18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Adolf 6.1.2008 15:10

Re: Clánek jsem nečetl, ale tahle dáma je mi sympatická .... má charisma a empatii .... a je docela pěkná ....

Tak si ji vem s sebou do Norska....

Eva 6.1.2008 14:58

Re: Re: nic spatne

Paní Valo, mluvíte mi z duše.

lynx 6.1.2008 14:47

Re: Všechno špatně!

toto je kvalitní názor Dámy s velkým "D"R^R^

lynx 6.1.2008 14:39

Re: Nechci se rovnat muži

toto je kvalitní příspěvek. R^R^

O.K. 6.1.2008 14:20

Tak nám nějak zapadla

hlavní myšlenka článku - totiž nesouhlas pana Vlka s nepřijetím ČSM do Rady vlády.

Český svaz mužů celkem dobře znám. A myslím, že pan Vlk se mýlí, že je to organizace, která "hájí zájmy mužů a setrvává na konzervativním chápání role žen a mužů ve společnosti" a "její činnost má mimo vší pochybnost i mírně recesistický podtext, ale hlásá názory obecně společností sdílené, a to ve formě kultivované".

Když si přečtete Statut ČSM, zjistíte, že Svaz se hlásí k rovnoprávnosti pohlaví, nikoliv k konzervatismu. Stručně řečeno chce, aby si muži a ženy a byli opravdu rovni, tedy aby ani ženy neměly nějaká privilegia proti mužům. Což je myšlenka, proti které nic nemám a asi nikdo nemůže nic mít. Ovšem mezi členy Svazu je spousta mužů, kterým se zajídá právě ta rovnoprávnost. No a pak je tam i spousta magorů, kteží obdivují spisky pana Hausmana a na ženské je podle nich zajímavá akorát vagína a kozy.

Výsledkem je jakýsi chuchvalec názorů, které se vzájemně odporují: na jednu stranu je třeba přirozené, že se dětem a péči o domácnost věnují víc matky než otcové, na druhou stranu je odpornou feministickou diskriminací, když se u rozvodů 92% děti dostane do péče právě těch matek. Na jednu stranu jsou feministky praštěné, když se podle nich muži dokážou postarat stejně jako ženy, na druhou stranu zmanipulovaly justici a můžou za to, že soudy děti nepřidělujím otcům, kteří se o ně přece dokážou postrat úplně stějně jako matky...

Nevidím moc důvod, proč by měla mít nárok na členství v Radě jakýkoliv organizace, která projeví zájem. Včetně těch, které se nedokážou shodnout ani tom, za co přesně bojují.

PhDr. Václava Melčová 6.1.2008 13:24

Nechci se rovnat muži

Probohy, majíc sposutu opravdových starostí, ušel mi nový úlet paní ministryně... Jako žena pravím, nechci být jako muž! Nechci mít chlupatá prsa, nechci mít vousy (pamatujete na Zabil jsem Einsteina..._) a dokonce chci, aby mne muži brali jako ženu, potažmo dámu, otevírali mi dveře, líbali ručku a dokonce i nosili vlečku...ať žije  Český svaz mužů. Dokonce se mi chce i jezdit na koni v dámském sedle...a poslouchat milostná vyznání od kavalírů, kteří přede mnu pokleknou..no noení tokrásné být  ženou? Dokonce nerovnou(=tzn. nikoli plochou? - Ale teď vážně: všecho moc škodí. A je-li Pes opravdu necenzurovaný a demokratický, pravím: střežme se slepic. I když jsou převlečené za stehlíky!!!

Marek 6.1.2008 12:56

Re: Re: patent na pravdu - typický znak zelených

Bohužel ani pár titulů před i za jménem nedává patent na moudrost. Právě u takových jsem se setkal s extrémní zabedněností, s takřka nezvratitelným lpěním na vyjetých kolejích své mysli a s hlubokou vírou v ně.

trent 6.1.2008 12:41

zakázané genderové vtipy....

chlapi víte jak uděláte ze slepice dobrmana?.....když se s ní oženíte;-D

Esmerald 6.1.2008 12:38

Re: Ženy dělit a označovat ještě důkladněji

Ó, Bože, jak mladí, nezkušení a naivní jste, přehlížejíce podstatné si dokonce děláte legraci.  Počkejte si na KLIMAKTERIUM vlastní drahé, které jste slibovali "modré z nebe" a dočkáte-li se; poznáte jak vypadá peklo v pohledu zevnitř ven.

PQ 6.1.2008 11:58

Re: Re: Smítko v oku bližního Tvého

ještě bych doplnil, že novější, dosud nepoužívané novotvary mají vždy trochu problém: vezměte si "Česko".  Utvořeno je to logicky (Slovensko, Irsko...) a přece se nám to moc nelíbilo (a mnohým nelíbí). Máme v armádě  asi 10% žen. Je ta žena vojákyně nebo vojáka (dle vzoru magistra, či navrhovaná ministra?) Ženský rod (a vůbec odvozeniny) lze tvořit různě, jde o to, co se líbí a vžije. Takže, když jsme u té armády, kapitánka ano, kapitánkyně ne. Vojákyně ano, vojáka ne, ale vojínka ano, vojínkyně ne. Poručice ano, poručíkyně ne, rotmistryně ano, rotmistra ne, praporčice ano, praporčíka  ani praporčíkyně či praporkyně ne... Je to holt složitý.

PQ 6.1.2008 11:46

Re: Smítko v oku bližního Tvého

Tvar "ministrině" jistě nahajitelný je, ale "ministryně" možná jo.

Vala 6.1.2008 11:45

Re: Re: Ženy dělit a označovat ještě důkladněji

No, moc se Vám nevede z toho vybruslit - ani po druhém přečtení mi to nedává žádný super-jinotajný smysl. Zaveďte novou barvu ;-) a přijďte se k ženám poradit, co na nich má a nemá být označením patrné, abyste nenarazil na PDP (Personal Data Protection) a nerozházel si to zas s někým jiným bez portfeje ;-D;-D

takypostiženy 6.1.2008 11:44

Re: Re: Re: A to ještě lepší nás brzy čeká

!!

PQ 6.1.2008 11:40

Re: Re: nic spatne

Paní Valo, srdečně a velice Vám děkuji. Jsem samozřejmě pro rovnoprávnost a taky jsem konservativní, což se nevylučuje. Odjakživa jsme se doma o domácí práce dělili, teď je mi 77, ženě 72, ale už asi 30 let nenesla nákup. V tramvaji ženy nad 50 (těhotné, pokud je to vidět, vždy) zásadně pouštím sednout. Velice fandím ženám, které se pouští do tzv. mužských povolání, jako jsou dopravní pilotky a pod. Tato možnost "rovných příležitostí" se vůbec netluče s "tradičním" vztahem. Když není muž "blbej macho", tak to je v úplném pořádku.Jistě, je potřeba se občas podívat na to, jestli pan ved. odd A nemá o 30% vyšší plat než paní ved. odd. B, jestli někdo neodmítně zaměstnat ženu proto, že má děti, ale  některé přehnané feministické žvásty  jsou zase extrém na druhou stranu. Díky a zdravím!

hlava22 6.1.2008 11:06

Pan Vlk

je advokát. Zajímalo by mne, zda podle jeho názoru by se mohl Svaz mužů domáhat vstupu do Rady ... soudní cestou.

Harry 6.1.2008 10:37

Re: Re: Ona madam pochází z orientu.

No ale na vojne se rikavalo "dej praseti vylozky a bude majorem". Saty delaj cloveka.

Schumacher 6.1.2008 10:36

Stehlíková jedná z typických pohnutek jako další jí podobní aktivisté.

Kompenzuje si tím vlastní komplexy a zajišťuje obživu. Živí se vytvářením umělých problémů a nabídkami jejich řešení.

jirka.s. 6.1.2008 10:36

Re: Re: Clánek jsem nečetl, ale tahle dáma je mi sympatická .... má charisma a empatii .... a je docela pěkná ....

Bingo, VL ! Uvážíme-li, že buvoli chlastají z kýblů!!! ;-D

Harry 6.1.2008 10:35

Re: Re: Re: Re: jak se liší výsledky práce paní Stehlíkové od výsledků jiných členů Topolánkova panoptika:

No ja mohu potvrdit, ze alespon pred lety ve Svedsku byl tzv. pokladnicni system, cili ze pacient doktorovi ci spitalu zaplatil a s potvrzenim sel za svoji pojistovnou a ta mu proplatila SKORO vsechno, ale tak, ze u velmi drahych operaci opravdu skoro vsechno ale cim mensi naklady, tim mensi prispevek pojistovny. Cili spoluucast pacienta byla samozrejma. U vekych castek bylo treba si predem domluvit dohodu spital-pojistovna protoze pacient by proste tak velkou castku cash nemel. To mi pripada porad jako nejrozumejsi.

A tak to vypadá.. 6.1.2008 10:33

Re: a tak to vybadá,..

A tak to vypadá, když lidé odjinud se dostanou do politiky u nás a začnou nám vnucovat své kulturně společenské představy. Také jeden slibuje vytloust z nás čechátsví.

Harry 6.1.2008 10:22

Re: Všechno špatně!

Hanba by me fackovala kdybych nepustil tehotnou zenu sednout v autobuse a nepotrebuji k tomu aby byla nazlucena. To je snad samozrejme, to jsme se ucili ve skole. Stejne tak nas ucili, ze mame pustit sednout dedecka ci starenku - coz me ale ted silene stve, uz se mi jednou stalo, ze me pekna kocka chtela pustit sednout !!!!!!!! A to je mi slabe pres 60. Drzy spratek.....

6eny označovat 6.1.2008 10:15

Re: Re: Ženy dělit a označovat ještě důkladněji

Ženy označovat jako virgo( panenstvi)) , bez panenství

Heleno 6.1.2008 10:07

Re: Více mi vadí,

Mi např. vadí, že mě diskriminujete jako občana Česka, nebo české republiky, možná že Vz žijete v Čechách, ale nevulučejte mě se státního útvaru, kterým je ČESKO, nebo Česká republika.

jensina1 6.1.2008 9:46

je trdlo

Je trdlo, ale jak by to vypadalo, kdyby ministryně neměla návrhy. Stále platí, že aktivní bl ec, je nejnebezpečným bl ecem. 

Nováček 6.1.2008 9:21

Re: patent na pravdu - typický znak zelených

Je to tak. Když slyším, nebo vidím výroky vrcholů zelené strany, padne mi hlava do dlaní a zdá se mi neuvěřitelné, že dospělý a vzdělaný člověk je něčeho takového schopen.

VL 6.1.2008 7:58

Re: Ženy dělit a označovat ještě důkladněji

Ještě je třeba zavést ochranu menšiny proti většině - zvláště proti pokusům o sebeobranu při loupeži, zamykání domů a bytů a jako zvlášť trestné bych ustanovil nemít všechny peníze doma na hotovosti a za trezor u gádži dávat doživotí.

VL 6.1.2008 7:52

Re: Clánek jsem nečetl, ale tahle dáma je mi sympatická .... má charisma a empatii .... a je docela pěkná ....

Jak říkají ve veliké zemi: "Nejsou ošklivé a hloupé ženy, jenom někdy málo vodky".

Olinka 6.1.2008 6:01

Re: Ženy dělit a označovat ještě důkladněji

výborný nápad;-D

http://www.youtube.com/watch?v=HxS2nW5l6oo&NR=1

Frank 6.1.2008 1:38

Asi si vzopmněla na své soukmenovkyně doma.

Tam je emancipace jako hrom. Ženská vezme sbíječku a maže do práce na šachtu. Je s podivem, že když je někdo hodně blbý, tak mu to samo o sobě nestačí, ale musí do ještě neustále vytrubovat do světa.

Marek 6.1.2008 0:37

Dzamila GO HOME!