14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Diskuse k článku

POLITIKA: Volba nezní Lisabon, či Moskva

Podpis Lisabonské smlouvy samozřejmně není “logickým pokračováním procesu, který začal Václav Klaus, když podal přihlášku do Unie”, jak tvrdí M. Topolánek, a ani být nemůže – prostě proto, že Václav Klaus podával přihlášku do, pokud jde o právní rámec, jiné EU.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
babinnna@seznam.cz 26.11.2008 21:09

Re: Stařičký mocnář

Jak víš blbečku že je vše LS špatné?Nebo si 3 papoušek Klause? Jakl Bém AeroKarel.Buď si právník nebo si chytřejší než 26 státníků. Je dobře že soud ukázal Klausovi že se nebojí ani presidenta. Dávejte pozor co tento starý proutník který nám dává rady jak je rodina důležitá bude teď dělat naschváli.

honza 26.11.2008 18:12

hosp.katastrofa - náš stát

Podívejte se na náš stát jak se k nám chová, 75% daňové zatížení obyv.a dále roste,  už pod 40 % výše důchodů proti prům.mzdě)už je to horší než za bolševika), 2 x tolik lékařů na 1000 obyv.(ordinují jen dopoledne) než v EU, 3,5 x tolik nemociních lůžek než v ostatní EU, neustálé  markantní zvyšování počtu úředníků (nové a nové úřady). Běžte s tímto specificky českým vývojem do pelhřimova.

AeroKarel 26.11.2008 18:43

Re: hosp.katastrofa - náš stát

Tak to vše  nám zůstane, jen buzerace z Brusele přibyde.

Radost, že?

Jiřík 26.11.2008 18:56

Re: hosp.katastrofa - náš stát

100% pravda.Ještě bych dodal-70% výkonnost ekonomiky,40%platy.To těm zmetkům z ODS vyhovuje.Pro to co vybudovali,má čeština výstižný název-MR DNÍK.

radek 26.11.2008 18:03

LS

Prof.Cepl včera na čt24 řekl, že proces na západě završený LS je největší humanitární akcí lidstva a věří,že české proti všem se nebude opakovat.

Josef K. 26.11.2008 18:02

Bohužel,

po přečtení stati, autor, zvednutý ze židle, pro mne představuje onu normalizační českou identitu, která je ve srovnání s tou evropskou zcela nepřijatelná. Ostatně putinovské Rusko se ze židle zvedá také velmi často.

Václav 26.11.2008 17:54

Teprve vás poznání pravdy čeká.

Ovládají vás z Temných světů, a to díky vašich voleb, které jste učinili v minulosti a které činíte neustále i dnes. Přijímáte ten ovládací program. V něm je i tohle všechno, co tady máte - pseudo prožitky, pseudo názory, pseudo snahy - to je jen program, ve kterém jste uvízli. Tak se konečně proberte, zakletí z vlastní viny. Změňte se, a pochopíte víc. Pak se vysvobodíte. Teprve vás poznání svobody čeká. nebe-lidem.cz

AeroKarel 26.11.2008 18:44

Re: Teprve vás poznání pravdy čeká.

Myšky myšky plochá dráha.

Honza II 26.11.2008 17:40

Podle mě...

nemůže být žádné ""nebo"",proč ne obojí.Co máme proti moskvě ?? Nic! Proti LS hovoří jen některé body,které se ale jednáním dají vyřešit.Určitě nebudeme sami,kterým se nelíbí dvojaká politika tř. v zemědělských dotacích,nebo v hlasovací síle jednotlivých států,v ceně lidské práce at.d.

AeroKarel 26.11.2008 18:46

Re: Podle mě...

Ne, sami nebudeme. Ale houno pořešíme.

i.h. 26.11.2008 17:13

No, tady v Nemecku se na vztah k Ceske republice a Polsku a ostatnim

na vychod od Nemecka divaji vcelku jednoznacne: Cesi a ostatni maji drzet hubu a ve vsem se podridit, predevsim pak pri sjednavani strategickeho partnerstvi mezi Ruskem a EU, ktere si sjednavaji predevsim Nemci, Francouzi a Taliani. Jenom uplny blbec si muze myslet, ze EU je nejakou hrazi proti cemukoli, co si Rusko usmysli. Nejenom nemuze diky sve neschopnosti, ale predevsim nechce. Chce se spojit s Ruskem proti Americe.

sociolog 26.11.2008 16:57

Uz Benes chtel byt mostem mezi Zapadem a Vychodem

Dopadlo to tak, ze jsem se stali malem rozvojovou zemi, ktera "znarodnila vic nez v te dobe podstatne zaotalejsi Polsko ci Nemecko. Jen si sveho Klause nadale povazujte, abyste se z toho postbolsevickeho marasmu, kde svou menecenost kompenzujete rozbijecskou megalomanii, nikdy nedostali.

Janda 26.11.2008 16:39

Volba ZNÍ Lisanon nebo Moskva, drahý pane.

Pokud totiž LS nepřijmeme, nebude nás EU prosit. Pokud jste si dosud nevšiml, je přichystán koncept dvourychlostní Evropy. (A je dobře, že je přichystán, protože v době, kdy se rozdávají geopolitické karty, může fungovat jedině ekonomicky a mocensky - vojensky - silný, akceschopný celek.) Pokud smlouvu neakceptujeme, dostaneme se na okraj a nikdo na nás nebude brát žádný ohled - proč by měl? A my se tím automaticky posunujeme politicky i fakticky mimo centrum EU - z polohy země je jasné, že blíž Moskvě. A ta, jak jste si možná stihl povšimnout, má o náš prostor stále dost velký zájem. Proč by jinak  Kreml hrozil raketami, proč by sem posílal svoje generály na besídku s ČSSD? Tohle všechno Váš milovaný Klaus nevidí nebo spíše nechce vidět - pokud to nechcete vidět s ním, dejte se rovnou společně ke komunistům, kteří také proti EU brojí (a vědí proč) nebo do Národní strany, která Klausovi demonstrovala před ÚS podporu. Pro mě má verdikt renomovaných právníků, které mj. Klaus zčásti sám jmenoval, nekonečně větší váhu, než moudra Brouka Pytlíka z Hradu!

AeroKarel 26.11.2008 18:47

Re: Volba ZNÍ Lisanon nebo Moskva, drahý pane.

Tak o takovou EU, jakou zde popisujete, nestojím.

Se Sarkozym do Moskvy!

JJ 26.11.2008 16:27

Rici NE je v systemu, kde se musi rozhodovat jednomyslne, vzdy problematicke

politicka reprezentace 96% obyvatel EU je pro LS. Ona je i ta Irska, ale tu nepocitam, nebot nema na schvaleni LS mandat. Nepocitam ani tu ceskou, protoze ta se jeste zavazne nevyjadrila.

Pri takto silne vetsine ovsem bude obtizne ocekavat, ze se pri ceskem NE zbytek EU vzda nutnych institucionalnich reforem. Ani se neda ocekavat, ze by se podarilo dojednat novy dokument, ktery by se zalibil vsem bez vyhrad. Takze pokud se 480 milionu shodlo, tak pujdou dal i bez tech 10-17 milionu.

jasan 26.11.2008 16:31

Re: Rici NE je v systemu, kde se musi rozhodovat jednomyslne, vzdy problematicke

drahy JJ to je porad dokola... pokud vsichni PODEPSALI  ze LS bude platit JEN kdyz ji schvali VSICHNI...  a bylo by  to jinak, stala by se EU  nekorektim partnerem navzdy  - i mezinarodne.

Takze budou MUSET splichtit alespon formalne jiny dokument...  a znovu ho podepsat.

A tam nam daji tolik vyjimek, kolik budeme chtit.

JJ 26.11.2008 16:35

Re: Rici NE je v systemu, kde se musi rozhodovat jednomyslne, vzdy problematicke

Pravo veta staleho komisare nam nedaji. A nic jineho vam nevadi. Spis proste odhlasuji, ze tu smlouvu budou uznavat i ve 25-26 a pojedou dal. Splichtit tento dokument neni problem, staci na to pravnik a hodka casu.

Vubec nic nekorektniho na tom neni. Ty zeme jsou svrchovane a mohou se tak dohodnout.

tomfuk 26.11.2008 15:39

Případná česká ne.....

Případná česká ne,"Lisabonské smlouvě"a radaru.Ne ,silné opozice v PSČP, státnímu rozpočtu ČR na rok 2009,zamítnutí zdravotní "reformy,ano to všechno sebou nese demokracie.Ponechme stranou naše předsednictví EU a tím oslabené diplomatické pozice v Evropě na minimum.Zabývejme se stavem demokracie v ČR a kameny úrazu demokracie.Demokracie má mnohé formy,každá forma má své nebezpečí,některá nebezpečí jsou společná všem formám.Česká sociální demokracie,podporovaná komunisty , lidoveckými oprtunisty ,nespokojenými poslanci ODS a strany zelených,se chytili populismu1/ Tito žádostiví úspěchu,neříkají plnou pravdu a nic než pravdu,lidovému voličstvu., na jehož hlasech zavisí jejich kariera.Jsou si vědomi,že hlásáním  voličstvu,aby obětovali své nynější uspokojení ve prospěch budoucnosti,by jim jejich politickou karieru velmi ztížilo. .2/Uchylují se k politice darů.K zalíbení se voličům nabízejí lákavější dary,než jejich soupeři.(Viz reg.příplatky ve zdravotnictví a pod.)Není nic zhoubnějšího pro demokracii a zástupy voličů ,nežli tyto dvě kombinace.Hlas lidu stane se hlasem ďábla.3/Nevědomost voličů.Voličům je dána malá šance možnost získat vědomosti,jichž je třeba,aby si utvořili samostatné úsudky o zásadních otázkách.Už také proto,že se musíme starat o základní živobytí a máme omezený čas.Toho využívají volební kandidáti a utvářejí"vůli lidu" polopravdami nebo vědomými nepravdami a odvracejí pozornost od širších otázek,příslibem blízského zisku.IV /Státní intervence do národního života,vláda smí upravovat ceny zboží a mzdy za práci,nehledíc na přirozené zákony pracovního trhu.Přistoupení na zásadu nejmenší mzdy,málo voličů bude ochotno odevzdat své hlasy straně,slibující jen malé zvýšení,proti straně ochotné většího zvýšení.Tak můžeme pokračovat dále :V/Marnotratnost poslanecké sněmovny.VI / Vratkost hospodářských podmínek atd.........Ještě dlouho bude trvat demokracii než doroste.Doufejme,že ji neznásilní nějaký oplzlý diktátor.

Ivan 26.11.2008 15:47

Re: Případná česká ne.....

"Zákony pracovního trhu" jsou "přirozené"?  Zápal plic je taky "přirozená nemoc", přesto se většina lidí při zápalu plic léčí a nenechá věcem "přirozený" průběh. Ostatní vaše tvrzení jsou stejně směšná.

jasan 26.11.2008 16:13

Re: Případná česká ne.....

sakra... rum nebo vodka?  a kolik?

JJ 26.11.2008 15:32

To Portw.

psal jsem to jiz Jasanovi. 25 zemi prirozene muze rict, ze se LS citi byt zavazano i bez ucasti CR a pro CR dohodnout provizorium ci asociacni dohodu podle Norska. Maji na to pravo a velmi pravdepodobne to udelaji, pokud na to dojde.

Co se Irska tyce, tak je pravdepodobne, ze pokud ziska explicitni zaruky co se tyce rozhodovani o potratech a danich (nedotknutelnost 12.5% dane pro podniky, kterou vyjednali pri vstupu do EU), tak ta smlouva u nich projde. Pro EU je Irsko podstatne dulezitejsi nez CR, protoze ma Euro a tak tam ty dodatky budou. CR si vyjednalo tak akorat ochranu spekacku a znacky Ceske pivo. Na vic nase politicke elity nemaji.

LS jsme mohli s velkou pompou odmitnout mezi prvnimi. Ale doufali jsme, ze to nekdo schodi se stolu a my nebudeme muset s kuzi na trh. Ted uz rozhodujeme o tom, jestli byt v EU s LS, nebo mimo EU. Cokoli jineho je popirani reality.

libero 26.11.2008 15:57

"LS jsme mohli s velkou pompou odmitnout mezi prvnimi."

A kdo, prosím vás? Paroubek s lidovci a nebožkou US? Když všichni vzdychají po větším socíku?

ODS s lidovci a melouny v koalici?

JJ 26.11.2008 16:13

Re: "LS jsme mohli s velkou pompou odmitnout mezi prvnimi."

No vidite, odmitnuti LS nemelo a nema vetsinovou politickou podporu. Pan Klaus jde cestou obstrukci, protoze na vic nema mandat. Ma na to prirozene pravo, jenom doufam, ze neztratil svoji soudnost uplne - alesppon prohlasoval, ze musime v EU zustat, coz je dobry zacatek.

jasan 26.11.2008 16:16

Re: To Portw.

drahy pane desne kecate. 

Text LS to co tvrdite proste neumoznuje...  ledaze by v te Vasi EU realite neplatilo pravo, texty podepsanych smluv a dohod....    pak  muze platiti ta Vase realita.

Jenze pokud pravo, smlouvy a podpisi neplati jednou, neplati NIKDY.  A od takoveho spolku radeji dal...

JJ 26.11.2008 16:31

Re: To Portw.

Prominte, ale nechat probehnout parlamenty tech zemi dodatek, ze do toho pujdou i ve 25 ci 26 neni technicky narocny. Pujde akorat o zdrzeni. LS byla delana na 25 zemi, pokud pribudou Rumunsko a Bulharsko tak se v celkovem rozdeleni sil absence CR zcela, ale zcela ztrati. Takze vecne je to pro ty zeme stejne.

To je realita a pokud si namlouvate neco jineho, tak jste mimo.

Karel K 26.11.2008 15:21

Autore, co takhle napsat

jaka pravidla existovala, kdyz jsme byli pod Rusakama?

libero 26.11.2008 15:27

Re: Autore, co takhle napsat

Nepamatujete?

Chcete si to zopakovat?

Ivan 26.11.2008 15:37

Re: Autore, co takhle napsat

Pod "Rusákama" jsme nikdy nebyli. Stát, který Československo v roce 1968 obsadil, se jmenoval SSSR a tento stát okupoval už dlouhou dobu Rusko, Ukrajinu, Litvu, atd.. Více reality a méně propagandistického pohledu by to chtělo.

libero 26.11.2008 16:03

Re: Autore, co takhle napsat

Jo jasně, tu Ukrajinu, a přilehlé okolí okupovali ruští bolševíci, částečně s pomocí tamních místních.

Netočte se po detailech, každý rozumný ví co za xindl a odkud to bylo. Včetně původu u Marxe.

Karel K 26.11.2008 17:36

Re: Autore, co takhle napsat

No jo, všechno se to svede na bolševiky.  Jdi domu Ivane, čeká tě Natáša. Tak jsme to tehdy zpívalu Rusákům, protože to byli ti, co přijeli v tancích, Ne bolšeevici, POKUD SI TO NEPAMATUJETE :-):-):-):-):-)  ,