaměstnanosti, pak Čína "končí". Tohle už má za sebou například CCCP a dnes musí sázet na drancování nerostných surovin.

Emp 14.2.2007 19:12

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nezodpovědná politika

Lájoši, já v tomhle tak optimistický nejsem. V Číně se razí heslo "kupředu levá" a ambice, především ekonomické (ale i vojenské) mají obrovské. Nejsem si tedy jist, že by v dohledné době nějak měli "šetřit" Už jen proto, že je jejich cílem konkurovat ekonomicky nejen v regionu, ale i Evropě a USA, díky levné pracovní síle, která levná ještě nějakou dobu zůstane. Zárověň má Čína 3krát víc lidí, než celá EU a relativně malou produkci CO2 na hlavu. Ale prudce se zvedá. S těmi příklady máte pravdu, ale zas - je jich třikrát víc, takže bych i ty causy porovnával s trojnásobkem EU. Přičemž otravování řek a nejrůznější chemické havárie se dějí v EU rovněž a nejsem si jist, zda té číně EU nekonkuruje... nevím.

Co se týče šmejdu z Číny, taky bych nebyl tak optimistický. Do Číny se stěhují světové značky a kvalita roste, nakonec je to docela poznat.. alespoň já vzrůst kvality cítím.  Světové formy nvíc díky technologickým postupům nedovolí vyrábět šmejdy. Zkrátka.. pokud se budou značky stěhovat do Číny, nemyslím si, že by byla ohrožena. A pokud jim nebude klást požadavky na CO2 a ekologické limity, bude prudce růst a obávám se, že ji nikdo nedonutí cokoli dodržovat... To je muj názor

sti 14.2.2007 17:22

Re: Nezodpovědná politika

Ale ochopili, že je vhodné podporovat vládu Topolánka!

Šedovous 14.2.2007 15:29

I kdyby se planete oteplovala, přesněji se změnilo klima tak

že ve Střední Evropě bude pár týdnů nad 40 ve stínu, tak co !?

Je přece věcí každého a jen jeho schopností si vydělat na klimatizaci a cenu nutné energie.Neschopní důchodci co se čnili v brigádách socialistické práce prostě nevydrží a problém stárnutí obyvatelstva se tak nějak vyřeší přirozenou cestou.

Lájoš B. 14.2.2007 16:08

Re: I kdyby se planete oteplovala, přesněji se změnilo klima tak

Klimošku ti spláchnou zálpavy nebo urve vichřice, ty rozumbrado.

Ivan Nový 14.2.2007 15:09

... jenže BOBO je populista non plus ultra ...

Píše někdo dole, no ano, ale Zelení taky. K do z nich má lepší odhad toho, co se chytne?

Bubik 14.2.2007 14:55

tak tady pročítám ty příspěvky

a žasnu nad těmi vašimi názory: 

....no ona má vlastně pravdu...ne ve všem, ale skoro ve všem......no jo, já bych se taky připojil....jenže je to BOBOŠIKOVÁ. Fuj, hnus, že se nestydí takhle psát......

A tak je to u nás často. Nějak není důležité co se říká, ale kdo to říká......

stanley 14.2.2007 15:08

re:

R^

Marie 14.2.2007 15:21

Re: tak tady pročítám ty příspěvky

Bobošíková neříká nic, co by lidé už nevěděli, odbornou debatu ať laskavě přenechá profesionálům

Emp 14.2.2007 15:30

Re: Re: tak tady pročítám ty příspěvky

Tak nechápu, že Vás to tak rozčiluje... Když kdokoli okomentuje to, co si myslím, že "lidé vědí" přijde mi to jako zbytečná slova. Jenže problém je v tom, že to, co ona píše zas tolik lidé nevědí, jak z reakcí vyplývá. 

Marie 14.2.2007 17:59

Re: Re: Re: tak tady pročítám ty příspěvky

Přiznám se, bylo to  trochu osobní a svým příspěvkem jsem nic podstatného neřekla, ale ať mi o takto důležitých problémech nekáže Bobošíková a věřte mi, že já se populistických Zelených nezastávám.