19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Válčení chytré horákyně

Nikdy neustupujte, nikdy, nikdy, nikdy, nikdy, v maličkostech ani velkých věcech, o kus ani o kousek, ledaže byste ustoupili cti a dobrému mravu. Nikdy neustupujte před nátlakem, nikdy se nepoddejte zdánlivě zdrcující převaze nepřítele, řekl Winston Churchill.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Hrdlička 13.3.2022 9:39

Ano, ať se napadený brání agresívnímu útočníkovi.

J. Hrdlička 13.3.2022 9:38

Ano, ty sebevražedné útoky japonských civilistů na americká postavení a následné hromadné sebevraždy jsou úžasně legrační.

J. Hrdlička 13.3.2022 9:36

Vy účelově pomíjite skutečnost, že tohle není bitka dvou rovnocených rváčů, že tady jde o agresívní útok silnějšího na slabšího.

A v této situaci je naprosto morální tomu slabšímu ten "kámen" podat, aby se mohl účinně bránit. Protože když prohraje, tak žádné jednání nebude, ten slabší bude tomu silnějšímu vydán na milost a nemilost.

a samozřejmě žádné jednání nebude, proč by mělo být, agresor svých cílů dosáhne a různým svým ochotným vlčkům upřímně poděkuje:-/.

Takže vykřikovat o těch, kdo jsou ochotni poslat napadenému pomoc, že jsou váleční štváči, je proto nejen sprosté a ubohé, ale také špatně skrývaná touha po tom, aby agresor vyhrál.

J. Vlček 13.3.2022 9:12

Pokud považujete za demagogický nesmysl to, co hrozně nerad slyšíte, totiž že vaše odvaha končí u dodávání zbraní, přičemž sám jste pokakaný až za ušima, kdybyste se měl konfliktu zúčastnit vy osobně, pak vám ty nesmysly rád kdykoliv zopakuji, pane válečný hrdino od klávesnice. ;-D [UA]

J. Novak 13.3.2022 9:04

R^

J. Vlček 13.3.2022 8:51

Vztekejte se sám, pane Hrdličko, já se vztekat nepotřebuji. Hlavně stále sobě opakujte, já nic, já muzikant. Jen ať se perou, hlavně, že nemlátí mne, že.

Co třeba uděláte, když se budou dva mlátit na ulici? Budete se zájmem pozorovat zápas a čekat jak to dopadne? Nebo budete fandit slabšímu a coby spravedlivý pozorovatel, podáte slabšímu do ruky kámen, aby svého soka řádně zmasakroval v zájmu spravedlnosti a k vašemu uspokojení?

Není v tom případě namístě ty dva od sebe odtrhnout, aby jim vychladly hlavy a šli si každý svou cestou? Pochopitelně, že se vystavujete riziku, že při tom také nějakou slíznete, jak tomu obvykle bývá.

Proto také většina kolemjdoucích ty dva raději nechá být, jen ať si dají co proto, a sami jdou raději od toho.

Nezlobte se, ale ti, kteří neusilují o zastavení a urovnání konfliktu diplomatickou cestou a politickými prostředky, a namísto toho dodávají válčícím stranám zbraně, bez ohledu na počty dosavadních a příštích obětí, tak pro takové je jediné pojmenování, jsou to váleční štváči. ! ;-O

J. Karza 13.3.2022 7:39

Vaše legrační hypotéza opravdu není holý fakt. ;-D

R. Langer 13.3.2022 6:18

Jasně, jenom ať bojují. Dobře, ty! :-P

J. Hrdlička 13.3.2022 6:18

Už plácáte demagogické nesmysly. I když to "už" v první větě je vlastně přebytečné. Nikoho do boje neženu, ale když se někdo brání, jsem pro, dodat mu zbraně. Vy ho klidně necháte na holičkách a ještě navenek tvrdíte, že je to pro jeho dobro. To vaše odporné zneužívání ukrajinské vlajky je něco podobného jako kdyby si Chamberlain v Mnichově dal do klopy vlajku československou.

J. Hrdlička 13.3.2022 6:12

Jen se vyvztekejte, že někdo neobhajuje ruskou agresi.

Já nikoho do boje násilím neženu jako ruské vedení svoje oklamané záložáky. Já tvrdím, že když napadený má vůli se bránit, tak by se mu měly dodat zbraně, protože pomoc napadenému není nic nemorálního, na rozdíl od propagandy, ať složí zbraně a kapituluje, že je to v jeho zájmu.

P. Han 12.3.2022 23:40

Lžete a vykrucujete se. Typické.

J. Vlček 12.3.2022 20:00

Nepochybuji o tom, že vám to bude v uniformě se samopalem v ruce náramně slušet.

Hlavně si nezapomeňte do plné polní přibalit alespoň desatery spoďáry pro případ, že vám v boji vypoví svěrač svoji funkci, pane hrdino od klávesnice. Aby se vám nakonec nedělalo špatně z plných gatí. ;-D

J. Vlček 12.3.2022 19:40

Totéž platí pro hrdinného pana Hrdličku, který válečným nadšením přímo hoří, alespoň co se válčení Ukrajinců týče. On sám se ovšem, stejně jako pan Hamerský, předvádí především coby odvážný bojovník hubou. ;-O

J. Hrdlička 12.3.2022 19:26

Ukrajince k boji nenutím. Pokud ale mají odvahu postavit se proti agresi, jsem na 100% pro jim helfnout. Asi to neznáte, ale je to taková dost důležitá vlastnost, že ten, kdo je přepaden, dostane pomoc, že se proti nespravedlnosti a agresi sluší bojovat. A nikoliv pomáhat agresorovi falešnou starostí o ty, kteří o ní nestojí a chtějí se bránit. Takový cynik nejsem, abych to akceptoval, aby se mi z takového pokrytectví nedělalo špatně.

J. Hrdlička 12.3.2022 19:20

Ne, to byla tehdejší protičeskoslovenská propaganda. Že ji neznáte, nepřekvapuje.

J. Hrdlička 12.3.2022 19:19

Takže jste zdrhnul. Škoda, mohl jsem se dozvědět, jak je pravděpodobné, že by se někdo pokusil zaútočit na jadernou velmoc a ještě k tomu vyhlazovat. Takovéto fantasmagorie ukazují zoufalství těch, co se za každou cenu pokoušení obhájit neobhajitelné.

A už se nedovím legitimitu při používání jednotlivých zbraní v roce 1945. Když už nejste schopen vyvrátit holý fakt, že konvenční dobývání Japonska by si vyžádalo x-krát více obětí. Civilních obětí.

J. Vlček 12.3.2022 18:17

Pane Hrdličko, z vašich slov a pevného postoje k válce na Ukrajině přímo vyzařuje hrdinství a odhodlání bojovat za každou cenu, neboť vám na životě celkem nezáleží, natož pak na životech nějakých Ukrajinců.

Dá se předpokládat, že budete jistě mezi prvními dobrovolníky, kteří co nejdříve pomašírují se zbraní v ruce podpořit ukrajinskou armádu.

Dejte prosím ve známost, kdy se tak stane. Rád bych vám všem, takovýmto hrdinům, přišel zatleskat a zamávat tou modrožlutou vlaječkou. Už teď jsem z vašeho hrdinství na měkko. ;-( [UA]

V. Podracký 12.3.2022 18:08

Ano, to je přesně ono. Samé lži. Tak jako dnes určité naše sdělovací prostředky ohledně války na Ukrajině.

V. Wagenknecht 12.3.2022 17:13

Lžete a vykrucujete se. Typické pro Hrdličky.

V. Wagenknecht 12.3.2022 17:12

Co proti Evropanům, proti celému světu. Jste troškař.

J. Jirka 12.3.2022 17:10

Rusko ovšem doufá, že se z Ukrajiny stane nástupiště dobyvačného a vyhlazovacího útoku proti Evropě. Ani ne tak proti Evropě, ale proti Evropanům.

J. Karza 12.3.2022 17:10

Používat nelegitimní prostředky k dosažení cílů NELZE, Hrdličko! Pokud to někdo opakovaně a dlouhodobě dělá, je to gauner. Obavy z něho jsou oprávněné a pochopitelné. Konec debaty.

J. Hrdlička 12.3.2022 17:07

Ano, ušlechtile vám záleží na životech Ukrajinců, takže jim nehodláte vpomoci v obraně proti agresi, aby museli co nejdříve kapitulovat:-/. Každý agresor vám musí fandit, dal byste světu skvělou budoucnost, nebránit se jakékoliv invazi.

Jsem rád, že jste přiznal, že ostřelování bylo vzájemné takže očekávám, že pohádky o tom, jak chudák Putin musel zasáhnout ve prospěch nevinně utlačovaných separatistů, už z vaší strany neuslyším. Azov a podobná uskupení si s některými činy a jednotkami druhé strany nemají co vyčítat, kde berete jistotu, že ukrajinské jednotky ostřelovaly jako první, by mě docela zajímalo.

Vlasovci se jmenovali RUSKÁ osvobozenecká armáda, proč je cpete k Ukrajincům a k tomu ještě současným, nechápu.

V. Wagenknecht 12.3.2022 17:05

Lžete a vykrucujete se. Typické.

J. Hrdlička 12.3.2022 17:01

ČSR byla líčena jakožto letadlová loď bolševismu, nástupiště Moskvy. Závěrečné vaše prsknutí je ... prostě pro vás příznačné.

J. Hrdlička 12.3.2022 17:00

Nejsem zdaleka první. Ostatně vaše tvrzení tomu mému neodporuje. Pokud by Japonci byli odhodláni stále válčit, tak by dobývání Japonska byl jeden velký masakr s nejméně miliony civilních obětí, protože fanatici v japonském velení chtěli nadále válčit tak, jak předvedli na mnou zmíněných ostrovech v Pacifiku.

Dělat ze sebe svatouška, aby se co nejvíce oddůvodnila současná ruská agrese, je trapné. Fantasmagorie, že někdo zaútočí na jadernou velmoc a použije vyhlazovací prostředky za situace, kdy ta velmoc může odpovědět stejně, nestojí za hlubší kritiku.

J. Hrdlička 12.3.2022 16:55

Ach jo. Mluvím o válce v roce 1920:-/.

V. Wagenknecht 12.3.2022 16:52

Takže o tom, jak Češi chtěli dorazit do Berlína, nic. Lžete jako obvykle.

S. Stará Kovárna 12.3.2022 16:50

Nevím, kam na ty informace chodíte, ale tzv čtvrté rozdělení Polska začalo útokem SSSR na Polsko a SSSR to ospravadlňovalo ochranou ukrajinského a beloruského národa (nepřípomíná vám to něco)? Ve skutečnosti to byl výsledek paktu Molotov-Ribbentrop a SSSR tím, společně s Německem, zahájilo světovou válku.

J. Karza 12.3.2022 16:46

Jste první, kdo argumentuje údajnými, teoreticky možnými většími ztrátami civilistů. Historické prameny uvádějí jako pohnutku k použití jaderných zbraní v Japonsku 1945 snahu snížit ztráty amerického vojenského personálu a snahu zlomit odhodlání Japonců ve válce pokračovat.

Debata nad historickými eventualitami, k nimž v realitě nedošlo, je zbytečná. Naproti tomu, k použití zbraní hromadného ničení proti civilnímu obyvatelstvu ze strany USA došlo v realitě VÍCEKRÁT a DLOUHODOBĚ. USA jsou v tomto nedostižně v čele všech válčících stran.

Opakuji, že jejich použití proti civilnímu obyvatelstvu je ABSOLUTNĚ nepřípustné. Relativizace tohoto imperativu mezinárodního práva je nechutná.