27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Válčení chytré horákyně

Nikdy neustupujte, nikdy, nikdy, nikdy, nikdy, v maličkostech ani velkých věcech, o kus ani o kousek, ledaže byste ustoupili cti a dobrému mravu. Nikdy neustupujte před nátlakem, nikdy se nepoddejte zdánlivě zdrcující převaze nepřítele, řekl Winston Churchill.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Svoboda 14.3.2022 14:00

p. Hamerský, Vy máte hlavu asi jen na čepici. Úplná Bruselská úderka. Irák/200 000 mrtvých + zničená země, bombardování Jugoslávie - civilní cíle, rozvrácený Střední východ + následná migrace, to vše v šíření západní demokracie je OK ?? Vám vůbec nedošlo o co na UK jde !! Dvě desítky let měla UK na to aby se z ní stala prosperující země. Vůbec toho nevyužila. Měla dvě možnosti: přiklonit se k EU a tím k NATO, nebo žít v soužití s Ruskem za výhodné ceny ropy a plynu a budovat prosperující zemi. To se USA příčilo a tak přišel Fašistický Převrat financovaný a organizovaný USA. Doporučil bych Vám filmový dokument o dění na UK v r.2014 a myslím, že by se Vám udělalo špatně. Fašistické pochody s hákovými kříži a Upálení 40 lidí v Oděse v přímém přenosu !! Takže hlavní viníci dnešní situace na UK je EU,NATO pod vedením USA. Dávali nesplnitelné naděje UK a tlačily zbytečně na Rozšiřování NATO na východ do Ruské předzahrádky !! Co nejvíce vadilo USA po r.2000, že Evropa bude žít s Ruskem v souladu a tak vznikne silné hospodářské uskupení konkurující USA. V současné době největší Hospodářská velmoc je Čína. Ta se spojí s Ruskem a vznikne mohutný hospodářský spolek. USA+ EU půjdou do kytek, EU jako první protože ztratí trh a odbytiště výrobků. To jsem zvědavý na tu životní úroveň v Evropě ?? Proč nepíšete o tom proč my musíme dodávat elektřinu za 2,60 Kč na Lipskou burzu a kupovat si jí zpátky za 18-20 Kč. Pro Němce je to 1 E. Nebo proč musíme nakupovat ply z Německa - příměr za 300, a oni ho mají - nákup za 100. Udělali si z nás kolonii a jsou to od jakživa pěkní Hjz...vé. Evropě a Nám nepřinesly nikdy nic dobrého. Závěrem: co svět světem stojí, vždy šlo jen a jen o Ruské zdroje a životní území !! Proto jin nejvíce vadí že Putin postavil Rusko po ožralém Jelcinovi znovu na nohy !!! Válku neschvaluji, doplácejí a dopláceli na ni, vždy jen obyčejní lidé !! Takže p. Hamerský používejte příště více svou hlavu a nebuďte jako Úderný Konsomolec.

J. Jurax 14.3.2022 1:59

Aha.

Smlouvy jsou hezká věc ... ;-)

J. Karza 13.3.2022 22:08

Uvažování, že použití zbraní hromadného ničení lze šetřit vojenský personál, představuje nejen morální a právní, ale i věcný problém. Mohla by tak uvažovat a jednat kdykoli kterákoli bojující strana.

J. Karza 13.3.2022 21:50

Proč bych měl mít zato? Jen jsem napsal, jaké pohnutky použití jaderných zbraní prameny uvádějí. Bez hodnocení.

Použití zbraní hromadného ničení proti civilnímu obyvatelstvu je zakázáno mezinárodními smlouvami. Fakt. Opět žádné moje hodnocení.

M. Baloun 13.3.2022 21:13

Mám dva

Podívejte se na dnešní tv zprávy na NOVĚ. To o pluku Azov. Uvědomte si, že na východní Uk je ruské etnikum to převažující a vezměte rozum do hrsti...

To že máme informace filtrované, stejně jako je mají rusové snad chápete

J. Hrdlička 13.3.2022 20:06

Vy jste se zoufale zasekl na své demagogii, protože vaše průhledná snaha propagovat postup, který by vedl k vítězství agresora, neměla úspěch. Jen byla o to odpornější, že jste ji maskoval rádobyvznešenými důvody.

Válečným štváčem bych byl, kdybych někoho bojovat nutil nebo přesvědčoval.

Já to ovšem nedělal, je plně na Ukrajincích, jestliže budou klást odpor nebo ne. Jestliže ano, je základní lidskou slušností poslat jim vojenskou a další materiální pomoc, kterou chtějí. Říká se tomu mezilidská slušnost a solidarita s někým, kdo je v úzkých, kdo byl zákeřně napaden, možná jste o tom někdy slyšel.

Z. Lapil 13.3.2022 18:23

Nechtěl. On je tam umístil a lhal, že tam nejsou.

Nevím o tom, že by Kennedy hrozil Rusku (přesněji SSSR) světovou válkou. Určitě ale vyhlásil blokádu Kuby (zvanou karanténa; "speciální operace" evidentně není žádná novinka), přičemž napínavé bylo hlavně to, jak budou USA reagovat na její porušení. Zůstalo to v rovině kdyby - Sověti (Chruščov) to neriskli a lodě směřující ke Kubě zastavili.

Letecké snímky těch raket byly v OSN. Rakety byly staženy oficiálně.

Trochu se poučte, ať vás nemusím podezírat z demagogie.

Stručně: http://studena.valka.cz/kubanska_raketova_krize.htm

Podrobně: https://www.ustrcr.cz/data/pdf/pamet-dejiny/pad1203/003-017.pdf

Z. Lapil 13.3.2022 18:05

Rusko má rakety 500km od Prahy. A Rusko má už nějaký čas naši vlast na seznamu nepřátel.

No dobře, tak 600 kilometrů, ať nekecám. 500 km je to do Berlína. Do Varšavy 250.

J. Jurax 13.3.2022 16:28

Historické prameny uvádějí jako pohnutku k použití jaderných zbraní v Japonsku 1945 snahu snížit ztráty amerického vojenského personálu a snahu zlomit odhodlání Japonců ve válce pokračovat, pravíte.

Vy tedy máte za to, že američtí vojenští plánovači měli vyměnit smrt vlastních vojáků za přežití nepřátelských civilistů mimochodem zpracovaných propagandou natolik, že byli ochotni se masově obětovat při očekávané invazi na japonské ostrovy?

J. Jurax 13.3.2022 16:21

Ano.

A jak se tedy díváte na spojeneckou bombardovací ofenzivu proti Německu v letech WWII? Byla též naprosto nepřípustná?

J. Jurax 13.3.2022 16:17

Do toho Španělska málo, velkými oklikami přes překupníky, aby se neporušilo usnesení Společnosti národů o nevměšování.

Šlo o celkem 22 stíhaček Letov Š-231 a 28 lehkých bombardovacích letounů Aero A-101 dodalo Československo do Španělska po vypuknutí zdejšího válečného konfliktu v roce 1936. S nimi putovaly i obsáhlé dodávky náhradních dílů, včetně čtyřiceti rezervních motorů pro oba typy letounů. Za tyto dodávky zaplatilo Španělsko přes 70 miliónů korun. Z toho ovšem přes 20 A-101 padlo už při transportu v rozloženém stavu do rukou frankistů, když loď s nimi zajal ve vodách Biskajského zálivu křižník pučistický Almirante Cervera.

Viz https://mocr.army.cz/informacni-servis/zpravodajstvi/jak-spanele-obchodovali-a-pak-bojovali-s-ceskoslovenskymi-letadly-67431/

Z. Lapil 13.3.2022 16:04

Válka je surová věc a nutí lidi dělat věci, na které nelze být hrdý. Spíš lidí říkají něco jako Udělal jsem, co jsem musel. Pozor - nezameňovat s Pouze jsem plnil rozkazy.

P. Diviš 13.3.2022 15:22

Kadetu Bieglerovi to může tak připadat.

P. Diviš 13.3.2022 15:22

Jestli je pan Hrdlička válečný štváč, ta vy jste Putinův poskok.

Tím jsme si myslím vyjasnili svá stanoviska k této otázce, takže není potřeba k tomu cokoli dodávat.

P. Diviš 13.3.2022 15:20

Jste tedy zásadně pro Putina.

V lepším případě si to jen neuvědomujete.

P. Diviš 13.3.2022 15:19

A máte nějaké syny?

O tom "týrání" toho hodně nakecají Putinovi Rusové. Ukrajinští nějak ne.

J. Vlček 13.3.2022 15:04

Pane válečný štváči Hrdličko, vaše principy si vrazte za klobouk.

Vaši pomoc slabšímu budu vnímat jako upřímnou a plnohodnotnou, až od vás uslyším zprávy z ukrajinské fronty, kde bude zasazovat svůj hrdinný život za vítězství Ukrajiny.

Do té doby jste pro mne pouhý válečný štváč, kterému na životech cizích lidí nezáleží, a kterému jsou oběti konfliktu ukradeny.

Tím jsme si myslím vyjasnili svá stanoviska k této otázce, takže není potřeba k tomu cokoli dodávat. Váš případný pozdrav z fronty mi udělá nejen radost, ale zcela změní můj pohled na vaši osobnost. Do té doby ovšem v mých očích zůstáváte pouze válečným štváčem. !

J. Hrdlička 13.3.2022 14:38

Já ze sebe hrdinu nedělám. Ale přinejmenším dokážu ocenit, když se napadený brání. A nejsem takový podrazák, abych mu odmítal alespoň pomoc v podobě dodávek s falešnou proagresorskou demagogií, že to prý přilévá oleje do ohně.

Spor je o ty dodávky. Ale jelikož jste se svojí demagogií průhledný, tak se to neméně demagogicky snažíte stáčet nesmyslně na to, že prý jsem pos... , ačkoliv nikoho, ani Ukrajince bojovat nenutím.

J. Hrdlička 13.3.2022 14:33

Jestliže napadený nedostane pomoc, tak prohraje a žádné jednání nebude!A přesně k tomu směřujete vy se svojí falešnou mírumilovností.

Agresor nemá žádný důvod jednat, když dosáhne svých cílů vojensky. Ukrajina nemůže zastavit boje, zanmenalo by to její totální prohru. Boje může zastavit pouze Rusko.

To jsou prosté a jasné principy zřejmé každému, kdo skrytě nebo otevřeně nefandí agresorovi.

J. Vlček 13.3.2022 13:37

Pane Lapile, k účetnictví mám daleko.

Ani vám nevyvracím, že měli Vlasovci hodně důvodů proč bojovat proti Rusům, a kdyby jejich činnost pokrývala jen tyto důvody, vůbec bych je nezmiňoval.

Nicméně, že cestou při svých taženích v uniformách SS zabíjeli a vyvražďovali nevinné civilní obyvatele, to z nich následováníhodné hrdiny neudělalo, natož aby byl důvod je oslavovat. Bohužel.

J. Urban 13.3.2022 13:35

Souhlas. Putin a Rusko vubec rozumi pouze sile.

Z. Lapil 13.3.2022 11:56

Vlasovci měli k boji proti Rusům důvody, které sdílím.

Podobně jako sdílím důvody přechodu na druhou stranu letců v Británii a kupodivu i Svobodova armádního sboru spolupracujího se Sověty.

Svět není tak jednoduchý, abyste na morálku mohl aplikovat účetnictví.

Z. Lapil 13.3.2022 11:48

Pšt!!! Takhle blbě to vykváknout ;-O.

Z. Lapil 13.3.2022 11:44

Vražda na tyranu není zločinem.

Pakliže nepřítel avizuje boj do posledního civilisty a vám coby tomu druhému z toho vyplývají ztráty desítek, ne-li stovek tisíc vojáků, pak se na legitimitu existence města rovněž avizujícího boj do posledního civilisty díváte jaksi ne tak profesorsky.

Aneb jedna věc je diskutovat, má-li ten druhý právo praštit mě po hlavě kladivem, a jiná věc je reagovat, když to kladivo drží a rozmachuje se.

J. Vlček 13.3.2022 11:15

Mne baví vaše odvaha dodávat zbraně, ale zásadně se sám nezapojit ani v nejmenším. Na to jste posraný až za uši. Jen ať se mlátí někdo jiný, že, vy hrdino za klávesnicí. Jděte do hajzlu. Rv

M. Baloun 13.3.2022 11:11

Drahý autore! Rozhodně nesouhlasím s tím aby moji synové nasazovali životy za právo Ukrajinců týrat si svoji ruskou menšinu

J. Vlček 13.3.2022 11:03

Není tu řeč o ústupcích, ale o korektních a nestranných jednáních za účelem dosažení spokojenosti všech.

Ani válka nepřináší nic dobrého, i když válečným štváčům možná ano, jinak by ji přece nemohli podporovat.

M. Rozbořil 13.3.2022 10:51

Politika ústupků, jak je v knihách popsána. Nikdy nepřinesla nic dobrého.

J. Vlček 13.3.2022 10:44

Opět pouze vaše demagogické kecy, se kterými se točíte pořád dokola jako pes za ocasem, pane Hrdličko.

Vždycky je čas začít jednat. Je třeba dodat, že jednat se mělo, a to intenzivně, už dávno před konfliktem. Právě z nedostatku oboustranné vůle k jednání to dospělo tam, kam to dospělo.

Vaše snaha mi podsouvat touhu po vítězství kohokoliv je natolik ubohá, až je směšná.

Jsem zásadně pro zastavení bojů a kladný přístup k jednání obou stran konfliktu. K jednání přizvat zástupce států nezúčastněných v tomto sporu a společně začít jednat v zájmu všech zúčastněných stran, a to vše pro nastolení spravedlivého míru mezi všemi státy Evropy, nikoho nevyjímaje.

Prodlužování bojů dodávkami zbraní je přilévání oleje do ohně. Je mi líto, že nastolení míru vnímáte právě tímto způsobem, respektive podporou boje do posledního Ukrajince. Jsem zásadně proti tomu. !

J. Hrdlička 13.3.2022 9:43

Celou dobu tady mluvím o dodávkách zbraní a materiálu coby pomoci napadenému. což vás štve, patrně proto,protože by to mohlo oddálit vítězství ruských agresorů, tak převádíte řeč na osobní invektivy. Přitom já nikoho do boje neženu, ale je-li ochoten bránit se, zaslouží si ony dodávky.