21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
tom 26.3.2009 9:00

Re: Na to "bydlení jinde" se vykašlete Holásek,

Nemohu si pomoci, ale musím s vámi souhlasit.

BuBu 26.3.2009 8:54

Holt Jyrka to má v genech !

Tak se nedivme, že využil (či zneužil) první možnosti, jak se přiblížit své vysněné vládě s komunisty !!!

Holt někdo se narodí vlasatý, někdo holohlavý . . . a někdo jako komunista - Gottwaldův klon !!! Já sice nevím z jakých důvodů Jyrka nevstoupil do KSČ rovnou (možná to bylo proto, že by mu táta přerážel hnáty . . . nebo máma nedala nažrat), ale je jisté že jako národně-frontovní bratr udělal pro rozkvět a vládu KSČ daleko více - než jako člen KSČ !!!

Celý svůj život, za budování socialismu, zasvětil odkazu Vítězného února . . . . a tyto velkolepé myšlenky se v něm zakořenily tak silně a tak hluboko, že si bez nich svůj život Vůdce strany . . . nedokáže představit a řídí se heslem : Kdo nejde se mnou - jde proti mě !!!! A toto vidění světa je - a vždy bude . . . jeho vůdčí stranickou ideou !!! Nic na tom nezmění fakt, že tuto, ryze bolševickou politiku, dělá pod pláštíkem "rádoby-demokratické" strany - KSČSSD !!!

tom 26.3.2009 8:54

propagandistický blábol postkomouše

Jste si jist, že průměrně inteligentní člověk s čistou minulostí volí dobrovolně zločinecké spolčení ODS? A řeči, že se jedná o menší zlo, jsou o ničem. ODS rozhodně není pravicová strana, jen si chce na to hrát a dělá pravici ostudu. To ale její voliči nevidí, protože neví ani jak má pravicová strana vypadat. Nikdy jí nezažili. A tak v čele této strany je bývalý lampasák, který přísahal věrnost socialistické vlasti a pochází z vysoké bolševické rodiny. Jako téměř celé vedení ODS, které se chce vydávat za pravici. Typické české řešení. O levici nemluvím, tam je to pochopitelné. Za komunismu jsem v emigraci volil CSU, skutečnou pravicovou stranu, kde by něco takovéhleho nebylo vůbec myslitelné. Dnes žiji opět v zahraničí a jsem finanční sponzor nejstarší politické a pravicové strany na našem úzení, Národní strany. Té, o které neznalý postbolševici prohlašují, že je krajněpravicová, aby se sami mohli vydávat za pravicovou. To proto, že jim vzdělání neumožňuje vyhledávat nezávislé informace na internetu. Třeba v encyklopediích typu Wikipedie, a to i cizojazyčné.

J. Hašek 26.3.2009 8:53

obecně vžitý omyl

Pozn. Neříká to Švejk, ale paní Mullerová Švejkovi. Neznáte Švejka?

Tino 26.3.2009 8:49

Nic zvláštního se nestalo

Nebyla porušena ústava a hraje se politická hra podle daných pravidel. Tendence prosocialisticky orientovaných byly vidět odpočátku a ne až dnes. Brát z cizího je u nás tak zažité, že připadá většině lidí normální. Tahle norma se jistě v současnosti i budoucnosti vymstí nám všem, ale s tím nějak nejde hnout.

Případné mimořádné volby zase jen vyústí v pat nebo v těsnou rodílnost mezi pravicí a levicí a váhy budou ovlivňované středovými stranami i přeběhlíky stejně jako dřív. Jedině žeby valná část pravice rezignovala na marnost svého osobního snažení a dala se socialistickou cestou. Levice se rozhodně nezmenší, protože tam v ideích je jasno - brát co nejvíc ze "společného". A tak nám vlastně nic nehrozí, krom prohloubení společenského marasmu, na který jsme zvyklí. Takže staré známé - kdo nekrade okrádá rodinu ne že bude oprášeno, ale rozvinuto do ještě větší šíře.

Ti kdo jste podváděli v danění, kdo jste neoprávněně pobírali dávky pro pomoc sociálně slabým, nezaměstnaným, invalidním, kdo jste čerpali nemocenské bez nemoci, kdo jste z žen brali finanční pomoc svobodným matkám a přitom jste žili s partnerem otcem svých dětí načerno, i ti kdo jste načerno pracovali a vyhýbali se platbě státu, který za vás platil nemocenskou a sociální, kdo jste plánovitě povinné období vzali zaměstnanecký poměr abyste opět přešli pod pracák a stát tak za vás hradil vaše odvody státu a nejinak i ti, kteří jste s pomocí korupce získávali zakázky pro své podnikání a i ti kteří jste v úřadech se nechali korumpovat a společně pak vydělávali balík a mnoho, mnoho dalších chytráků, tak vy všichni se NEMUSÍTE BÁT!!  NIC ZVLÁŠTNÍHO SE NESTALO PÁDEM VLÁDY! Pro vás tady v Česku bude ještě hodně dlouho móc dobře!Rv

M. Zima 26.3.2009 8:48

To s tím vedením delegace bylo přeci již dávno domluveno.

Co je ale skutečný problém, který zústal Topolánkově partě totálně utajen je české plynové selhání. Na tom prokázali Topolánek, Vondra, Hrabě, Burcík, jednoznačně, jací jsou blbci.

M. Zima 26.3.2009 8:43

To tu scházelo, notná porce české naivity

Informace 26.3.2009 8:41

Ruská media

V různých komentářích světového tisku k pádu Topolánskovy vlády zasluhuje pozornost reakce ruských medií. Ve valné části nacházíme stručnou neutrální zprávu, ale v provládních mediích jasně převažuje uspokojení nad současnou situací, která vede v první řadě k pozdržení nebo dokonce krachu amerických plánů protiraketové obrany. Tak Komsomolskaja pravda vychází s titulem Amerikanskie plany PROvalilis v Čechii. Jiná media, na př. Gazeta, přinášejí vyjádření velvyslance při NATO Rogozina, který mimo jiné dodává, že strany, které by mohly vytvořit novou vládní koalici, zaujímají daleko příznivější postoje vůči Rusku než Topolánkův kabinet.

Přehled různých komentářů ze strany ruských politiků najdete  http://www.tiscali.cz/news/news_center_000000.0012406.html.

Kromě toho jsem na RIA Novosti našel zprávu, že delegaci EU na summitu s Ruskem povede prezident Klaus.

Nechci komentovat, ale jsou to věci dost znepokojující.

 

M. Zima 26.3.2009 8:39

Když začne Topolánek trojčit, nebo Češi projeví národní vlastnosti, má EU plán na předčasné ukončení českého předsednictví. Převezme Francie a Švédsko.

M. Zima 26.3.2009 8:36

Na to "bydlení jinde" se vykašlete Holásek,

zústaňte si v tom českém ucpaném bidetu a vychutnějte si s Neffem, Doležalem, kLausovými voliteli, a celou tou "pravou" neschopnou bandou plody vlastního snažení, vládu odborníků Béma s ministry Wajglem, Juřančíkovou, Kuberou, Kavanem, Toepferem, Jaklem, atd., plnou sílu českého kLausifátu. Já to Vám i Evropě přeji, užijte si to, a táhněte z EU, nikdy jste tam s Vaší vyčůraností a neschopností neměli být přijati. Až vypadnate, nebudu se za Vás už muset stydět, budete tam, kam patříte.

Ben 26.3.2009 8:31

Naděje

Díky politicky stupidnímu sestřelení vlády má konečně naše hospodářství šanci. V ČR platí, že ekonomika nejlépe funguje, když se politici řežou mezi sebou a nemají čas vytvářet nějaké další "geniality".  Topolánkův plán nic neřeší a zavede další chaos. Paroubkův nic neřeší, jenom populisticky rozhazuje. Oba zbytečné plány nás příjdou na +- 50 miliard. Vzhledem k naší velikosti může rozumná vláda akorát tak přiměřeně snížit vydání, zároveň rozjet státní zakázky upotřebitelné i v budoucnosti (např infrastruktura) a modlit se aby naskočily velké ekonomiky. Proto je současná "politická krize" darem z nebes - je velká naděje, že si ty dva kašpaři navzájem zablokují "ozdravné balíčky" a hospodářství tak bude moci zase začít fungovat bez zbytečného navyšování státního dluhu.

Landys 26.3.2009 8:30

My pitomci si odstřelíme to nejlepší co tady máme !

>-Takové nadělení, a zrovna v čase, kdy se vyrojily průzkumy oznamující, že jsme měli tu nejlepší vládu v novodobé historii, a lid začal právě sestavu všeho toho nejlepšího, bezmezně obdivovat a milovat. Nejlepší a nejslušnější premiér, v rekordní době se vypracovavší ve státníka celoevropského významu, kterého se navíc zrovna teď chystali jmenovat doživotním emeritním prezidentem EU, k tomu ještě nejlepší ministr vnitra, životního prostředí, a je zbytečné pokračovat dál - zkrátka všechno úplně to nejlepší. A teď jim to tak pokazí ti kati, zrádci a intrikáni. Ani ti všichni slušní, odpovědní a kontruktivní Melčák a spol.  s tím nemohli už nic nadělat. Taková škoda ! A taky ta chorobná Paroubkova touha po moci ! To ta touha s Kubicem, Melčáky,  intelektuálem Dalíkem - taky úplně něco jiného. To nebyla choroba, ale rekondiční cvičení k ozdravění ducha. :-(

Jirka 26.3.2009 8:30

Topolánek nezanechal při řízení EU dobrý dojem,

v tom se autor šeredně mílí, čím více ho poznávají, tím ho začínají považovat za burana a exota, viz včerejší extempore v Štrasburgu, lepší to už nebude, povahu v jeho letech nezměníte, Topolánek vůbec nepochopil úlohu předsednické země, o čemž už na západ od nás vůbec nepochybují.

františek 26.3.2009 8:24

Trochu mě mrazí při představě Paroubka ve vládě

Nemyslím, že se ale dostane k veslu dříve než za rok. Zhoubou této vlády byli zelení a komunista Tlustý. Táhne mi na 70, ale určitě se v té cizině nějak uživím. Větší frekvence paroubků v médiích a na úřadech by mě určitě zabila.

Slávek-Valašsko 26.3.2009 8:24

recept je jediný

uvědomit si  v jakých poměrech tu vlastně žijeme, zapomět na politické půtky a přejít každá strany  k politické odpovědnosti za výsledek, že nepřiznivé poměry, které "jaksi skutečně dorazily" je třeba zmírnit, nezapomět,že kasa je  prázdná,žijeme na dluh  a nelze  ani  slibovat ani rozdávat pouze sanovat to nejnutnější tedy přežít. Ale na  těcho  obyčejných postupech zájem není, má to zachránit jakýsi NERV složený se zpěváčků a pucfleků cizích zájmů. A s tím nevystačíme. Vystřízlivět s kocoviny úspěchů kapitalismu a jakýchsi iluzorních svobod. Vrátit se k zapomenutému" Každý republice více poctivé práce" to  musí být  agitace a postoj každého kdo říká že se  to musí zmírnit či změnit. A´t je  dělnas či kapitalista, " urozeně vyvolený či jen lůza" Ale nevím zda na to tato živelně zrestaurovaná kapitalistická společnost  má ještě sílu, zda  to není  již neodvratně započatá empirická cesta k  jejímu nahrazení něčím jiným. Je to  taková ekonomicko společenská živelní pohroma,které jsme vytvářeli  podmínky  neodpovědností k aždý podle svého postavení ve společenské dělbě práce či hájení vlastního světonázorového přesvědčení. Až opadnou  vody jako po každé živelní pohromě  budeme muset si odpovědět  Co dělat ? a nastoupit asi trochu jinou cestu která  opětovně samotné nás nebo generace po nás nezavede na nějakou špatnou cestu a těch v dějinách bylo už hodně,  od bezbarvé přes hnědou, rudou , ofčácky neobarvenou, blankytně modrou, zelnou až po orarnžovou.Neoliberární kapitalismus sám prokázal,že  také není alternativou pro spokojený život  a  správnou cestou pro lidstvo této modré planety v této historicko časové přímce jejího vývoje, Praktikované postupy se jaksi samy vyčerpaly a ať si to jakoliv zamlčujeme  odumírají. A v politickém životě tam neexistují tisícileté říše , jen dobré  a osvědčené principy přístupů  a odpovědnost  ke každodenním postojům k žiivotu. A vo tom to  asi je žít bez falešného poznání a na něm uskuteč|ňované praxe.

modrý pták 26.3.2009 8:23

svoboda

Pan Holásek to pěkně vystihl. O naši svobodu se hraje v každou chvíli. Žádné šrotovné ani bezplatné zdravotnictví, ale SVOBODA je tou nejdůležitější věcí. Ale kterého politika to dnes ještě zajímá? A voliče?

jirik 26.3.2009 8:15

rudí prosťáčci

Autor má pravdu a pomocí podobných prosťáčků, kteří mu nadávají, vyhrávali volby takové kreatury jako byl Hitler a nebo Gottwald, nyní Paroubek.

I-Worm 26.3.2009 8:12

To není možný

to by přece třicetikorunoví voliči nikdy neudělali!

Aleš 26.3.2009 8:05

pane Holásku,

onen pád a následná  Topolánkova vyjádření ala cesta Ameriky do pekel a telefonní číslo na Paroubka, přesvědčí i opslední pochybovače, co je to ta Česká republika zač a dopad z hlediska důvěryhodnosti ČR v zahraničí, včetně investic bude nezanedbatelný.

To je ten nejsmutnější výstup a V ČR- to znamená posílení euroskeptiků, turbulence uvnitř ODS a zejména, že v době krize a oslabení vlády, bude ještě obtížnější přijmout jakákolvi opatření v boji s krizí!

Sibi 26.3.2009 7:57

Paroubek udeřil, když viděl, že se ODS opět zvyšují preference

Po volbách do krajů byl rozdíl okolo 10% ve prospěch ČSSD, teď to byla max 4%, možná míň.

Semiramis 26.3.2009 7:49

Re: V nových parlamentních volbách tak budou moci chytří přemýšliví voličí prokázat svoji genetickou výhodu.

Tedy pánové, vy dva, tedy "čtenář zdrojů" a tich@dohoda, jste se hodně dlouho hledali !!!

čtenář zdrojů 26.3.2009 7:42

Re: V nových parlamentních volbách tak budou moci chytří přemýšliví voličí prokázat svoji genetickou výhodu.

možná bychom mohli převzít terminologii z fotbalu a modré fanynky a fanatiky nazývat "modří rowdies". Pak by ta genetická vyhoda modrých rowdies byla jasnější. Tou jejich výhodou je totiž méně myslet a více poslouchat kecy modrých politruků. Nakonec i politické úspěchy či neúspěchy si modří rowdies vysvětlují stejně, jako ti fotbaloví. Když se modrým daří, je to proto, že jsou tak skvělí, když se nedaří, mohou za to ti druzí.

čtenář zdrojů 26.3.2009 7:34

Re: Paroubek

Proč zrovna teď vyslovení nedůvěry vládě poškozuje zájem této země? Protože předsedá EU? Vždyť předsedá dál !!! Zrovna včera rozdával Topolánek na půdě EU rozumy i Američanům (až se z toho opotili).

Nebo že by byla problémem hospodářská krize? Myslíte tu krizi, která podle Topolánka ještě loni na podzim neexistovala a dokonce Topolánek obvinil Paroubka ze šíření poplašné zprávy, když si Paroubek dovolil na blížící se krizi upozornit? Tahle vláda hlavně od počátku tvrdí, že vláda nesmí do ekonomiky zasahovat. Takže z tohoto pohledu aspoň důkladně splní své představy = bude teď zasahovat ještě méně.

Vašek 26.3.2009 7:18

Re: Paroubek

nezlobte se na něho, podívejte, jak je s toho vyděšenaj

tich@dohoda 26.3.2009 7:12

V nových parlamentních volbách tak budou moci chytří přemýšliví voličí prokázat svoji genetickou výhodu.

viz titulek, soudruh Holasek-autor/. Vy jste komik, soudruhu Holasku, diky za kazdy vas clanek, stejne jako za clanky soudruhu: Bartone, Haase, Stepanka, Jakla, Blahy a cert vi jak se vsichni vy modri bolsevicti agitkari jmenujete. Pokud jste zminil premyslive obcany/volice, to vam garnatuju, ze kazda modra bolsevicka agitka spolehlive premyslive volice odradi, oslovujete jen tupe modre bolsevicke stado, to ovsem pujde za svym beranem vzdy, ty nemusite oslovovat. Rozpadl se vam vas svet, modri bolsevici, najednou nevite ktery z beranu je vas vudce, berani si navzajem mydli schody, vsude jsou "zradci" . Ano, modri bolsani, soudruh prezident si s falesnym a prazdnym Topolankem vyridil ucty, ODS totiz od sveho zalozeni totiz vzdy byla stranou jednoho muze, "Vysocansky sjezd" byl momentem zlomu, pata kolona soudruha prezidenta byla odstavena . Takze soudruh prezident postupoval presne v intencich causy "chciple kozy", pokud uz ODS nepatri jemu , at radeji chcipne a nepatri nikomu. Cest :-)

petr 26.3.2009 7:01

Re: Už staří Řekové..

Strašný blábol. ČR má nejmenší státní dluh ze států EU. A zavázali jsme se přijmout společnou měnu. Takže bychom se měli v dluhu dorovnat.  Ale nemělo by to být tehdy, až budeme platit za Euro 35 Kč zásluhou našich guru.

jartep 26.3.2009 6:55

To už tady bylo

Kde? V mé knize "Mohlo to jít také jinak". Kdybyste si ji pořídili, našli byste např. na straně 34 tuto větu: Existuje reálné nebezpečí, že tzv. "liberální" politikou je možno znovu připravit živné egalitářské podhoubí pro přípravné vypěstování nových, dnes (1996) ještě neznámých forem pseudosocialismu. Není to náhodou to, co se dnes děje?

Tis 26.3.2009 5:47

Už staří Řekové..

V antických Aténách, neměli děti povinost živit rodiče, pokud je nedali vyučit řemeslu. Pokud ČR díky vysokému státnímu dluhu, způsobenému vládou ČSSD, nebude mít na vyplácení důchodů, pak děti voličů ČSSD nebudou mít morální povinost živit svoje rodiče.

Martin 26.3.2009 5:35

Re: Paroubek

och to jsem si pocetl, to je jako prispevek hodne rudeho typa co broji proti zradcum vlasti protoze on ma patent na to co je pro dobro teto zeme nejlepsi

Letovitz 26.3.2009 4:56

Paroubek

Permanentní boj politickch stran je regulerní a pro demokracii jedině možný. Tento boj ovšem nesmí poškodit zájem země. Kdyby ČSSD vyvolala nedůvěru vládě kdykoliv jindy než teď, vůbec by mně to nevadilo. To, že Parobek zaslepen touhou po moci, zatroubil k útoku zrovna teď ovšem považuji za zradu této země. I sama ČSSD by si měla uvědomit jisté limity. Ano, od této chvíle nelze na Paroubka pohlížet jinak než na zrádce vlasti. Toto by totiž neučinil žádný jeho předchůdce. Paroubek není nebezpečný ODS ale zejména ČSSD, z níž udělal pouze svůj mocenský nástroj. Zájem společnosti a zájem země je zrádci zcela lhostejný. Paroubek již nemůže být považován za politika.