19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
honzak 29.6.2009 11:19

Re: Je třeba ještě dodat, že politický ani územě-správní termín "Sudety" historie nezná.

Ruhe, Herr oberguppennfuhrer!

ceskej Honza 29.6.2009 13:32

Re: Je třeba ještě dodat, že politický ani územě-správní termín "Sudety" historie nezná.

jste vedle. Jsem "modrák"  nevoják a ani do Wehrmachtu by me nechteli.;-P

Nastestí.

Pete Brich 29.6.2009 11:48

českej Honzo, Heydrich s y, když tak. Je vidět, že jste ještě mladý a historie Vám nic neříká.

O to bolestněji si ji prožijete znovu. Nevím, zda budete též mít svého Beneše. V tomto se už historie neopakuje.

PB

Petr Benes 29.6.2009 17:10

Re: Je třeba ještě dodat, že politický ani územě-správní termín "Sudety" historie nezná.

to neni ani tak zajimave, jako prirozene, kdyz Nemci a Cesi zili vedle sebe v jednom state. a dokazuje to co? ze zili vedle sebe a ovlivnovali se. a to uz vime. ze by ale vedle sebe zili v klidu a miru to je jen mytus.

S.P.Q.B 29.6.2009 17:02

Re: Je třeba ještě dodat, že politický ani územě-správní termín "Sudety" historie nezná.

politický ani územě-správní termín "Sudety" historie nezná.

ano a proto bylo správním městem Sudetské župy město Reichenberg ,to je hned pod kopcem Jeschken

Bizon 29.6.2009 10:48

Připojuji se s díky za článek, který obsahuje i moje přesvědčení!!

U nás je ten obrovský problém, že hlavní noviny, tj. LN a Mfdnes, jsou v cizích rukách a ještě k tomu v německých .....

Bizon 29.6.2009 10:50

Re: Připojuji se s díky za článek, který obsahuje i moje přesvědčení!!

To je naprostá rarita a ještě k tomu to nejspíš porušuje nějaká unijní pravidla ....

Niky 29.6.2009 11:04

Re: Připojuji se s díky za článek, který obsahuje i moje přesvědčení!!

V.r.1990 hlasovala Čalfova federální vláda o tom,jestli se Československá média budou moci prodávat zahraničním investorům,jediným ministrem,který byl proti se jmenuje Václav Klaus!

Harpyje 29.6.2009 11:06

Re: Připojuji se s díky za článek, který obsahuje i moje přesvědčení!!

Který měl, jako vždy, pravdu! Sláva mu!

Niky 29.6.2009 11:09

Re: Připojuji se s díky za článek, který obsahuje i moje přesvědčení!!

Pravdolásková soudružko Harpyje sejdeme se v eurokoncentáku,já i vy,oni Němci mají v genech zakodovanou jednu skvělou vlastnost,nejvíc totiž nenávidí kolaboranty,kteří zradili svou vlast,svůj národ!

jirkas. 29.6.2009 12:01

Re: Připojuji se s díky za článek, který obsahuje i moje přesvědčení!!

Kdybys tak blbě nekecal a nerejpal, bizónku, tož možná že by ti nějaký ten Němec přihodil do žlabu, aby ses nemusel dělit s tím buvo/lem, muf/lonem a případně ještě i s B u w/o l e m! ;-D

"To byl nějakej Boušek z Libně. Vosumnáctkrát za večer ho vyhodili od Exnerů, a vždycky se jim tam vrátil, že tam zapomněl fajfku. Lez jim tam voknem, dveřma, z kuchyně, přes zeď do lokálu, přes sklep do výčepu a byl by se snad spustil komínem, kdyby ho hasiči nesundali ze střechy."

;-D

Dušan Streit 29.6.2009 10:43

Děkuji

R^R^R^!!

Důchodce 29.6.2009 19:08

Re: Děkuji

Vaše jméno mi zde chybělo.R^R^R^!!

hafusak2 29.6.2009 10:42

Drobnější oprava:

Výraz: "Já to říkám částečně z blbosti a částečně za cizí peníze" je ve forbíně hry V+W "Pěst na oko" z 29.4.1938, za ní následuje píseň "Záleží na nás". Bohužel, V+W jsou účelně opomíjeni a mladí je prakticky vůbec neznají. Proto tolik proněmecky orientovaných článků zde. Pravdu dnes nikdo ani nepotřebuje, ani nechce.

franta 29.6.2009 11:02

Re: Drobnější oprava:

No jo, ale to máte těžký. V jiných souvislostech se zase o Werichovi mluví jako o komunistovi, že ? Např. díky filmům Císařův pekař, Hej rup ! atd. Čert aby se v tom vyznal !

hafusak2 29.6.2009 11:10

Re: Drobnější oprava:

Protože se dnes nikomu nechce myslet, každý chce mít vše už předžvýkané, aniž by si uvědomoval, co se za tím může skrývat. Kdo je třeba schopen dnes pochopit onen jinotaj z Císařova pekaře, že Golem = jaderná energie? Filmy Hej rup a Svět patří nám jsou už předválečné, ale kdo dnes je schopen pochopit jejich myšlenku?

R.J. 29.6.2009 12:59

Re: Drobnější oprava:

Jen je škoda, že třeba ten Werich nepřijel do Anglie za vojákama, byl pro ně symbol, měli ho rádi, stačí si přečíst některé paměti letců, jak hráli desky pořád kolem dokola, až do obehrání , ovšem Werich se radši potloukal po Americe, prý jet do Anglie bylo za války nebezpečné , jak řekl !  Když vzpomenu, co amerických hvězd první velikosti jezdilo na frontu za "svými chlapci", aby je potěšilo, je mi smutno. On asi měl Hollan pravdu, když o Werichovi řekl, " ta tlustá szw/i/ně tam nahoře žere na kradeným stříbře po židech " . Viz Zábranovi paměti, respektive deníky. Pochmurné, ale pravdivé  čtení.  Jaký rozdíl, mezi ním a třeba slavným americkým hercem, nevzpomenu na jméno, tak ten jezdil při operaci "Dragon" jako korvetní kapitán v záloze s dělovým člunem a odlákával palbu pobřežních baterií na sebe, aby mohlo proběhnout vylodění s menší ztrátou. Jo, Fer Benks, či jak se jmenoval. Píši foneticky, musel bych jinak  do regálu a to jsem líný. To jen tak pro srovnání, maličko. Jinak ten Werichův ,  "jeho" svět, jak po něm vzdycháte, měli jsme zde 50 let, jestli jste si nevšiml . Stálo to ale za h... o .  

hafusak2 29.6.2009 13:13

Re: Drobnější oprava:

Je nutno si ale uvědomit, že ve válce nebyly normální dopravní spoje mezi USA a GB, vše podléhalo US vojenským úřadům. V+W se potýkali s existenčními problémy, zemřel J. Ježek a pod. Těsně před plyšákem u nás vyšla deska "Co vysílali domovu" s jejich písničkami na aktuální válečná témata. Jinak do armády by je už nevzali pro překročení věkového limitu. Co se týče Vaší poslední věty: kdybyste znal jejich dílo,tak byste něco takového nikdy nenapsal.

Harpyje 29.6.2009 13:20

Re: Drobnější oprava:

Douglas Fairbanks jr.

xxxxKubeš 29.6.2009 10:41

Děkuji

autorovi za článek, který snad mnohým pootevře oči. Jinak bych ještě dodal, že reakce některých připěvatelů-kritiků jsou na blití, je škoda, že dobu protektorátu sami nezažili.

Niky 29.6.2009 11:22

Re: Děkuji

R^R^R^

Vládínek Smolík 29.6.2009 10:40

S těmi Čechy odsunutými na Sibiř

bych to neviděl tak dramaticky.Čeští dělníci s potravinovými příděly většími jak v Říši velmi

ochotně vyráběli tanky,které porazily Francii, slušně zatápěly v rukou německých proletářů jejich třídním bratřím v Sovětském Svazu, a to vše celkem lacino, za trochu žrádla a v klidu.Nahradili u strojů Němce na frontě, remcali jen u pivolínu v hospodách,trochu se navzájem udávali, ale to vše plynule přešlo po osvobození v budování socializmu.Jiný pán, stejné manýry.Možná by panu Vlkovi vyhovoval odsun na Sibiř Stalinem?Ostatně ten tam pár Čechů také poslal.A co se týká německých excesů za války, čačtí čeští vojáci v Srbsku věšeli čužaky za cigarety a nepotřebovali k tomu žádnou ideologii.Házet celý národ do jednoho pytle nevrhá na autora stín přehnané přemýšlivosti.Nemluvě o tom, že by mohl vědět, co je to šovinizmus, když už z něj obviňuje jiné.

Posleda 29.6.2009 11:21

Re: S těmi Čechy odsunutými na Sibiř

Smolíčku pacholíčku, přečti si toho Švejka pořádně. Např.: "Házet hovny je více méně věrohodná argumentace..." tam říká jistý jednoroční dobrovolník. Jelikož o kus dál sapér Vodička mluví poněkud jinak než Ty. "Když jsem byl v Srbsku....., tak u naší brigády věšeli, kteří se přihlásili, čúžáky za cigarety." (O národnosti těch čackých vojáků tam ovšem není ani slova!) A dál: "Se mnou sloužil jeden .....(doplň si sám) a vo tom jsme to dlouho nevěděli. .....A jednou v noci, když byl pryč, tak někomu napadlo šťourat se v jeho věcech, a pacholek měl v ruksaku celý tři krabičky po stovce športek. Potom se vrátil k ránu do naší stodoly a my jsme s ním udělali krátkej soud. Povalili jsme ho a nějakej Běloun ho uškrtil řemenem." Pokud se nemýlím, Vodička je echt české jméno a Běloun jakbysmet. Takže jak s tím českým šovinizmem, tak s ještě odpornějším a dnes věru výnosnějším sebemrskačstvím bych to pro jistotu nepřeháněl!!!

Kvetla 29.6.2009 17:50

Re: S těmi Čechy odsunutými na Sibiř

R^

hafusak2 29.6.2009 11:26

Re: S těmi Čechy odsunutými na Sibiř

Škoda, že už je tak málo lidí, kteří prošli koncentráky nebo totálním nasazením, protože ti by Vládínka Smolíka poslali do /píp/ takovou rychlostí, že by nestačil zírat.

S.P.Q.B 29.6.2009 16:51

Re: S těmi Čechy odsunutými na Sibiř

Čeští dělníci s potravinovými příděly většími jak v Říši 

 Tak české stoly přetékaly kaviárem,šampáněm,uheráčkem,šunčičkou  a chudáci Němci museli žrát eintopf a hrách se špekem?

doktor 29.6.2009 10:39

Dobrá úvaha,

až na to, že pojem "rasa" (subspecies) neuznává až 80% biologických i kulturních antropologů, přičemž "věda" o rasismu, provozovaná ve Velkoněmecké říši (prim měla pražská německá lékařská fakulta), byla pověrečná pavěda. Vnější morfologické znaky (barva kůže, vlasů, očí, tvar lebky, atd.) nepředznamenávají rozdíly v inteligenci. "Rasy" vznikly zřejmě dlouhodobým pobytem určité izolované skupiny lidí (H.sapiens) na místě se specifickými geografickými podmínkami. Od stěhování národů v prvních stoletích po Kr. jsou lidé v Evropě natolik promícháni, že o nějakých zřetelných rasách (pokud je uznáváme) nelze vůbec mluvit. Němci, usazení v Čechách a na Moravě, se za ty tisíce let natolik smísili s původními obyvateli, že je od nich nelze objektivně, ani geneticky odlišit. Tedy žádný "čtvrtý bavorský kmen", ale naši bratranci. Němečtí fašisté, jako všichni dogmatici (včetně marxistů, křesťanských kreacionistů a evangelikálů) měli sklon k pověrám a popírání objevů vědy. Přistupovat na jejich pojmy a terminologii je zásadně chybné.

-ferry- 29.6.2009 10:38

Napsal jste pane Vlku st. už dost hloupostí ...

... ale tento článek beru ! Psal jste ho Vy ..? 

 Článků zostuzujících Čechy se objevuje čím dál víc.Nejspíš v návaznosti na rostoucí cosi,co by se dalo nazvat fašizmem.Ve Svobodných novinách č.2 je článek jakéhosi prof.Zeleného.Klasická ukázka  odrovnávání Čechů a E.Beneše.Podobně píše i Bohumil Doležal,i na tomto Psovi. Základem je stanovení data,od kdy budeme počítat dějiny.Vyhánění Čechů z pohraničí - neexistuje ! Narušuje to koncepci.Vyhnání (odsun) Němců po válce - existuje ! Byl to zločin proti nevinnému národu.To je koncepce Zeleného i Doležala i jiných psavců,kteří se chtějí zavděčit a vydělat si nějaký ten peníz.Podle Zeleného byl dr.Beneš gauner,neměl rád Hitlera,zato se paktoval se Stalinem.Nikdo,opakuju - nikdo  nepíše o traumatu,které Benešovi musel způsobit postoj tak zvaných demokratických států (Británie,Francie),na které dvacet let před tím přísahal.Francie sladká a hrdý Albion... to byl základ Benešových představ o demokracii. A oni... darmo mluvit...  zradili... prodali ... ! Proč se divíte,že se otočil ke Stalinovi? Tehdy se houby vědělo,co se v SSSR děje.Nejen Beneš viděl v Rusku nový svět...Pan Zelený cituje i Karla Čapka : SSSR není jen nejsvobodnější země,je to země,vytvářející nový typ demokracie ...(17.6.1936)... Dobří historikové by měli brát v úvahu všechny souvislosti.Najatí štváči berou v úvahu jen kvalitu nápoje,který při psaní vypijí ...

 Tehdy jako dnes!Když se dočtete,že G.W.Bush chystal proti Iráku provokaci se setřelením letadla OSN,aby mohl jít do války,vemte jed na to,že takových provokací bylo víc (Korea,Vietnam ...).Protože v USA je válka program,který drží hospodářství.Víc,než automobilový průmysl ...

 Začíná jít do tuhého.Z politického hrobu chce vstát Milouš Zeman,Klaus nehodlá za čtyři roku skončit s politikou,Havel se čím dál víc vrtá do věcí,kterým nerozumněl a nerozumí.. Dělnickou stranu chrání policie,soudci pouští zločince na svobodu... Dvacet let ... a národ aby se bál ...

Vládínek Smolík 29.6.2009 10:43

Re: Napsal jste pane Vlku st. už dost hloupostí ...

Ostatně soudím, že Amerika musí být zničena?Jste hloupý, nebo je to obsese?

franta 29.6.2009 11:06

Tehdy se houby vědělo,co se v SSSR děje.

No tak volové to nevěděli určitě !