4.6.2024 | Svátek má Dalibor


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JEROME 27.5.2009 9:30

Vážený pane

Vážený pane Urbane, kdyby šlo o jiné etnikum, možná bych vám dal i hvězdičku. Jedinou skutečností evidentně verifikovatelnou je fakt, že"cikánský problém" má staletou tradici. Slyšel jsem i úvahu o podobnosti s problémem sionismu a antisemitismu. S výhradou, že semité mají tisíciletou tradici kultury a evropská kultura na ní rostla. V případě sociálně vyloučených, což je výraz novodobý, jsou na tom s kulturní tradicí poněkud jinak. Že stát nekoná, kdy by měl,  dovedeme pochopit, protože ho to nepálí. Obce a města konat musejí a nástroje, o kterých , mluvíte jsou už desetiletí neúčinné. Způsob rómské existence - a já mezi nimi žijí už dvacet let - se cíleně a vědomě vyhýbá akceptaci většinových pravidel - dokonce i hygienických. Doklady dodají veřejné instituce obratem, pokud k tomu budou mít příležitost bez předběžné censury údajů a obvinění z rasizmu. Pokud máte tolik údajů, týkající se případné kandidatury do PČR zmiňované primátorky, zkuste to i u kandidátů jiných, politických kampaní jiných a především, jako novinář, nechoďte s informacemi po výbuchu nevole, ale poněkud dřív.  Á propos, rómské dlužníky pro neplacení nikdo nevězní, ale nestihatelní nejsou ani pro jiná provinění. Znovu a znovu se ptám, proč jiná etnika tak nepřizpůsobivá nejsou???  Vietnamské děti ve školách často i excelují aniž by koho napadlo je oddělit pro přípravku na základce.  Váš článek je z větší části -po mém soudu - ideologicky pravdoláskový - bez možnosti položit protiargument. A M.Kocáb je ze stejné líhně jako vy . Něvěřím vám. Není pro to důvod.

františek 27.5.2009 9:09

Hloupý a falešný článek

Autor patrně nebude idiot a zřejmě tuší, že až dosud žádné akce, o kterých se zmiňuje, neměla pozitivní výsledek. Chomutovská primátorka se chová tak, jak to vyhovuje daňovým poplatníkům.  Jejichž penězi se jinde tolik mrhá

Pejsátko 27.5.2009 8:58

Pod vlivem přečteného článku mě napadá,

jestli pan Urban náhodou tak trochu sám nevrtí psem. ;-)

Už to, že považuje vznik nové komise za zbytečný, jen proto, že už něco podobného existuje, je zvláštní. Sám říká, že Svaz měst a obcí + několik ministerstev se tím zabývá už 10 let. Není to dostatečně dlouhá doba na to, aby zavedli do praxe alespoň částečná opatření? Zatím jsme si nevšimli žádné činnosti - kromě keců samozřejmě.

ctenarvk 27.5.2009 8:50

Opet se hleda vinik jinde

Pan Urban stejne jako slecna Abbasova velmi zduraznuji, ze Chomutov se provinil nevymahani dluhu v predchozich letech. To muze byt pravda. Ale je to pouze druhotne. Hlavni a nejdulezitejsi problem je postoj dluzniku. Ten je umyslne snizovan (vlastne vubec nezminovan) a znovu a znovu se hleda vina nekde jinde.

V celem clanku jsou viny "rozdavany" na vsechny strany, ale o skutecnych vinicich (a soucasne dluznicich) tam neni nic.

Clanek je klasickou ukazkou odvadeni pozornosti jinam.

MLOK 27.5.2009 9:17

Re: Opet se hleda vinik jinde

R^R^R^R^R^

Jakub S. 27.5.2009 9:45

Re: Opet se hleda vinik jinde

Ano.  P r v o t n í , primární, jsou dlužníci. Odtud začít. Hic Rhodus - hic salta! A tečka.

P o t o m  vše další!

Ivan 27.5.2009 8:43

Potrefené husy se ozvou.

Samozřejmě, že duševně méně schopní modří ptáci okamžitě začnou napadat Urbana za to, že "je to komunista" atp., ale k jim uvedeným faktům budou mlčet. Ať už pan Urban má jakékoliv názory, zůstává faktem, že Řápková si dělá volební kampaň a chce, aby občané zapomněli na její grandiozní podvod s Kamencovým jezerem a na jiné sprosťárny ODS v Chomutově.  (Petici za odvolání Řápkové v Chomutově neorganizovala žádná PR agentura a přesto se pod ní sešlo několik tisíc podpisů, o těch se ovšem mlčí.)  Odvolání mezinárodně uznávaného odborníka Rabase z funkce vedení ZOO je jen jednou z mnoha kapek akcí ODS v Chomutově.

Řápková si z hlediska propagandy správně vybrala pro své zviditelnění problém cigánů na sídlišti. Je to něco, co zajímá mnoho lidí. Stejně tak si správně vybrala postup, který je (zdánlivě) razantní a proto imponuje stejné skupině lidí, na kterou se obrací i Dělnická strana. Funkčně je postup Řápkové nesmyslný, přináší peníze jen exekutorovi,  ale propagandisticky bude úspěšný. Urban poukazuje na fakta PR kampaně a to se modrým ptákům nelíbí, protože se jedná o odhalování triku použitého ODS.

Už jenom za ten vrcholný cynismus a bezohlednost by Řápková měla ve volbách propadnout. Tvrdost vůči "nepřizpůsobivým" je žádoucí a měla by být prosazovaná a realizovaná. Měli by ji ale dělat úplně jiní lidé, Řápková jen vyvolá nedůvěru v používání jinak správných postupů, protože její osobní vlastnosti absolutního darebáka důvěru vyvolat nemohou. Na tom nemění nic ani skutečnost, že se jedná o inteligentního člověka (o to víc je nebezpečné to, co dělá).

Vaněk 27.5.2009 9:06

Re: Potrefené husy se ozvou.

1. Nevím z čeho usuzujete, že jde o "modré ptáky". Urbanovi kritici očividně nemávají žádnou stranickou vlajkou

2. Urbanovy fakta a jejich hodnověrnost jsme viděli v oné diskusi s Jílkovou

3. Ř si dělá volební kampaň, ovšem přichází s aspoň nějakým řešením

4. Víte-li o podvodu podejte trestní oznámení. Pokud vím, o podvod se nejednalo.

5. Pro odvolání koholiv seženete tisíce podpisů, najmě je-li důvod k závisti, či nenávisti jsem-li postižen vymáháním práva___6. Odborník zpravidla nebývá dobrý manažer____7. Exekutor by prospěch neměl, kdyby neměl co vymáhat____8. Cynismus a bezohlednost je diskriminace pracující většiny_____9. Ničím jste neprokázal, že Řápková je darebák____ODS jsem nevolil a nebudu

Ivan 27.5.2009 9:29

Re: Potrefené husy se ozvou.

1) Když Urbanovi vytýkají levicové nebo komunistické názory, předpokládám, že sami mají pravicové názory. Tedy ODS nebo Dělnická strana. Z jiných indicií v textu usuzuji, že ODS.

2) Proč směšujete pořad v TV (neviděl jsem) jsem s obsahem v článku? I kdyby v TV bylo cokoliv, obsah článku Urbana to přece neovlivňuje, ten je dán tím, co je napsáno v článku, ne tím, co bylo v TV.

3) Je velmi nebezpečné, že je předkládáno právě takové "řešení" místo toho, aby například ODS iniciovala vznik zákona, podle kterého by bylo možné přímo strhávat dlužné částky bez toho, že by exekutor dostal jako odměnu desetinásobek stržené částky a dostával tím dlužníka do ještě horší pozice tím, že dluží exekutorovi za výkon exekuce. Stejně tak ODS prosadila exekutory jako soukromou výdělečnou firmu (to je naprostá nehoráznost!!!). ODS se tak držela svého dogmatu o přednosti, zjednodušeně řečeno,  soukromého před státním.

4) a 5)  V Hitlerovském Německu se zavíralo do koncentračních táborů a vraždilo v plynových komorách přesně podle znění zákona. Taky bylo možno podávat trestní oznámení. Takže podle vaší logiky se ani v Německu nejednalo o zločiny.  Takový výklad právnosti zákonů, doufám, nepodporujete ani Vy. Když jsou vytvořeny zákony (většinou z iniciativy ODS) takové, že poskytují právní ochranu a krytí zločincům a ne obětem, nemá smysl podávat trestní oznámení. Na co? Na to, že radní pronajali na 50 let soukromému podnikateli s nestandardními vztahy k Řápkové Kamencové jezero za roční ponájem nižší, než podnikatel požaduje jako roční nájem od každého z desítrek stánkařů v areálu jezera? Na to, že podnikatel dostal dotaci na své investice v areálu? Atd..? Na to, že existuje akciovka s akciemi, které jsou evidentně ve vlastnictví Řápkové a company, ale nedá se to podle zákona prokázat, protože akcie nejsou na jméno a nikdo tedy nemůže určit, komu akciovka patří?

drak 2 27.5.2009 10:14

Re: Potrefené husy se ozvou.

:-DIvane, už po druhé!R^R^R^R^R^

Mílinka 27.5.2009 9:32

Re: Potrefené husy se ozvou.

Přeji dobrý den. Pisateli tohoto článku doporučuji, aby se alespoň na týden nastěhoval ne k Romům, ale k dlužníkům, kteří se všem tzv. platičům vysmívají, demolují byty a pak si stěžují, že jsou nuceni bydlet jako zvířata a vyžadují přidělení slušného bytu. Určitě by trochu změnil názor na chomutovskou primátorku, které si velká většina chomutováků váží (až na potrfené husy).

Ivan 27.5.2009 9:42

Re: Potrefené husy se ozvou.

Nijak netoužím po tom, bydlet s neplatiči nájemného a bordeláři. Podle čeho jste ale usoudil na to, že bych je nějak obhajoval nebo že bych s nimi chtěl bydlet?  Osobně bych použil tvrdší postup než Řápková a to ihned po vzniku dluhu za pokutu. Ne až za několik let nečinnosti.

 Nevím, kolik občanů Chomutova si Řápkové váží, ale po akcích jako  Kamencové jezero nebo odvolání ředitele ZOO bych o tom počtu pochyboval. Pod peticí za její odvolání byly tisíce podpisů a nebyly to podpisy ze sídliště Janíkov. Protože podepsat se na takovou petici znamená akutní nebezpečí vystavit se šikaně ze strany městských úřadů, svědčí množství podpisů spíše o velké nevoli slušných a zákony dodržujících občanů s primátorkou, která se snaží vylepšit si nyní svou ztracenou pověst laciným trikem s vymáháním pomocí exekutorů.

drak 2 27.5.2009 10:05

Re: Potrefené husy se ozvou.

:-DIvane, napsal jste to velmi  pěkně, díky. S panem Urbanem v plné šíři lze jen souhlasit. Předmětem jeho článku nejsou cikáni, ale osobnost a hgrůzná povaha  Řá pkové, která je  se 4O milionovým NOvákem ve společenství jakési magistrání skupiny, která tlačí na vlastní účty maximum peněz  a tváří se přitom, jako světci. Lež a podvod se staly v této banánové republice ¨normou. Proč nájemné nevymáhali dobře pacení úředníci magistrátu už dávno? Stačil přece příkaz šéfky! Je to jen humbuk, člověk takové povahy, jako Řápková by se nikdy neměl ocntnout ve vedoucí funkci a ona chce ještě kandidovat do PS. A diskutéři mají zřejmě krátkou pamět a buď nečtou noviny , nebo se v televizi dívají jen na stupidní seriály. Pěkný den a ještě jednou díky autorovi i Vám Ivane za slušné vysvětlení problému!!!!!;-O

MARBAL 27.5.2009 11:02

souhlas

Naprosto s Vami souhlasim, je to cele humbuk na odlakani pozornosti, a strasne sprosta predvolebni kampan, jde z toho hruza na jake urovni pracuje nase vrchnost, kdyz podporuje ty nejnizsi pudy. Fuj.

JaS 27.5.2009 20:20

Re: Potrefené husy se ozvou.

Dobrý - drak 2 s Ivanem by to vyřešili levou zadní otočenou;-P

Petr 27.5.2009 8:34

Pan

Urban uhodil hřebíček na hlavičku, soudě podle reakce diskutujících.

tk 27.5.2009 8:44

Re: Pan

Jasný, všem to nandal! :-P Go Urbane Go.

rony 27.5.2009 12:37

Re: Pan

to myslíte "go home and shut up!"?

m78 27.5.2009 17:48

Re: spíše hlavičkou o hřebíček ...

Rv

petr 27.5.2009 8:24

Skutečně goebelsovská slátanina

Pane Urbane, z Vašich pisání by bylo možné mít legraci, kdyby ty Vaše "články" nebyly cílevědomou goebelsovskou propagandou podle zásady, že do zblbnutí opakavaná lež se stává pravdou. Tak jen dál! Když bude lhát do nekonečna, máte velkou šanci i pár slušných lidí přesvědčit že neplatiči chudáci řádně platili, ale Chomutovská radnice jim jejich platby posílala celé roky zpátky.

NeP 27.5.2009 9:11

Re: Skutečně goebelsovská slátanina

Jo jo - tohle už se Urban naučil, když lhal a lhal a ještě jednou lhal o Kosovu ve prospěch Šiptarů. Urban je prostě placený propagandistický lhář... (Y)

Jakub S. 27.5.2009 9:50

Re: Skutečně goebelsovská slátanina

Tehdy jsem taky ztratil iluze o jeho objektivním a historicky poučeném vidění světa kolem nás... se smutkem, jako vždy v takovém případě... Kosovo. Samostatné. Muslimské, na ruinách starých chrámů. Kristepane. To se Evropě vrátí - !!

Janda 27.5.2009 8:24

Pane bývalý Urbane!

I Vy se vezete na vlně aktivismu. Je-li opak Vašich tvrzení pravdou, proč jimi dávno pan Kocáb neargumentuje? Proč důrazně netrvá na jejich aplikaci - je ministr, ne? Že by ty znamenité analýzy a metodiky sám neznal? Pan ministr? Nebo že by je sám považoval za nepoužitelné? Proč za sebe do všech ožehavých střetů nastrkuje Abasovou, která nemá na nic vliv? A proč Vy sám - zjevně jste odborník na problém - nevypracujete návrh účinného a korektního postupu? Proč se nepostavíte do čela týmu kvalitních řešitelů? Ne paní Řápková - lidé jako jste Vy eskalujete problémy! Svou neschopností něco s nimi udělat vytváříte podmínky pro fungování různých těch DS a NS, které nabízejí zoufalým občanům aspoň něco, třebaže to "něco" je špatné. Nabídněte lepší a hlavně účinné! A hlavně neříkejte lidem, kteří léta žijí v ohrožení zdraví, majetků a života, že nesmějí spěchat, že tyto problémy nejde řešit naráz!

Štváč 27.5.2009 8:14

jasně p. Urbane,

ale bolševičtí hlupáci to nechtějí chápat a škodit je jejich program. A tak má u nich každý lidský zmetek větší hodnotu, než člověk, který se osvědčil v dobách, kdy primitivové škodili, chlastali, udávali a podělali se před každým komoušem.

Haui1 27.5.2009 8:18

Re: jasně p. Urbane,

Opravdu jste měl takový barvitý život? :o)

Niky 27.5.2009 8:57

Re: jasně p. Urbane,

Bolševik jste vy Štváči,stejně tak soudruh Urban,stačí si připomenout uměle vyvolanou vzpouru v ČT a kdo od té doby tuto televizi ovládá,že pravdoláskaři tehdy nerespektovali zákony ČR,to jenom podtrhuje,že soudruhu Štváči!

Štváč 27.5.2009 9:18

Re: jasně p. Urbane,

Urban soudruh nebyl, ale to vy nemůžete vědět, když jste si v té době uvazoval pionýrský šátek. Nevadí, že jste mladý, vadí že jste hloupý.

Prorok 27.5.2009 8:10

On ten vůl Urban kritizuje i úsporu finančních prostředků

"neznalosti základních metodik Ministerstva práce ... absolutním úbytku

poskytovatelů sociální péče, poklesu počtu terénních pracovníků i

pedagogických asistentů pro romské děti."

Neznalostí trpí Urban a zřejmě i ministerstvo pro vyžírky. Zajímaly by mě úspěchy té sociální péče distribuované terénními pracovníky a pedagogickými asistenty. Nemluvě o tom, že jde o rasismus, kdy je upřednostňována jedna rasa před ostatními.

chouan 27.5.2009 8:03

Vážení spoludiskutující, to chce klid

Figurky jako Urban, Pehe, Kocáb, to jsou jen Havlovi lidé na špinavou práci, aby se jeho Veličenstvo osobně nemuselo příliš snižovat.

Je naprosto lhostejné co konkrétně píší nebo říkají, buď dělají PR pravděalásce nebo očerňují její oponenty.

yt 27.5.2009 8:13

Re: Vážení spoludiskutující, to chce klid

Pravda potřebuje PR?