23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: Válčení chytré horákyně

Nikdy neustupujte, nikdy, nikdy, nikdy, nikdy, v maličkostech ani velkých věcech, o kus ani o kousek, ledaže byste ustoupili cti a dobrému mravu. Nikdy neustupujte před nátlakem, nikdy se nepoddejte zdánlivě zdrcující převaze nepřítele, řekl Winston Churchill.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vlček 12.3.2022 16:41

Co se vlaječky týče, možná to bude tím, že mi záleží na životech Ukrajinců víc, než těm, co jim posílají zbraně a hecují je k válčení.

Jen naiva si může myslet, že donbaští a luhanští tupě zalezou do sklepů a nechají se ostřelovat soukromými bojůvkami ukrajinských oligarchů bez toho, aby se nebránili a střelbu neopětovali.

Narozdíl ode mne, vaše důvěryhodnost spočívá zřejmě tom, že vám vůbec nevadí spojení běžných Ukrajinců s praporem Azov, či s hajlujícími bandami vyznavačů Stepana Bandery, nebo třeba Vlasovců bojujících ve 2.sv.v. v řadách SS.

Vskutku pozoruhodná mírumilovná společnost lidí, bratří v boji, stmelená nenávistí ke všemu ruskému. Prostě důvěryhodnost sama. [UA]

J. Karza 12.3.2022 16:28

Ano, zbytečně. Jaderné odstrašování funguje už přes 70 let.

J. Hrdlička 12.3.2022 16:04

Propaganda Reichu v roce 1938. Neustálé vyřvávání o strašlivých zločinech Čechů vůči s. Němcům. Že to netušíte, váš problém.

J. Hrdlička 12.3.2022 16:03

Takže vy byste preferoval daleko větší ztráty civilistů v případě nepoužití atomovek v roce 1945?

V. Wagenknecht 12.3.2022 15:52

Jistě můžete uvést nějaký zdroj, kde to Goebbels říkal. Ovšem vsadil bych se, že jste si to prostě vymyslel, jak je u hrdličků zvykem. Už jste s kvérem na Ukrajině? Zelenský říkal, že vám k tomu chybí odvaha a že jste normální zbabělec, který nechce plnit svou povinnost.

O. Mayer 12.3.2022 15:47

.. jenom na okraj a asi zbytečně, ale jadernými zbraněmi zatím vyhgorožuje akorát Putin.

J. Karza 12.3.2022 15:44

Mně jsou ty okolnosti známé. Nicméně použití zbraní hromadného ničení proti civilnímu obyvatelstvu postrádá jakoukoli legitimitu za jakýchkoli okolností. Je absolutně nepřípustné. To je můj postoj k vyhlazování. Ještě něčemu nerozumíte?

J. Gutvirth 12.3.2022 15:26

Lžete nebo jste tak naivní

J. Hrdlička 12.3.2022 15:18

Hlavně, že si dáváte vlaječku, velice důvěryhodné.

Tomu ostřelování mohl Putin zabránit tím, že by zasáhl pouze v Doněcku a Luhansku, nikoliv na celé ukrajině. A dokonce by to zahrnul do předválečných požadavků a ne aby místo toho Rusko tvrdilo, že se žádný útok na Ukrajinu nechystá.

A ještě, kdo si myslí, že tamější boje byly pouze z jedné strany, že ostřelovali pouze Ukrajinci, zatímco separatisté byli ušlechtilí pacifisté, je neskonale naivní. V tom lepším případě.

J. John 12.3.2022 15:03

Obávám se, že se ještě vše může otočit k horšímu. Za měsíc až dva, až proteče hodně krve a zničí se hodně zbraní, tak se může někdo rozhodnout, že tu humanitární katstrofu pomůže ukončit. A může se opakovat scénář WWI, kdy se konflikt rozhořel tak, jak nikdo nečekal a už to nepůjde zastavit.

J. Hrdlička 12.3.2022 14:58

U některých se jejich původ, odkud přiběhli, dá poznat docela dobře.

Já jsem jen popsal situaci, která tehdy v Japonsku panovala, a která byla potvrzena fanatickým japonským odporem na ostrovech v Pacifiku. Včetně jednání civilního obyvatelstva. Jen popis situace, žádné vymýšlení.

A Američané nenapadli Japonsko, protože by ho toužili vyhlazovat, použili atomovky, aby skončili válku, kterou nevyvolali. Jakmile Japonci kapitulovali, ustaly i ztráty civilistů. Čili i z toho vyvozovat, že by vyvolali válku jen proto, aby mohli někoho vyhlazovat, je nesmysl, zvlášt kdyby byl napaden stát,který jim to může oplatit.

J. John 12.3.2022 14:57

To těm trollům a prosťáčkům nevysvětlíte.

Krychtálek, Vajtauer, Lažnovský, Kojzar, Jambor, Palata, Moravec, Fridrichová, Tvarůžková,.... Obdobných „žurnalistů“ je i nyní hodně. Jen některá slova se vyměnila, styl a ideologický zápal zůstává stejný. Cíle také. Cenzura a stálé omílání jediné pravdy již nese ovoce.

J. John 12.3.2022 14:53

R^

J. John 12.3.2022 14:52

Pane Hamerský, očekávám, že už píšete z první linie a jdete příkladem s tím vaším "Zastavme Putina silou".

J. Karza 12.3.2022 14:44

Nevím, odkud jste přiběhl, ale dost nechutně tu obhajujete záměrné masové použití zbraní hromadného ničení proti civilnímu obyvatelstvu, což splňuje kritéria vyhlazování.

J. Vlček 12.3.2022 14:42

Pane Hrdličko, co tedy bylo špatného na tom, že Rusko už nemohlo dál nečinně přihlížet tomu, jak jsou Donbas a Luhansk po dlouhých šest let ostřelovány ukrajinskou armádou, jen proto, že zde žijí Rusové a chtějí mluvit rusky?

Navíc, že ke klidu v této oblasti nepomohly ani Minské dohody. Střílení neustávalo, zabíjení obyvatel pokračovalo. A taková realita vládla až do začátku současného konfliktu, kdy Rusům došla trpělivost. Nebo to snad bylo jinak?

To není z mé strany obhajoba války, to je pouze hledání příčin jejího vzniku, s bláhovou nadějí na její ukončení. Nechci, aby se válčilo do posledního Ukrajince. [UA]

I. Novák 12.3.2022 14:41

Není to plegiát původního textu kadeta Bieglera?

J. Hrdlička 12.3.2022 14:41

No jasně, takže ať si to alespoň zkusí, čert vem Ukrajince a jejich svobodu. Ať se klidně vzdají, opravdu se nemusí ničeho bát, vždyt okamžitě potom se Rusko hned stáhne a věci budou jako dříve..... :-/ Fakt myslíte, že na tuhle propagandu někdo naletí?

J. Hrdlička 12.3.2022 14:38

To by se pak vyhlazováním mohl nazývat jakýkoliv konvenční nálet, jakékoliv ostřelování, prostě cokoliv, co přínáší civilní oběti. Je úplně jedno, jakými zbraněmi se to děje.

Vzhledem k japonské tehdejší mentalitě a stylu boje použití atomovek zabránilo mnohem větším civilním ztrátám, které by nastaly v případě pokračujícího odporu.

Začátek vlákna byl o údajné touze po vyhlazování Ruska, což je nesmysl vhodný akorát tak pro ty, co sem přiběhli ze zrušených webů, aby plnili svoje poslání.

V. Podracký 12.3.2022 14:33

Pane Hrdlička, trochu zmatené. Okupovat ji nemůže, dopadl by jako Američané v Afganistánu. Může vytvořit v ruskojazyčných oblastech loutkovou vládu a postupně tam vytvořit i armádu, aby se bránili sami. Oni to udělají, jak vidíme v Doněcku.

J. Karza 12.3.2022 14:26

Konečné vyhlazení jako důkaz vyhlazování požadujete pouze vy. Mně dostačuje použití zbraní hromadného ničení proti civilnímu obyvatelstvu. Zbraní jaderných, zápalných a chemických.

J. Hrdlička 12.3.2022 14:22

Vy jste napsal o vyhlazování Vietnamců a Japonců. Tak přece musí být už vyhlazeny, minimálně to Japonsko a jižní Vietnam, tam přece Američané byli přímo a dost dlouho. V Japonsku přece stále ještě jsou.

J. Hrdlička 12.3.2022 14:20

Jasně, oficiální vládní program, jistě to měli i v ústavě. A hned potom chtěli vyhladit celé Rusko, vždyť na to mají sílu a žádná atomová válka by přece nehrozila.

Češi s tím sympatizují, vždyť přece před válkou taky chtěli zlikvidovat sudetské Němce a pak hurá na Berlín. Alspoň jeden kulhavý doktor to říkal.

J. Karza 12.3.2022 14:20

Vás je obtížné stran vyhlazování uspokojit. U národnostních otázek akceptujete jen konečné řešení.

J. Hrdlička 12.3.2022 14:11

Už nemůžu, oba národy byly přece vyhlazeny. ;-(

V. Wagenknecht 12.3.2022 14:11

Třeba současná ukrajinská vláda. Ostatně to před pár lety vyhlašovali, že je třeba Rusy na východní Ukrajině vystřílet. Nepovídejte, že si na to nepamatujete.

J. Karza 12.3.2022 14:07

Existuje jeden vojenský pakt, označující Rusko za nepřítele. Dirigují ho Američané. Ti mají dost slušné zkušenosti ve vyhlazování. Zeptejte se Japonců a Vietnamců.

J. Farda 12.3.2022 14:04

A tupí šmídi jako Vy lžou jako Rus PuťLavro ... nebo LavroPuť? :-/

J. Vlček 12.3.2022 14:01

Pane Mayere, je mi líto, že to nebezpečí vzniku jaderné války nevnímáte podobně jako já, i přesto, že ho tak stejně vnímá mnoho západních politiků a řada rozumných generálů, kteří právě proto odmítají zavádění bezletové zóny nad Ukrajinou a jiné nápady ukrajinského prezidenta, které zavánějí zavlečením do tohoto konfliktu.

Tím chci říci, abyste v mém vyjádření nehledal jakýkoliv histerický patos, ale vážnou obavu před třeba i nahodilým zažehnutím něčeho, co už nepůjde vzít nazpět.

Mimochodem, za histerickým chováním nemusíte zacházet až k paní Švorcové. V mnohém ji zcela jistě předčí naše dobře známá zděšená politička.

J. Hrdlička 12.3.2022 13:54

Jen bych dodal, že oblíbený mýtus , jak jsme nepomohli polákům, stojí na vodě. Zbraně byly odbory blokovány v první fázi polsko-sovětské války, která tehdy začala polským úspěšným útokem. A než se to vyjasnilo, musela být dořešena otázka Těšínska, aby ty zbraně nebyly použity nakonec proti nám.

Do Španělska naše zbraně šly.