15.5.2024 | Svátek má Žofie


Diskuse k článku

POLITIKA: Volba nezní Lisabon, či Moskva

Podpis Lisabonské smlouvy samozřejmně není “logickým pokračováním procesu, který začal Václav Klaus, když podal přihlášku do Unie”, jak tvrdí M. Topolánek, a ani být nemůže – prostě proto, že Václav Klaus podával přihlášku do, pokud jde o právní rámec, jiné EU.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ano 26.11.2008 8:16

Re: Dobrý článek

Argumenty pana Topolánka jsou zcela mimo mísu - místy lživé, jinde omylné. Ten člověk v čele ODS je jejím hrobařem, výsledky nedávných krajských a senátních voleb to ukazují. Samozřejmě, že výsledkem LS je naplnění dávných ambicí evropských mocností: Velká Británie bude dále pěstovat své special relations s USA a některými zeměmi Commonwealth (a ponechá si Lstg), Francie se bude starat o Středomoří a Maghreb (jak se nedávno odkopal Sarki s Union Mediteranée) a na Němce zbyde střední a východní Evropa, tedy my. Bismarckův sen se naplňuje, tisk je tady dávno v německých rukou a proto teď ta mediální masáž o nutnosti zachovat Topolánka a soustředit se na předsednictví EU (s taktním koučováním od Sarkiho a Merkelové). Mimochodem, hlavním poučením politických elit po krachu Evropské ústavy bylo, že se za žádnou cenu nesmí konat referendum, ale schvalování se mají účastnit jen politické elity na výsledku přijetí LS zainteresované.

jan hájek 26.11.2008 9:10

Re: Dobrý článek

Taktním koučováním míníte výroky stylu "opomenuli jste dobrou příležitost být zticha"? Já si taktní koučování představuji jinak, a popravdě řečeno koučování ve stylu "co je tvoje je i moje a co je moje do toho ti nic není" jsme si snad už užili dost. Je tu však asi dost masochistů, kteří se vzruší jen majíli nasazen obojek a náhubek a občas dostanou po holém zadku bičem.

Ano 26.11.2008 10:51

Re: Dobrý článek

Sorry, měl jsem to taktni dat do uvozovek.

Fleischer 26.11.2008 6:13

Několik poznámek

"díky zvýšení váhy velkých členských zemí a snížení váhy ČR" - v současnosti je váha ČR vyšší, než odpovídá jejímu počtu obyvatel, dle LS je naše váha sice nižší, ale přesto vyšší než odpovídá počtu obyvatel.

"LS fakticky likviduje možnost nekonat dle výsledků hlasování" - konat se snad má vždy podle výsledků hlasování,

"likviduje i suverenitu členských zemí" - LS převádí část kompetencí do Bruselu, ale suverenitu nelikviduje, zajímavé je, že to ostatním členským státům nevadí

"když se to velkým státům a "architektům" EU hodí" - velké státy nemají v EU nadpoloviční většinu, jak tedy mohou rozhodovat bez malých států, které mají počtem obyvatel většinu??,     "a smí se tedy hlasovat i NE" - samozřejmě, že se dle LS smí hlasovat i NE, zmizí však potřeba souhlasu každé země, a nebude tak docházet k blokování hlasem jediné země (viz v současnosti Irsko)

zk 26.11.2008 7:05

Re: Několik poznámek

bod druhý - jak víte, že nevadí. LS byla téměř všude schválena parlamenty, čl. státu Irsko to tedy vadí, protože ji neschválilo. V Německu LS zatím nepodepsal prezident. Místo, aby se jednalo o jiné variantě smlouvy, bude se tlačit na Irsko, aby to podepsalo8-o;-€;-OA co se týká vašeho třetího bodu - je zajímavé, že když Irsko tedy řeklo NE, EU je na nohou, takže platí to, že se smí hlasovat jen ANO. No a LS to "vyřeší", protože, jak sám píšete, nebude potřeba souhlasu každé země. Takže, když si N a F něco rozhodnou, přesvědčí pár spojenců, ostatní státy EU se mohou jít klouzat, nikdo se jich na jejich NE nebude ptát. To je fakt "demokracie"8-o;-O

Pepino 26.11.2008 7:36

Re: Několik poznámek

Drahý pane,kdyby bylo po Vašem tak president Václav Klaus byl zvolen nedemokraticky,poněvvadž proti stačil jeden jediný poslanec.Nebo demokracie je to,co Vám právě vyhovuje?

vašek 26.11.2008 16:49

Re: Několik poznámek

Nevadí mi převedení nějaké kompetencí naEU. Vadí mi ale převedení kompetence převádět jakoukoliv kompetenci do Brusele už poze samotným Bruselem Doufám že prezident nepodepíše a tím pádem má Merkelová a Šerkézi po žížalkách

R.J. 26.11.2008 5:51

Co se tak postarat o ten Středočeský kraj,

který volá po generální opravě? Tam napnout síly, kolik jste utvořili programů na rozvoj onoho kraje?Kolik peněz  dotací z Bruselu jste vyčerpali? Z kolika možných ? To jsou relevantní fakta hodná zastupitele. Až  tu nebude bordel jak v tanku, pak se věnujte čemu chcete, se zájmem si to přečtu, do té doby se laskavě věnujte tomu, čemu jste se zavázal sloužit a nerozptylujte se .  Děkuji.

zk 26.11.2008 7:07

Re: Co se tak postarat o ten Středočeský kraj,

Každý může snad vyjádřit svůj názor, vy ho také vyjadřujete a nikdo vám nenařizuje, abyste se věnoval pouze své práci.8-o

derik 26.11.2008 1:46

Diky za dobry clanek

Topolanek je zel smutny priklad toho kam da dojit kdyz se, bez nazoroveho ukotveni, delaji nejruznejsi kompromisy jen za ucelem byt u moci za kazdou cenu.

jura-p 26.11.2008 1:20

No použil jsem neslušné slovo,

ale nebylo to slovo moje, ale slovo premiera této země. Jestli máte slova, která používá premier této země za reklamu, vulgární nebo snad rasistická, tak to potvrzuje můj příspěvek. Takže se za ten zákaz nezlobím.

Jirka 26.11.2008 1:08

Protože Topolánkovi docela fandím,

pořád přemýšlím o tom,jestli to může myslet vážně.:-/

Paul Sulc 26.11.2008 0:59

Pane Vanku, pomoc by tu byla:

        seberte trista tisic sportovnich idiotu, treba ty, co vitali hokeisty, nebo ty, co jezdi vzlastnimy vlaky do Prahy na fotbal, a demonstrujte Topolankovy pod okny, ze chcete referendum o LS. Je to zceal demokraticky pozadavek, ci neni?? Urcite, kdyz se sejdou statisice blbcu, jiste se sejde na tak dulezitou vec statisice rozumnych lidi. Jen pritroubli Cechackove zustanou doma u televise a piva, ale tech je jiste jen par. Ci se , nedej Pane Boze mylim???

aalle 26.11.2008 5:14

Re: Pane Vanku, pomoc by tu byla:

Pane politika je realni nebo ne,kobyla jak zdycha   tak kope.LS je jenom za drahy peniz penis.Nic to neměni,čas se naplňuje a muslim nejen eu zaplavuje.Je předzvěsti bohem dane-politikami tajenymi  naftou kamuflovane potvrzovane.

zk 26.11.2008 7:10

Re: Pane Vanku, pomoc by tu byla:

Bůh nedal a vy se mýlíte, budete také jeden z těch přitroublých, kteří sežerou vše, co v televizi vidí a slyší a tím se řídí. Co takhle si třeba o tomto tématu (LS) něco přečíst? Pak byste nepsal takové nesmysly navíc s tolika hrubkami.;-O8-o

Paul Sulc 27.11.2008 7:15

Re: Pane Vanku, pomoc by tu byla:

Vazeny, na TV se uz patnact let nedivam, neb se mi americka pseudo-kultura moc nelibi. Ceskou TV neznam.

kirast 26.11.2008 0:51

Vy jste člen ODS, autore

Zkuste zjistit, jestli jsou to doopravdy názory pana Topolánka nebo jenom pragmatický názorový průměr jeho vlády, aby se nerozložila už před prvním lednem.

Eva D. 26.11.2008 16:46

Re: Vy jste člen ODS, autore

R^R^R^

Californie 26.11.2008 0:51

Myslim

Rekl bych ze skutecne tentokrate Topalanek ma pravdu.  Je to vcelku jednoduche a bohuzel skutecne: Moskva nebo Lisabon.

Novák 26.11.2008 2:49

Re: Myslim - spíš nemyslím, že :-)

A kolik km měří naše společná hranice s Ruskem?

Vít 26.11.2008 9:22

Re: Myslim - spíš nemyslím, že :-)

Hranice měřila přesně tolik, kolik měřila za 1. republiky...

Vít 26.11.2008 9:23

Re: Myslim - spíš nemyslím, že :-)

pardon - stále ještě měří.

Pája45 26.11.2008 13:44

Re: VÍT

Podívej se do atlasu, "víte", mezi ČR a Ruskem je Slovensko a Ukrajina (východní směr) nebo Polsko (sv., jen Kaliningradská oblast), jinak ještě Bělorusko nebo pobaltské republiky. Většinou členové NATO nebo zájemci o členství (Ukrajina). Ale pro tvoji modrou demagogii stačí jen hloupé žvásty, že?

Dědek 2 26.11.2008 5:35

Re: Myslim

Podle odpůrců LS by bylo nejlépe ,aby EU sypala peníze na naše projekty a prebendy a nestarala se jak a co s nimi uděláme. Do našich věcí ať se laskavě nemíchá.

zk 26.11.2008 7:16

Re: Myslim

Peníze z EU jsou také peníze, které do EU přidala i naše republika. Nebo si myslíte, že si je EU tiskne? Vy fakt nechápete, o co tady jde. Nejde o EU jako takovou, ale o to, co se v EU změní po "zprovoznění" LS, víte dědku?8-o

zk 26.11.2008 7:12

Re: Myslim

Hm, obzvlášť když se francouzský prezident a německá kancléřka tak kamarádí a nasouchají rusákům. Takže když LS, tak tady Moskva.;-€;-O

Vlad 26.11.2008 0:46

Tak to mi mluvíte z duše, pane Vaňku.

Asi tak patnáct let jsem se pohyboval mezi přicmrndálky ("experty") v Ženevě a v Bruseli. Ženeva ještě jde, ač mým nejbližším kolegou byl syn ruského šéfrezidenta KGB v Německu (toho znám od 1987). Brusel je snůška vyžírků a přetahovačů píp na peníze z malých států do kapes kamarádů.

z UEB 26.11.2008 0:37

my se dobře zname Vanku

Tak ty jseš proti další integraci Česka do EU. No to je legrace.

kapradina 26.11.2008 0:30

Zaprdene, ucelove a kratkozrake

Zaprdene, ucelove a kratkozrake. Velky kecalista a jeho patolizalove uskodili a stale skodi lidem teto zeme mnohem vice nez cela eu. Navic je mi jedno, jestli se mi bude stale plest do zivota tupy nabubrely psychopat z Prahy nebo z Bruselu.

Jenda 26.11.2008 0:33

Re: Zaprdene, ucelove a kratkozrake

Propominate mi propagatory knihovna. Ti take nezapomeli oznacit kohokoli kde by se odvazil byt proti za zaprdeneho. Jeste jste zapomnel pouzit oblibene slovo čecháček!