25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Válčení chytré horákyně

Nikdy neustupujte, nikdy, nikdy, nikdy, nikdy, v maličkostech ani velkých věcech, o kus ani o kousek, ledaže byste ustoupili cti a dobrému mravu. Nikdy neustupujte před nátlakem, nikdy se nepoddejte zdánlivě zdrcující převaze nepřítele, řekl Winston Churchill.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Hrdlička 12.3.2022 13:52

Právě, že vzdušný prostor zas natolik neovládají. i díky dodávkám moderních protileletadlových zbraní.

A vyzývat, aby se Ukrajina nechala padnout, vždyť on Putin ji stejně nechce přece okupovat, stejně by tam nevytvořil loutkovou vádu, vždyť on by se přece hned stáhl... je dost nechutné.

J. Hrdlička 12.3.2022 13:50

To ať si rozhodnou Ukrajinci sami. Jsou v právu, budou-li chtí t bojovat a požádají-li o zbraně, dodejme jim je.

Možná jsem volil příliš tvrdá slova, ale nenaštval mě samotný fakt jiného názoru, nýbrž konkrétní nesmyslnost. Na pomoci napadenému nenní nic špatného. Když by vás přepadli, určitě byste byl pro, aby vám nikdo nešel na pomoc, přece byste nepřiléval oleje do ohně.

J. Hrdlička 12.3.2022 13:46

On chce někdo Rusy dokonce i vyhladit? Kdo prosímvás?

V. Wagenknecht 12.3.2022 13:41

To je jednoduché. Pobaltské státy jsou malinké s málo obyvateli a dají se v případě potřeby rychle přemoci. Ukrajina je daleko větší.

V. Wagenknecht 12.3.2022 13:37

Co tam hledá, říká Rusko opakovaně už od roku 2014. Nechce, aby se z Ukrajiny stalo nástupiště dobyvačného a vyhlazovacího útoku proti Rusům jako ve čtyřicátých letech. Ani ne tak proti Rusku, ale proti Rusům. Kdo ovšem jako vy nechce slyšet, klade pitomé pseudootázky.

O. Mayer 12.3.2022 13:29

"Ve jménu zachování života na naší planetě.. " ".. zažehnout třetí světovou válku.." jako bych slyšel hysterický patos Jiřiny Švorcové. Konflikt lze koneckonců ukončit poměrně snadno, stačí když si okupanti sbalí do čemodánu co nakradli a vrátí se odkud přišli (a v úplně optimálním případě si vás vezmou sebou- místa na spojích do Ruska je na rozdíl těch na opačnou stranu dost a dost)

O. Mayer 12.3.2022 13:21

Co by tu dělal? No podobně je se možné zeptat co vlastně hledá na Ukrajině a taky se racionální odpovědi nedoberete. A kde přesně že ho na východní Ukrajině vlastně chtějí (možná nepočítaje dvě gangsterské enklávy, odkud kdo mohl takž už dávno zdrhnul)?

J. Vlček 12.3.2022 13:11

Pane Hrdličko, proto, že máte jiný názor na tento konflikt, a přístup k jeho řešení, vás nebudu posílat k šípku, ani nikam jinam.

Zatím nás oba může jenom těšit, že si své názory můžeme vzájemně vyměňovat, aniž nás kdosi s patentem na jedinou správnou pravdu za to kárá, či dokonce trestá.

Mohu proto klidně opakovat jen to, že jsem zásadně proti tomu, aby se bojovalo do posledního Ukrajince. [UA]

V. Podracký 12.3.2022 13:05

Naprosto naivní aktivistický článek. Úplně mimo realitu. NATO do války nepůjde, protže Putin by mohl použít jadernou zbraň. Ohrožena by byla i Amerika. Posílat zbraně je kontraproduktivní, protže se na frontu stejně nedostanou, Rusové ovládají vzdušný prostor a likvidují dopravu k frontě. Putin není přece tak hloupý, aby trvale vládl na Ukrajině, nebude opakovat debakl Američanů v Afganistánu. Také nepůjde dál do Evropy. Co by tu dělal? K čemu by to bylo? Nemá tu komunistickou stranu jako garnituru pomocí které by vládl jako Brežněv v r. 1968. Může vládnout jen na východní Ukrajině, kde ho obyvatelé chtějí. Nelze trvale ovládat území, kde obyvatelé jsou proti tomu.

J. Hrdlička 12.3.2022 12:40

Sorry, ale jděte k šípku s tím "přiléváním oleje do ohně" ve formě pomoci napadenému. Jestliže se Ukrajina nebude schopna účinně bránit, Rusko nebude potřebovat jednat.

Váš postoj je neskrývaně výhodný pro agresora.

J. Karza 12.3.2022 12:38

Kde se berou takoví infantilove, kterou si pletou výchozí pozici k jednání s vyhrožováním?

Ale vzhledem k tomu, že pravé díly odtržení od reality stojí nyní EU před Putinem s kalhotkami dole, není nakonec divu:-)

J. Vlček 12.3.2022 12:29

Děkuji. R^

D. Laurencikova 12.3.2022 12:20

Dr. Thomas Fassbänder, ktery zil 25 let jako zurnalista v Moskve tvrdi, ze Putinovi jde o "Russkij mir", tedy o "Rusky svet", coz se da lepe prelozit jako "vychodoslovansky svet". To znamena Rusko, Ukrajina a Belosrusko. Predevsim proto ze se Ukrajina stala geopolitickym hracim micem.

D. Laurencikova 12.3.2022 12:12

Ted vam to muzu oplatit a vyjadrit s Vasim nazorem naprosty souhlas!!

D. Laurencikova 12.3.2022 12:10

R^:-)

Z. Koutecký 12.3.2022 11:48

No, fakt je, že Kennedy pohrozil Rusku světovou válkou už když Chruščov chtěl umístit jednu raketovou základnu na Kubě, což je cca 2 tisíce km od Washingtonu. NATO jich má 500 km od Moskvy celou řadu. Ovšem NATO na Ukrajině, zejména v Luhansku a Doněcku, znamená bezprostřední hrozbu pro Krym a zejména pro Rusko životně důležitý Sevastopol. Na zničení spojení přes Kerčský most stačí jedna raketa. To už Putin logicky jen tak připustit nemůže.

J. Gutvirth 12.3.2022 11:39

Nelze

J. Gutvirth 12.3.2022 11:38

Američan nepůjde a tak zatím podivná válka jako wv2

J. Vlček 12.3.2022 11:36

Naprostý souhlas, paní Laurencíková. R^

J. Vlček 12.3.2022 11:19

Pane Hamerský, naše ministryně obrany vás na vaši žádost jistě ochotně vybaví pro účast v bojích na Ukrajině proti Rusům. Po veletoči pana prezidenta v této otázce vám tedy ani z této strany nic nebrání se do bojů zapojit.

Třeba už máte v tomto směru podanou žádost a budete moci konečně ukojit svoji neodbytnou touhu porazit Rusko na lopatky, nebo ne?

Rozhodně to bude z vaší strany hrdinský počin, narozdíl od vašeho boje hubou ;-O a psaní štvavých článků, jejichž účelem a cílem není nic menšího, než zažehnout třetí světovou válku, zcela jistě atomovou.

Ve jménu zachování života na naší planetě bych si narozdíl od vás přál, aby nejen naše vláda, ale všichni politici jež mohou do konfliktu prohovořit, aby namísto přilévání oleje do ohně dodávkami zbraní, usilovali o to, aby se tento konflikt co nejrychleji ukončil, řešil se politickou cestou, seriózními dohodami mezi stranami konfliktu, s následnou pomocí států, jež nejsou do konfliktu zapojeny, k nápravě škod touto válkou způsobených.

Jsem rozhodně proti tomu, aby nešťastně umírali mladí muži ve zbrani na obou stranách, natož pak nevinní civilisté, o dětech ani nemluvě. Rozhodně nejsem podporovatelem toho, aby se bojovalo do posledního Ukrajince. ! [UA]

P. Hatina 12.3.2022 11:18

Proboha, co kdyby skutečně u nás propukla válka, to by jsme taky museli čekat na povolení? ;-D

No a když si k tomu přidáme ten fakt že Švédsko je neutrální stát, dá nám ho vůbec, nebo jsme je dostali v drahém pronájmu jenom na okrasu v době míru? Něco je sakra špatně :-(

P. Kazo 12.3.2022 10:49

Ano dá sa to tak chápať, ale zároveň sa to vzhľadom na vyššie spomenuté dá chápať aj ako výhovorka/zámienka. Toť vsjo. :)

Z. Mikulášek 12.3.2022 10:46

Chápu to tak, že ohrožení z Ukrajiny by byla pro Rusko právě ta poslední kapka.

D. Laurencikova 12.3.2022 10:10

To je opravdu neuveritelne hloupy clanek. Ale zasadne nesouhlasim s tim, aby byly takove nazory cenzurovany. ;-)

P. Kazo 12.3.2022 10:07

Nie som si istý či ste pochopili provokačnú otázku, tak inak:

Ak je pre Putina takou (potenciálnou) hrozbou NATO situované 500km od Moskvy, na Ukrajine, ako dokázal pomaly 20 rokov žiť s (reálnou) hrozbou ktorú predstavuje NATO 500km od Moskvy v pobalstských štátoch? V čom spočíva odlišnosť týchto dvoch hrozieb? BTW netvrdím že nie sú jeho obavy opodstatnené, len akosi neberiem argument že musí za každú cenu zabrániť "NATU 500km od Moskvy", keď má NATO 500km od Moskvy už pomaly 20 rokov.

D. Laurencikova 12.3.2022 10:05

Tak toto je vubec nejlepsi prispevek, pane Liborek.

D. Laurencikova 12.3.2022 10:01

Nechtela jsem to rict tak natvrdo, ale vsechno tomu nasvedcuje.

D. Laurencikova 12.3.2022 9:59

Vubec se mi tomu ani nechce verit, co kolikrat v posledni dobe ctu: 1. "Jsme ve valce s Ruskem". Ne nejsme ve valce s Ruskem, pane Hamersky. Ve valce s Ruskem je Ukrajina.

2. "Opozice a proruská pátá kolona kolem prezidentů Zemana a Klause" - tak nazyvate ty, kteri do debat zapojuji i rozum a divaji se na veci objektivne.

3. "vyhlásit bezletovou zónu a zajistit ji letadly zemí NATO, včetně České republiky" znamena odstrelovat ruska letadla a vyvolat tim 3. svetovou valku. To vam opravdu nikdo nerekl? Byl by tak dusledny, Winston Churchill, kdyby Hitler byval vlastnil jaderny potencial dnesniho Ruska, pane Odvazny?? Mozna ze by vas ten takto "zajisteny mir" po uspesnem porazeni agresora" uz ani nemohl tesit...

4. "V Kijeve se bojuje za nasi bezpecnost" - Omyl. V Kijeve se vice mene bojuje za moznost vstupu Ukrajiny do NATO a EU. Tady jasne vidime, co to udela, kdyz se zablokuji ruzne informace a hlasa jenom jedna jedina pravda...

L. Hančar 12.3.2022 9:53

A kam si myslíte vyrazí Putin příště? Karty jsou rozdány. Amerika přestala hrát první housle, v AFG si zlomila smyčec. A ten jejich první houslista, to je gól! Do vlastní branky.

L. Hančar 12.3.2022 9:46

Jedu podle stejného scénáře. Všem vykládám, že nemám noční proud. Ale ve skutečnosti nočním proudem, vyrobeným z ruského plynu a ruského uranu, svítím i ve dne, topím i vlétě. Protože je to levnější. Logika, né?