3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Válčení chytré horákyně

Nikdy neustupujte, nikdy, nikdy, nikdy, nikdy, v maličkostech ani velkých věcech, o kus ani o kousek, ledaže byste ustoupili cti a dobrému mravu. Nikdy neustupujte před nátlakem, nikdy se nepoddejte zdánlivě zdrcující převaze nepřítele, řekl Winston Churchill.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Hrdlička 12.3.2022 16:04

Propaganda Reichu v roce 1938. Neustálé vyřvávání o strašlivých zločinech Čechů vůči s. Němcům. Že to netušíte, váš problém.

V. Wagenknecht 12.3.2022 16:52

Takže o tom, jak Češi chtěli dorazit do Berlína, nic. Lžete jako obvykle.

J. Hrdlička 12.3.2022 17:01

ČSR byla líčena jakožto letadlová loď bolševismu, nástupiště Moskvy. Závěrečné vaše prsknutí je ... prostě pro vás příznačné.

V. Wagenknecht 12.3.2022 17:13

Lžete a vykrucujete se. Typické pro Hrdličky.

J. Hrdlička 12.3.2022 19:20

Ne, to byla tehdejší protičeskoslovenská propaganda. Že ji neznáte, nepřekvapuje.

V. Podracký 12.3.2022 18:08

Ano, to je přesně ono. Samé lži. Tak jako dnes určité naše sdělovací prostředky ohledně války na Ukrajině.

J. Farda 12.3.2022 14:04

A tupí šmídi jako Vy lžou jako Rus PuťLavro ... nebo LavroPuť? :-/

J. John 12.3.2022 14:57

To těm trollům a prosťáčkům nevysvětlíte.

Krychtálek, Vajtauer, Lažnovský, Kojzar, Jambor, Palata, Moravec, Fridrichová, Tvarůžková,.... Obdobných „žurnalistů“ je i nyní hodně. Jen některá slova se vyměnila, styl a ideologický zápal zůstává stejný. Cíle také. Cenzura a stálé omílání jediné pravdy již nese ovoce.

J. Jirka 12.3.2022 17:10

Rusko ovšem doufá, že se z Ukrajiny stane nástupiště dobyvačného a vyhlazovacího útoku proti Evropě. Ani ne tak proti Evropě, ale proti Evropanům.

V. Wagenknecht 12.3.2022 17:12

Co proti Evropanům, proti celému světu. Jste troškař.

Z. Lapil 13.3.2022 11:48

Pšt!!! Takhle blbě to vykváknout ;-O.

J. Novak 13.3.2022 9:04

R^

J. Hrdlička 12.3.2022 13:52

Právě, že vzdušný prostor zas natolik neovládají. i díky dodávkám moderních protileletadlových zbraní.

A vyzývat, aby se Ukrajina nechala padnout, vždyť on Putin ji stejně nechce přece okupovat, stejně by tam nevytvořil loutkovou vádu, vždyť on by se přece hned stáhl... je dost nechutné.

V. Podracký 12.3.2022 14:33

Pane Hrdlička, trochu zmatené. Okupovat ji nemůže, dopadl by jako Američané v Afganistánu. Může vytvořit v ruskojazyčných oblastech loutkovou vládu a postupně tam vytvořit i armádu, aby se bránili sami. Oni to udělají, jak vidíme v Doněcku.

J. Hrdlička 12.3.2022 14:41

No jasně, takže ať si to alespoň zkusí, čert vem Ukrajince a jejich svobodu. Ať se klidně vzdají, opravdu se nemusí ničeho bát, vždyt okamžitě potom se Rusko hned stáhne a věci budou jako dříve..... :-/ Fakt myslíte, že na tuhle propagandu někdo naletí?

J. John 12.3.2022 15:03

Obávám se, že se ještě vše může otočit k horšímu. Za měsíc až dva, až proteče hodně krve a zničí se hodně zbraní, tak se může někdo rozhodnout, že tu humanitární katstrofu pomůže ukončit. A může se opakovat scénář WWI, kdy se konflikt rozhořel tak, jak nikdo nečekal a už to nepůjde zastavit.

J. Karza 12.3.2022 12:38

Kde se berou takoví infantilove, kterou si pletou výchozí pozici k jednání s vyhrožováním?

Ale vzhledem k tomu, že pravé díly odtržení od reality stojí nyní EU před Putinem s kalhotkami dole, není nakonec divu:-)

J. Gutvirth 12.3.2022 11:38

Američan nepůjde a tak zatím podivná válka jako wv2

J. Vlček 12.3.2022 11:19

Pane Hamerský, naše ministryně obrany vás na vaši žádost jistě ochotně vybaví pro účast v bojích na Ukrajině proti Rusům. Po veletoči pana prezidenta v této otázce vám tedy ani z této strany nic nebrání se do bojů zapojit.

Třeba už máte v tomto směru podanou žádost a budete moci konečně ukojit svoji neodbytnou touhu porazit Rusko na lopatky, nebo ne?

Rozhodně to bude z vaší strany hrdinský počin, narozdíl od vašeho boje hubou ;-O a psaní štvavých článků, jejichž účelem a cílem není nic menšího, než zažehnout třetí světovou válku, zcela jistě atomovou.

Ve jménu zachování života na naší planetě bych si narozdíl od vás přál, aby nejen naše vláda, ale všichni politici jež mohou do konfliktu prohovořit, aby namísto přilévání oleje do ohně dodávkami zbraní, usilovali o to, aby se tento konflikt co nejrychleji ukončil, řešil se politickou cestou, seriózními dohodami mezi stranami konfliktu, s následnou pomocí států, jež nejsou do konfliktu zapojeny, k nápravě škod touto válkou způsobených.

Jsem rozhodně proti tomu, aby nešťastně umírali mladí muži ve zbrani na obou stranách, natož pak nevinní civilisté, o dětech ani nemluvě. Rozhodně nejsem podporovatelem toho, aby se bojovalo do posledního Ukrajince. ! [UA]

D. Laurencikova 12.3.2022 12:12

Ted vam to muzu oplatit a vyjadrit s Vasim nazorem naprosty souhlas!!

J. Vlček 12.3.2022 12:29

Děkuji. R^

J. Hrdlička 12.3.2022 12:40

Sorry, ale jděte k šípku s tím "přiléváním oleje do ohně" ve formě pomoci napadenému. Jestliže se Ukrajina nebude schopna účinně bránit, Rusko nebude potřebovat jednat.

Váš postoj je neskrývaně výhodný pro agresora.

J. Vlček 12.3.2022 13:11

Pane Hrdličko, proto, že máte jiný názor na tento konflikt, a přístup k jeho řešení, vás nebudu posílat k šípku, ani nikam jinam.

Zatím nás oba může jenom těšit, že si své názory můžeme vzájemně vyměňovat, aniž nás kdosi s patentem na jedinou správnou pravdu za to kárá, či dokonce trestá.

Mohu proto klidně opakovat jen to, že jsem zásadně proti tomu, aby se bojovalo do posledního Ukrajince. [UA]

J. Hrdlička 12.3.2022 13:50

To ať si rozhodnou Ukrajinci sami. Jsou v právu, budou-li chtí t bojovat a požádají-li o zbraně, dodejme jim je.

Možná jsem volil příliš tvrdá slova, ale nenaštval mě samotný fakt jiného názoru, nýbrž konkrétní nesmyslnost. Na pomoci napadenému nenní nic špatného. Když by vás přepadli, určitě byste byl pro, aby vám nikdo nešel na pomoc, přece byste nepřiléval oleje do ohně.

J. Vlček 12.3.2022 14:42

Pane Hrdličko, co tedy bylo špatného na tom, že Rusko už nemohlo dál nečinně přihlížet tomu, jak jsou Donbas a Luhansk po dlouhých šest let ostřelovány ukrajinskou armádou, jen proto, že zde žijí Rusové a chtějí mluvit rusky?

Navíc, že ke klidu v této oblasti nepomohly ani Minské dohody. Střílení neustávalo, zabíjení obyvatel pokračovalo. A taková realita vládla až do začátku současného konfliktu, kdy Rusům došla trpělivost. Nebo to snad bylo jinak?

To není z mé strany obhajoba války, to je pouze hledání příčin jejího vzniku, s bláhovou nadějí na její ukončení. Nechci, aby se válčilo do posledního Ukrajince. [UA]

J. Hrdlička 12.3.2022 15:18

Hlavně, že si dáváte vlaječku, velice důvěryhodné.

Tomu ostřelování mohl Putin zabránit tím, že by zasáhl pouze v Doněcku a Luhansku, nikoliv na celé ukrajině. A dokonce by to zahrnul do předválečných požadavků a ne aby místo toho Rusko tvrdilo, že se žádný útok na Ukrajinu nechystá.

A ještě, kdo si myslí, že tamější boje byly pouze z jedné strany, že ostřelovali pouze Ukrajinci, zatímco separatisté byli ušlechtilí pacifisté, je neskonale naivní. V tom lepším případě.

J. Vlček 12.3.2022 16:41

Co se vlaječky týče, možná to bude tím, že mi záleží na životech Ukrajinců víc, než těm, co jim posílají zbraně a hecují je k válčení.

Jen naiva si může myslet, že donbaští a luhanští tupě zalezou do sklepů a nechají se ostřelovat soukromými bojůvkami ukrajinských oligarchů bez toho, aby se nebránili a střelbu neopětovali.

Narozdíl ode mne, vaše důvěryhodnost spočívá zřejmě tom, že vám vůbec nevadí spojení běžných Ukrajinců s praporem Azov, či s hajlujícími bandami vyznavačů Stepana Bandery, nebo třeba Vlasovců bojujících ve 2.sv.v. v řadách SS.

Vskutku pozoruhodná mírumilovná společnost lidí, bratří v boji, stmelená nenávistí ke všemu ruskému. Prostě důvěryhodnost sama. [UA]

J. Hrdlička 12.3.2022 17:07

Ano, ušlechtile vám záleží na životech Ukrajinců, takže jim nehodláte vpomoci v obraně proti agresi, aby museli co nejdříve kapitulovat:-/. Každý agresor vám musí fandit, dal byste světu skvělou budoucnost, nebránit se jakékoliv invazi.

Jsem rád, že jste přiznal, že ostřelování bylo vzájemné takže očekávám, že pohádky o tom, jak chudák Putin musel zasáhnout ve prospěch nevinně utlačovaných separatistů, už z vaší strany neuslyším. Azov a podobná uskupení si s některými činy a jednotkami druhé strany nemají co vyčítat, kde berete jistotu, že ukrajinské jednotky ostřelovaly jako první, by mě docela zajímalo.

Vlasovci se jmenovali RUSKÁ osvobozenecká armáda, proč je cpete k Ukrajincům a k tomu ještě současným, nechápu.

J. Vlček 12.3.2022 18:17

Pane Hrdličko, z vašich slov a pevného postoje k válce na Ukrajině přímo vyzařuje hrdinství a odhodlání bojovat za každou cenu, neboť vám na životě celkem nezáleží, natož pak na životech nějakých Ukrajinců.

Dá se předpokládat, že budete jistě mezi prvními dobrovolníky, kteří co nejdříve pomašírují se zbraní v ruce podpořit ukrajinskou armádu.

Dejte prosím ve známost, kdy se tak stane. Rád bych vám všem, takovýmto hrdinům, přišel zatleskat a zamávat tou modrožlutou vlaječkou. Už teď jsem z vašeho hrdinství na měkko. ;-( [UA]

J. Hrdlička 12.3.2022 19:26

Ukrajince k boji nenutím. Pokud ale mají odvahu postavit se proti agresi, jsem na 100% pro jim helfnout. Asi to neznáte, ale je to taková dost důležitá vlastnost, že ten, kdo je přepaden, dostane pomoc, že se proti nespravedlnosti a agresi sluší bojovat. A nikoliv pomáhat agresorovi falešnou starostí o ty, kteří o ní nestojí a chtějí se bránit. Takový cynik nejsem, abych to akceptoval, aby se mi z takového pokrytectví nedělalo špatně.