5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ruller 5.7.2009 7:21

Super boxing hra zdarma

http://rullas.mybrute.com

Tomáš Jasný 30.6.2009 12:55

Na Benešovo prezidenství doplatili hlavně Češi

Jsem pravděpodobně starší než Vlk starší a jelikož Benešovo jednaní tragicky postihlo i mne  a mou rodinu, odmítám ze své životní zkušenosti snahy ospravedlňovat Beneše před objektivním posouzením jeho neomluvitelného působení coby  poválečného prezidenta, který způsobil nenapravitelné škody nejen čs. občanům nečeské národnosti, ale i Čechům samotným.  16.května 1945 jsem stál nedaleko koně na Václaváku a společně s davy Pražanů jsem nadšeně mával, když kolem projížděl Beneš při svém slavném návratu do Prahy.  To jsem tehdy nevěděl, že Beneše doprovázel jako osobní stráž i můj strýc Vasil, praporčík v čs.armádě, Ukrajinec z Podkarpatské Rusi, tehdy ještě patřící ČSR, ale ve skutečnosti už rok a půl předtím, v prosinci roku 1943 Benešem nabídnuté Stalinovi za to, aby uznal Beneše za hlavu čs. vlády.  Stalin Benešův návrh odmítl, protože v té době mu šlo o větší kořist ve východním Polsku a také spravně předpokládal, že ukrajinští komunisté mu přinesou Zakarpatskou Ukrajinu na podnose, protože neprominou Benešovi zradu za to, že se Češi po Mnichovu vzdali bez boje.  Potom, kdy Čs.armádní sbor v SSSR vykrvácel na Dukle a jeho řady se znovu začaly naplňovat Ukrajinci z osvobozené Podkarpatské Rusi, prchajícími před verbíři Rudé armády, můj strýc doprovázel Beneše přes Košice, Brno až do Prahy, ale už se k němu donesly zprávy o možném odstoupení čs. nejvýchodnější části  do spárů SSSR.  O mnoho let později mi strýc vyprávěl, jak ho Beneš přátelsky přesvědčoval, že poválečná ČSR bude podle Spojeneckých domluv obnovena přesně v předmnichovských hranicích a aby se strýc klidně vrátil domů, jelikož si ČSR bude vážit všech, kdo bojovali za její svobodu.  Několik týdnů po strýcově návratu domů, čs. revoluční  shromáždění, na přímý pokyn Benešův a z vděku za svoje osvobození Rudou armádou, bezohledně hodilo přes půi milionú obyvatel Podkarpatské Rusi do Stalinova objetí, načež můj strýc strávil dalších 10 let svého života v sibiřském gulagu.                            

BERAN 30.6.2009 2:16

S Hamásem za světový mír a spravedlnost !

Protože neumím arabsky, děkuji autorovi, že mi názorně předvedl, jak funguje protižidovská propaganda v Palestýně a Iránu.

pierino 30.6.2009 1:39

Byli jsme a budem....

Stali jsme za houno s Nemci i bez Nemcu...malej narod, ale velka pakaz nema na vybranou...jen ti co jsou odvazni a smeli si uz zivot zaridili jinde...cest praci soudruzi a nezapomente volit sve jistoty...... Volte CSSD a KSCM>-(Y)

Petr Benes 30.6.2009 9:11

Re: Byli jsme a budem....

Ze za to houno stojis ty je sice hezka sebekritika, ale nas do toho netahej, soudruhu! A vol si koho chces. ;-P

Zee 30.6.2009 12:19

Re: Byli jsme a budem....

Tvoji "zlatí" komunisti v 68 přijeli zachraňovat český národ že jo :-/

Větší vlastenec 29.6.2009 23:49

Chovali jsme se lépe než lovci mamutů !

Přátelé, soudruzi a soukmenovci, vážení bezpartijní ! Dnes jsem za svoje příspěvky do této diskuze sklidil již spoustu nevůle, ale musím ještě jeden přidat. Prostě : Zde stojím, a nemohu jinak.

Jako nikoli nejmenší vlastenec-internacionalista budu do roztrhání těla hájit právo Čechů na beztrestné zneškodňování Němců. R^  Neboť Němci nám nejsou rovni. Kdybychom připustili, že Němci jsou rovni nám Čechům, tak přátelé, soudruzi a soukmenovci, museli bychom ... raději ani nemyslet.  :-/  Zkrátka : 1) Právo na sebeurčení národů máme jen my.   2) My můžeme požadovat potrestání německých válečných zločinců, byť by svoje činy páchali v mezích tehdejších zákonů.   3) Němci nesmějí požadovat potrestání našich lidí, kteří zneškodňovali sudetské Němce po skončení války, neboť nám to zpětně dovolil zákon č.115/1946 Sb. 

Navíc - uvědomte si, že jsme se Sudeťáky nakládali ještě docela slušně. ;-)  Naši předkové, lovci mamutů, by poražené nejen vyhnali a zabili, ale ještě by je snědli. A já nemám žádné informace o snědení zneškodněných sudetských žen či dětí (a to byla tehdy o potraviny nouze !). Zneškodněné sudetské starce samozřejmě nikdo jíst nechtěl; zas takový hlad nebyl.

Takže ještě jednou, přátelé, soudruzi a soukmenovci : Český gestapismus je hezký, německý je ošklivý !

>-  Edvard Beneš se zasloužil o socialistický stát !  Volte ČSSD a KSČM !  >-

karel 30.6.2009 8:55

Re: Chovali jsme se lépe než lovci mamutů !

Ty snad ani nejsi blbec.Tebe by měli vystavovat, jako anatomický úkaz.A pak tě dát do muzea příšer. 

Paul Sulc 30.6.2009 18:09

Re: Chovali jsme se lépe než lovci mamutů !

Vy ovsem ziskate prvni cenu na pristi vystave volu. Absolutni vitezstvi, nemate konkurenci.

Neřeknu, bojím se 29.6.2009 23:25

Bohužel

Bohužel od doby, kdy je historické zkoumání druhé světové války cestou na hranici vězení, protože nad hlavou vám visí jako Damoklův meč paragraf za popírání holokaustu (pod čímž se trestají i daleko menší prohřešky, než popíráhí holokaustu), tak nevím, kde je pravda.

Pokud pravda musí být nařízena policií a soudy, něco tu smrdí. A možná i tam je začátek, proč se o tom nepíše.

Takže je mi líto, ale já jsem toto období vypustil z hlavy. Nemám zájem číst oficiální názor soudně nařízený.

Standa 29.6.2009 22:41

ta propaganda je dobře placená, o tom by nám mohl vyprávět např. p.Doležal.

Petr Pavel 29.6.2009 22:31

Článek

byl jednoznačně napsán z blbosti autora.

orel 29.6.2009 22:50

Tenhle článek nečtu za peníze.

Přijde den, kdy se takové články - ať je píše kdokoli - o debatách o těch šílenostech psát nebudou. To je dobrá zpráva, protože nás nebudou deptat. Špatná zpráva je, že se nebudou psát a debaty se nebudou odehrávat, protože to nikoho nebude zajímat. A zajímat to nikoho nebude, protože my všichni v Evropě budeme mít jiné starosti. Ach jo, od 11. září 2001 to je čím dál horší. A místo abychom něco dělali, řešíme, kdo je blbec, kdo je zaprodanec a že střílet německé civilisty zas tak moc nevadí. Ach jo.

orel 29.6.2009 22:06

Proč?

Kajda: "Tedy, já nejsem zrovna obdivovatelkou prezidenta Beneše, ale vy jste totální hov/ado bez sebemenší znalosti historie papouškující akorát náckovskou propagandu."

Jestli to bylo na mne, tak děkuji. Jen několik málo otázek: Proč přesvědčoval Roosevelta, že Stalin je důvěryhodný? Proč uzavíral smlouvu se SSSR v roce 1943? Do té doby platila zásada, že spojenecké velmoci nebudou s ostatními státy uzavírat separátní smlouvy, a Beneš poskytl Stalinovi precedens. Výhoda pro Rusy byla nasnadě: separátní smlouva se SSSR nedávala malým státům žádnou šanci, kdežto kdyby ji uzaváraly i s USA a Brity, mohly by něco uhrát. Beneš sám od sebe nabízel Stalinovi Podkarpatskou Rus. Jen tak předhodil tamější Rusíny a Maďary (obzvlášť ti k tomu přišli jako slepý k houslím) Sovětskému  svazu. Mohl s tím dělat minimálně to, že by tu změnu hranic neschválil. Z jeho nejbizarnějších plánů stačí připomenout nápad z roku 1943 odstoupit po vyhrané válce Německu část pohraničí a za to odsunout do Němec největší část sudetských Němců. Poválečný vývoj a vytvoření sdílené skorodiktatury Národní fronty netřeba komentovat, Únor jakbysmet.

O Benešovi by se dalo mluvit celé hodiny. Mě nenapadá druhý tak domýšlivý mamlas. Čelil extrémně těžkým situacím, ale za některé si mohl sám.

S.P.Q.B 29.6.2009 22:29

Re: Proč?

A s kým jiným měl uzavírat spojenecké svazky ? S Francií a Anglií ? Spálit se podruhé?( v r 1943 to bylo teprv 5 let od Mnichova,navíc Francie lehla skoro bez boje a Anglie měla namále  ) O USA nemohl vědět jestli se po válce zas nestáhne z Evropy jako po té první. Takže kdo zbýval? Že Stalina podcenil je pravda,ale to tenkrát všichni. Dneska se to kecá,když známe historii. Bude za rok už po válce s Íránem ?

orel 29.6.2009 23:03

Re: Proč?

Zdravím Senát a lid český, i když Senát za nic nestojí a (pracující) lid si přivlastnili komunisté.

Nešlo tam jenom o to, že uzavřel smlouvu se SSSR. Churchill mu dobře radil, ať nic takového nedělá, a Beneš jako zkušený diplomat měl vědět, co z uzavření dvojstranné smlouvy vyplývá i pro ostatní. Musel ji vůbec uzavírat separátně a zrovna tehdy? Churchill Stalina nepodcenil, Rooseveltovi říkal Beneš to, čemu sám chtěl věřit. Stalinovi v ničem neodporoval. Plán na konfederaci s Polskem padl, Marshallův plán padl.

Free 29.6.2009 20:54

no a?

Stojí tam:

"A představte si, kdyby třeba význačný italský novinář začal psát o Horní Adiži - tedy jižních Tyrolích - jako o „rakouských územích v Itálii“."

Klidně i nejvýznačnější novinář.

Pan autor nezná dostatečně relitu. Například v Castelrotto, tedy v Alto Adige, je jen německá základní a střední škola. A je to asi 20 Km pod Brixenem.Tohle tam vůbec neřešej, toho si nikdo nevšímá, a převládajícím jazykem v této části Itálie je němčina.  To je závan minulosti, ze které se autor nemůže vymanit.. Není dobré užívat příklady, které nesedí a nic nepřibližují.

Free 29.6.2009 21:07

Re: no a?

tady je příklad o tom, že se KLIDNÉ takto psát dá

http://www.cepsr.com/clanek.php?ID=67

a to i na rakouské straně.

Co tomu říká Vlk?

autor 29.6.2009 21:55

Re: no a?

Autor realitu dobře zná, má tam přátele - německy mluvící. jenže -žádná láska a mír  a přátelství- cituji z citované práce : " Jihotyrolský terorismus v této perspektivě úzce souvisel s opakovanými neúspěšnými pokusy o (zahraničně)politický průlom v řešení “jihotyrolské otázky”. Teroristické násilí se od konce 50. let XX. století stalo více méně trvalou, byť nikoli dominantní součástí etnicko-politických konfliktů v Jižním Tyrolsku.3

Petr Pavel 29.6.2009 22:47

Re: no a?

Já bych řekl,  že autor zná kulový lejno a jako vždy plácá své nesmysly.  Asi to bude pozůstatek stranických skoleni v šedesátých létech.

orel 29.6.2009 22:10

Re: no a?

Italové se v roce 1915 zachovali bezpříkladně zrádně a věrolomně. Přinejmenším německojazyčnou část jižních Tyrol si nezasloužili. Autor má sice pravdu, že o italského novináře by to působilo nevlastenecky. Jenže příklad, který použil, nemá s naší situací vůbec nic společného, spíše snad naopak.

miláno 30.6.2009 11:58

Re: no a?

 Vážený mluvíte nesmysly.  Z toho co jste napsal je vidět , že jste v Jižních Tyrolích nežil, popř maximálně jako turista.

Gardnes 29.6.2009 18:43

Historie a fakta

Hodnotit složité historicé události dnešníma očima je naprostý nesmyslk. Každá doba měla svoji atmosféru, takže např. po 2.sv.válce vůbec nikdo nepochyboval, že Němci budou z našeho pohraničí odsunuti. Každý politik, který by se proti tomu v té době postavil, by byl okamžitě smeten, aniž by něco napravil. Vždy je podstatné, kdo načne nepřátelství. Žil jsem v době l.republiky ve městě, kde poměr Němců a Čechů byl 1O : 1, což nevadilo, aby obě entity žily ve shodě, přestože každá měla svoje spolky, Ponástupu Neuratha, Henleina, zejména ordneři začali být nepřátelští, takže v noci narychlo jsme se museli stěhovat do Protektorátu. Normální Němci byli stále korektní, ale také se báli hitlerovců.Po válce jsme se vrátili, s Němci jsme měli korektní vztahy, ale noví Češi,tzv.zlatokopové byli značně agresivní a do odsunu normálně drancovali německé rodiny. Z pohledu běžných občanů to bylo nesprávné, ale bohužel i běžní občané jsou odpovědni za své politiuky a ti byli zločinci. IU my jsme zodpovědni, jaké politiky si zvolíme. Takového Rátha či Paroubka nikdo rozumný nemůže volit a přesto s komunisty dostávají více než polovinu hlasů.

Niky 29.6.2009 19:41

Re: Historie a fakta

Kdyby nebyli Němci odsunuti,tak by byli všichni povražděni,tak jak lidé viděli v dokumentárních snímcích hrůzy,které se děli v koncentračních táborech,tak vztek v nich narůstal,velmoci svým rozhodnutím v Postupimi zachránili milionům Němců život a v konečném důsledku i podstatně kvalitnější život!

Free 29.6.2009 20:57

Re: Historie a fakta

Potíž jaksi spočívá v tom, je ten váš výklad je DNEŠNÍ vidění. Tehdá ani velmoci takový záměr nesledovaly, osudy jednotlivců byli tehdejším politikům šumafuk a nikdo neviděl budoucnost.

Jerome 29.6.2009 21:10

Re: Historie a fakta

Česká korektní politika a samozřejmě i žurnalistika bývají občas něco jako sado-macho. Obranu téměř neznám, protože jakýkoliv názor vybočujicí z korektnosti, je okamžitě kriminalizován. Snažte se vysvětlit panu Kocábovi, že Romové potřebují cosi podstaně jiného, než Lety a nový památník . Utluče vás paličkou na buben z rokové kapely... Oni mají, měli a budou mít vždy pravdu, která vítězí a lásku, kterou si vyberou. Argumentů netřeba ani pro pana Doležala v případě historie staré 60 let. Svoboda myslet si a říkat si co chci, má jednu strašnou nevýhodu. Přestává existovat nezpochybnitelná skutečnost a platí názor dostatečně podbudovaný mocí / peněz, politiky, ideologie, novin..etc/.  Žel:!!

Rebecca 29.6.2009 18:30

Pane Vlku,

jsem v šoku, Vaše články mi vždycky přišly jako největší pitomosti, ale za tento máte u mne jedničku. Výborné!

strejda 29.6.2009 20:19

Re: Pane Vlku,

Někdy jsem míval stejný dojem jako vy.

J.G. Pašek 29.6.2009 17:59

Sudeťáci by měli 2x denně na koleně děkovat Pánu Bohu . . .

že byli vysídleni a žili si ve svobodném NSR a nemuseli živořit s ohnutým hřbetem v ČSR a ČSSR  komunistickém ráji na zemi . . .

Pametnik starejch dob 29.6.2009 20:30

Re: Sudeťáci by měli 2x denně na koleně děkovat Pánu Bohu . . .

Však také většina Němců, co mohla po válce zůstat využila počátkem 60 let jistého politického uvolnění a vystěhovala se legálně do NSR.