23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

POLITIKA: Výborná zpráva pro ČSSD

Občanská demokratická strana úspěšně pokračuje ve svém úsilí o další volební porážku. O víkendu zvolila volebním lídrem za Středočeský kraj Vlastimila Tlustého a volebním lídrem za Severomoravský kraj Martina Římana. Tedy dva dokonalé politické klony Václava Klause, který ještě v roli předsedy ODS prohrál této straně dvoje volby v řadě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Marta 10.11.2005 13:16

pehe

pehe.už zase strašíte lidi s tou Vaší fotografii?! Někam zalezte a neotravujte slušný lidi s těma přiblblejma článkama. Vy jeden  levičáku socanskokomunistickej!!!
KARTÁČ 10.11.2005 16:53

Re: pehe

 TO JSTE ZASE ZABODOVALA ,OVŠEM PRO PANA PEHEHO A LEVIČÁKY  TAKY....
Vocílka 9.11.2005 0:21

Zaza a nezávislí demokrati vše zachrání

milda 8.11.2005 23:55

Politici neumějí makat

Poslední ODSák, který poctivě odmakal svůj poltický úspěch byl Klaus po rozdělení Občanského fóra. Tehdy, díky jeho politické práci, ODS na hlavu porazila OH. Dnešní garnitura salonních politiků dokáže akorát tak nechat se korumpovat lidmi z byznysu, protože je to jednodušší, než vysvětlovat svoji vizi (pokud vůbec nějakou mají) a snažit se pro ni lidi získat. To chce vytrvalost a  jasné postoje, které vycházejí z vlastního přesvědčení a ne z průzkumů veřejného mínění. Lidi nejsou blbí, pouze už jsou otrávení tím, že politici namísto řízení společnosti tak aby to pro společnost bylo přínosné, se starají o to, jak si nahrabat a jak se udržet u moci.
Mimozemstan 8.11.2005 22:56

Problem ODS

S clankem souhlasim, ale myslim si ze problem ODS neni "zaspuntovani". Jeji problem je nedostatek demokracie uvnitr strany a jeji nevyspelost. Podobna reakce se i vyskytla i v CSSD za Grosse, tzn. zadna. Nikdo ze strany verejne nevystoupil. Teprve az ten pripad interne vedeni strany samo uznalo za neprijatelny, tak se CSSD  "tajne" reformovala. Zadne dve kridla uvnitr strany, politici dole jsou uslapnuti a nevedi co rict.
 
Ja sam jsem ocekaval velmi mohutnou reakci od clenu ODS na prispevek Tosenovskeho. Bud kritiku a nebo podporu. Jedna se prece o oblicej vedeni jejich strany! Nic takoveho se nekonalo. To muze znamenat jen jednu vec. Uslapnuta vetsina clenu naprosto souhlasi s nazorem Tosenovskeho a boji se to rict. Klid pred bouri. Omyl ODS je, ze to vyprcha. Kazde srovnani hlasu pro ODS a CSSD bude ted pred volbami zivit kritiku neschopnosti Topolanka. Pokud ODS neudela reformu, tak problem Topolanek+vedeni bude verejne vlacen nejenze do voleb, ale vyvrcholi to i po volbach vyhazovem Topolanka.
Ladislav N. 8.11.2005 23:10

Re: Problem ODS

Ona kritika Tošenovského ale (údajně) proběhla na partajní půdě (nikoli veřejně) a tuším že v Lidovkách kdosi psal, že byla velmi tvrdá. Pochopitelně. Ale čekat něco chytřejšího od současného vedení ODS by bylo nemístným přeceněním jeho schopností.
Ladislav N. 8.11.2005 23:15

Re: Re: Problem ODS

Tošenovský: V ODS panuje nervozita ............................. http://lidovky.zpravy.cz/ln_domov.asp?r=ln_domov&c=A051031_192156_ln_domov_blh
Mimozemstan 9.11.2005 9:00

Re: Re: Problem ODS

Spravne jste to nazval, kritika Tosenovskeho! Ale ta kritika by spis mela byt soucasneho vedeni, kdyz jeden z nejvyznamnejsich predstavitelu ODS se na posledni chvili snazi dat veci do poradku. No ona je skutecnost vetsinou nakonec jina, nez se v prvnim kole zda.
 
Jedina taktika/cinnost soucasneho vedeni ODS je v podstate vsechno ignorovat.
Vonica 9.11.2005 10:29

Re: Problem ODS

Pokud chcete mit z ODS neco jako Zelene ci Ctyrkoalici,tak se nedivim,ze Vám vadi nedostatek kritiky. Právě proto, ze je ODS etablovana strana s urcitou hierarchii (ktera je mimochodem pro fungovani strany nezbytna), neni mozne, aby jednotlivi clenove vystupovali v mediich na vlastni pest a podrobovali svou stranu drtive kritice. Topolanek neni necinny, pouze se tak muze zdat, pokud cerpate informace jen z medii. Bilou vranou byl clanek v MFD,ktery priblizil Topolankuv a Paroubkuv den. Zatimco Paroubek vystupuje na medialne pritazlivych akcich, Topolanek jde "do terenu" mezi volice. Blizi se kongres ODS a tam strana urcite odhali vice svou predvolebni taktiku.
Mimozemstan 9.11.2005 11:38

Re: Re: Problem ODS

Prave protoze se blizi kongres ODS, tak je potreba o vecich diskutovat a to verejne. Vy to berete z pohledu vnitrostranickeho, sebedostacujiciho, kde politici ve strane nepotrebuji se s nikym bavit. Zapominate na jednu vec. ODS voli volici a ti by meli mit pravo na to vedet, ze ODS neni jenom jakysi sekt predem uvedomelych robotu. Pokud chtece aby vas nekdo volil, tak musite taky ukazat, ze ne vsichni politici v ODS jsou Topolankuv klon.
 
I podle vaseho tvrzeni to zvlada Paroubek medialne podstatne lepe nez Topolanek. Tim laka i volice. Pokud se napriklad podivate do historie, tak Zeman mel mnohem vetsi volebni uspech se Zemakem, protoze se dostal do medii. Vsichni reporteri to tenkrat odsuzovali a udelali mu velke PR. Klaus podle nich lakal kvalitni  volice, zatimco "obycejny" Zeman byl dobry jen na to aby si obouval galose acestoval po venkove. A jak to dopadlo, Klausovi potom nepomohlo ani pristavani helikopterou.
Ladislav N. 8.11.2005 22:07

Test vkládání odkazu a jeho správného zobrazení po zpracování na NP:

ODS mění půl roku před volbami taktiku http://hn.ihned.cz/?m=d&article[id]=17160470
Ladislav N. 8.11.2005 22:16

Re: Test vkládání odkazu a jeho správného zobrazení po zpracování na NP:

Ladislav N. 8.11.2005 22:18

Re: Re: Test vkládání odkazu a jeho správného zobrazení po zpracování na NP:

 Vychází EVIDENTNÍ NESMYSL způsobený vadným programem na NP.  
velvet 8.11.2005 22:26

Nemění.

VYMÝŠLÍ  taktiku pro volby, jako každá další politická strana. Helejste, Ladislave, a uhříky si mačkáte a desinfikujete? Měl byste. ;-)
Ladislav N. 8.11.2005 23:03

Re: Nemění.

:-)))
jonáš 8.11.2005 23:48

Re: Nemění.

Vymýšlí kde si na ně šikovně vydělat. http://www.evropstidemokrate.cz/index.php?dok=00400000002060,det
KARTÁČ 9.11.2005 14:46

Re: Re: Nemění.

  DOPOSUD PSEUDOPRAVICOVÁ  O D S  BY SE NEJEN MUSELA vyrovnat se svojí krátkou,ale mnohdy
kontraverzní minulostí,ale také UKOTVIT ve svých principech,které jsou  KAM VÍTR TAM PLÁŠŤ -
ODPOUTAT  se od  KLAUSISMU A KLAUSE A POCHOPITELNĚ REKONSTRUOVAT VEDENÍ...
Jara London 8.11.2005 21:36

Jezisi Pehe,

tahni uz do ha***u!
www.stalose.cz 8.11.2005 20:16

krymynál

čtěte pecheche
huhu 8.11.2005 20:12

jinak co se u nás podstatného děje ?

takhle k večeru připomínám, že dnes je vcelku pohyb v další korupční socanské aféře - pozemky ministra Zgarby. A Pehe odvedl pozornost na to jestli ten či onen ve vedení ODS je ten pravý. Goebbels by ho určitě pochválil
velvet 8.11.2005 20:05

Právě proto, že hledíte zvenčí,

jste přehlédl, že Modrá šance včetně 'rovné' daně nikam nemizí. Zůstává stálým programem. Na základě průzkumu, který si ODS nechala provést (a byl tématický, nikoli o aroganci, ta vyplynula z jedné z otázek), vybíráme pět nejzávažnějších témat, která budou našimi volebními. A myslíme to upřímně, helé... ;-)
pohled zvenčí 8.11.2005 19:36

Zdá se, že se národ i ODS v krajích probouzí: Rovná daň je ven z programu ...

Právem vystrašení trvalou ztrátou preferencí, republikové špičky ODS "přešaltrovaly": Pryč s rovnou daní, "in" s ODS coby strana pro rodinnou politiku, dokonce strana proti korupci!!! To jsou nám "principiální" postoje, tedy přemety. Co se ale také nemění je naprostá závislot vedení ODS na Klausovy, tentokrát vyjádřená tím, že jedním z nových 5ti "taháků" do voleb je "garance" ODS, že - spolu s KSČM - zase dosadí Klause na Hrad (a s KSČM a běžencem před justicí) Vovkou 7elezným budou, pod Klausovou taktovkou společně pokračovat v boji za "ochranu národních zájmu" vůči EU. Národ si nemůže dovolit novou modrou šanci rabování republiky a právní džungli Klausovy éry.
eTony 8.11.2005 20:12

Re: Zdá se, že se národ i ODS v krajích probouzí: Rovná daň je ven z programu ...

Pohlede zvenčí, zkuste něco konkrétního z pohledu zevnitř, od vašich favoritů, třeba by to bylo přínosem do diskuse, nebo chci příliš ?
Petr H 8.11.2005 19:29

ČSSD je stranou sociálních dávek a podpor v nezaměstnanosti,

nikoliv stranou práce,jak se kdysi deklarovala a právě proto projede volby.Lidí,co choděj každý ráno do práce a mají tohoto stavu již plné zuby je neurékom.
Pehe zase šaškuje.
Kantor 8.11.2005 19:01

Nikdy neměň vítězný tým!

Poučka trvale platná ještě několik měsíců!Jak si kdo ustele, tak si lehne
AeroKarel 8.11.2005 18:48

Čumile,

buď má nebo nemá. Já jsem jednak s jmenovanými celkem spokojen (ne bez výhrad, ale nějaké bych měl ke komukoliv), druhak také přemýšlím o důvodech a procedurách výměny. Když to neudělali po prohraných volbách, nyní už to prakticky nejde.
Ostatně, "konkurenční" nabídka mi připadá podstatně horší.
Čumil 8.11.2005 18:56

Re: Čumile,

No, AeroKarle, konkurenční nabídku uvnitř ODS  já nedovedu posoudit. Ale soukromě míním, že sny o liberalismu téhle strany jsou iluze. ODS nebyla nikdy v pravém smyslu slova liberální, to se na mne nezlobte. No, mnoho štěští.
kocour 8.11.2005 19:41

Re: Re: Čumile,

A kdyby byla, nikdy by se nedostala do Parlamentu. V těchto končinách bohužel podstatná většina lidí chce rozhodovat o sudech druhých a něco jim předepisovat. Je celkem jedno co, podstatná je ta vůle rozhodovat o osudech druhých. Čistokrevnému liberálovi naopak musí stačit, že druzí nestrkají nos do jeho věcí. Čistokrevní liberálové by se dali spočítat na prstech.
Čumil 8.11.2005 20:02

Re: Re: Re: Čumile,

Kocoure, neobelhávejte se. To není vůle většiny ovládat druhé, ale snaha zajistit si relativně user-friendly prostředí, v němž budou garantovány elementární životní jistoty. A mějte na paměti, že všichni nejsou právníci... :-)
jonáš 8.11.2005 20:09

Re: Re: Re: Re: Čumile,

Oni přece předepisujou obojí, jedni že je třeba platit daně na penzi a druzí, že je třeba na penzi ukládat u negarantovaných soukromých fondů -- to si jeden nevybere. Otázka víry. Nicméně je-li to vůle většiny, je to po demokraticky v pořádku, ne? Nebo jsem něco minul?