28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Volba nezní Lisabon, či Moskva

Podpis Lisabonské smlouvy samozřejmně není “logickým pokračováním procesu, který začal Václav Klaus, když podal přihlášku do Unie”, jak tvrdí M. Topolánek, a ani být nemůže – prostě proto, že Václav Klaus podával přihlášku do, pokud jde o právní rámec, jiné EU.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
AeroKarel 26.11.2008 18:43

Re: hosp.katastrofa - náš stát

Tak to vše  nám zůstane, jen buzerace z Brusele přibyde.

Radost, že?

AeroKarel 26.11.2008 18:42

Re: Stařičký mocnář

Jo, také doufám že nepodepíše. Protože to je už jednou zamítnuté a navíc špatné.

AeroKarel 26.11.2008 18:41

Re: Situace není jednoduchá.

Tím idiotským nátlakem je to myslím prokázáno dostatečně.

AeroKarel 26.11.2008 18:40

Re: Nedivme se praporčíkovi

K jeho cti budiž řečeno, že s touhle koalicí jinou možnost nemá.

Nemusell by se tvářit tak nadšeně.

Raději "nemyslící zupák", než zlodějský pingl.

AeroKarel 26.11.2008 18:38

Re: BEZ POCHYBNOSTÍ

Řadím, řadím, pořád žádná Moskva. Nejste tím posedlý jako třeba jistý Čech nebo prokopnutý buben?

Ravnagorac 26.11.2008 18:38

Nedivme se praporčíkovi

Co z malého Topolánka nevymlátil dominantní otec-komunista, to z něj vymlátilo vojenské gymnázium. Co lze pak čekat od nemyslícího zupáka jiného, než že nás zavede do nového otroctví. Hanba!

JaS 26.11.2008 18:38

Situace není jednoduchá.

EU je společnost, která potřebuje být schopná základní akce a toho se těžko dosáhne, když se vždycky najde někdo, kvůli komu se nic nedohodne. Proto je pochopitenou snahou EU trošku přitáhnout otěže. Na druhé straně je  právě ten sklon silných států přehlížet ty malé a rozhodovat si podle svého. Takže tady zase jde o to, aby ty silné státy byly dostatečně poctivé a důvěryhodné. Argument, že smlouva většině lidí nevadí a proto president jen překáží, je falešný, protože většina lidí se především veze a nezajímá ji nic kromě jejich talíře, auta a fotbalu. Viděl bych přijatelné řešení v tom, že smlouvu bychom mohli schválit podmínečně - pokud se prokáže, že velké státy se chovají nadřazeně a nejsou solidní, tak od ní odstoupit. Takový tlak v EU je potřebný.

zoch 26.11.2008 18:33

BEZ POCHYBNOSTÍ

Milému autorovi dílka bych doporučil,aby si seřadil cca deset závažných výroků a činů VK do jedné přímky. Potom mu bude směřování do Moskvy zřejmější.

Ačkoli vždy se jedná i o nezaslepenost podpořenou erudicí.   Pokud jedna z těchto dvou věcí chybí,je to malér. A pokud by i byly přítomny obě,je to stále ještě podmíněno životní zkušeností, která zejména  vyřadí pochybnosti.

volič 26.11.2008 18:27

Re: Systém

Pokud dojde k sjednocení EVROPY na bázi federace, tak je to dobře, protože takoví lidé jaKO kLAUS tam budou moci tak akorát žvanit,moc faktickou už nebudou takoví chytroušové mít nikdy,

A z toho asi pana profesorissima raní mrtvice.Já bych ho nelitoval.Tenhle chytrolín nás může strhnout pouze do kanálu.

pavpek 26.11.2008 18:13

Stařičký mocnář

to bohudík opět prosral.Jako všechny své předchozí Ústavní a Nejvy\šší soudy

A to je dobře.Teď už se může opět jen zesměšnit tim, že to nepodepíše.

Což samozřejmě při jeho zarputilé a zlé povaze očekávám.

Timothy Garton Ash řekl, že nikdy nepoznal tak arogantního člověka s tak špatným chováním.

Tak ať se ukáže. 

honza 26.11.2008 18:12

hosp.katastrofa - náš stát

Podívejte se na náš stát jak se k nám chová, 75% daňové zatížení obyv.a dále roste,  už pod 40 % výše důchodů proti prům.mzdě)už je to horší než za bolševika), 2 x tolik lékařů na 1000 obyv.(ordinují jen dopoledne) než v EU, 3,5 x tolik nemociních lůžek než v ostatní EU, neustálé  markantní zvyšování počtu úředníků (nové a nové úřady). Běžte s tímto specificky českým vývojem do pelhřimova.

radek 26.11.2008 18:03

LS

Prof.Cepl včera na čt24 řekl, že proces na západě završený LS je největší humanitární akcí lidstva a věří,že české proti všem se nebude opakovat.

Josef K. 26.11.2008 18:02

Bohužel,

po přečtení stati, autor, zvednutý ze židle, pro mne představuje onu normalizační českou identitu, která je ve srovnání s tou evropskou zcela nepřijatelná. Ostatně putinovské Rusko se ze židle zvedá také velmi často.

Václav 26.11.2008 17:54

Teprve vás poznání pravdy čeká.

Ovládají vás z Temných světů, a to díky vašich voleb, které jste učinili v minulosti a které činíte neustále i dnes. Přijímáte ten ovládací program. V něm je i tohle všechno, co tady máte - pseudo prožitky, pseudo názory, pseudo snahy - to je jen program, ve kterém jste uvízli. Tak se konečně proberte, zakletí z vlastní viny. Změňte se, a pochopíte víc. Pak se vysvobodíte. Teprve vás poznání svobody čeká. nebe-lidem.cz

Honza II 26.11.2008 17:40

Podle mě...

nemůže být žádné ""nebo"",proč ne obojí.Co máme proti moskvě ?? Nic! Proti LS hovoří jen některé body,které se ale jednáním dají vyřešit.Určitě nebudeme sami,kterým se nelíbí dvojaká politika tř. v zemědělských dotacích,nebo v hlasovací síle jednotlivých států,v ceně lidské práce at.d.

Karel K 26.11.2008 17:36

Re: Autore, co takhle napsat

No jo, všechno se to svede na bolševiky.  Jdi domu Ivane, čeká tě Natáša. Tak jsme to tehdy zpívalu Rusákům, protože to byli ti, co přijeli v tancích, Ne bolšeevici, POKUD SI TO NEPAMATUJETE :-):-):-):-):-)  ,

Dan 26.11.2008 17:32

Re: Chudák ústavní soud...

F.Čech - diskutujte prosím k problému a nezanášejte jsem skutečnost že pouhé jméno prezidenta Vám přnáší zduření hemeroidů a nasledně plození nenávistných blábolů!

i.h. 26.11.2008 17:13

No, tady v Nemecku se na vztah k Ceske republice a Polsku a ostatnim

na vychod od Nemecka divaji vcelku jednoznacne: Cesi a ostatni maji drzet hubu a ve vsem se podridit, predevsim pak pri sjednavani strategickeho partnerstvi mezi Ruskem a EU, ktere si sjednavaji predevsim Nemci, Francouzi a Taliani. Jenom uplny blbec si muze myslet, ze EU je nejakou hrazi proti cemukoli, co si Rusko usmysli. Nejenom nemuze diky sve neschopnosti, ale predevsim nechce. Chce se spojit s Ruskem proti Americe.

Eva D. 26.11.2008 17:02

Re: Jinak k Topolankove strategii vuci LS

R^ prvním dvěma větám!

sociolog 26.11.2008 16:57

Uz Benes chtel byt mostem mezi Zapadem a Vychodem

Dopadlo to tak, ze jsem se stali malem rozvojovou zemi, ktera "znarodnila vic nez v te dobe podstatne zaotalejsi Polsko ci Nemecko. Jen si sveho Klause nadale povazujte, abyste se z toho postbolsevickeho marasmu, kde svou menecenost kompenzujete rozbijecskou megalomanii, nikdy nedostali.

Eva D. 26.11.2008 16:52

Re: Do lisabonu, nebo do Moskvy?

Mám silný dojem, že tohle je dobrá otázka!

vašek 26.11.2008 16:49

Re: Několik poznámek

Nevadí mi převedení nějaké kompetencí naEU. Vadí mi ale převedení kompetence převádět jakoukoliv kompetenci do Brusele už poze samotným Bruselem Doufám že prezident nepodepíše a tím pádem má Merkelová a Šerkézi po žížalkách

Eva D. 26.11.2008 16:46

Re: Vy jste člen ODS, autore

R^R^R^

Eva D. 26.11.2008 16:44

Re: díky, autore...

To už je další věc. Říci názor a prosadit ho, to je sakra rozdíl.Jenže tak to v životě celkem běžně chodí.

Eva D. 26.11.2008 16:41

Re: díky, autore...

Podle mých zkušeností tam vždy byli, od samého počátku a ve velkém počtu. Čeho by se měli bát?

Janda 26.11.2008 16:39

Volba ZNÍ Lisanon nebo Moskva, drahý pane.

Pokud totiž LS nepřijmeme, nebude nás EU prosit. Pokud jste si dosud nevšiml, je přichystán koncept dvourychlostní Evropy. (A je dobře, že je přichystán, protože v době, kdy se rozdávají geopolitické karty, může fungovat jedině ekonomicky a mocensky - vojensky - silný, akceschopný celek.) Pokud smlouvu neakceptujeme, dostaneme se na okraj a nikdo na nás nebude brát žádný ohled - proč by měl? A my se tím automaticky posunujeme politicky i fakticky mimo centrum EU - z polohy země je jasné, že blíž Moskvě. A ta, jak jste si možná stihl povšimnout, má o náš prostor stále dost velký zájem. Proč by jinak  Kreml hrozil raketami, proč by sem posílal svoje generály na besídku s ČSSD? Tohle všechno Váš milovaný Klaus nevidí nebo spíše nechce vidět - pokud to nechcete vidět s ním, dejte se rovnou společně ke komunistům, kteří také proti EU brojí (a vědí proč) nebo do Národní strany, která Klausovi demonstrovala před ÚS podporu. Pro mě má verdikt renomovaných právníků, které mj. Klaus zčásti sám jmenoval, nekonečně větší váhu, než moudra Brouka Pytlíka z Hradu!

JJ 26.11.2008 16:35

Re: Rici NE je v systemu, kde se musi rozhodovat jednomyslne, vzdy problematicke

Pravo veta staleho komisare nam nedaji. A nic jineho vam nevadi. Spis proste odhlasuji, ze tu smlouvu budou uznavat i ve 25-26 a pojedou dal. Splichtit tento dokument neni problem, staci na to pravnik a hodka casu.

Vubec nic nekorektniho na tom neni. Ty zeme jsou svrchovane a mohou se tak dohodnout.

jasan 26.11.2008 16:31

Re: Rici NE je v systemu, kde se musi rozhodovat jednomyslne, vzdy problematicke

drahy JJ to je porad dokola... pokud vsichni PODEPSALI  ze LS bude platit JEN kdyz ji schvali VSICHNI...  a bylo by  to jinak, stala by se EU  nekorektim partnerem navzdy  - i mezinarodne.

Takze budou MUSET splichtit alespon formalne jiny dokument...  a znovu ho podepsat.

A tam nam daji tolik vyjimek, kolik budeme chtit.

JJ 26.11.2008 16:31

Re: To Portw.

Prominte, ale nechat probehnout parlamenty tech zemi dodatek, ze do toho pujdou i ve 25 ci 26 neni technicky narocny. Pujde akorat o zdrzeni. LS byla delana na 25 zemi, pokud pribudou Rumunsko a Bulharsko tak se v celkovem rozdeleni sil absence CR zcela, ale zcela ztrati. Takze vecne je to pro ty zeme stejne.

To je realita a pokud si namlouvate neco jineho, tak jste mimo.

JJ 26.11.2008 16:27

Rici NE je v systemu, kde se musi rozhodovat jednomyslne, vzdy problematicke

politicka reprezentace 96% obyvatel EU je pro LS. Ona je i ta Irska, ale tu nepocitam, nebot nema na schvaleni LS mandat. Nepocitam ani tu ceskou, protoze ta se jeste zavazne nevyjadrila.

Pri takto silne vetsine ovsem bude obtizne ocekavat, ze se pri ceskem NE zbytek EU vzda nutnych institucionalnich reforem. Ani se neda ocekavat, ze by se podarilo dojednat novy dokument, ktery by se zalibil vsem bez vyhrad. Takze pokud se 480 milionu shodlo, tak pujdou dal i bez tech 10-17 milionu.