26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
šakal 27.8.2008 14:56

V tomhle článku Tomáše Zahradníčka je JÁDRO PUDLA:

"...Že je kolem války plno lží, podvodů a špinavostí, to vidí každý, kdo má oči k vidění, tento postřeh nikomu vyvracet nebudu. Chápu také, že v nastalé situaci je velmi těžké nalézt útulnou pozici; člověk se každou chvíli ošívá, když vidí, jaké to má spojence v názoru a jakých činů se naši dopouštějí. Ale v boji, i v názorovém boji, nesmí jeden moc koukat kolem sebe a za sebe, jinak ztratí z očí protivníka. A vybrat si správně protivníka je jediná svoboda, jakou v takové vřavě člověk má..."

http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=201&r=nazorya&c=1035116

...A aby ta nejdůležitější věta nezapadla, tak ještě jednou:

"VYBRAT SI SPRÁVNĚ PROTIVNÍKA JE JEDINÁ SVOBODA, JAKOU V TAKOVÉ VŘAVĚ ČLOVĚK MÁ!" 

šakal, podepsán vlatní prackou  >-

honzak 27.8.2008 14:55

Re: Re: Re: Copak pan Vlk,

nevím kam jdeš. Zato vím kam patříš. Do brusele, pazdráte!

Kamjdu 27.8.2008 14:51

Re: ALE NO TAK

R^

šakal 27.8.2008 14:51

...Něco tak odporného jsem tady na Psu snad ještě nečetl...

... :-/

Takže - napsat, že "Amíci klidně koukali, jak padáme do chřtánu bolševikům," může jen blbec nebo darebák. Oni nám snad Američané byli vůbec povinováni nějakými spojeneckým závazky, které pak porušili? Existoval nějaký důvod, proč vlastně měla jít Amerika vůbec krvácet za Československo? ...Ačkoliv to nakonec přeci jen udělala!

My jsme se po válce přihlásili ke své západní orientaci? Uzavřeli jsme s Američany nějakou spojeneckou smlouvu, která by nás s nimi svazovala, nebo jsme spíš místo toho už v prosinci 1943 rukou prezidenta Beneše podepsali v Moskvě "Smlouvu o vzájemné pomoci a poválečné spolupráci" se stalinským Ruskem? Zvolili jsme si ve svobodných volbách 1946 demokraticky orientované politiky nebo moskevské pohůnky? Po roce 1948 jsme přijali Marshallův plán hospodářské obnovy, který nám Američané sami nabídli?

Ono se vážně "Rusko položilo vlastní neschopností samo"? Až se v té západní Evropě "zhroutí ekonomický systém," tak nás zachrání "přivinut se do náruče" toho ekonomického šampióna v Rusku? A "s ruskými medvědy je to tak, že 'oni nás nejedli'...“?

...Koukám, vy se radši nabídnete za žrádlo sám, než byste čekal, kdy si vás ti druzí dají k večeři sami ;-P   (Y)

Kamjdu 27.8.2008 14:48

Re: rusko

Naprosto s váma nemůžu souhlasit.  Gruzínský prezident a prlament chybu neudělal. Potvrzuje se mi to i psychotronicky. Byl to stav, který byl, co se týká pořádku a fungování země, naprosto nesnesitelný  a přitom stále uspokojivě neřešený. Bylo potřeba udělat již něco, aby se věci více projevily a ukázaly kam směřují.  Země nechce podléhat morálně retardovanému Rusku a chtěla by se připojit k civilizovanějším společenstvím. Rovněž mi vychází, že gruzínský vojenský zásah byl v daném případě přiměřený a že Rusko drze lže. Stydím se za našeho prezidenta, protože měl velký výběr informací, ale přiklonil se k těm lživým. U mě to není morální člověk.

Mirek F. 27.8.2008 14:48

Re: Re: Re: Už moc prostoru nemáme.

Psal jsem snad, že tihleti byli upřímní? Mnou zvolený příklad měl pouze dokumentovat nesmyslnost - byť oblíbenou - zaměňování komunistického a ruského. Komunisté se rekrutovali ze všech národů rudého bloku.

ivoš 27.8.2008 14:44

Re: Re: Už moc prostoru nemáme.

Zatímco Rusové Molotov a Chruščov to Polákům pověděli na plnou hubu. Vy jste ale šibal;-P

Mirek F. 27.8.2008 14:43

Re: Re: Re: Re: Milý pane Vlku,

No, znáte-li jak se situace vyvíjela před gruzínským útokem, nezbývá než poblahopřát k takové informovanosti, patříte zřejmě k zasvěcencům. Já se přiznám, že nevím, ale tipuji na útoky oboustranné, v tom regionu není nikdo jenom vlk a nikdo jenom beránek, ale jak jsem řekl, na rozdíl od vás k zasvěcencům nepatřím.

Kamjdu 27.8.2008 14:40

Re: Re: Podle zachovaných zpráv si Praha, t.j. Smrkovský, americkou pomoc nepřála

R^

Katr 27.8.2008 14:38

Re: Totéž

Co mu pomohlo k moci?

mira 27.8.2008 14:36

Re: Re: Re: Milý pane Vlku,

Spojení VINA GRUZIE zdaleka není přesné. Gruzínská vláda podlehla dlouhodobé Ruské provokaci národnostních půtek, jejíž záměr byla vzájemná konfrontace s předem jasným výsledkem.

Místní znalci mezinárodních vztahů jistě správně poradí, aby si nechala dělat na hlavu déle - tak jako oni - tedy aspoň 20 let. Rusko si tuhle situaci vyloženě užívá a někteří z vás, Václava Eduardoviče Klause nevyjímaje, mu nepokrytě fandíte. Můj pohled se dá shrnout jinak: gruzínská tragedie v ruské režii.

Crecyf 27.8.2008 14:36

Re: Re: Podle zachovaných zpráv si Praha, t.j. Smrkovský, americkou pomoc nepřála

Jenomže Patton do Prahy jít nemohl. USA se podřídily přání Moskvy jen proto, že bylo třeba zajistit spojenectví v útoku na Japonsko. Jinak by se na přání Moskvy vykašlali.

Mirek F. 27.8.2008 14:36

Re: Re: Podle zachovaných zpráv si Praha, t.j. Smrkovský, americkou pomoc nepřála

Pattonovi nadřízení byli Eisenhoover a Roosevelt, nikoliv Česká Národní Rada. Náš vyčleněný odřad z obrněné brigády tvořilo cca 150 vojáků....

Mirek F. 27.8.2008 14:34

Re: Už moc prostoru nemáme.

To byly komunistické lži, komunisté ve prospěch strany a ideje lhali všude, národnost sem, národnost tam. . Ale chcete-li to mocí mermo přenášet na národnostní notu, tak o Katyni lhal Polákům za války Gruzínec Stalin.

Pišta 27.8.2008 14:33

Re: Re: Re: Podle zachovaných zpráv si Praha, t.j. Smrkovský, americkou pomoc nepřála

On má úplně pravdu. Demarkační linie vedla ještě před Plzní a i do té Plzně přišli Amíci na žádost Plzeňáků, kteří netuše nic o demarkačních liniích se pustili do plzeňských Němců. Kdy začali Němci vyhrávat a Amíci pořád nikde, vyslali k nim deputaci s prosbou o pomoc.  Patton měl z toho průšvih a protože to nebyl první průšvih, nemohl riskovat  a vyrazit až do Prahy. Proto vyslal parlamentáře, kteří dojeli až do Prahy. Chtěl jen, aby Praha požádala oficiálně o pomoc. Josef Smrkovský komunista a velitel vzbouřené Prahy to odmítl. Proto zůstali v Plzni. V Rokycanech prý stávala soch rudoarmějce, které místní říkali " U Divila" . Prý proto, že se nepřestával divit, kde se tam vzal.

Kamjdu 27.8.2008 14:33

Re: Re: Copak pan Vlk,

Ano, myšlenkové centrum pana Švejnara ano, dávno je potřeba udělat nějakou hráz proti těm namyšleným, sebestředným idiotům, co se dostávají k moci. Lidi jako jste vy je třeba odtlačit od pák a teprve potom si budou moci slušní lidé trochu oddechnout.  Trochu oddechnout proto, protože i potom bude otázka, co s vámi parazity, aby když se tolik kompenzujete, jste tolik neškodili.

PROKOP BUBEN 27.8.2008 14:32

ALE NO TAK

Vlk by zřejmě svému Kormidelníkovbi spolu s jinými nohsledy odpustil vše a omluvil mnohé....Jakkoliv nehodlám bagatelizovat, říká se, že Rus pokud má - i dá, pokud ovšem nemá - SEBERE......Nevíra v EU možná vězí ve vlastní malé sebedůvěře a je to chyba....Je možné, že byrokracie v těchto strukturách bují a padají i některá protismyslná nařízení......Je třeba se ovšem podívat do vlastní kuchyně pod pokličky podezřelých pokrmů, které klochní často zištní a prodejní kuchaři - o šéfkuchařovi nemluvě.......

libero 27.8.2008 14:27

Re: Že Rusov= věděli, co na ně chystají Gruzínci a tak se připravili.....Re: A co řeknete na tohle?

Škoda že nezamordoval vás, bylo by hovězí.

libero 27.8.2008 14:25

Re: Pan Vlk ráčil pozapomenout

No asi jak komu. Stačí si poslechnout Zvorálka, Paroubka, Filipa, .........

Mirek F. 27.8.2008 14:25

Re: Re: Re: Re: Milý pane Vlku,

Když bude vina na Rusku, tak to klidně říci, no problem.

kevorkian 27.8.2008 14:25

Skvěle

Výborný článek. Děkuji.

Kotlar.v 27.8.2008 14:24

Re: náš pan mstivý

Nebýt v NATO to by bylo,ale neštěstí.!!!

Zaplať Pánbůh za toho  pana .Havla,který nám to umožnil.Zoufalství českého národa

by bylo nekonečné.A ještě o  kolik by bylo méně pracovních příležitosti.Jen v Afganistanu máme zaměstnáno několik set pracovníků , kteří se zabývají střelbou do domorodců ukrytých v horách.J

libero 27.8.2008 14:24

Re: Re: Re: Copak pan Vlk,

Tak to je Klaus, ten celkem má obé.

libero 27.8.2008 14:19

Re: Re: Re: Milý pane Vlku,

Ale ona ta vina na Rusku povětšině skutečně je.

Nějak ani nepamatuji, kdy se dostali do řečí nevinně.

libero 27.8.2008 14:18

Re: Re: Milý pane Vlku,

Spíš NATO, než EU.

libero 27.8.2008 14:17

Re: To snad ne!

Tehdy to s Ruskem šlo, od té doby bohužel posílilo. Vlkovi nenádavejte, za tohle on nemůže.

libero 27.8.2008 14:16

Re: Re: Podle zachovaných zpráv si Praha, t.j. Smrkovský, americkou pomoc nepřála

On má v podstatě pravdu. A co vy, byl jste alespoň v LM, že?

libero 27.8.2008 14:14

Re: Podle zachovaných zpráv si Praha, t.j. Smrkovský, americkou pomoc nepřála

Máte pravdu, že Patton by se byl s oficiální žádostí nejspíš rozhýbal (což zmařil nejen Smrkovský) a také naše jednotka měla být připravena k akci jako Leclerc u Paříže.

Ale jako Rakousko bychom nedopadli, tam volilo komouše nějaké to procentíčko a u nás desítky procent. V to byl (a je)  problém.

Lída 27.8.2008 14:13

Re: Re: Milý pane Vlku,

Velice se mi líbí Vaše věta:Silné a jednotné NATO,potažmo EU.Jak to Petře udělat?Každý stát v EU má jiné smlouvy ,jiný ekonomický záměr.Předpisy normy,zákony spíše EU oslabují.NATO potřebuje peníze.Píšete čelit ruské rozpínavosti,ale oni mají problém udržet celistvost.A hlavně nají nesmírné přírodní bohatství.Sjednotit Evropu papírově?To se nepovede.Asi není ještě ten správný čas.Hezký den.

libero 27.8.2008 14:11

Totéž

ovšem lze říci o ruské vládnoucí garnituře, vzpomeňte co pomohlo Putinovi k moci.