26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
bukowsky 27.8.2008 17:06

Re: Kampak jste ná to vy filuto zase vlezl ?

nevím, zda jste byl ve věku, kdy vám šlo ještě něco zdevastovat. Dnes už by to byla čírá nemožnost. Zdevastovat se nechal ten, kdo se nechal, kdo chtěl a kdo z toho něco chtěl mít.

Dnešní devastace zhruba třetiny obyvatelstva je podobného rázu i podobných motívů.

H.K. 27.8.2008 17:04

Re: Re: Re: Ano,

Švýcarsko, USA, ano každá má jiný demokratický systém. Neexistuje žádný "vzorový" demokratický systém. Neexistuje politický systém, který by byl bez chyb  a problémů. Myslíte, že se dá politický systém, který je ve Švýcarsku použít v USA nebo Rusku?

bukowsky 27.8.2008 17:03

Do Haagu s Klausem!

Vlastně to bylo takhle: na Gruzii zaútočil Klaus, dlouho k tomu štván a provokován Štětinou, i když ho kníže mnohokrát od toho odrazoval a Vondra to dokonce práskl Osetíncům, ti Amíkům a ti zase Senegálcům, kteří Kloausovi dodali zimbabwské grady z přebytku, co neodkoupila Gruzie. jen Saakašvili byl v celém dění obejít a v zoufalé snaze po zviditelnění se přihlásil k autořství nápadu.

vasekpav 27.8.2008 16:59

Re: Re: Re: Re: Milý pane Vlku,

BRILANTNÍ Mira ,!V  G rozném  Rusákům  taky  nešlo  o nějaké  národy  a  národnosti , prostě  to  tam  vybili   a hotovo  !!! 

Milda 27.8.2008 16:58

Re: pane Vlku: jste uplne mimo

Jaké bourání  Unie či zrada Gruzie. EU by prý měla mít jednotné stanovisko ke Gruzii. Stejně vláda a prezident.  A co pravda ? Ta je vedlejší ? Tu hledat vláda a média nechtějí. Jestli jichce někdo ještě hledat, ať si kromě poslechu Událostí na ČT přečte také

například tohle

http://www.klaus.cz/klaus2/asp/clanek.asp?id=DWf7RzLCxfPq  a pak ji hledá.

 

Haf 27.8.2008 16:57

Kampak jste ná to vy filuto zase vlezl ?

Do hradní (Y)

Sice tady Rusové žádný Lidice neprovedli, ale plošně zdevastovali myšlení půlky národa. A do ruský náruče skočte s Roccem, Faumerem a Vondruškou. Vlastně si vemte ssebou celej ten bolševickej průvod.

Haf 27.8.2008 16:54

Re: Re: Ano,

Švýcarsko, USA

bukowsky 27.8.2008 16:53

Tak nevím, zda se nezbláznil autor

A o tom, že masakry na fotbalových stadionech, kde vraždili v minulých letech Gruzínce po stovkách a tisících, podobě jako Taliban v Afghánistánu sice naše noviny ani necekly,...

Aneb nepovažuje za voly tú skupinu, jež jeho článek žere

Mirek F. 27.8.2008 16:51

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Milý pane Vlku,

Nespadli z Marsu, ale ani nebyli demokraticky zvoleni. dostali se tam k moci po krvavém a dlouhém boji. Přečtěte si někdy vzpomínky našich legionářů, kde se za nejtvrdší bolševické bojovníky označují němečtí a maďarští rudoarmějci.

Kde jste přišel k tomu, že neznamená? Jenže: 1948 - dílo tuzemských bolševiků, 1968 -intervence mnoha národů Varšavské smlouvy, kde nejvíce radikální a proinvazní bylo polské a německé vedení.

Teď není otázkou nebezpečnost, nýbrž pravdivost informací. Malý haj*l může lhát stejně nebo i více než ten velký.

Poslední bod by klidně platil i třeba na USA (ve smyslu, že se jejich vojsko pohybuje po cizím území, nikolv cizí vojsko po tom americkém). Ovšem já toto kritérium považuji za nesmyslné a nevypovídající o vině na konfliktu. Jak vy, nevím (to, že ve většině z těch 65ti let nejednalo o Rusko, nýbrž o SSSR, už otravno opakovat).  

H.K. 27.8.2008 16:49

Re: Ano,

..normální demokracie".  Jaksi představujete normální demokracii? Který stát je přípladem normální demokracie?

Lájoš B. 27.8.2008 16:47

Re: Kdo podporuje v této cause Gruzii,

Ti fanatičtí podporovatelé dali L.smlouvu k posouzení ústavnímu soudu. Tomu říkám fanatická podpora. ;-D;-D;-D

H.K. 27.8.2008 16:46

Re: pane Vlku: jste uplne mimo

..ze jsme se nepripojili k civilizovanemu svetu, ...   Jak se pozná civilizovaný svět od necivilizovaného? To si řekne pár lidí, že jsou civilizovaní a ostatní, kteří s tím nesouhlasí jsou necivilizovaní "barbaři"? Na takové mašlení padla Římská říše.

Lájoš B. 27.8.2008 16:44

Re: Milí čeští stratégové

I kdyby Gruzínci byli do jednoho úplní idioti, proč Rusové obsazují Gruzínské území ?

H.K. 27.8.2008 16:42

Re: pane Vlku: jste uplne mimo

... velmoci Zapadu jsou,, i ochotny za lidska prava vest i valky  ...  Které země západní civilizované společnosti jsou ochotné za lidská práva vést válku? Pokud válka propukne půjdete Vy taky válčit?

Mirek F. 27.8.2008 16:41

Re: Re: Re: Re: Podle zachovaných zpráv si Praha, t.j. Smrkovský, americkou pomoc nepřála

Dojel by, akorát, jak tady bylo správně poznamenáno, byl druhý den možná vojínem, neb by porušil rozkazy a politiku svého státu.

Ovšem nechápu, proč v odpovědi na můj příspěvek pokračujete tirádou proti panslavismu, který jsem ani nezmínil, natož abych ho neobhajoval. Zato vy opět pokračujete v idiotském klišé, kde všude vraždili Rusové. Nevraždili Rusové, nýbrž komunisté, pane Pišto, i mezi Ukrajinci a později i mezi Poláky bylo bolševiků spousty, zatímco do gulagů šla i spousta Rusů, kteří se znelíbili jistému Gruzínci.  Panslavistické šílenosti opravdu není nutno nahrazovat stejně šílenou rusofobií.

Lájoš B. 27.8.2008 16:41

Re: Tak se nám zbláznil prezident

http://aktualne.centrum.cz/domaci/politika/clanek.phtml?id=614125

Klaus prostě nemůže proti Rusku říct ani ň, jinak mu tam nevydají jeho pseudo-klimatologickou knihu a ještě by musel vrátit jistě štědrý sponzorský dar ropného magnáta. Kdo za jeho slovy hledá nějaký jiný smysl, je blázen.

Kdo za jeho slovy hledá nějaký jiný smysl, je blázen.

vasekpav 27.8.2008 16:40

Re: Re: Re: Re: ...Něco tak odporného jsem tady na Psu snad ještě nečetl...

 Nebo  v 1948 ?!!! 

pavlik 27.8.2008 16:36

Gruzie chce do NATO,

já se Rusům nedivím že z toho nejsou nijak odvázaní. Rusové se chovají leckdy agresivně (třeba v Čečně), ale ani ti američani nejsou žádní svatí. Eskalací celé záležitosti pouze nahráváme vojensko-průmyslovým lobby, což nemůže vést k ničemu dobrému.

sociolog 27.8.2008 16:31

pane Vlku: jste uplne mimo

jako pan prezident.

Skutecnost je ta, ze anglicky ministr zahranici ted hleda co mozna nejvetsi koalici proti politice medveda a Klausovym prohlasenim davame svetu najevo, ze, jako zatim jedini v Evrope, hodlame tuto koalici bourat drive nez vznikla.

Takze nezamenujte pojmy. Utokem Klause na Gruzii se nastartovala potencielni zrada male zeme. V tomto pripade zeme jeste mensi, nez jsme my. V suledku one zrady poneseme historickou vinu, ze jsme se nepripojili k civilizovanemu svetu, ve chvili, kdy velmoci Zapadu jsou,, i kdyz to pan Vlk popira,ochotny za lidska prava vest i valky.

Vcetne Nemcu. Takze s tim opatrnictvim bych byl velmi opatrny. Aby Vam nekdo pak nerekl, ze za tak arogantni typy jako jste Vy hodla umirat treba za Danzig, ale nikdy ne za Prahu. Dolezal mimochodem, oproti Vasim pomluvam, nikdy neobhajoval nacisty, nybrz dusledne odsuzoval nas rasisticky pristup k nasim obyvatelum nemceho a madarskeho puvodu, jejichz vetsina nebyla cleny NSDAP. Muzete mit prokazat omyl nejakym opacnym prikladem?

Takze nematte pojmy. Vase vlastenectvi stylu 19. stoleti patri do hrobu s celym totalitnim 20. stoletim. Jak dlouho to bude v ceske kotline jeste rvat?

šakal 27.8.2008 16:29

...Vida - další!...

Tak Američani "nechali v roce 1953 v Plzni dělníky demonstrovat", zatímco měli raději "napsat několik ostrých článků"? A jakou povinnou lásku vůči maďarsku tu Američané porušili v roce 1956, když prý je "velmi litovali" ale ani "nezahrozili"?

A v létě 1968 měli Američané dělat co? To snad Američanům adresovalo 99 pragováků svoji výzvu k "internacionální pomoci"? Kolder, Bilak, Jakeš, Švestka a další z politibyra dohadovali vznik "dělnicko-rolnické vlády" s Moskvou nebo s Washingtonem? A po tom Dubčekovu fňukání: "Co mi to ti Rusové udělali!" podepisovali naši političtí představitelé Moskevské protokoly s Brežněvem nebo s Johnsonem?... 

(Y)

vasekpav 27.8.2008 16:26

Re: Tak se nám zbláznil prezident

 Zdravstvuj JURSULIK  Maladěc !?!!!R^

M. Zima 27.8.2008 16:24

Ano,

česká pravice je vedena takovými idioty, že dokonce kLaus a oficiální komunisté bodují statementy jako: "Rusko je normální demokracie". A u inteligentů Vašeho formátu mají úspěch.

vasekpav 27.8.2008 16:22

vlk

Pane  Vlk ,  jste  starej  šedivej  pesimista , !Ale  ta  demografická   křivka  jde  rapidně  dolú  i Evropanům  i  Rusům  těm  možná ještě rychleji  takže  nechme to  mladým  jak to  zvládnou!!!:-(:-)8-o  

Jirsulik@seznam.cz 27.8.2008 16:19

Re: Re: V tomhle článku Tomáše Zahradníčka je JÁDRO PUDLA:

Nenapsal bych to líp, takže souhlas na stopro. Díky za takový názor.

mira 27.8.2008 16:17

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Milý pane Vlku,

Trochu lehkomyslné, ne? Bolševici do Ruska nespadli z Marsu, stejně jako dnešní tamní vládci z řad KGB. Tam se těmto ehm ... species ... prostě daří. Takže to za prvé.

Za druhé: pro vás neznamená - z dnešního pohledu - 1948 ani 1968 nic významného, takže jste i po těchto zkušenostech znovu ochoten nabíhat na stejné vidle. To je politováníhodné.

Za třetí: srovnávat diktaturu Salikašviliho s režimem v Rusku je už úplně mimo. Gruzie může ohrožovat tak akorát rybáře v Černém moři, zatímco ruská vláda celou Eurasii.

Za čtvrté: k okupaci: zde máte pravdu. Mělo by vás trknout, že Rusové v jakémkoli konfliktu v posledních 65 letech vždy okupují.

Jirsulik@seznam.cz 27.8.2008 16:15

Re: Omyl.....

Typický český Honza. Leží na peci, dlabe buchty a poslouchá zprávy ze záhumenku. Ano. Má pravdu ten hoch. Gruzínci nenapadlo Rusko. Napadlo svouji vlastní zemi. Jako kdyby Morava napadla Slezsko nebo Česko Moravu a podobně. Sakašvili dal na radu Cundolízy jen proto, aby se urychlil souhlas Polska, potažmo nyní Česka s umístěním radaru a US raket.

L. 27.8.2008 16:15

Re: Re: Re: ...Něco tak odporného jsem tady na Psu snad ještě nečetl...

A co meli v 1968 udelat? Rozpoutat 3 svetovou?8-o

Jirsulik@seznam.cz 27.8.2008 16:10

Tak se nám zbláznil prezident

Jak pro koho. Pro mne, který ho nikdy nemusel a stále nemusí, se před ním klaním. On jediný stojí i proti své straně s názorem, kterému nejde nic vytknout. Naopak. Takovému názoru by se mělo ve stoje zatleskat. Není - s prominutím - připodělaný a nehýká stejně se stádem nepoučitelných a nechápajících oslů. Snaží se věcně a konkrétně říct jak to ve skutečnosti je. Názoru pana prezidenta si vážím. Moc rád bych, aby lidé dali stranou opovrhování, nenávist a škodolibost k tomuto jeho názoru.

Nadama 27.8.2008 16:10

Re: Re: Re: Re: Taky jeden,

No však se to taky Rusko snaží napravit. Rozhodně s tím není spokojeno.

L. 27.8.2008 16:10

Re: ...Něco tak odporného jsem tady na Psu snad ještě nečetl...

Velice vystizneR^ ale spoustu cechu to vidi tak: Za vsechno zlo na svete muze USA i za nase vlastni chyby.My nic my muzikanti;-(