3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Raul 27.4.2009 8:14

Proč ODS s touhle lůzou spolupracuje ?

Pokud se po nedůvěře nestáhla do opozice, ale vaří se socany takovéhle předvolební guláše, ztratí veškerou podporu.

chv 27.4.2009 8:14

Jedna věc je na případech Fischer,Füle, Kohout a spol.

mnohem hroznější, a to fakt, že tito bezcharakterní kariéristé (nikoli mladí naivové), mnozí dokonce z dovozu (jako bychom neměli dost vlastních), mají celých uplynulých dvacet let ze svých funkcí bezprostřední vliv na podobu českého státu a jeho chování k občanům. Ksindl typu Klause, Langera, Paroubka, Grosse, Tlustého a dalších, je totiž ve svém zlodějském prostředí od občana tak daleko, že jeho vliv je minimální. Co z toho všeho plyne vážení!? Bez ohledu na to, jestli nám vládne ODS nebo ČSSD, bezprostřední vliv na náš život má celé ty roky parta kariérních svazáků, estébáků a jiného bolševického ksindlu, kterou si bratrstvo ODSČSSD s láskou a příkladnou péčí pěstuje a teď  jim ta samá parta má zajistit klid na práci při absurdním divadelním kusu zvaném kampaň k předčasným parlamentním volbám. Teď jsem možná naivní já když doufám, že jim to dál odmítneme žrát.

A ještě jedna ze života. Na škole jsme měli předsedu Celofakultního výboru SSM. Byl to mladý, naivní soudruh Martin Starec, velký to hlavoun současné ČSSD. Jednoho mého opravdu naivního spolužáka totálně zdeptal za fakt, že na volejbalový turnaj do Finska poslal naše spolužáky Kalába a Nováka (tehdejší reprezentanty), a ne kvalitní a proveřené soudruhy ze svého výboru. Ještě na škole byl pak soudruh Starec přijat do KSČ, aby se později z mladého, naivního komunisty změnil na kariérního, Paroubkovského sociálního demokrata.

rolandszewczyk 27.4.2009 8:29

Re: Jedna věc je na případech Fischer,Füle, Kohout a spol.

určitá část populace bude vždy politicky aktivní v jakémkoliv režimu a mít z toho i ekonomický či mocenský profit,což jedno jest,ten zbytek pro závist se bude ohánět morálkou,

chv 27.4.2009 8:37

Re: Jedna věc je na případech Fischer,Füle, Kohout a spol.

A díky tomu jsme tam, kde jsme - tupé stádo ovcí. Narozdíl od těch ovcí nás ale nestříhají jenom když naroste vlna, ale permanentně. V naprosté většině demoktacií je běžné, že politicky aktivní část populace z toho má ekonomický prospěch, taky je to naprosto normální, ale neděje se tak na úkor společnosti. Jinými slovy, krade se z profitu, ne jako tady, z podstaty. A jen tak na okraj - mám se docela dobře, protože makám od vidím do nevidím, baví mě to a přijde mi to normální. To ale neznamená, že musím tolerovat amorální jednání kariéristického, bolševického šmejdu.

Anonym 27.4.2009 8:04

Už jsem tu někde psal,

že jsem až do nedávna byl hrdý na to, že jsem vzdoroval nátlaku na vstup do SSM.Tehdy se mi to zdálo jako hrdinství, dnes je mi trochu smutno a trochu i stydno, že jsem měl o sobě tak veliké mínění.

Nicméně nesouhlasím s autorem článku. Studoval jsem na mimopražském gymnáziu a u nás se skutečně nejlepším studentům členství ve straně nabízelo. A vím, že si toho ti, kterých se to týkalo, moc vážili. Mnohokrát jsme o tom vášnivě diskutovali (tehdy nás takové skutečnosti nerozdělovaly tak, že bychom spolu nemluvili), co je správné a co je lepší. Oni (alespoň ti, se kterými jsem se tehdy hádal), tvrdili, že je načase věci změnit. Ale že tak lze učinit mnohem efektivněji zevnitř než například vzdorem zvenčí.

Tvrdit, že se člověk před maturitou nemůže v životě i v politice dopustit naivností, je podle mého názoru, vážený pane autore, nesmysl. Vrchol duševních schopností Vám v politice není nic platný, nemáte-li zkušenosti. To je,  jako byste tvrdil, že nejlépe je vstupovat do manželství v tomto věku, protože jste intelektuálně na svém vrcholu. Nesmysl.

A že se jejich názor ukázal nesprávný? Ano. Dám vám však příklad z doby nejaktuálnější. Na Praze 5 vznikla po volbách v roce 2006 paradoxní situace, kdy se zastupitelé ODS i ČSSD z důvodu náhledu na více než kontroverzního starostu Jančíka rozdělila i do koalice i do opozice. A jestlipak víte, čím argumentovali zastupitelé ČSSD, kteří přijali svých třicet stříbrných? No přece tím, že když budou v koalici, mohou lépe Jančíka kontrolovat a nedopustí již nepravosti, které jeho vládu na radnici od samého počátku provázejí!

Jestliže něco takového připustí lidé více než dvojnásobně staří, proč vyčítat naivitu maturantovi? Mám doma tři teenagery. Jejich politická naivita, přes veškerou mou snahu o výchovu, je tak veliká, že jenom trnu, aby se již v tomto věku do politiky skutečně nepustili. No, ale Vy máte jasno, a to jak do minula, tak do budoucna. Ó jak Vám závidím!

Winglet 27.4.2009 8:32

Re: Už jsem tu někde psal,

Musím se k tomuto názoru připojit. Asi si tu dobu pamatujeme každý jinak, takže jakkoli rád čtu autorovy články, tentokrát s ním nemohu souhlasit. Ono totiž na rčení, že přání bývá často otcem myšlenky, je hodně pravdy a obávám se, že to se panu autorovi tentokrát tak nějak přihodilo. Též jsem studoval v osmdesátých létech a měl tu smůlu, že v oné kritické době, kdy - jak pravila profesorka třídní - škola musela naplnit směrná čísla a dodat rodné straně požadovaný počet kusů, jsem patřil mezi nejlepší. Obrátil jsem se tedy o radu na rodiče, vždyť dokud jsem studoval, byl jsem na nich nejméně finančně závislý. Otec byl ředitelem podniku, současně nestraník, měl s tím neustálé problémy a zřejmě se bál dopadu případného odmítnutí na celou rodinu. Už tehdy to pro mne znamenalo trauma a trvá dodnes. Takže tím Vaším "kalkulem" pane autore, jsem si život rozhodně nevylepšil ani tehdy...

bovrti 27.4.2009 10:23

Re: Už jsem tu někde psal,

Pokud tedy rozumím Vašemu článku, vstoupil jste do strany, abyste naplnil směrné číslo. "Kalkul" se Vám nevyplatil. Tak proč jste tam vstoupil. Nebylo to z přesvědčení, nebyl v tom kalkul, co to tedy bylo. Pravděpodobně tatínek zůstal ředitelem. Ale v tom byl ten kalkul. Víte, nevyčítám to nikomu. Mám takových lidí kolem sebe dost. Ale rád bych, aby si uvědomili, že to není o "naivitě", ale o morálce. Pokud do strany někdo nevstoupil z přesvědčení, pak to byl kalkul. A právě tímto způsobem komunisti dosahovali nalomení lidí a dostali je do područení. To sledovaly např. i takové prověrky po r.1968, kdy lidé museli odsouhlasit vstup vojsk i proti svému přesvědčení. To "komise" věděla, ale účel byl splněn.

m.l. 27.4.2009 7:46

Také jsem studoval za bolševika

a vím, že článek stoprocentně sedí R^. Též jsem nepotkal nikoho tak naivního kdo by nevěděl co jsou komouši zač a proč se vstupuje do strany.

kaj 27.4.2009 8:09

Re: Také jsem studoval za bolševika

Zdravím tě antikomunisto sedmého dne.

3směsi 27.4.2009 9:11

Re: Také jsem studoval za bolševika

Přesně tak, díky za výstižnost, pane m.l.!

Jan Ven 27.4.2009 7:37

Čermáku, Čermáku, zase ten kalkul!

Zřejmě se naivně domníváte, že demokratická selanka bude trvat věčně! Ale aby to nebyl opět jen mylný kalkul! Však on vám možná soudruh herr Fuller za pár let zase ukáže...

Franta 27.4.2009 7:32

jenom si nemyslím

že ti, kteří chodili do kostela, podepsali Chartu ... byli naivní. Co takhle odvážnější než jiní?

vajan 27.4.2009 7:29

To

přece souvisí s něčím úplně jiným. Prostitutce také nikdo nevyčítá, že jde s každým kdo zaplatí. Měli bychom si to konečně ujasnit, že jsou lidi s charakterem (těch ubývá) a pak ti druzí, ochotní udělat cokoli za jidášský groš. To bylo vždycky - jen těch hajzlů přibývá (protože se jim to vyplácí).

kmotrdrobek 27.4.2009 7:13

Tento pán není sám

Od doby, co se vytváří nová vláda píši stejný názor do všech příspěvků. Ještě dokážu pochopit prosté členy KSČ, kteří tam vstoupili ze zbabělosti a oddychli si, když se stranické průkazky zbavili. Co se ovšem pochopit nedá, je kariéristická vypočítavost a zrůdnost lidí, kteří se upsali režimu v mladém věku s vidinou výhod. Totéž platí o Kohoutovi a Fischerovi.>-!!!!

P.S.Politikmenn rozebírá téma prezidentských milostí.

x2u 27.4.2009 7:02

Jo, jo...

Naprosto přesné a výstižné. Až na to, že na tu kariéru mají našlápnuto stále. Nakonec, to je středobodem jejich jednání.:-(

bh 27.4.2009 6:55

Přesně !!

Jasně a zřetelně formulováno, autor má pravdu..R^

fake 27.4.2009 6:52

hmmm, proč až k Fullemu,

to pohoršení? Měl jste možnost býti pohoršeným chytrolínem už v časech třeštění kolem "nepostradatelnosti" např. bývaleho soudruha P.Teličky. Chce to být jen důsledný, ale to salonní pisálci a investigativci býti neumí.

#13 27.4.2009 7:10

Re: hmmm, proč až k Fullemu,

Ty si nesalonní v-l!!

GRUNTORÁD 27.4.2009 6:39

A JE TO VENKU

JE TO TAK A NE JINAK, ACH TA VYPOČÍTAVOST!! JEN  NEJDE MOC DOPOČÍTAT KDYŽ NEMÁŠ ŠTĚSTÍ.

Niky 27.4.2009 6:08

Pane Čermáku,

proč kritizujete jenom bývalé komunisty,kteří se vám nehodí do krámu a naopak komunisty a estébáky,kteří kopou za Havlovi pravdoláskaře berete v ochranu?

vlasta.232 27.4.2009 6:20

Re: Pane Čermáku,

Proč nejmenujete ty komunisty- co kopou za Havlovi pravdoláskaře-

GRUNTORÁD 27.4.2009 6:42

Re: Pane Čermáku,

NIKY, V KARVINÉ TAKÉ FOUKÁ SVĚŽÍ VĚTŘÍK ?

#13 27.4.2009 7:12

Re: Pane Čermáku,

Vy jste tu dobu neprožil, nemáte právo tyto lidi kritizovat., kromě kariéristů typu Fulleho.

Raul 27.4.2009 8:38

Re: Relativistický absolutismus

je příznakem totalitního myšlení a poukazuje na kariérizmus autora. Člověk, který se i s rudou legitimací postaví totalitnímu režimu ( např. Pavel Kohout ), udělá pro jeho pád vždy víc, než krysa , která zdrhne až když teče do lodi , aby se mohla drápat na kapitánský můstek lodi nové. Pokud bývalý partajníci KSČ povedou novou vládu, pak se ČR stává lodí na které převzali vládu tato chytrá zvířátka.

vlasta.232 27.4.2009 6:06

DĚKUJI

za skvěle napsanou uvahu!  Máte 100% pravdu! Lháři a křiváci jako FULLE- nemá v nejvyšší politice cio dělat!!

vlasta.232 27.4.2009 6:01

NEUVĚŘITELNÉ

VILETO- BALÍKU Z PLZNĚ!  Přečtěte si ten skvělý článek pozorně!  Autor nikde tohoto člověka neodsuzuje za členství v KSČ!  Vy jste prostě absolutně nepochopil smysl tohoto článku!  Jediné co na Vašem příspěvku sedí je to, že jste BALÍK Z PLZNĚRvRvRv

Vladislav Topinka 27.4.2009 6:41

Re: NEUVĚŘITELNÉ

Oceňme, že pan Vileta se k balíkovství hlásí. každý to nedokáže.  ;-D 

jirka 27.4.2009 5:16

Postesk staříka

Dnes je mně 64 roků. Jsa z režimu nepřátelské rodiny, mohl jsem si polepšit jedině vstupem do KSČ. Když tak vidím kupř. pana Dlouhého (studoval v Belgii) a další, nebo druhdy docela kompatibilní s režimem dnes slavné "nekomunisty"! Já to neudělal, ale kdyby to šlo vrátit...

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 27.4.2009 4:47

naivita

Nevim, jestli to byla u Fuleho naivita, cisty karierizmus nebo jen touha studovat diplomacii. Ale nelze byvale do KSC vstoupivsi takhle smahem odsuzovat. Nekdo tam vstoupil proto, ze neveril, ze se dozije padu rezimu a nechtel cely zivot byt o krok za temi, co tam vstoupili. Ono to totiz fungovalo tak, ze kdyz bylo 20 prumernych soustruzniku, tak mistrem na dilne se stal jednadvacaty podprumerny, ktery byl v KSC. A clovek nemusi byt rovnou karierista, kdyz mu tohle neslo pod fousy. A nebo znam cloveka, ktery do KSC vstoupil z lasky. Z lasky k letani - chtel byt pilotem. No a dopravnim nebo vojenskym pilotem se mohl clovek stat pouze pokud byl v KSC. Mozna byl autor hrdina, jako Vaclav Havel a dalsi chartiste, mozna mel jen neuveritelnen stesti, ze jemu nezakazali studovat vyhlednuty obor, nevim. Ale tak pausalne bych ty lidi neodsuzoval.

Vladislav Topinka 27.4.2009 6:50

Re: naivita

To mi připadá jako obhajoba vlastního selhání, soudruhu Vileto.  Vždy jsem na komouše, napíši to slušně, kašlal. Nikdy mne nikam nenadirigovali. Na první máje ani na jiné jejich přiblblé akce jsem nechodil, dokonce jsem na jednom bolševikovi roztrhl sako, a, představte si, že jsem byl odsouzen z nedostatků důkazů a svědeckých výpovědí, pouze soudružským soudem ve fabrice. takže tlachy o tom, že chtěl mít někdo klid, jsou farizejské a vypovídají o nátuře toho dotyčného. Nikdo nidy nikam nemusel, jedi ně umřít!!!! Takže vaše kydy, stejně jako ostatních obhájců svého selhání, jsou pustá lež  !!:-/