29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Volba nezní Lisabon, či Moskva

Podpis Lisabonské smlouvy samozřejmně není “logickým pokračováním procesu, který začal Václav Klaus, když podal přihlášku do Unie”, jak tvrdí M. Topolánek, a ani být nemůže – prostě proto, že Václav Klaus podával přihlášku do, pokud jde o právní rámec, jiné EU.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
pavpek 26.11.2008 10:00

Pane Vaňku ještě jeden dodatek ke Klausovi

Zcela určitě to u Ústavního soudu prohraje.Stejně jako ostatní soudní pře, prosral u soudů všechno.Co se týče soudů- je absolutně neúspěšný politik.

A  současně  platí,že úspěšná politika je taková, co umožní hlupákům způsobit společnosti jen minimální škody (Karl Popper).

A to v tomto případě bude díkybohu platit.

A pokud nepodepíše to, co Ústavní soud a Parlament schválí, je odepsán.V naší republice i v Evropě.

A my, bohužel, s ním.

JJ 26.11.2008 10:00

Re: souhlas s autorem

Topolanek do voleb na zadost hejtmanu nezasahoval. A ti se nechali prejet a potom mu to hodili na krk. S takovou sebrankou nechci jako volic nic mit.

Buvol 26.11.2008 10:00

Naprosto souhlasím s autorem !!

Topolánek je lhář, podvodník, hlupák .... a chudák, který svou nedostatečnost maskuje asertivitou, česky řečeno drzostí !! To snad dnes už vidí každý ....

jasan 26.11.2008 9:59

Re: Nechápu?

a k cemu tech par zastupcu s hlasem slabe poradnim bude?

JJ 26.11.2008 9:59

Ale ono to tak je, ze bud LS, nebo CR mimo unii

nebo si autor mysli, ze pote, co se 480 milionu lidi domluvi, ze kvuli 10 milionum pujdou do bodu nula?

Pan Klausovic dokonce z EU nechce vystupovat. Ale pak je mimo realitu. CR mohla LS razantne odmitnout, pokud by byla jedna z prvnich zemi. Ale rozhodla se cekat a doufat, ze to nekdo shodi ze stolu a nejak to vyhnije. Ted jsme v pozici, kdy si muzeme, jestli chceme in nebo out. Jina otazka tady jiz neni, sorry.

Navic ani to razantni odmitnuti se u nas jaksi konat nebude (spise prijeti s odrenyma usima). A tak musi Klaus delat tanecky s US. To mel udelat uz davno, ted uz je to jenom hra na to, jak si muze zachovat tvar. Co se tyce tech 80%, tak mate pravdu v tom, ze pokud zvitezi Klasovo fundamentalisticke kridlo, tak ten pomer budo hodne jiny. Protoze ty normalni lidi napravo ztratite.

Hanibal 26.11.2008 9:56

souhlas s autorem

R^Souhlas s autorem. Zájmy státu, občanů, republiky jsou základními ideami konzervativní strany, na kterou se ODS pasuje.  Jsou to základní kameny ideí, na kterých VK stranu postavil. Tragedie ODS je právě  v tom, že tyto idee zatratila, stojí nyní na hliněných nohou a je otázkou času, kdy se zhroutí!! Eu se začíná objímat z medvědem, naši Paroubkové spolu se stínovým ministrem jezdí na námluvy do Moskvy, Topolánek píše dohodu s Paroubkem o zradě a to jen všechno proto, že se nemůže dočkat až sedne do křesla pro předsednictví EU a straší občany Moskvou. Copak si myslí, že občané této republiky jsou stádem tupých hovadek? Nerespektuje, své voliče, nenaslouchá jim, chová se přezíravě k nim i k členům vlastní strany , nerespektuje usnesení kongresu! Kdo mu má věřit? Snad jen ti, kteří vaři svoji společnou  polivčíčku o kterou se chtěji dělit. Hamba Topolánkovi, prohrál volby, nemá důvěru svých voličů, nemá oporu ve své straně a chce rozhodovat. Jeho přezíravost je jeho hrob, jestli přežije kongres, je otázkou času, kdy ho vlastní opozice i opozice politická smete, bohužel s ním poletí celá ODS.  Kartágo musí být zničeno.  

janoryna 26.11.2008 9:55

Re: jsem proti většinovému hlasování v EU

a proto jste proti lisabonu společně s komunisty !

janoryna 26.11.2008 9:54

Re: jsem proti většinovému hlasování v EU

souhlas, vám se jednomyslnost taky líbí, jinak byste nebyl proti lisabonské smlouvě.

Jiří 26.11.2008 9:53

Nechápu?

Po přečtení všech těch argumentů a informací o hrůze kterou přináší LS nachápu, jak je možné že tolika státům její přijetí nedělá nepřekonatelné obtíže. Nevím, zda řízení z Bruselu může být v rukách ubožejších zástupců a poslanců než než jsou ti naši domácí. Navíc v tom  EP budeme mít sice málo, ale přece několik našich zástupců. Jestli si ale při volbách do EP vybereme stejně mizerně jako to děláme při volbách do domácích zastupitelských sborů, tak nám  prostě není pomoci.

Chris Kelvin 26.11.2008 9:46

Re: jsem proti většinovému hlasování v EU

Ale parlament za totáče rozhodoval vždy jednomyslně a manifestačně. To by se Vám určitě líbilo :-D

Václav 26.11.2008 9:44

Re: Zvažovat náklady

Dokážete pochopit tak zásadní věc, že ten socialistikco-byrokratický komplex, ve který se na základě LS začně postupně měnit dnešní EU a který bude přes Paříž a Berlín řídit z pozadí Moskva nemá v dlouhodobém výhledu šanci. Americká a hlavně asijská konkurence nás prostě zválcuje a naše děti nás jednou moc chválit nebudou. Ideály boje proti změnám klimatu a další podobné jsou sice vznešené, ale hladový žaludek jima nenaplníš a ozáblé bosé nohy do nich neobuješ, jak se říkávalo.

janoryna 26.11.2008 9:39

jsem proti většinovému hlasování v EU

to skutečně umožňuje prosadit názory většiny proti menšině. zatím byla potřeba pro každé usnesení jednomyslné schválení. a že myšlenka jednomyslnosti funguje se můžeme přesvědčit z toho, jak fungoval polský šlechtický sněm. tam stačilo, aby jeden ze 300 členů byl proti a návrh byl zamítnut. nebo za totáče, všechna usnesení byla přijímána jednomyslně. tehdy akorát volby trošku kulhaly: 99,9% není jednomysný.

pavpek 26.11.2008 9:38

Takto vidí taky Klause

 Václav Klaus má poměrně zmatené pojetí státu podepřené jen chabými znalostmi. Smutné je, že s takovouto mizernou intelektuální výbavou se pouští do boje proti celé Evropě a občas dokonce i proti USA či dalším zemím. Jediným výsledkem bude to, že bude všem pro smích.

Rusko je imperiální stát 26.11.2008 9:37

Alva

Já jsem přínivec federální Evropy a myslím si, že je to poslední možnost jak obstát v současném zase neklidném světě. Copak jsme všichni tak hloupí a neumíme se poučit z dějin, copak si neuvědomujeme, že pořád platí: rozděl a panuj? Rozpad rakouské monarchie uvolnil cestu Německu a nástupu Hitlera. Neochota bojovat o svou zemi a vzdání se, což je nám notoricky vlastní vedlo k podrobení se Stalinovi a jeho nástupcům. Rusko bylo je a bude imperialistický stát. Po celou jeho historii se řídilo expanzivní politikou, ideologie - pravoslaví/komunizmus je jenom nástroj ovládání. Když bych už se měl rozhodnout kdo mi bude mluvit do života tak rozhodně ne a zas znovu zaostalý, hrubý stát plný zdegenerovaných alkoholiků. Vím co mluvím měl jsem tu čest tam přebývat drahný čas.

janoryna 26.11.2008 9:34

když dopustíme lisabon dopadneme

jako texas v usa, bavorsko v německu, kanton curych ve švýcarsku, quebeck v kanadě a takovou hrůzu nechci zažít. takže naprosto souhlasím s protievropskou politkou. a na rozdíl od pana prezidenta bych z EU vystoupil, i když lisabon nebude do praxe zaveden. aby EU měla nějakou politickou váhu, bude muset v každém případě ten suprstát srovnatelný s usa nebo ruskem vzniknout. takže pryč z eu, abychom se každé 4 roky nemuseli handrkovat o svoji suverenitu nejen proti eu, ale i proti rusku.

Pedrák 26.11.2008 9:34

Proč stahovat kalhoty, když je brod sice na dohled, ale ještě daleko.

Vždyť je to jenom strach, že Vám ve finále začne  Brusel koukat  pod ty dlouhé prsty .

pavpek 26.11.2008 9:28

Re: Moskva nebo Lisabon?

A Moskva je nádherná, že ????? ty blbečku.

Poslal bych tě tam a doufám, žer by tě na Arbatu mafiáni podřízli.

Vít 26.11.2008 9:27

Re: Do lisabonu, nebo do Moskvy?

Ať se dívám, jak se dívám, z Moskvy do Prahy je to pořád stejně, jako před dvaceti, čtyřiceti, šedesáti lety... A z Moskvy se teď ozývají velmi podobné hlasy jako za Brežněva.

Chris Kelvin 26.11.2008 9:26

Není to tak dlouho...

...co jsme se vyhrabali z rudého pekla a zatím nám tam na západě trochu ujel vlak. Pro současnou generaci Evropanů již není Evropská unie strašák, ale realita. To jenom my se tady budeme navzájem takto okopávat.

Mmchdm. kdo včera sledoval večer na ČT "duel" Vondra vs. Jakl, mohl si udělat obrázek. Realistický pohled vs. ideologické kvákání.

pavpek 26.11.2008 9:25

Nechci se radit s Vaňkem

a jednoznačně říkám- pro tuhle republiku bude lepší být řízen z Bruselu, než z Hradu tím ješitným, nafoukaným a Evropou opovrhujícím Klausem. Škoda, že toho Narcise zvolili.-Jen dělá republice ostudu.Nedodržuje zákony (viz případ nejmenovaného soudce Langera) , myslí jen na své a Havlovi nesahá ani po spodní gumičku ponožek. A tihle Vaňkové umí jen jedno, lézt mu do prd........

Tohle není můj prezident.

Timothy Garton Ash řekl, že tak arogantního a sprostého člověka dosud nepoznal.

Má pravdu

kapradina 26.11.2008 9:24

Re: Zaprdene, ucelove a kratkozrake

Tak velka chyba to urcite nebyla, kdyz jste to pobral i vy. Jinak se zkuste podivat na vyznam slova polemizovat. Nebo to aspon proberte s panem okresnim hejtmanem.

Abych vas necim potesila: bidlit, obivatel, příbitek, nábitek, dobitek, zbitek, običej, bistrý, bilina, kobila, bik.

Vít 26.11.2008 9:23

Re: Myslim - spíš nemyslím, že :-)

pardon - stále ještě měří.

Vít 26.11.2008 9:22

Re: Myslim - spíš nemyslím, že :-)

Hranice měřila přesně tolik, kolik měřila za 1. republiky...

toogood 26.11.2008 9:18

Re: Do lisabonu, nebo do Moskvy?

VERY GOOD POINT!!!

Tomas B. 26.11.2008 9:17

Zvažovat náklady

Je mi líto, ale musím souhlasit s Topolánkem. Protože i když se shodneme, že LS je prostě špatná a federativní tendence v EU nám nevoní, nestojí otázka tak, zda smlouvu podepsat nebo nepodepsat. Otázka stojí tak, co nám přinese postoj A a co postoj B. A já se ptám - ustojí ČR tu situaci, kdy bude stát sama, nebo případně s Irskem (i o tom pochybuji) proti "zbytku" EU? Co nastane? Zastaví to integrační proces? Nebo naopak bude integrace pokračovat a EU bude usilovně přemýšlet, jak s ČR naložit, aby se "duch EU" - tedy idea rovnosti všech zemí - nažral, ale koza integrace zůstala celá? Co čekáme od hrdého českého NE? A není to náhodou tak, že se po českém NE stane Lisabonská smlouva problémem a středobodem české politiky a že se pár let nebudeme bavit o ničem jiném, abychom nakonec stejně k LS přistoupili? Vyjednáme výhodnější podmínky? Změní se principy hlasování kvůli našemu NE? Čeho dosáhneme? Nemluvě o vlivu na domácí politiku. Ne Lisabonské smlouvě dál posílí Paroubka (kterému je nějaká suverenita ukradená).

Nejsem vůbec příznivec federální Evropy. Ale mám tendenci vidět věci pragmaticky. Čas boje už byl. Teď je třeba přijmout výsledek bitvy a jít dál, protože pokračovat v boji už nic nepřinese.

JVP 26.11.2008 9:12

Re: Do lisabonu, nebo do Moskvy?

Otázka spíše zní: Washington nebo Moskvobrusel!!

kapradina 26.11.2008 9:11

Re: Zaprdene, ucelove a kratkozrake

Vy to urcite nepochopite, tak to pustte z hlavy.

jan hájek 26.11.2008 9:10

Re: Dobrý článek

Taktním koučováním míníte výroky stylu "opomenuli jste dobrou příležitost být zticha"? Já si taktní koučování představuji jinak, a popravdě řečeno koučování ve stylu "co je tvoje je i moje a co je moje do toho ti nic není" jsme si snad už užili dost. Je tu však asi dost masochistů, kteří se vzruší jen majíli nasazen obojek a náhubek a občas dostanou po holém zadku bičem.

jasan 26.11.2008 9:10

Re: Do lisabonu, nebo do Moskvy?

uzasne... coz se takhle podivat na mapu.....

kapradina 26.11.2008 9:06

Re: Zaprdene, ucelove a kratkozrake

Jeden z hejna nam hned predvadi, jak to vypada.