29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Historik 2.11.2006 17:19

Svého času poslal Miterand agenty tajné služby do Švýcarska, aby

pátrali po penězích, které tam "ulili" francouští občané. Daně, které francouzští socialisté zavedli byly až konfiskační, a vedly mimo jiné k vlně sebevražd (podobně, jako u nás daleko horší měnová reforma roku 1953). Ti agenti  ale skončili ve švýcarském vězení a za jejich propuštění se Francouzi museli zavázat, že nebudou pátrat po důkazech ulejvání peněz na švýcarském území.

Majetková přiznání povedou k tomu, že nikdo nebude stavět nákladné vily, ale uleje peníze do ciziny (je to zjednodušené, já vím).

MImochodem, Rakousko si v EU vymohlo privilegium, u nich platí bankovní tajemství proti snad komukoliv. Přý to je tradice a tak to uhádali. Takže by nebylo třeba chodit moc daleko.

Jestli chcete vědět, čemu říkám konfiskační daně, tak ve Švédsku napařili režisérovi Bergmanovi daně ve výši 109% a ještě ho chtěli zavřít, že zaplatil jen "běžných" 85%.

I-Worm 2.11.2006 8:43

Starou frázi "ne mnoho, ale mnohé" bych tady obrátil

Mnoho, ale nemnohé, spíše nic...

deda 2.11.2006 8:36

Havel,:

je pro mnohé smutná postavička polistopadových dějin, který nezvládl především sám sebe. Odsuzoval Gustu za dlouholeté vládnutí, a sám by na Hradě seděl, bylo-li by to možné, dodnes! A kdyby se jeho otec, sprostě okradený komouši, dočkal jeho paktů s nimi,  asi by se nestačil divit. Škoda dalších slov!

prt 2.11.2006 8:55

Re: Havel,:

Dedo Tys určitě hrdina a navíc sebekritický a skromný. No prostě V Z O R !                        D Ě D A   N  A   H R A D ?

Douša Josef 2.11.2006 12:06

Re: Re: Havel,:

To jste mu to nandal! To jsou argumenty, co z Vás vypadly! Samá logika!

Josina 2.11.2006 12:59

Re: Havel,:

Máte pravdu. Já obdivuji chartisty za chartění, ale po revoluci se mnozí projevili hodně trapně, no a Havel mě, naivní holku, hodně zklamal svou malicherností a ješitností. MYslím, že neustál transformaci v skutečného politika a tvrdošíjně chtěl zůstat tou plastovou ikonou. On má už ve tváři něco slabošského...

cca2 2.11.2006 8:33

to zas

máme generálů 17 roků po....;-P

prt 2.11.2006 8:19

Autor neměl o čem psát.

Takže hrábnul do bohaté historie, trochu se v ní porochnil a vyšel mu z ní plivanec na Havla. Nebyl v tom úmysl, spíš neschopnost.

Olinka 2.11.2006 7:47

Symbol...

Havel byl a je symbol prerodu spolecnosti...neni treba jeho ulohu precenovat, ale ani podcenovat, sveho casu byl narodni modla a v zahranici boduje jeste dnes!.. V dobach totality byl nesporne statecny ..kdo z nas mel odvahu se otevrene postavit proti rezimu?!...a jeho hry jsou vynikajici...jina vec je, ze svou statnickou ulohu prilis nezvladal a politika/nepolitika a kompromisy se nam vymstily a placame se v tom dodnes... paktovani s komunisty a estebaky v zacatcich svobodneho statu (a i pozdeji) je cerna skvrna na jeho moralnim profilu...a jeho charisma tak nejak vysumelo, je vidan ve slusivych obleccich a kaze vodu a pije vino:-/

L 2.11.2006 8:08

Symbol...

Je to jednoduche. Nekdo nema rad estebaky (napriklad Cibulka) nekomu je to uplne jedno (vetsine), a nekdo se zastava estebaku (Havel).

Pripomenme si ten slavny soudni proces Cibulka versus Havel a pripomenme si, co mu Cibulka rekl a je vse jasne. Je to jasen, i kdyz tisickrat opakujete nejake blaboly.

Olinka 2.11.2006 9:28

Re: Symbol...

hm, mate pravdu..na ten proces jsem nevzpomnela (asi jako mnoho z nas) ..no, Havel Rv

Dušan Polanský 2.11.2006 7:46

Je zajímavé,

že konečně i pravičáci uznávají, že ekonomika byla vytunelovaná. Když jsem kdysi (kolem 1999)napsal, že je v čudu 1000 miliard, tak mi za to nadávali a někteří i vyhrožovali. Pochopitelně pravičák musí hodit vytunelování na estébáky a bývalé nomenklaturní kádry, jak jinak. Takový Salzmann vlastně nic nevytuneloval, Železný v NOVĚ také ne. Akurát jejich působení ve funkcích platíme dodnes. Bohužel moc slabý článek.

huhu 2.11.2006 7:21

hlavně že je to za námi

Havel bohužel položil základy demokratického státu mizerně a dodnes jsme se z toho nevyhrabali. I dnešní situace je důsledkem Havlových systémových chyb při zakládání polistopadového státu - prosazení mizerné Ústavy a přežití vlivné ksčm.. Havel nese hlavní zodpovědnost za promarnění historické šance...

honzak 2.11.2006 6:37

jsem rád, že

lze sundat z piedestalu ikonu Václava Havla a napsat pravdu o Václavu Veškrnovi. Ten člověk prodrbal během roku obrovský kredit a ukázal svoji pravou tvář. Je to typický levicový intelektuál - kafrat, kafrat a kafrat, přičemž skutek utek. Doufám, že se žádným fíglem nedostane opět do prezidentského úřadu!

tony 2.11.2006 8:47

Re: jsem rád, že

Alespoň měl co "prodrbávat" na rozdíl od většiny z nás.

Hasan 2.11.2006 6:08

Ješitný intrikán.

Havel na funkci prezidenta neměl předpoklady.Konečně někdo taky napíše pravdu.

Netřeba 2.11.2006 6:27

Re: Ješitný intrikán.

Nicméně odpovězme na položenou otázku. Odpověď :   Stálo mu to za to.

Marta 2.11.2006 4:17

Havel a Čalfa

Když se začala sestavovat vláda v roce 89 , tak se ptal Čalfa  : Pane Havle nevadí Vám , že bude ve vládě 11 komunistů? A Havel nato odpověděl. Mě to nevadí ani náhodou! A tím ten marasmus začal a ještě neskončil díky panu Havlovi!!!

saša 2.11.2006 3:10

kde se autor učil politologii?

Článek je snůška úryvkovirtých, ničím nepodložených tvrzení. Havel o prezidentský úřad neusiloval, kdyby se byl ale chtěl zbavit komunistů, kdo by mu byl zůstal? Vysokoškolští učitelé (docenti,profesoři), akademici, vedoucí všech možných institucí i většiny odborů, včetně výzkumných ústavů, všichni byli přece komunisté (tím není řečeno, že mezi nimi nebyli lidé slušnější, než mnozí členové jiných partají nebo nestraníci),

Aitor zřejmě netuší, že Havel stál za svým přesvědčením, za uveřejnění Charty šel do vězení. Kde byl v tu dobu Václav Klaus, který Chartu nepodepsal, naopak, udělal kandidaturu, ač jeho sestra zdrhla na západ, což se tvrdě trestalo, naopak byl na stáži v USA aj. Co se týče ješitnosti, sebestřednosti, sebelásky, kam se Havel hrabe na KLAUSE. oSTATNĚ, HAVEL SE NESTAL PREZIDENTEM JAKO KLAUS, KTERÝ POŽÁDAL O PODPORU KOMUNISTY, ABY BYL ZVOLEN, POZVAL SI VDĚČNĚ na Hrad Grebeníčka, nyní se všal tváří jako přesvědčený antikomunista.

Havel má zásluhu , že byl zrušen Varšqvský pakt, že jsme se stali členy Nato a že nás v zahraničí znají . a neudělal námšpatnou reklamu jako euroskeptický Václav Klaus, který se zkamarádil s Putinem a nyní objíždí komunistické diktatury. Prostě autore, buď jste zaslepený, neb nemáte ponětí, o čem píšete.

derik 2.11.2006 4:59

Proc si vymyslite?

Havel zastaval nazor, ze NATO je po rozpadu komunistickeho bloku zbytecne a ma se rozpusti soucasne s Varsavskou smlouvou.

JAB 2.11.2006 11:57

Re: Proc si vymyslite?

Přesné. A dienstbier dokonce byl pro jakési zachování VS a ministerstvo zahraničí si "kádroval sám" tak, že k dosavadním bolševikům přidal jako gfenerálního sekretáře agenta VKR Lánského a jeho partu, superkomunistku Ritu Klímovou, které pak ovšem jmenoval opět Havel.

eTony 2.11.2006 6:51

Re: kde se autor učil politologii?

teda co vy jste za blba, to se nevidí. Četl jste ten článek vůbec ???????

Citizen 2.11.2006 10:39

Re: Re: kde se autor učil politologii?

Ale vidi! Staci se podivat do zrcadla.

huhu 2.11.2006 7:15

Re: kde se autor učil politologii?

jako malý kluk jsem jezdil k babičce na vesnici. Vzpomínám, na koně jménem Saša, měl klapky na očích......:-D

loslos3 2.11.2006 8:34

Re: kde se autor učil politologii?

Mezi Havlem a Dubčekem byl dost velký spor kdo bude na hradě,chtěli tam oba.

deda 2.11.2006 8:49

Re: kde se autor učil politologii?

Zaslepený šáša nás opět přesvědčuje o svém zařazení. Šášo, to je paráda, když člověk může vyjádřit svůj názor, aniž by ho za to vládnoucí strana ( i když moc ve volbách nechybělo a rudá garda by nám to byla spočítala) nezlikvidovala. Mít takovou možnost za vlády komoušů. Ti by se dozvěděli věcí o podpoře pracujícího lidu jejich straně!!!

Štváč 2.11.2006 9:16

Re: kde se autor učil politologii?

Pravda, kterou nechtějí hlupáci oklamaní dnešním intrikánem z Hradu, slyšet

Jura Jurax 2.11.2006 10:27

Re: kde se autor učil politologii?

Jojo - neklame-li mne paměť, Havel se stal podruhé prezidentem až když byl účelově policejně odstaven jeden poslanec - jistý bývalý komunistický cenzor Sládek - vzpomínáte ještě na modrookéhého fýrera, co si z politiky akorát nahrabal slušný majeteček ... ostatně nebyl a není sám ... :-(

Karel 2.11.2006 11:21

Re: kde se autor učil politologii?

Pouzivejte vice mozek Vy demagogu.Vy jste se pravdepodobne politologii ucil,ale dela se mi z Vasich kecu blbe.

Marat 2.11.2006 11:29

Re: kde se autor učil politologii?

Sašo,velice jste mě překvapil.Nikdy bych nepomyslel že zrovna vy budete jedním s kněží kůltu pánbička Havla.

Sašo.,o zahraničí bych moc nemluvil.Havlovi se dostávalo jen  poviných zdvořilosti.Nikoliv lásky a obdivu,jak tvrdí velekněží,kněží a věříci  jeho božského kůtu.Ty čestné doktoráty,ty mu udělovali ti rámusíci levičáci z šedesátých let,kteří v koncem osmdesátých let ovládli university.Sašo,co dobrého má národ a stát s toho,že toho kašpara znají profesoři fakult "humanitních a společenských věd"?Politici velmoci,kdykoliv to pro ně bude výhodné,klidně Českou republiku zruší i kdyby se Havlovi modlili  třebas i Šuarové v Brazilských pralesích.Sašo,existence malích státu nezávisí na tom,zda takoví národ či stát je ve světě známí.To je blud pocházejíci z  roku 1918 a ten blud šířili tehdejší politici a jejích vlastenečtí lokajové z řad psáču.Opravdu se divím tomu,jak si češi potrpí na hezoučké legendy a krásné bajky které přímo vášnivě vydávají za realitu.