11.5.2024 | Svátek má Svatava


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
XYZ 27.5.2009 23:15

Vymáhání pohledávek

Jen bych chtěl podotknout, že se nevymáhají dluhy, ale pohledávky. Vymáhám to, co mi náleží, což v žádném případě není povinnost někomu plnit (dluh), nýbrž právo od jiného plnění přijmout (pohledávka).

Jakub S. 27.5.2009 23:49

Re: Vymáhání pohledávek

Zcela nechápu ten rozdíl... to je pro puntičkáře. Prostě se to má uhradit, musí, mělo by se. Tečka.

XYZ 28.5.2009 13:40

Re: Vymáhání pohledávek

Takle může psát jenom někdo, kdo sám dluží..

Kriste pane na nebi !! 29.5.2009 10:39

Re: Vymáhání pohledávek

tobe nekdo v Chomutove dluzi ? pochopil jsi vubec podstatu toho o com zde autor PISE !!!?

p. Urban myslite si ze s temato lidma zde v zemi dokazeme, ze Komunismus a Fasismus jedno jest a bude ? je to presne co jste popsal a desim se kdy to vypukne, !

vojta 30.5.2009 2:51

Re: Vymáhání pohledávek

prestan uz mu lizt do prdele....

iko 27.5.2009 23:05

Keby neslo o Ciganov, ale o bielych, o nedostatkoch mesta Chomutova by sme sa nedozvedeli NIKDY!

Jakub S. 27.5.2009 23:48

Re: Keby neslo o Ciganov, ale o bielych, o nedostatkoch mesta Chomutova by sme sa nedozvedeli NIKDY!

Bílí takto  nikdy a nikde dokonale soustředěně nezdevastovali žádné sídliště, člověče! Víš to jako já!!!  K e b y. Fór je v tom, že to se neděje. Víš to jako já. A teď už se neozveš. Jsi sám cigán? A máš internet? Tak k těm hrozným porimitivům nepatříš. Nech je plavat a integruj se a hotovo.

iko 28.5.2009 0:16

Re: Keby neslo o Ciganov, ale o bielych, o nedostatkoch mesta Chomutova by sme sa nedozvedeli NIKDY!

Ja mam dojem, ze si mi nerozumel.... nie je mi jasne, na co reagujes?

Pisal som v podstate to, ze keby take dlhy mali bieli, nikto by neskumal chomutovsku radnici, ale by na nich (tych bielych dlznikov) poslali exekutorov. A ani pes by o tom nestekol.... ani ten Neviditelny:-)

Kriste pane na nebi !! 29.5.2009 10:42

Re: Keby neslo o Ciganov, ale o bielych, o nedostatkoch mesta Chomutova by sme sa nedozvedeli NIKDY!

:-(R^!!klepnul jsi tomu na hlavicku, diky !

ROK 09 27.5.2009 16:57

Rok 2009-má být rokem změn a ukazuje se,

že staří "známí revolucionáři" i "osvědčené strany" již mladé generaci nemohou nic nového nabídnout a řešení nových problému vyřešit již neumí.V době internetu a mobilů-si lidé kálet na hlavu nenechají.

Jan 27.5.2009 15:23

Ubozak Urban

uz jsme to tu psal nekolikrat, ale to individuum Urban snad ani nestoji za komentar. To je takovy ulhanec, ale dobre mu to Rabkova v TV u Jilkove nasadila, jednu mu mela plesknout a byl by klid. Je to prolhany ubozak, ktereho zname jako PR managera ruznych nicemu. On si hraje na pana spravedliveho, ale sam je nejvetsi lump, co pise za penize!!!!

TFUJ Urbane, jsi smradlavy jak tvoje lzi!!!!

Kriste pane na nebi !! 29.5.2009 10:43

Re: Ubozak Urban

Chudacku, na nic jineho ses nezmohl, uz drzis Bejsbolku v pařátu nackovskem ?:-/

drak 27.5.2009 14:02

Vrtí-li někdo psem, tak jsou to pánové Kocáb a Urban

Vrtí-li někdo psem, tak v tomto případě jsou to především pánové Kocáb a Urban. Co se cikánské otázky týče, tak ta byla vyřešena takovým tím hitlerovským způsobem během 2. sv. války takřka totálně. Po poválečném odsunu Němců z pohraničí, se poválečná bolševická vláda, buď naivně (tedy z blbosti) nebo dokonce záměrně (že by uplatnění principu rozděl a panuj) ignorujíce předválečné zkušenosti s tímto etnikem, začala masově dovážet Cikány ze Slovenska, Maďarska a dalších zemí do českého pohraničí.

Jako pracovní síla se tito jedinci rozhodně neosvědčili, zato jako nositelé dlouhodobě neřešených problémů, které se pak časem logicky jeví jako neřešitelné, tak zde rozhodně nezklamali. Co se týče neschopnosti tyto problémy nějak zvládat, bych řekl, že zklamaly vlády jak předlistopadové, tak polistopadové, ty polistopadové dokonce o něco více, soudě dle projevů tohoto nepřizpůsobivého etnika.

Lidé jako pan Kocáb a Urban prokazují našemu státu medvědí službu, protože v očích normálních občanů se jejich aktivity nutně musí jevit jako pokus zachovat si penězovody do do organisací, které již při řešení této otázky bezpočtukráte prokázaly, že jsou na nic, protože za takřka 20 let jejich působení od listopadu 1989 nebyl zaznamenán jediný náznak toho, že by problém v dohledné době vůbec mohl být vyřešen, ba naopak, spíše se objevují signály, že se prohlubuje, politická scéna se radikalisuje a objevují se na ní subjekty, které slibují definitivní vyřešení této otázky.

Ať už se to panu Urbanovi líbí nebo ne, tak lidé jako paní Řápková, jsou momentálně těmi jedinými, kteří ještě brání tomu, aby normální občan naprosto přestal věřit tomu, že standardní politici ze standardních stran jsou vůbec ještě schopni vyřešit otázku tohoto nepřizpůsobivého etnika standardními prostředky a nepožádali proto politiky ze stran extrémních, aby to vyřešlili po jejich způsobu, takovém tom definitivním.

Richard III. 27.5.2009 14:01

Jan U bran zase kecá

"město Chomutov v devadesátých letech dlouhodobě zanedbávalo vymáhání dluh"

Skvělá formulace, jen poněkud nesmyslná. V inkriminované době (téměř) žádné možnosti účinného postupu proti neplatičům neexistovaly. Autor o této věci nemá páru.

A jeho tvrzení, že jiná města něco činil (jak on říká "využívala možnosti") stojí na vodě. Jsem zvlášť zvědavý na onu "studii", kterou nejspíš dávala dohromady podobně zaslepená parta bláznů (nechce se mi říkat podvodníků, ale i to je možné), jací dnes opanovali Kocábovo ministerstvo.

Plocek Teplice 27.5.2009 13:41

Vrtěti psem po česku zpět na článek

Vážený pane Urban, svým článkem potvrzujete pravidlo, že v Česku se po nějakém maléru vždy najde najde někdo chytrý s kritikou co  všechno se mělo a neudělalo. Navíc okořenéné pomluvou angažovaných osob.  Čpí z Vás arogance člověka "nadřazeného problému"  a hlavně neznalost lokálního dění.  Když k tomu přidáme trochu vědátorství je odborná kritika hotová. Takže gratuluji, opět jeden z dobrých článků, který vyvolá v běžném člověku zmatek a hlavně nechutenství  jakoliv  se zajímat o dění okolo sebe.

káma 27.5.2009 20:20

Re: Vrtěti psem po česku zpět na článek

Musím říci,že se mně a věřím ,že i většině normálních lidí,jakmile se někdo začne ohánět rasismem,v podvědomí rozsvítí to červené světélko,které znamená :pozor na něj.Je to v dnešní hyperkorektní době jednoduchý způsob ,jak se prosadit a oponenta očernit.Nazvat jej rasistou.Jděte pane Urbane a vám podobní už do háje.Budeme opět žít v té schizofrenii,kdy se bude ve stejné věci něco jiného říkat,něco jiného myslet a něco jiného konat?A hlevně děti ,aby někde neřekly,co si rodiče opravdu myslí!Je mi z vás zle!!!!!!

Kami 29.5.2009 8:55

Re: Vrtěti psem po česku zpět na článek

A ty máš zájem se o to dění vůbec zajímat? po tom, co se furt děje na naší politické scéně? původně sem myslel, že hlavní bod, kdy se to v politice hodně podělalo byl pád vlády, ale pak sem dospěl k závěru, že se něco strašného muselo stát už sakra dávno...s takovou opravdu nevím,koho budu volit do evropského parlamentu, ale třeba mi pomůže ta dobročinná dražba s kandidáty a kandidátkami do Evropského parlamentu, kterou můžete sledovat i na internetu, na http://www.zlutaraketa.cz/drazba-politiku,105.html , ale nevím jestli to změní můj názor na politiky, kterej je už vážně strašnej

františek 27.5.2009 13:25

???

Vždy, když čtu podobný blábolivý text, si kladu otázku, zda autor rozumí problému. Rozumět problému neznamená uvěřit tomu, co čtu v novinách, co mi někdo navykládal, co říká člověk, který o sobě tvrdí, že je odborník. Rozumět problému znamená se do problému ponořit. Článek pana Urbana by měl začínat slovy.."Nedávno jsem si k sobě nastěhoval rodinku Olašských Romů. Proto si myslím, že mám právo psát o jejich problematice"...Takoví žvatlalové, jako on klidně tvrdí o prohlášeních odborníků na problémy nepřizpůsobivých občanů, že jsou rasistické. Za odborníka považuju paní Řápkovou, protože ona přichází s nepřizpůsobivými do styku.

Ptejme se Urbanů tohoto světa, proč se domnívají, že by měli mít právo psát o něčem, čemu nerozumí.

wiki 27.5.2009 13:02

Aha, takže Kocáb vyhazuje prachy

na "studie", které mají nasadit psí hlavu Řápkové. Efektivitu jeho řešení je vidět na tom, že i mnozí "nepřizpůsobivci", kteří začli dluhy splácet, tak přestali... :-/Rv

jachtík 27.5.2009 12:51

odpudivost na první pohled

řápková janáčková - dvě frigidní neatraktivní ženštiny, toť upocenost a ubohost sama, to každý soudný člověk vidí i bez těchto informací. dle nich je slušný ten, kdo nemá žádný orgasmus, jako tyto dvě "kosti" a jejich kohorta stejně postižených sexuálních mutantů

Jakub S. 27.5.2009 12:54

Re: odpudivost na první pohled

No tak takhle ne!

wiki 27.5.2009 13:03

Re: odpudivost na první pohled

Jste pra se, pane !!!

MLOK 27.5.2009 13:16

Re: odpudivost na první pohled

A jak to nemilý jachtíku souvisí s daným tematem diskuse???

drak 27.5.2009 13:29

Re: odpudivost na první pohled

Napadení osoby opnenta aniž by byl vznesen jediný argument je ubohost. Zkrátka mutant jste Vy, sprostý a ubohý.

magi 27.5.2009 14:43

Re: odpudivost na první pohled

na hrubej pytel hrubá záplata : Ty vyžraný cikánský pupky,ty musí mít ohromnej orgasmus !

Jakub S. 27.5.2009 15:43

Re: odpudivost na první pohled

Ale Magi! No tak.

magi 27.5.2009 15:59

Re: odpudivost na první pohled

Jakube S nedivte se ! Ta primátorka dělá všechno možný,aby normální člověk mohl normálně žít. Dovedete si představit,jak těžkej život tam mají slušný lidi,kteří chodí normálně do práce ?

rony 27.5.2009 12:27

zbytečné starosti

Vrtěti psem byl skvělý film, ale pro české země tyto praktiky neplatí 100%. Už dob rekatolizace hledají Češi za vším co se jim předkládá pozadí a skvěle nás v tom vycvičila éra komunistů.

Všude je slyšet, že pí Řápková nevyužila všechny prostředky, které jí zákon umožňuje, ale ani jeden konkrétní příklad!!!!!!Kdybyste byl pane Urbane tak laskav a doplnil ( např.: zákon umožňuje obstavit konto - pí Řápková nevyužila. = toto je ovšem špatný příklad, protože tito lidé konto nemají. Prosím o lepší příklad, ale konkrétně!!)

Harry 27.5.2009 11:48

Myslí, že pan Urban sám velmi intenzivně vrtí psem.

Měl by jasně říci, jestli mu jde o problém nepřizpůsobivých nebo spíš o to zničit starostku Řápkovou. Takhle to motá dohromady a ještě k tomu ten odporný slovník. Pokud by mělo jít o ty nepřizpůsobivé, tak jsme svědkem podpásové argumentační techniky "ad personam", kdy se argumentující soustředí na diskreditaci protivníka místo na argumenty k danému tématu, které mu obvykle chybí.

wiki 27.5.2009 13:07

Re: Myslí, že pan Urban sám velmi intenzivně vrtí psem.

Přesně ! Řápková totiž působí, že všechny ty "NGO", co berou dotace na boj o práva cikánů (rozuměj - na tahání prachů z blbců daňových poplatníků) vypadají, jakože jsou nap/rd. Teda podle skutečnosti !R^ Fuck-off, pane Kocábe!