16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Diskuse k článku

POLITIKA: Výborná zpráva pro ČSSD

Občanská demokratická strana úspěšně pokračuje ve svém úsilí o další volební porážku. O víkendu zvolila volebním lídrem za Středočeský kraj Vlastimila Tlustého a volebním lídrem za Severomoravský kraj Martina Římana. Tedy dva dokonalé politické klony Václava Klause, který ještě v roli předsedy ODS prohrál této straně dvoje volby v řadě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
huhu 8.11.2005 14:26

Re: Re: Máku

janusi podstatné je, jaké mi politik vytváří podmínky pro život. To sledování, jak kdo krade - vždyť socani kradou v miliardách a ODS nabízí méně státu, tedy menší příležitost korupce.
Janus 8.11.2005 14:39

Re: Re: Re: Máku

Huhu, teď nebylo myšleno kolik si kdo nakradl - tady jde o celkový přístup k věci. Jde o to, že se takovýto přístup stal něčím naprosto běžným a měřítkům se vymyká ten, kdo to nedělá (ostatně - "Vždy musí být někdo, kdo to nedělá", jak říkal Sula). Ostatně si myslím, že p. Grosse ani nenapadlo, že dělá něco nepatřičného při financování svého bydlení ... vždyť je to tak běžné, že. Sečteno a podtrženo - nemám a nemohu mít důvěru že politici (bez rozdílu stranické příslušnosti), kteří se takto chovají jsou schopni nebo vůbec ochotni mi vytvořit přijatelné životní podmínky ...
Pepa Jetel 8.11.2005 14:03

Jak to tady tak zběžně pročítám,

došel jsem k tomuto závěru:
1. skupina (huhu, šimon klein apod.) tvrdí, že jim záleží na programu, nikoli na lidech, a tedy pragmaticky volí ODS.
2. skupině (www racek apod.) vadí stávající lidé ve vedení ODS a některé části programu.
Řešení: uvědomit si to, vyměnit vedení, drobné ústupky v programu a ODS budou volit obě skupiny. A o to přece jde, ne?
Ivan Nový 8.11.2005 14:11

Pepo Jeteli a jak je početná třetí skupina,

které vyhovuje program i valná část vedení, když tu část vedení, která jim nevyhovuje chápou jako ústupek těm dvěma skupinám?
Janus 8.11.2005 14:14

Re: Pepo Jeteli a jak je početná třetí skupina,

Pepa Jetel tu prezentoval pravidlo, že existují dvě skupiny lidí - jedni, kteří dělí lidi na jedny a druhé, a druzí, kteří to nedělají. No, a pan Nový to povýšil na kvadrát ...
Ivan Nový 8.11.2005 14:23

Janusi, ani ne,

protože ti lidé ve vedení jim vadí proto, že jsou mediálními nositeli určitého programu, lidé jsou jim nesympatičtí protože je jim nesympatický program, který reprezentují. Jen si to často sami ani nepřiznají. Ne vážně, jak může být někomu z pravicovým smýšlením nesympatický pan Tlustý, když je inteligentní, pracovitý, flexibilní, novátorský a dravý. Tedy samé vlastnosti, které preferuje pravice. A nebo, že by iritovala ta inteligence, dravost a nebo flexibilita?
www racek 8.11.2005 14:27

Re: Janusi, ani ne,

no, ivane, při koupi toho fantova mlýna ve slaném ... asi na něj ušetřil či co ... byl neobyčejně, spolu se starostou, dravý.
Ivan Nový 8.11.2005 14:38

Racku,

každý má mít svou míru plnou. Jak praví klasik :-))) To je podstata. A té se žádný socialista nedrží, ten vždy chce pro sebe míru více než plnou. Proto socialismus nefunguje.
pan Havran, levicak 8.11.2005 15:16

Re: Racku,

Ja to s temi mirami vidim uplne obracene :-)
Ivan Nový 8.11.2005 15:26

Pane Havrane,

70 mld přírůstku každoročního státního deficitu znamená přeplnění té naší společné míry.
Renata D. 8.11.2005 14:29

Re: Janusi, ani ne,

Jenže mu chybí další vlastnosti konzarvativního pravičáka : slušný a  čestný. Vlastnosti které se Vám tak libí má jistě i Krejčíř a proto si v pohodě hoví kdesi v tropech. Ale na politika je to málo, i když uznávám v Čechách to možná stačí.
šimon klein 8.11.2005 14:39

Re: Re: Janusi, ani ne,

na politika je to málo.......madam, už jste viděla politika v české pánvi, který je programově  čestný a slušný ?? A hlavně! - furt ??? Páč většinou to dokážou dost dlouho, ale - ostatně jako všichni lidi - semotamo takoví nejsou.
Na druhé straně jsem z toho vydedukoval, že vzhledem ke své maximalistické premise nepovažujete nikoho z ČSSD za politika.....
Ivan Nový 8.11.2005 15:01

Renato D.,

asi také chtěl mít svou míru více než plnou a to je trest, za to, že ji překročil. Každý má tu míru ale jinou :-) Slušnost a čestnost jsou samy o sobě jen prázdné pojmy, testují se na trhu, dnes a denně, u každého a v každém okamžiku. Přičemž nelze být slušný a čestný do zásoby.
Janus 8.11.2005 15:23

Re: Janusi, ani ne,

Pane Nový, dovolím si nesouhlasit. Tím hlavním je, že tito lidé se podíleli na praktické realizaci politiky, která byla verbálně silně pravicová, ale prakticky jakákoli, ale hlavně jiná. A to je to, co lidem (mj. i mně) vadí.
Ivan Nový 8.11.2005 15:30

Janusi,

lidem to nevadí, oni žádnou pravicovou politiku nechtěli a nechtějí dodnes. Problém je ovšem v tom, že socialismus nefunguje a pravicová politika je po čase vždy nevyhnutelná. Cožpak byste nechtěl nějakého oslíčka otřes se. To já zase ano. Jenže dnes jsme v situaci, kdy těmi oslíčky otřes se jsme sami.
Janus 8.11.2005 15:44

Re: Janusi,

Ale pane Nový, my přece nehovoříme o lidech nebo lidu ... Nemyslíte, že zásadový pravicový kabinet by měl raději odstoupit než by prováděl politiku, která je v zásadním rozporu s jeho základními postuláty? I přesto, že to "lid" žádá?
Ivan Nový 8.11.2005 16:04

Pane Janusi,

ve standardní demokracii ano, ale ne v přechodném období mezi totalitou a demokracií a ne po vnitrostranickém puči slušných a zásadových regionálních politiků. Já raději dravce, než podrazáky.
Janus 8.11.2005 16:39

Re: Pane Janusi,

No jo, ale pak se nemůžete divit, že jsou pro lidi nedůvěryhodní, když na ně sedí jak ušité to prastaré pořekadlo "Káže vodu, pije víno".
Ivan Nový 8.11.2005 16:50

Ale pane Janusi,

jak to myslíte, přece u nás se nikdo nechtěl tak doopravdy vzdát socialismu, nechce to ani dnes, jen tomu tak maximálně nechce říkat socialismus. Vždyť to nechcete ani Vy :-))) Kdopak to káže vodu a pije víno?
Janus 8.11.2005 16:55

Re: Ale pane Janusi,

Hm, a jakpak víte, co já chci nebo nechci?  
Ivan Nový 8.11.2005 17:12

Janusi,

odvozuji to z toho co říkáte, samozřejmě se mohu plést. A co chcete?
Ivane Nový, 8.11.2005 14:31

Re: Jak to tady tak zběžně pročítám,

ne pepo, o to nejde.....nevím jestli to pochopíte (už to naznačil I. Nový), ale zrovna tak se můžu ptát, proč skupina 2 neakceptuje postoj skupiny 1 (tohle totiž chcete od skupiny 1 v opačném gardu).
Když té kobyle namontujete volant a karburátor a přebarvíte na vraníka a dáte nové světlomety, tak se dohodnem, že? - to není k životu, to je mrtvý kůň s volantem.
Tady přece nejde o licitaci na téma, kam pojedeme společně na výlet, toto je o tom, že chci-li koně, jdu k handlíři, chci-li auto, jdu do autohausu. No a po (vyhraných!) volbách se salon dohodne s hřebčincem, mají-li o čem.
BTW: mluvím za sebe (a asi pár dalších lidí), nikoliv za ODS, nejsem ani člen, ani nemám sílu je uhranout , aby dělali, do já chci.
šimon klein 8.11.2005 14:34

Re: Re: Jak to tady tak zběžně pročítám,

pane Nový, sorry - zásah do soustrojí se minul účinkem a drze přilepil Vaše jméno k mému příspěvku (to tak, něco těžce vypotím a jinej z toho bude mít osoh...:-)
Pepa Jetel 8.11.2005 14:49

šimone, zcela pragmaticky (nejste také pragmatik?),

skupina 1 by zkousla výměnu vedení, protože sama tvrdí, že jí jde o program, a skupina 2 by byla uspokojena výměnou vedení a třeba by byla benevolentnější vůči programu...
Jinak řečeno, každá strana by měla mít jak dobrý program, kterým uspokojí lidi jako Vy, tak i chrismatické vedení, které zaujme voliče, co dají spíš na osobnosti.
Ivan Nový 8.11.2005 15:05

Pepo Jeteli a o to panu Pehe jde,

výměnou vedení dosáhnout toho, aby byla ODS bez programu a bez charismatického vedení. Charakterizoval jste to zcela přesně.
šimon klein 8.11.2005 15:15

Re: šimone, zcela pragmaticky (nejste také pragmatik?),

pepo - taky pragmaticky, i když jsem spíše prostatik:
Ona tahle debata (ale vlastně všechny ve zdejším virtuálnu) je z určitého pohledu k ničemu: Přece tady nejde o to, jak se Vámi navržené/identifikované skupiny domluví - děláme účet bez hostinského (tedy bez ODS) - nevím, že by kdokoliv z obou skupin na to měl sebemenší vliv.
Takže když teď zapomenu na svůj příměr o koňoautu - co se změní, když Vám tedy řeknu, že pokud si ODS změní vedení (oni, nikdo jiný na to nemá vliv) a já usoudím, že ODS jako CELEK dál "drží linii" a budu je tedy jedním zákonným hlasem volit ? - to jako se obě skupiny pobratří jako vintentou s oldou šetrným? A to jako proč?? To se sluší/musí/nedá nic dělat/ vyžaduje to doba,EU, nebo co ???
Já jako nevím, co chcete dokázat, ale mně ty nářky vaděj proto (a to byl důvod mého příspěvku), že to opravdu přesně sedí na přísloví: kdybybylyvprdelirybynebylybyrybníci - oni (ODS) se rozhodnou, můj Váš názor skupiny 2 není hybatelem této akce, koho oni (ODS) si vymění či nevymění, oni (ODS) si upraví/neupraví program, oni.....a občané mnohem více počtu skupin rozhodnou, zda ten konkrétní program (a osobnosti, chcete-li) zvolej. That´s all.
 
Pepa Jetel 8.11.2005 15:55

šimone,

máte pravdu, tato debata je opravdu akademická bez jakéhokoli vlivu na výsledek. Nicméně, v tom bratření oldšetrhenda a spol. Vám uniká ta zásadní věc:
Aby bylo možné uplatnit maximum programu, musí stranu volit dostatečný počet voličů. A ty voliče je potřeba přitáhnout, zvláště ty, kteří (aspoň to tvrdí) inklinují do prava, ale vadí jim vedení ODS. Není důležité, abyste si s rackem padli do náruče, důležité je, abyste oba volili ODS!!! Chápete? Pokud bude ODS dál hrát stylem "nám nikdo nebude radit, my víme všechno nejlíp, a jestli se vám to nelíbí, trhněte si nohou", čeká ji další volební období v opozici.
šimon klein 8.11.2005 17:00

pepo,

mě tak zásadní věc neuniká (vy máte o mně ale mínění...), jenom  se vrátím k začátku svých příspěvků:
jednak jsem si ze zdejšího fora dost jistý, že dost velká část zdejších "konzultantů" nikdy volit ODS nebude (ta kritika u nich je spíše projevem vzteku, nenávisti, kverulantství, jedním slovem snahy pošpinit, nikoliv něco řešit) -k těm především směřoval můj původní příspěvek;
druhak je to o MÍŘE té změny: to je přece na veledlouhou diskuzi, co vám (to teď není osobní) stačí , aby se řeklo, že došlo k výměně vedení v uspokojivém rozsahu (jak široko a hluboko jit?) a totéž u programu a co na to já (my - asi nás bude víc), nakolik usoudím(e), že to již poškozuje samotný program, směřování a možnosti jeho prosazení. A jsme u otázek pro obě skupiny: je konsensus ve skupinách a navzájem ? jsme tak silní, abychom to mohli považovat za  "hlas lidu, před kterým se skloní ODS"?  Ne-li - kdo to rozsoudí? podrobíme se soudu ? Mluvíme i za další skupiny?-jak velké,jak silné, kolik váží jejich hlasy???
A já Vám tvrdím - tohle vše NEJDE dát dohromady jinak, než volbami, do kterých jde ODS s nějakým konkrétním programem, o kterém se ONA domnívá, že jí dá maximum voličů !!!
Samozřejmě, lze jim asi posílat předem petice, ale to je tak pro jejich informovanost vše. Taky můžete nabídnout své služby do volebního týmu. Následně si to nějak přeberou. No a pak jim to sečtete, ale i sečteme ve volbách. Co chcete jiného?
P.S. "Není důležité, abyste si s rackem padli do náruče, důležité je, abyste oba volili ODS!!! Chápete? "
Stručně:
klidně si padnu - někde u piva, nemám s tím problémy;
Chápu - jenom se snažím vysvětlit, že naprosto nevím, jak to zařídit, co vím jistě, že to nejde tady na NP.
 
J. Petr 8.11.2005 13:56

100 % souhlas

pane Pehe, přesně jste vystihl moje pocity. Děkuji
Hlavic 8.11.2005 13:57

Re: 100 % souhlas

Bohuzel.