24.5.2024 | Svátek má Jana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Sumo 27.5.2009 6:42

Re: Promiňte

Zase problém s pochopením přečteného. Urban neobhajoval Cikány, neřešil, jestli jsou nebo nejsou verbež, ale podal si flinky a podvodníky na úřadu. Tenhle článek v podstatě vůbec není o cikánech. Jestli máš se čtením problémy, nech si předčítat.

Gogol 27.5.2009 7:32

Re: Promiňte

Nevím, ale myslím, že by sis měl nechat předčítat ty! Že mezi státními úředníka je mnoho verbeže, je sice pravda. Avšak to neznamená, že si cikáni nemají plnit svoje povinnosti jako ostatní občané! Rozdíl je pouze v přístupu státních orgánu k jedněm a druhým! Cikánovi všechno projde, ne tak Čechovi. Toho státní úředníci dokáží spacifikovat. Proč to ale nejde i s cikány? A to musí každého rozumnéího občana štvát! 8-o

Trotl 27.5.2009 4:41

A co tak pane Urban přiznat,

že za problémy stojí nerovnost před zákonem. Také přiznat, že jednou z příčin proč tomu tak je, jste vy sám.

Jenda 27.5.2009 2:52

Tak tak, realitni mafie ...

jestli vono by autore nestalo za to zamyslet se nad tim jakto ze se to tem realitkam vyplati. Jak je mozne vydelat na tom, ze za nekoho zaplatim dluhy a prestehuji ho do bytu nekde jinde.

Ze by to bylo tim, ze jakmile onen prestehovany zmizi z puvodniho baraku, tak hodnota bytu v nem dost podstatne naroste? Cimpak to asi bude? Nebude ono to malinko souviset s chovanim onech stehovanych?

Ano, realitky vytvorily nekolik ghet. A zabranily tim pomalejsimu ale o to pro okoli neprijemnejsimu vytvareni podstatne vetsiho mnozstvi ghet. Zpusobily problemy nekolika radnicim a obyvatelum nekolika sidlist. A zaroven vyresily problemy podstatne vetsiho poctu radnic a obyvatel jinde.

Ivan 27.5.2009 8:57

Re: Tak tak, realitni mafie ...

Pane, především poslanci ODS, kteří prosadili zákony o "převodu družstevního bytu do osbního vlastnictví" a "družstvech vlastníků" jsou na vině. Zákony byly vytvořeny podle předem promyšleného scénáře. Když jste v bytovém družstvu (ne vlastníků) a chcete byt směnit nebo "prodat", tak s tím musí souhlasit družstvo, tedy fakticky ostatní obyvatelé domu, kde je váš byt. Takže ti směnu nepovolí, když zjistí, že byste byt "prodal" cigánské rodině. Když jste ale vlastník bytu, tak prodáte komukoliv a ostatní v domě s tím nic nenadělají. (Jakou radost mají pravičáci z této svobody - neptat se na mínění okolí!)

Realitka pak postupuje tak, že vytipuje v domě vhodného vlastníka bytu a tomu za byt nabídne přemrštěně vysokou cenu. Kdo by odolal? Do bytu pak realitka nastěhuje vhodnou cigánskou familii s mnoha členy a početným příbuzenstvem a pokud možno kriminální minulostí. Často taková familie bydlela dříve ve zdevastovaném bytě v jinak atraktivní nemovitosti ve středu např. Prahy. Cena bytů ostatních nešťastníků bydlících ve stejném domě tím prudce klesne. Realitka tak získá dvě výhody. Nemovitost v atraktivní poloze a možnost odkupovat levně ostatní byty v domě s cigánskou rodinou.

Tak vypadá kapitalismus v praxi.  (Je paradoxní, že v USA by tento postup většinou nebyl možný, tam se totiž většinou i ke koupi rodinného domu musí vyjádřit sousedé a pokud nesouhlasí, svoboda nesvoboda, dům si nekoupíte.)

Jirka1 27.5.2009 9:17

Re: Tak tak, realitni mafie ...

Ohledně postupu realitek máte pravdu, ohledně toho, že za to může převod bytů z družstev do OV ovšem ne. Představenstvo družstva sice musí souhlasit s převodem, ovšem je to záležitost zcela nepoužitelná pro zamezení těchto kšeftů. Nesouhlas totiž musí být zdůvodněn a můžete se proti němu odvolat a soudit. Takže nesouhlasit s přistěhováním Cikánů se vám nikdy nepodaří, protože ještě budete obviněn z rasismu.

Ivan 27.5.2009 9:32

Re: Tak tak, realitni mafie ...

Se zdůvodněním není problém. Poukaz na rasu se v něm nemusí vyskytovat. V tom nemáte pravdu, družstvo takovému nechtěnému převodu zabrání snadno (pokud chce a má podporu družstevníků). U soudu snadno vyhraje (pokud realitka nepodplatí soudce).

Luboš Pitín 27.5.2009 10:30

Re: Tak tak, realitni mafie ...

Omlouvám se, ale ve Vaší argumentaci je zásadní chyba. Pro převod družstevního podílu (jak se správně označuje prodej družstevního bytu) není nutný souhlas družstva, pouze je třeba mu to oznámit. Stejná situace je s podnájemní smlouvou. Do družstevního bytu si jako podílník družstva můžete při splnění "ohlašovací povinnosti" nastěhovat kohokoliv a skutečný majitel, tedy družstvo, s tím lautr nic neudělá. ;-( Nehledě na to, že navíc nelze vůbec ovlivnit počet osob bydlících (hlášených) v bytě. Hygienická norma totiž byla již před drahnou dobou zrušena.

Jenda 27.5.2009 14:43

Re: Tak tak, realitni mafie ...

Ano, i to je moznost. Nebo je tu moznost jednodussi. Realitka koupi za par supu cely barak s nejakou takovou familii, prestehuje ji do jineho baraku a najednou cena toho prvniho podstatne stoupne.

.. 27.5.2009 1:32

Soudruhu Urbane,

jste vyloženě trapný. Zkuste se raději aktivně podílet na řešení neúnosné situace. O vaše populistické stupidní žvásty se nikdo nezajímáRv

Svatopluk 27.5.2009 1:26

Nejste náhodou pouze PR druhé strany

Pokud pomlouváte způsobem: "... nejbližší spojenkyně Liana Janáčková, známá už více než deset let svými otevřeně rasistickými postupy a názory .." tak se nedivte, že se o Vás bude psát jako o známém ideologovi z Jew Joker University.

Nejde o rasizmus - ten je důsledkem. Realitní kanceláře dělají pro velké developery (velmi často židovské), na projektech, ve kterých realizují miliardy stavební firmy (EU), zaměstnávající přes různé agentury (Ukrajina) tisíce lidí. Za platební neschopnost mohou často cikánští lichváři, kteří dojí své rodné bratry.

Ano, prezentuje se to jako rasizmus. Vy to chcete prezentovat jako vinu většiny (bílých).

Jste stejně stupidní a prvoplánový, jako to, co kritizujete.

JaS 27.5.2009 1:22

No, co jsem viděl ty diskuse,

tak paní starostka Řápková byla jediná, kdo v nich mluvil rozumně a k věci, naopak pan Kocáb i pan Urban byli silně trapní. Už jim nevěřím. Tu situaci je potřeba řešit a ne si na ní honit body.

.. 27.5.2009 1:35

Re: No, co jsem viděl ty diskuse,

Máte naprostou pravdu. Ti troubové z obláčku na nebesích udílejí císařské rady, zatímco paní Řápková musí řešit reálné situace,

iiii 27.5.2009 9:52

Re: No, co jsem viděl ty diskuse,

 Jako například pronájem Kamencového jezera?

vladimír ondys 27.5.2009 1:06

Soudruhu, netahejte nás za ocas

Je docela srandovní mluvit o rasismu ve státě, kde jedním z nejvlivnějších politiků v čele levicové strany je pán, který na to má, vypadá, chová se i mluví jako rodilej koňskej handlíř a nikomu to nevadí!Rv;-PR^

Levicovost lze v mládí omluvit nezralostí, ale ve Vašem věku to je už prohnilost!

Jirka 27.5.2009 1:13

Re: Soudruhu, netahejte nás za ocas

Docela by mne zajímalo,jestli je tak blbej,nebo navedenej.:-D

.. 27.5.2009 1:37

Re: Soudruhu, netahejte nás za ocas

Blbej nebo navedenej budete spíše vy, soudruhu Jirko!

clay 27.5.2009 0:34

pane Urbane

není to jen můj dojem, že vás tyto "odborné" studie "sociálnš vyloučených" živí?8-o

Jirka 27.5.2009 0:36

Re: pane Urbane

Není.

clay 27.5.2009 0:28

na vás, pane Urbane je nejodpornější to

s jakou lehkostí používáte věci, které máte neprověřené, věci, které nesnesou přímou konfrontaci s člověkem, který informace má. Ukázal jste to jasně v pořadu Jílkové. Od té doby, beru každé vaše tvrzení s velkou rezervou. Za každým obviněním se mi vybaví otázka, co by mu asi dotyčný odpověděl, kdyby měl možnost reagovat. Nejspíš by vás ztrapnil, jako vás ztrapnila Řápková.Rv

Jirka 27.5.2009 0:35

Re: na vás, pane Urbane je nejodpornější to

Já myslím,že se dostatečně ztrapňuje sám.

SW 27.5.2009 0:23

Zajímavé je,

že tenhle Urban neprotestuje (nebo si nevšímá), když televize s celorepublikovým pokrytím již čtrnáct dnů ignorují (a to jedna jako druhá) zprávy - tu o rajčatech nebo vejcích. Taková malá hezká autocenzura přes firemní zadávání reklamního času se úspěšně rozjela. A až když ČSSD uspořádá tiskovku, tak se najednou objevují senzační zprávy nasbírané za dva týdny. To by měl krasoduch Urbanova formátu komentovat. Řápková a její mórkové je marginálie..

Gaston 27.5.2009 0:21

Řápková/Urban

1:0. Jo pane Urbane, snad i s Vámi mohu v lecčems souhlasit. Jenže Vy nikdy ničím nepohnete. Řápková ano. A všechno ostatní jsou v podstatě zbytečný kecy

No 27.5.2009 0:05

Je to ten Jan Urban

ktery odmita, za ci penize jel do Iraku?

No 27.5.2009 0:06

Re: Je to ten Jan Urban

ktery odmita priznat ...

jamo 27.5.2009 0:19

Re: Je to ten Jan Urban

ano, je to i ten Urban, který se choval jako pominutý fracek v pořadu Jílkové a který teď dokolečka dokola vymýšlí až fantasmagorické teorie a hlavně bláznivá obvinění všech, kteří mu kdy šlápli na kuří oko. Je jich, jak vidno, mnoho (Y)

kulíšek 27.5.2009 14:29

Re: Je to ten Jan Urban

Vážený hulváte ( viz. Vaše chování v pořadu pí. Jílkové ). Až budete učit aspoň 4O let mafiánské dětičky, které Vás budou oslovovat c...e aq p...o. Před hodinou kreslení rozlámou pastelky a pohodlně se usadí. V hlavě mít jen sex a myšlenky kde se dá něco úkrást pak se k danému problému (ona je to už spíše katastrofa) vyjadřujte. Je to téma na mnoho večerů a řešení je tak jednoduché. V rámci zákonů a bez násilí.

Gogol 27.5.2009 7:40

Re: Je to ten Jan Urban

Urbane Urbane, kam jsi rozum dal? Milostivá králi, s cikánama jsem ho promr(h - d?)al;-D