29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Václav Dostál 30.9.2009 11:19

Co dál?

Po nahlédnutí do několika diskusních příspěvků se ptám: Umíme (my Češi) diskutovat? Odpovídám: Asi vůbec ne. Jestliže si připomeneme Masarykova (velmi pravdivá) slova "Demokracie je diskuse", pak z toho můžeme usoudit, že s demokracií u nás (v Česku) je to hodně špatné. Každý národ si totiž zaslouží takového prezidenta (takovou vládu), jakým sám je. Zbývá však naděje, že - po 20 letech - znovu promluví "mlčící většina".

Pete Brich 30.9.2009 11:17

Re: pan Urban a osočování presidenta

Silný protikandidát byl kdo? StBácký synek rozdávající hraběcí rady?

PB

Mlok 30.9.2009 11:11

Re: pan Urban a osočování presidenta

Článek Jana Urbana přesně zapadá do souvislostí s článkem v NYT z února t.r. o temné minulosti hlavy našeho státu a jejím závazku z r. 1961 (krycí jméno Vodička). To konečně vysvětluje motivaci VK a důvod, proč se vyhnul lustračnímu zákonu. Podivná volba proti silnému protikandidátovi to také potvrzuje a distanc americké strany, zejména při návštěvě Baracka Obamy to dokládá.

Dolly 30.9.2009 11:10

To, že pan Klaus

není anděl je jasné. Tu a tam sice zachycuji světlejší chvilky ale jinak jsem toho názoru, že jeho vstup do politiky prostřednictvím divadla OF v 1989 bylo jedním z hrubých omylů.

cb 30.9.2009 11:05

Re: Urban nelže ...

Narod se vyznacuje spolecnym jazykem, uzemim a historii. Americane jsou narod, prestoze jsou ruzneho puvodu. Evropsky narod neexistuje a jeste nekolikset let existovat nebude, zadna eurodirektiva z Brusele na tom nic nezmeni.

robin 30.9.2009 11:03

honzo, vždy jsem tě obdivoval a věřil

ale teď začínám jaksi ztrácet nit toho, co sleduješ. Začíná mi být z Tvých článků divně, jako bys byl mimo život :-)

Ale může to být pouze můj dojem či zdání.

Možná, že se zase jednou Tvým názorům naučím rozumět a budu je chápat. Teď mi to připadá, že chceš být tak, jako za minulého režimu, za každou cenu v opozici.

Přeji hodně štěstí v osobním životě a úspěchů v práci.

Robin

oldedek 30.9.2009 11:03

Pane Urbane, děkuji Vám...

Pane Urbane, děkuji Vám - mluvíte mi z duše. Pan Klaus je odporným sólistou, který neumí lidi dávat do týmů, ale rozněcuje je a rozesírá. Je zlý a arogantní člověk akorát všemu, ale opravdu všemu rozumí...Čert nám ho byl dlužen.... 

Klička 30.9.2009 10:58

Re: Urban nelže ...

Milý Ferry, pletete si pojmy, asi pod vlivem novinářských žvástů. EU není unií ve vlastním slova smyslu, poněvadž je společenstvím mezinárodním a nikoliv nadnárodním, tedy např. federálním. Aspoň zatím. Jako takové však nemá naději na dlouhou existenci a bruselští politici to ví. Proto tak vehementně prosazují LS, jako předkrok k té federaci. Nic proti tomu, ale. Mám za to, že ještě pro to nedozrála doba. Zatím je EU společenstvím svrchovaných států, založených na národním principu a to hlavně federaci brání. Možná i k vlastní škodě těchto států. Zatím nevím. Systém národních států je už poněkud přežitkem a to hlavně proto, že neexistuje všeobecně akceptovatelná a nijak nezpochybnitelná definice pojmu "národ". Zvláště v Evropě, kudy se za staletí prohnaly různé národy a kmeny a zanechaly zde své geny. Kdokoliv z nás, Čechů, tak může být potomkem Bójů, Keltů, Římanů, Germánů, Franků, Mongolů, Židů a mnoha a mnoha jiných národů. Lze to i vědecky u každého z nás zjistit, není však zájem. Zrovna tak, soudím, není zatím v Evropě většinový zájem na jednotném federálním státě. To by si měli páni politici uvědomit a hlavně nečinit násilné kroky. Vyčkat, až nazraje doba a evropané si uvědomí, že k žádnému národu nepatří.

kpt 30.9.2009 10:58

Co přesně máte na mysli

účinná lítost je termín, ošetřující stav, kdy někdo chce něco spáchat a pak včas, než čin vykoná, ustoupí od svého zavrženíhodného úmyslu. Jinak by mohlo jít jen o lítost ex post, i když i to je něco lepšího, než trvat na svém bludu či zločinu za každou cenu, že ano.. K samotnému článku, proč asi byl psán, lze říct následující: Klaus byl dávněji obratnější než je dnes, i když je to pořád ten sám chytrolín, ale stáří způsobuje kornatění a ztuhlost i u něho, takže se není co divit, že mu čím dál častěji něco z úst uklouzne či vypadne, co by si měl nechat radši jen pro sebe no a to mnoho lidí oprávněně štve, mít takového týpka přisátého vší silou a za každou cenu, viz způsob, jakým se nechal zvolit a komu všemu přitom mazal med kolem úst, na první sesli v republice...

Milan 30.9.2009 10:53

Vždycky jsem měl určité pochybnosti o kvalitě vzdělání

současné generace, ale teď když vím že tento autor učí, tak se mi mnohé vyjasňuje.

Jouda 30.9.2009 10:52

Re: Urbane, Urbane!

Klaus je odvážný : chrání ho funkce, ochranka, vojsko, služebnictvo, imunita, stráže...a za touto bariérou poštěkává. Odvážný je J. Urban a třeba V. Havel.  Klause k smrti vystrašil i odborář Dušek !!   Z diskuze plyne, že mediální úderka V. Klause je organizovaná. Klaus nebojuje za občany, nebo republiku, ale především za sebe a pak za moc českého úřednictva ! Nic jiného v tom není.

Milano 30.9.2009 10:43

pan Urban a osočování presidenta

Pan Urban může říci cokoliv. Máme přece "svobodu projevu". Pan Urban ale ví, že lže. President Klaus je jediný z našich politiků, kteý vidí, že LS v jejím dnešním znění ohrožuje státní identity, tedy i naši. Stačí z LS vyjmout stat´ o "převzetí soudní moci nad zákonodárstvím jednotlivých států Evropskou Unií" a spřízněných paragrafů a jsem si jist, že president bude s LS souhlasit. Pan Urban si je toho zaručeně vědom a prostě nemluví pravdu (Zní to lépe než říci, že lže). Všichni ti, kteří se snaží stát se hrobaři naší republiky by měli spíše být obviněni z velezrady než president Klaus. Oni si bud´nevidí na špičku nosu nebo ani vůbec LS nečetli nebo mají osobní prospěchářské zájmy. Do které skupiny pan Urban patří nevím.

Milan 30.9.2009 10:43

Co to tady autore blábolíte ?

Co vy můžete vědět co si myslí někdo jiný ? Už vaše první věta je lež jako věž a proto není potřeba číst další.

Pete Brich 30.9.2009 10:41

Nedivte se. Zřejmě měl ambice stát se rektorem Univerzity 17.listopadu.

PB

Yowda 30.9.2009 10:38

Re: Jak víte, že nevadí

a jste si tím jist, že probíhá podle platných zákonů?

Pete Brich 30.9.2009 10:38

V Bohnicích malují, Jane Urbane? Nebo Vám jen uvolnili ruce, abyste dosáhl na klávesnici?

PB

jeron 30.9.2009 10:28

Obskurní zvolení Václava Klause

a jindy zase zdůrazňován pěkný výsledek Jana Švejnara. Tak objektivně uvažuje novinář Urban.

jenicek 30.9.2009 10:27

Re: Urbane, ty lháři,

No a proto jsem tam taky napsal vykřičnít, protože to řve. A zase v tom ani omylem nejede jen Klaus, ale senátoři, ti je schvalovali.

j 30.9.2009 10:19

Re: Pan Urban evidentně šíří poplašnou zprávu potažmo pomluvu! Doufám, že si toho všimnou orgány činné v trestním řízení ....

Jo,jo Bizone zavřít až zčerná jak jste to kdysi dělali, ještě by si lidi mohli myslet něco jiného než chcete;-)

oh 30.9.2009 10:18

Re: Pan Urban má asi horečku, jinak si ten jeho nenávistný blábol neumím vysvětlit ..

OK. Veškrna se tedy omluvil. Pro jistotu opakovaně. Teď by tedy byla na místě omluva sudeťáků za jejich vlastní akce v letech 1937-38, a za podíl na likvidaci republiky. Slyšíte to ticho?

FrantišekN. 30.9.2009 10:11

Re: a vyhodili ho ze Svobodné Evropy

Protože jako "nezávislý novinář" současně lobboval za ČEZ... O jeho lžích např. ohledně Račaku už ani nemluvím, nebo bych se pob....

Bizon 30.9.2009 10:10

Re: Pan Urban evidentně šíří poplašnou zprávu potažmo pomluvu?

Nemůže! Pan Klaus se evidentně obává zániku českého státu v EUmecku ....

cb 30.9.2009 10:05

Je to zbytecna debata

LS nakonec bude ratifikovana, kdyz to nebude Lisabonska smlouva, tak to bude Parizska smlova nebo treba Mnichovska smlouva. Cesta k centralizaci a naslednemu rozpadu EU a celoevropske valce je umetena, Klaus uz s tim nic neudela.

para 30.9.2009 10:05

Re: "Autor, bývalý disident a novinář, učí na New York University v Praze "

Jo a bývalý odchovanec totalitním státem zřízeného Prognostického Ústavu AV je s Urbanem ve sporu.

http://www.rozhlas.cz/cro6/komentare/_zprava/96465

Ježek 1 30.9.2009 10:04

Re: Urban nelže ...

Ferry je kovaný komunista. Urban je levicový liberál.  V řadě věcí se shodnou.

para 30.9.2009 10:02

Re: Pan Urban evidentně šíří poplašnou zprávu potažmo pomluvu?

A nemůže to být spíš naopak, že pan Urban si dovolil říci kus nemilé pravdy?

Jestli ho za něco kritizovat pak za to, že tu pravdu či jen úvahu nedořekl celou.;-)

Bizon 30.9.2009 10:01

Re: Pan Urban má asi horečku, jinak si ten jeho nenávistný blábol neumím vysvětlit ..

Havlovo jednání, zvláště v tom bodě, týkajícím se "dvojího obč. sudetáků", směřovalo evidentně k obnově tzv. Mnichovské dohpdy .. Jestli tohle není velezrada, tak už nevím, co jiného by jí mohlo být ....

oh 30.9.2009 10:01

Re: Urbane, ty lháři,

No a právě ti politici podle mého názoru do ústavního soudu nepatří. Jejich nestrannost a schopnost rozhodovat nepoliticky je přinejmenším pochybná.

Klička 30.9.2009 9:55

Re: Pan Urban má asi horečku, jinak si ten jeho nenávistný blábol neumím vysvětlit ..

U osoby pana Václave Klause je možno hovořit i o vlastizradě a trestném činu rozvracení republiky, které v činech jeho osoby směřují k zmiňované velezradě. Nejzávažnějšího skutku se dopustil, když ve spojení s cizí mocí (Vladimír Mečiar) svévolně a proti vůli většiny občanů tehdejší ČSFR rozbil svou vlast i vlast občanů ČSFR, pošlapal a rozvrátil svrchovanost a celistvost státu. To, co koná nyní je jen slabý odvar.

cb 30.9.2009 9:54

Re: Kdo

Taky jsme clenem mezinarodni velrybarske asociace.