18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
mik 5.1.2008 20:48

Re: Smítko v oku bližního Tvého

Vy jistě máte zájem o práci na ministerstvu

mik 5.1.2008 20:46

Re: Všechno špatně!

Díky, je nádherné slyšet názor Ženy s velkým Ž a ne jen těch uskuhraných sle...

mik 5.1.2008 20:39

Soudružka Džamila ať si táhne zpět do CCCP

těch velemouder z východu už bylo až příliš mnoho.

Vala 5.1.2008 20:08

Re: Já to nechápu!

Ten Někdo byl sám velký pan Werich (s nímž to paní Werichová asi také neměla snadné). Znám rodiny, kde jde naopak o patriarchální model, tj. ženy poskytují servis a opravdu příliš nerozhodují, ale myslím, že typická česká domácnost vypadá spíše jako ta Vaše a docela to funguje. Možná kdybychom prožívali války a hladomory nebo nějaká skutečná ohrožení, nabyli by muži zase své pozice ... ale nechci to přivolávat ;-) - Horším problémem je to, že muž vychovaný v matriarchální rodině, není příliš atraktivním zbožím na partnerském trhu. Mladé ženy jsou dnes úžasně samostatné, vzdělané i prakticky schopné, chlapa potřebují, ale najít někoho imponujícího, je problém ;-(

Vala 5.1.2008 20:01

ad JK

Pokud vám tenhle přímočarý přístup ve vašem manželství funguje, tak vám upřímně gratuluji. Mně to trvalo pár prvních let, než jsem pochopila, že metoda "krku a hlavy" je nevyhnutelná. Nejde pochopitelně o to, přimět muže k tomu, aby činil "pod mým nátlakem" pitomosti, to bych byla sama padlá na hlavu. Jde o to přimět ho elegantně a bezkonfliktně činit věci, do nichž se mu nechce (je třeba líný a pohodlný) nebo naopak jejichž význam nedohlédne (a vy jako žena ano, že :-)) nebo které původně podcenil a nyní by rád názor změnil, ale musí si "zachovat tvář". Pokud máte muže, který je tak osvícen, že stačí přednést opačný názor, zargumentovat a on nadšeně otočí o 180 stupňů a provede, pak není co řešit :-):-)

Historik 5.1.2008 19:59

Ženy dělit a označovat ještě důkladněji

Ženy negravidní navrhuji označovat např. zeleně. Ženy které neměly dlouho sex (bude rozhodovat jejich vlastní individuální pocit) označovat červeně. Bylo by nařízeno takovou ženu neodmítnout, požádá-li kteréhokoli muže, protože by nesměla být diskriminována (potom by mohla být označena např. stříbrně). Ženy na sr*ané by měly označení zelené, takové by mohly vynadat (případně namlátit) podle libovůle kterémukoli muži v její blízkosti, který by jí nesměl odporovat, aby to nebyla diskriminace. Po aktu by mohly být např. označeny oranžově. Navrhuji, aby ministerstvo pro ženy, pardon pro lidská práva (muže samozřejmě vyjímaje), více propracovat označování žen, aby nehrozila diskriminace ze strany mužů.

Další náměty v odkazech:

http://www.youtube.com/watch?v=TfIUivftMyo

 

http://www.youtube.com/watch?v=JhZTR6w-FTM 

Vala 5.1.2008 19:48

Pravda je na obou stranách

Pánové, pravda je na obou stranách - vyzkoušela jsem si obě role. Jako matka s kočárkem v polovině 90.let v centru Prahy jsem zažila situace, kdy jsem vzteky nevěděla, co si počít (projít kordonem turistů, vyřešit průjezd úzkým chodníkem zabarikádovaným zaparkovanými auty nebo rozkopanými příkopy - bez úniku). Z těch let v sobě mám mimochodem konkrétní soucit s vozíčkáři, protože jsem si trochu zkusila, co to je být imobilní a bezmocný. - Dnes běhám stejnými místy a narážejí do mě beranidla cizích kočárků. Matek je více (silné ročníky), jsou smělejší (kojí třeba v Mekáči nebo v kavárně) a jezdí tam, kam bych nikdy s kočárkem nejela (třeba do supermarketů nebo butiků v době výprodejů - taková blbost! - chudák mimino). A také občas zasakruju, že by mohly být ohleduplněnjší. Pak si ale vzpomenu na svá raně mateřská léta....;-);-)

P 5.1.2008 19:44

Vidět Neapol a zemřít

Obyvatelé Neapole jsou zavaleni odpadky a bouří se. Asi je to jediný možný způsob jednání se státní mocí. Slyšel jsem, že za to částečně může EU, která stanovila přísné předpisy pro skládky - ale nemám tuto informaci ověřenu.

V každém případě, "moderní" společnost zavádí spoustu předpisů, mnohdy značně nesmyslných. Třeba "dítě" může dle našich zákonů beztrestně vraždit. A jak mi říkali známi, čeká nás "zrovnoprávnění" žen, jako v cizině. Vedoucí na pracovištích mají hrůzu z toho, když je mezi jejich podřízenými žena. Obávají se vydírání, když ženě vytknou něco pracovně. Šílená společnost, historie se bude opakovat, když "rozvinutou" společnost vyvrátí barbaři.

mrbatinka 5.1.2008 19:40

Re: Lekce pro Cesky svaz muzu (je opravdu tak padly na hlavu

ježíš kráva jedna - vám nejde o žádnou rovnoprávnost.

Rovnoprávnost znamená, že každému bude měřeno stejně - tzn. nikdo nemá přednost v autobuse ani v hospodě, nezačíná se oslovovat vážené dámy, nejedná se jinak s ženami a pány, njsou zákony, které dovolují ženám menší zátě, neexistuje možnost odejít ženám dříve do důchodu, neexistují pánské a dámské záchodky, nedostává při rozvodu automaticky žena děti, neexistuje rozdělení na muže a ženy ve sportu a jinde. To ale nechápete .  Neviděl jsem že by chlap mohl čistit záchody nebo sprchy na dámských odděleních - proč se mi tam teda plete ženská!!

kdybyste to chápala pak byste nekecali o tom, že vymřeli chlapi gentlemani. Buď tedy chcete rovnoprávnost nebo gentlmeny. Oboje nedje.

Vala 5.1.2008 19:39

Re: Re: A to ještě lepší nás brzy čeká

...nebojte, Vy nic dávat nebudete, Vy je jenom nedostanete :-(;-P...

Vala 5.1.2008 19:35

Všechno špatně!

Heleno, Vaše pokřivené vidění dvoupohlavního světa je určitě libou hudbou na harfy všech feministek. Všimněte si, že "zastávání názoru" (v tomto případě o konzerativních rolích mužů a žen) interpretujete jako sérii příkazů a zákazů (příkaz muset rodit děti, muset zůstat doma, nesmět mít majetek, nesmět dostat vzdělání).

Pro mě (a ostatní ženy bez komplexů) je tradiční mužská a ženská role naprosto přirozená - jako žena počítám s tím, že můj muž bude chránit (a případně i živit nebo existenčně jistit) mě a naše děti a já tu budu od toho, abych mu k tomu poskytla zázemí. To nemá nic společného s přístupem ke vzdělání nebo s volebním právem - klidně mohu mít VŠ vzdělání (což mám,2x), zastávat VŠ zaměstnání (což zastávám) a přesto to takto můžeme mít v soukromí rozděleno. - Naopak bych se rděla hanbou za jakoukoliv pozitivní diskriminaci z titulu svého ženství. Stejně tak mi připadá otřesné označovat se v těhotenství žlutou známkou (jako pes, o Židech se nechci ani zmiňovat). Vaše iluzorní "nemuset stát fronty" nebo "cestující by měli matku pustit sednout" by naopak muselo být zajištěnou zákonným vynucením (tj. "jsou povinni pustit sednout" "jsou povinni přednostně obsloužit"), což si sice s Džamilou můžete dát za volební cíl, ale já na to celkem kašlu (v životě mi fakt vadí jiné věci než že mně někdo v těhotenství přednostně neobslouží ;-P).

Helena 5.1.2008 19:23

Cesky svaz zen

www.csz.cz taky neni v rade.

džamila 5.1.2008 19:14

Re: A to ještě lepší nás brzy čeká

Toto je svatá pravda, nevím jak je možné pořád jen rozdávat nemakačenkům. Všichni víme o koho jde! Dost mi to vadí. Já už jsem v důchodu a letos nám vláda přidala celá 3 % no, není to úžasné? Inflace se odhaduje na 6 - 7% a mi budeme dávat miliony proboha komu a za co?

Helena 5.1.2008 19:05

Lekce pro Cesky svaz muzu (je opravdu tak padly na hlavu

jak se zde prezentuje. Vlk pise hned v uvodu:

"Její nápady ostatně hovoří samy za sebe, počínaje žlutými samolepkami pro těhotné a konče zákonem o rovnosti pohlaví - prostě ona je originál každým coulem."

Rovnost pred zakonem je (samozrejme i rovnost pohlavi) je v nasi ustave hned co vznikl nas stat uz od 20. let minuleho stoleti. V nasi ustave se pise toto: "....Českou republiku v duchu nedotknutelných hodnot lidské důstojnosti a svobody jako vlast rovnoprávných, svobodných občanů,....". Zrejme je Svaz tak na vysi,ze to jeste nevi a zrejme to predpoklada i o ostatnich ctenaru. To neni totalita, to je ceska ustava. To neni extremni prekrouceni lidskych prav. A taky to neznamena  se ptat (ci psat), ze muzi mohou ci nemohou kojit nebo rodit. Vsechny zeny rovnez nemohou kojit nebo rodit a presto jsou rovnopravne s jinymi zenami a s ostatnimi muzi. a nejsou stejne. Proc chcete byt zastanci konzervativni role muzu a zen,co to vlastne znamena? To ze zena nesmi mit vzdelani, musi byt doma, musi rodit tolik deti kolik chce muz? Nesmi mit vlastni majetek ? Ach..... to byl svet jeste v poradku, ze? Nevim jakym pravem zrovna Svaz muzu tvrdi, ze Liga otevrenych muzu je dabelsky spolek? Neni zrovna tohle totalita?

Vrchol, ktery nema obdoby je vase zminka o zlutych prukazkach pro tehotne pro verejnou dopravu a jeji spojeni (citat : V přeplněných dopravních prostředcích by upozornily ostatní cestující na to, že by budoucí matku měli pustit sednout. Podobné odznaky prý mají například ženy v Londýně. Díky průkazu by také nemusely stát fronty v obchodech. ) se stredoevropskou konotaci = zcela jiste mate na mysli zidovskou hvezdu, Vam pane advokate brani setkat se snim za jednim stolem. To uz je trochu moc nemyslite? Mate vubec nejake argumenty'

BuBu 5.1.2008 18:47

Re: Paní ministrině

Jo . . jo . . .jo - u ní co slovo - to perla !

Já jí cvičně říkám . . . . . Perlorodka říční !

Helena 5.1.2008 18:37

Re: V této oblasti je JEDINÝ, zato zásadní problém

A co zeny ktere pracuji jako prodavacky, delnice, pomocne pracovnice, taky delaji karieru? Nebo pracuji tak 20-30 minut denne? Pracuje stejne na plny uvazek.

A tyhle chteji mit hafo deti? Ty maji stejne malo jako ta co maji vyssi vzdelani  a tim padem chteji mit lepsi pracovni zarazeni nez tyto.

Mimochodem a co muzi, vite o tom, ze pocet deti na jednoho muze je mensi nez nazenu. Tihle delnici a pomocni pracovnici nebo prodavaci si legalne vybijeji v profesionalni kariere?

hmm 5.1.2008 18:23

Re: Smítko v oku bližního Tvého

nevim kde jste vzala vyraz "totalni" v clanku se nevyskytuje a slovo "ministrine" podle Vaseho podani take neni spravne...tak nevim kdo se tady ma ucit rodnemu jazyku

cipísek 5.1.2008 17:15

Re: jen bych připomenul, že

Snad jedině tak,že bychom se stali součástí Švýcarska,ale zase takoví makovci Švýcaři nejsou,aby to dovolili.

cipísek 5.1.2008 17:12

Re: Re: Re: jak se liší výsledky práce paní Stehlíkové od výsledků jiných členů Topolánkova panoptika:

Přesně moje řeč.Dělat kariéru na základě jakýchsi kvót a ne na základě vlastního snažení je parazitismus.Nějak jsem si během doby,kdy jsem byl zaměstnancem nevšiml (pravda,pracoval jsem u jedné firmy ),že by to nešlo,pokud se nechce.Dvě kolegyně šéfovaly (a dobře) a ty co na to neměly,zkrátka na to neměly.Asi tak.

X 5.1.2008 16:56

Re: Paní ministrině

Potíž je, že neumí ani slovo kazašsky. Rusky mluví stejně mizerně jako česky.  Zajímalo by mne, jaký jazyk vlastně ovládá? Že by marťanštinu?

cipísek 5.1.2008 16:55

Re: Re: Bursíkovy ženy jsou podivné panoptikum,

Nic proti Vašemu hodnocení , ale domluvte si s kuchtou doučování gramatiky.

Glosator 5.1.2008 16:52

V této oblasti je JEDINÝ, zato zásadní problém

Neochota velké části žen rodit děti a snaha vybíjet se naproti tomu v profesionální kariéře, což stejně ne každá dokáže.

Glosator 5.1.2008 16:49

No, pokud bychom konvertovali k islámu, vyřeší se tento

problém sám. A v naší multi-kulti Evropě je to jen otázkou času.

cipísek 5.1.2008 16:37

Re: Re: Re: !!!

...ostatně jako celá tahle partaj.

cipísek 5.1.2008 16:34

Re: Re: Re: Nepřeháníte to trochu?

Až Vám takováhle "matka" z ničeho nic skočí i s kočárkem (mimo přechod) skoro pod auto,budete asi mluvit jinak.

Apea 5.1.2008 16:30

Smítko v oku bližního Tvého

Vážení,

když už chcete paní Džamilu kritizovat pro špatnou češtinu (docela ráda bych mluvila kterýmkoliv cizím jazykem, slovenštinu nevyjímaje, tak dobře jako ona česky :-), přiučte se nejprve rodnému jazyku. Autor článku chtěl nejspíše psát o "totalitních manýrech", nikoliv "totálních", a ministryně se sice podle dobrozdání Univerzity Karlovy z roku 1928 může nahradit "ministrou" (tak jako je od (toho) magistra odvozena (ta) magistra), avšak tvar "ministrině" je v češtině nehajitelný.

mlg 5.1.2008 16:22

Teď není úniku

Demokraticky zvolená zhlouplými občany zmanipulovanými sdělovacími prostředky a naši  civilizaci zničujícími světovými ekotrendy, to je ona parlamentní strana. A ta má dle výsledku voleb nezadatelné právo vyjednat maximum, což vzhledem k chtivosti po korytech nějakou dobu alespoň částečně odstavených jí ulehčilo situaci. Tohle (rovné příležitosti) je blbá, ale sranda. Možná jen na první pohled, protože jako kamínek do destrukční mozaiky se význam může násobit. Energetická politika státu bez JE je už nesrandovní na první pohled. Co se týká genderového blbnutí, v ČSSD už snad mají povinnost mít na kandidátkách 50% žen, možná si i demokraticky odhlasovali pořadí jejich nasazení. Ve starém Římu byl, pokud vím, v případě ohrožení státu, jmenován Senátem diktátor - sice na dobu určitou, ale občas se to zvrtlo, že. A pak bylo tóčo. Asi tu nikdo žádný znamení nedá, silnou ruku taky nemáme moc rádi. Tak tedy demokraticky - založit novou stranu! Nebo obnovit Realistickou ...

vladan 5.1.2008 16:20

Re: Re: Re: Nepřeháníte to trochu?

Nevím, asi jsem antifeminista, ale o ženě, která nejprve manžela zpracuje, aby udělal pitomost, a posléze mu tvrdí, že to byl jeho nápad, si myslím, že je pitomá. (A jen pitomec s ní zůstane.)

Jirka Tábor 5.1.2008 16:18

Paní ministrině

je trochu snílek a na poměry v Evropě trochu primitiv. Trochu neumí česky a trochu je nemístně sebevědomá. Můj kamárád kdysi říkal "varujte se agilních blbců".

studený čumák 5.1.2008 16:10

Re: Re: Když člověk slyší ty její

Nejspíš by jí to vůbec nevadilo - cítila by se jako doma v rodné kazašské osadě;-P