29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Volba nezní Lisabon, či Moskva

Podpis Lisabonské smlouvy samozřejmně není “logickým pokračováním procesu, který začal Václav Klaus, když podal přihlášku do Unie”, jak tvrdí M. Topolánek, a ani být nemůže – prostě proto, že Václav Klaus podával přihlášku do, pokud jde o právní rámec, jiné EU.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kisssa 26.11.2008 9:05

Re: Moskva nebo Lisabon?

A byls někdy v Moskvě?? Tak tam odjeď, chvíli se tam rozhlížej, chvíli taky poslouchej, co tam kdo říká, a pak teprve začni pronášet moudra. A nebo tam rovnou zůstaň...

Kisssa 26.11.2008 9:04

Do lisabonu, nebo do Moskvy?

Cím dál tím víc mi dochází, že spor o Lisabonskou smlouvu - stejně jako spor o radar - je sporem mezi těmi, kteří se víc bojí Západu (Německa) a těmi, kteří se víc bojí Moskvy. Jestliže předpokládám, že nejhorší, co nás v budoucnosti může potkat,j e to, že budeme dostávat příkazy z Bruselu či že si o nás bude Německo otírat boty a Francouzi s obvyklou arogancí nás budou posílat mlčet do kouta - pak je snad Lisabonská smlouva problém. Patřím bohužel k těm, kteří tuto vizi vnímají jako to menší ze dvou zel. Protože volba nezní: Bruselští byrokraté nebo suverenita", ale" Bruselští byroktraté nebo ruská imperiální tlama"...

S tím, že bruselští byrokraté po nás budou vyžadovat přesně ta pravidla, na jejichž tvorbě jsme se spolu s ostatními státy podíleli - a záleželo na našich schopnostech, co jsme prosadili nebo neprosadili. A hádejte, podle jakých, kým tvořených pravidel bychom byli tráveni v ruském břiše?

Okopávači kotníků si pořád myslí, že jsme v Evropě vnímáni jako (středo)evropská země, že naše politické počiny sledují jako něco "nového", či alespoň zajímavého... Omyl! Odjeďte do Francie, do Anglie a říkejte "Česká republika".  Jediné, co si lidi vybaví je "Vaklav Avel" , možná Praha, a že máme fakt hezký moře... Umisťují nás kamsi na balkán, a odtamtud přicházely odjakživa přeci všechny problémy - tak když to nepůjde jinak, tak se obejdou i bez tohoto balkánského státu , jako se bez něj obešli dřív -a jak to tak teď začíná vypadat, tak možná líp, než s ním...

Takže otázka opravdu zní: Brusel, nebo Moskva? A buďme si jisti, že Moskva už čeká s otevřenou náručí... tedy spíš tlamou.

Václav 26.11.2008 9:03

Re: H....

No nevím, voličem a příznivcem ODS jsem už od doby, kdy většina dnešních papalášů této strany ani nevěděla, co to nějaká ODS je. V ranných dobách jsem ODS aktivně podporoval a pomáhal vytvářet ve svém rodišti, kam jezdívám na víkendy, panu Klausovi toho také dost vyčítám, ale v tomto bych s vámi nesouhlasil. Jestli něco poškozuje ODS, tak je to chování pana Topolánka ale i lidé v jeho blízkosti - Dalík a spol. Je rozdíl mezi bodrostí a buranstvím. Pan Topolánek bohužel postupně sklouzl k tomu druhému. Člověk se může chovat třeba i trochu neurvale např. jako doktor House, ale je potřeba mít také podobné kvality jako onen seriálový lékař. Jinak bude jen za arogantního burana.

jasan 26.11.2008 8:55

Re: Ti co říkají NE k EU

ale ja jsem v clanku zadne NE EU nenasel...  ja tam neasel NE LS...

ona ta jedna smlouva je EU?

Kajan 26.11.2008 8:54

Topolánek musí do háje ! Dzp.

Václav 26.11.2008 8:49

Re: Ti co říkají NE k EU

Pro začátek doporučuji hledat dále, protože pokud byste skutečně hledal, tak by Vám nemohlo uniknout např. následující:

"Irská republika neuplatňuje žádná omezení přístupu na trh práce pro občany České republiky. Pro získání práce v Irsku tedy nebudete potřebovat pracovní povolení."

"Od 1. května 2004, tedy od vstupu ČR do EU, nepotřebují občané ČR k práci v Irsku žádné pracovní povolení nebo vízum. Irsko patří k jedné z nejbenevolen­tnějších a nejotevřenějších zemí Evropské unie. Tato země se rozhodla nevyužít možnosti přechodných období, tudíž není potřeba registrace, tak jak je tomu např. ve Spojeném království (Velké Britanii)."

Takže ohledně Irska doporučuji hledat a neplácat nesmysly a s tím ostatním jste na tom podobně.

Divno 26.11.2008 8:39

Moskva nebo Lisabon?

Teda pokud bych si měl vybrat podle města, tak Moskva. Lisabon je ošklivý a špinavý :-))

Ašek 26.11.2008 8:36

H....

Mě jako stalého voliče nadzvedá jak někteří potkani s ODS okopavají Topolanka.V tomto statě se stale rozhoduje kam budeme patřit.Je to slyšet od některých důstojniku,jak policie tak armády.(klidně vam řeknou že přisahali už jednou a tahle přisaha je nezajimá)Rosudky některych soudů jsou vice než vymluvné.Naši vnuci se budou divit kdo všechno patřil k Moskalum.Mužu vám garantovat že když budete pokračovat v podpoře hlavního okopavače Klause tak přiští volby budou pro ODS katastrofou(možná to nebude žadná škoda).Takzvaná pravice je dost trapná.Paroubek,Rath,Zaoralek atd.nemusejí pro volební uspěch dělat vůbec nic,stačí okopavači Topolanka z jeho vlastní strany.

Kolombo 26.11.2008 8:34

Re: Ti co říkají NE k EU

Milý hledající, v pokrytectví jsou nepřekonatelnými čampiony právě Francie, Německo, Itálie a Španělsko. Holt, quod licet Jovi, non licet bovi.

SID 26.11.2008 8:33

No jistě!!

pane Vaňku, ještě o tom přesvědčte Topolánka a Váš článek bude skutečně posvěcen.

Ano 26.11.2008 8:16

Re: Dobrý článek

Argumenty pana Topolánka jsou zcela mimo mísu - místy lživé, jinde omylné. Ten člověk v čele ODS je jejím hrobařem, výsledky nedávných krajských a senátních voleb to ukazují. Samozřejmě, že výsledkem LS je naplnění dávných ambicí evropských mocností: Velká Británie bude dále pěstovat své special relations s USA a některými zeměmi Commonwealth (a ponechá si Lstg), Francie se bude starat o Středomoří a Maghreb (jak se nedávno odkopal Sarki s Union Mediteranée) a na Němce zbyde střední a východní Evropa, tedy my. Bismarckův sen se naplňuje, tisk je tady dávno v německých rukou a proto teď ta mediální masáž o nutnosti zachovat Topolánka a soustředit se na předsednictví EU (s taktním koučováním od Sarkiho a Merkelové). Mimochodem, hlavním poučením politických elit po krachu Evropské ústavy bylo, že se za žádnou cenu nesmí konat referendum, ale schvalování se mají účastnit jen politické elity na výsledku přijetí LS zainteresované.

Hledajíci 26.11.2008 8:12

Ti co říkají NE k EU

máte lepši a hlavně proveditelnějši řešení? Anebo to říkáte z trucu a pocitu neuznáného genia, méněcennosti? Proč čeští poslanci nepodají při jednání o EU lepši návrhy a hlavně proveditelnějši návrhy, výhodné pro celou EU? Je možné, že jsou přhlasováni ostaními, ale to je demokracie pro kterou tak horujete.

To často jmenované Irsko je proti EU Smlouvě, že má strach z přilivu laciných pracovních sil ze států střední Evropy, tedy má strach i z vás Čechů. Kdo má z někoho strach nemůže být současně jeho spojencem. Je velikým omylem si myslet, že nepřitel mého nepřitele je mým přitelem.

Co je to ten zájem malých zemí? Mají ty veliké evropské staty jásat při každém jejich sobeckém návrhu, kdy tyto státy se snaží získat všechny výhody, ale nikomu jinému nic nepřejí? Vždy vám jde jenom o to urvat pro sebe co možná nejvíce, a nechcete se s nikým dělit, ani s jiným malým statem. Ten je při tom urváni pro sebe stejným konkurentem jako ty státy velké.

Tomu se řiká pokrytectví!

chouan 26.11.2008 8:08

TOPOLÁNEK = dobrý student

Pamatuje si také na středoškolskou matematiku, konkrétně množinové operace?

A nebo B tam totiž neznamená "buď jenom A nebo jenom B", ale: A, B a také A+B.

V průběhu delšího časového intervalu nebudeme mít budˇ jen Lisabon nebo jen Moskvu. Budeme mít obojí! Libanon i Moskvu.

Pepino 26.11.2008 7:36

Re: Několik poznámek

Drahý pane,kdyby bylo po Vašem tak president Václav Klaus byl zvolen nedemokraticky,poněvvadž proti stačil jeden jediný poslanec.Nebo demokracie je to,co Vám právě vyhovuje?

I-Worm 26.11.2008 7:31

Re: díky, autore...

například soudruh Tlustý...

I-Worm 26.11.2008 7:24

Myslím, že jako model EU, kde se přihlíží

ve zvýšené míře k zájmům malých zemí, by mohla posloužit naše vláda. Co myslíte, je to v pořádku?

zk 26.11.2008 7:22

Re: Dobře napsáno.

Souhlas, i když je to opravdu děsné!

zk 26.11.2008 7:20

Re: Zaprdene, ucelove a kratkozrake

jo vlastní názor? Spíše papouškujete názory těch nezaprděných intelektuálů.

zk 26.11.2008 7:19

Re: Zaprdene, ucelove a kratkozrake

Tento váš "argument" svědčí o vaší mimořádné de..litě. S..č jste leda vy. PS. kdopak to byl Kubeš? S Gabčíkem bojoval Kubiš, ale to nemá smysl polemizovat s blbem jako jste vy.;-€;-O(Y)

zk 26.11.2008 7:16

Re: Myslim

Peníze z EU jsou také peníze, které do EU přidala i naše republika. Nebo si myslíte, že si je EU tiskne? Vy fakt nechápete, o co tady jde. Nejde o EU jako takovou, ale o to, co se v EU změní po "zprovoznění" LS, víte dědku?8-o

zk 26.11.2008 7:14

Re: Zaprdene, ucelove a kratkozrake

Kapradino, zaprděný a účelový je spíše váš hloupý příspěvek. Jestli vám opravdu nevadí nabubřelí psychopaté, pak nevím, proč to řešíte8-o

zk 26.11.2008 7:12

Re: Myslim

Hm, obzvlášť když se francouzský prezident a německá kancléřka tak kamarádí a nasouchají rusákům. Takže když LS, tak tady Moskva.;-€;-O

zk 26.11.2008 7:10

Re: Pane Vanku, pomoc by tu byla:

Bůh nedal a vy se mýlíte, budete také jeden z těch přitroublých, kteří sežerou vše, co v televizi vidí a slyší a tím se řídí. Co takhle si třeba o tomto tématu (LS) něco přečíst? Pak byste nepsal takové nesmysly navíc s tolika hrubkami.;-O8-o

zk 26.11.2008 7:07

Re: Co se tak postarat o ten Středočeský kraj,

Každý může snad vyjádřit svůj názor, vy ho také vyjadřujete a nikdo vám nenařizuje, abyste se věnoval pouze své práci.8-o

zk 26.11.2008 7:05

Re: Několik poznámek

bod druhý - jak víte, že nevadí. LS byla téměř všude schválena parlamenty, čl. státu Irsko to tedy vadí, protože ji neschválilo. V Německu LS zatím nepodepsal prezident. Místo, aby se jednalo o jiné variantě smlouvy, bude se tlačit na Irsko, aby to podepsalo8-o;-€;-OA co se týká vašeho třetího bodu - je zajímavé, že když Irsko tedy řeklo NE, EU je na nohou, takže platí to, že se smí hlasovat jen ANO. No a LS to "vyřeší", protože, jak sám píšete, nebude potřeba souhlasu každé země. Takže, když si N a F něco rozhodnou, přesvědčí pár spojenců, ostatní státy EU se mohou jít klouzat, nikdo se jich na jejich NE nebude ptát. To je fakt "demokracie"8-o;-O

zk 26.11.2008 6:59

Dobrý článek

Díky za článek, souhlasím s argumenty autora, nesouhlasím s argumenty M.Topolánka. Podpisem LS budou završeny dlouholeté ambice Francie a hlavně Německa pro ovládnutí Evropy. To nebude demokratická EU, ale velkoněmecká říše. A tak co se nepovedlo v třicátých a čtyřicátých letech 20. století Hitlerovi a spol., podaří se let.

Fleischer 26.11.2008 6:13

Několik poznámek

"díky zvýšení váhy velkých členských zemí a snížení váhy ČR" - v současnosti je váha ČR vyšší, než odpovídá jejímu počtu obyvatel, dle LS je naše váha sice nižší, ale přesto vyšší než odpovídá počtu obyvatel.

"LS fakticky likviduje možnost nekonat dle výsledků hlasování" - konat se snad má vždy podle výsledků hlasování,

"likviduje i suverenitu členských zemí" - LS převádí část kompetencí do Bruselu, ale suverenitu nelikviduje, zajímavé je, že to ostatním členským státům nevadí

"když se to velkým státům a "architektům" EU hodí" - velké státy nemají v EU nadpoloviční většinu, jak tedy mohou rozhodovat bez malých států, které mají počtem obyvatel většinu??,     "a smí se tedy hlasovat i NE" - samozřejmě, že se dle LS smí hlasovat i NE, zmizí však potřeba souhlasu každé země, a nebude tak docházet k blokování hlasem jediné země (viz v současnosti Irsko)

R.J. 26.11.2008 5:51

Co se tak postarat o ten Středočeský kraj,

který volá po generální opravě? Tam napnout síly, kolik jste utvořili programů na rozvoj onoho kraje?Kolik peněz  dotací z Bruselu jste vyčerpali? Z kolika možných ? To jsou relevantní fakta hodná zastupitele. Až  tu nebude bordel jak v tanku, pak se věnujte čemu chcete, se zájmem si to přečtu, do té doby se laskavě věnujte tomu, čemu jste se zavázal sloužit a nerozptylujte se .  Děkuji.

Dědek 2 26.11.2008 5:35

Re: Myslim

Podle odpůrců LS by bylo nejlépe ,aby EU sypala peníze na naše projekty a prebendy a nestarala se jak a co s nimi uděláme. Do našich věcí ať se laskavě nemíchá.