26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mirek F. 27.8.2008 22:18

Re: Re: Re: Hmmm,

Víte, v tomto světě vezdejším se často  jedná pragmaticky (jak jednotliví lidé moji maličkost z toho nevyjímaje, tak státy), občas je ale potřeba jednat dle étosu, morálky, principů, nazvěme to jak chceme. Ale kdo uvěří ideálům, až to bude potřeba, jestliže budou zprofanovány zneužíváním v pragmatických otázkách?

Pišta 27.8.2008 22:14

Re: Re: Re: k H.K.

On ten tzv.divoký odsun jednak začal dříve, než to velmoci oficiálně oznámili, jednak si ho vymyslel a prosadil Beneš. Ve svých Pamětech tomu věnuje colou kapitolu, kde podrobně popisuje všechna jednání  a argumenty , které tehdy používal, Vřele doporučuji k přečtení.

Pišta 27.8.2008 22:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Podle zachovaných zpráv si Praha, t.j. Smrkovský, americkou pomoc nepřála

A ti co nám vyhrožují raketami jsou nekomunisti? A tu komunistickou legitimaci zahodili, nebo jenom schovali? Mimochodem naši vlastenci označují jako nacisty i potomky sudetských Němců, kteří se narodili až po válce a nikdy legitimaci ani uniformu  nacistické armády nenosili. proč to neplatí i pro Rusy? Proto , že nás milují jak tvrdí pan Vlk?

Pavel Kořenský 27.8.2008 22:10

Re: Re: Hmmm,

Špatné je na tom to, že jej v tom případě nebudeme kontrolovat my. Nic víc, nic míň.

Bartoloměj 27.8.2008 22:09

Re: Re: Hmmm,

Bože můj,tvoje blbost sahá až do nebes.

P 27.8.2008 22:08

Re: Hmmm,

Já jsem šílenec. Už za socialismu jsem byl považován za nespolehlivého, protože jsem nesouhlasil s principem, že účel světí prostředky. Tady v komentáři znovu opakujete, že účel světí prostředky. Já opět nesouhlasím.

Bartoloměj 27.8.2008 22:07

Re: Hmmm,

Sakra,Kořenský,co by mělo být špatného na tom,když ropovod,který vede pomalu ze srdce Asie bude kontrolovat Rusko? Vždyť ono své závazky v ropě a plynu vůči svým klientům vždy spolehlivě splnilo. Nestraš svými "jednoduchými otázkami".Na to jsi příliš jednoduchá povaha.

sfinga 27.8.2008 22:06

Re: zajímavé

Nepij už

Pavel Kořenský 27.8.2008 22:06

Re: Re: Hmmm,

No tak politici zemí EU nebo jak tomu chcete říkat, to je fuk.

Pavel Kořenský 27.8.2008 21:59

Re: Re: Hmmm,

Na rovinu si to můžeme psát tady na Psu. V politice a mezinárodních vztazích jsou pokrytecké řeči takový obecný folklor, podobně jako nošení obleku a kravat. Na věcné podstatě celého problému to pranic nemění. Pokud máme na Kavkazu nebo co já vím třeba v Kosovu své zájmy, tak je chraňme a prosazujme. Akorát je potřeba si pohlídat, že krom pokryteckých řečí a moralisování máme taky větší klacek v ruce, což nejspíš pořád ještě máme.

Pavel Kořenský 27.8.2008 21:53

Re: Re: Hmmm,

No a právě proto by bylo lepší kdyby tu jižní cestu kontrolovaly USA/EU ne ?

V ježdění na kole Vám to bránit nebude.

Pišta 27.8.2008 21:49

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Podle zachovaných zpráv si Praha, t.j. Smrkovský, americkou pomoc nepřála

Ad panslavizmus. " Zatímco pro západ budeme banda drbanů a pro nemalou část Němců zločinci, RUSOVÉ NÁS STÁLE POVAŽUJÍ  ZA BRATRY .ZA POMÝLENÉ BLOUZNIVÉ? ALE SCHOPNÉ BRATRY, KTERÉ RÁDI PŘIVINOU DO SVÉ NÁRUČE" tolik pan VLK. Že si to myslel, nebo předstíral ,že si to myslí Beneš po válce , lze ještě pochopit, ale že někdo šedesát let po válce , bude vidět hlavní nebezpeči v západu a Němcích to už je paranoia, nebo něco horšího. Mimochodem , já jsemm to jejich "přivinutí"  zažil v osmašedesátém. Bydlel jsem na Vinohradech, kousek od rozhlasu. A i proto  říkám s klasikem "Ať si sou, tam kde sou , ať už sem k nám nelezou!" ( Řeč je o těch v "láptích pod pařezem")  Ještě epigram od K.H. Borovského: (Z ruských novin)  V Evropě se ztratil před dvěma sty lety český král, žádá se uctivě, by ho, kdo najde, odevzdal  v Petěrburku Mikuláši cáru, dá mu za to bečku kavijáru. (To "J" je v originálu )  Na závěr něco z Masaryka. Světová revoluce str. 521  " Rusové k nám neměli tak živé sympatie jako my k nim... Jen k národům pravoslavným , tedy k Srbům a Bulharům byli i v lidu nějaké sympatie...k Slovanům katolickým a liberálním se chovalo oficiální a konservativní Rusko zdrženlivě ba přímo odmítavě."

vaclav. pospííííšil 27.8.2008 21:45

zajímavé

ja, čumím.dovoluji si trochu??líbí se mi Váááš náhled,který je jak život.okomentujete,pak něco okořníte,aby něco zůstala po nás,co,??jen,tak mí se z těh, našíííh politiků a z názorem na suočasné letní dění líííbi.p. P.Klaus.z tohho jak nastoupil,tak v mezinárodní politice aspoň u mne má prim.Dík,že neviditelní psi žííjííí. P.v

Mirek F. 27.8.2008 21:45

Re: Re: Hmmm,

Paní Politkovskaja byla jaké národnosti?

Mirek F. 27.8.2008 21:44

Re: Hmmm,

OK, pak ale říkejme věci na rovinu, nějaké moralizování v této cause poté, co jsme podporovali a nakonec uznali Kosovo, působí jen trapně. Prostě řekněme, že nás nezajímá, kdo je v právu, podporujme lokálního diktátůrka Saakšviliho bezpodmínečně. Klaus IMHO reagoval právě na pokrytecké řeči politiků o mezinárodním právu, neporušitelnosti hranic Gruzie atd. atd.

Kodl 27.8.2008 21:42

Re: Hmmm,

Politik EU, kde jste k tomuto novotvaru přišel?

cech 27.8.2008 21:41

Re: Hmmm,

pro mne je lepsi radeji setrit proudem, jezdit na kole, koupit si malospotrebny auto nez byt zavisly na ruskych a ceskych bolsevicich ale zato byt svobodny jezdit kam chci a rikat co si myslim... uz jste zapomeli kdo byl pani Politowskaja???

Rusove jsou narod ktery jenom krade, ktery nic potrebneho nevyrabi, plundruje prirodu a chova se jako prasata kam vleze!

Mirek F. 27.8.2008 21:39

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Milý pane Vlku,

I já jsem pro to, dávat si na Rusko pozor. Ovšem velmocenské chování nebylo a není vlastní pouze jemu, není to nějaké ruské špecifikum, ač kdybych měl na výběr ,tak budu preferovat USA, přece jen tam demokracie funguje o dost déle. Ale samozřejmě to zas po mém soudu neznamená, že výhradně Rusové jsou zodpovědni za bolševismus, ani že jejich protivník je automaticky v právu a vzor pravdomluvnosti.

AeroKarel 27.8.2008 21:33

Re: Hmmm,

R^

Mirek F. 27.8.2008 21:32

Re: Re: Re: Podle zachovaných zpráv si Praha, t.j. Smrkovský, americkou pomoc nepřála

V době voleb 1946 zde cizí armády již nebyly.

Pavel Kořenský 27.8.2008 21:32

Hmmm,

mně nejvíc fascinuje, jak málo autorů článků či diskutujících si položilo naprosto jednoduchou otázku.

Co je PRO MNĚ lepší ? Když bude ten ropovod a obecně celou tu jižní cestu kontrolovat Rusko nebo když bude tu jižní cestu kontrolovat EU/USA ?

Podle toho je nutno mluvit a jednat. Nějaké exkursy tisíc let do historie Gruzie či Osetie, mudrování nad národnostním složením politbyra v 80. letech či dokonce hledání nějaké morálky v mezinárodních vztazích je naprosto irelevantní.

Většina politiků EU to víceméně chápe, Klaus jak se zdá ne.

Mirek F. 27.8.2008 21:31

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Podle zachovaných zpráv si Praha, t.j. Smrkovský, americkou pomoc nepřála

Ano, přesně tak, komunisti, konečně jste na to přišel. Pokud myslíte střelbu v osmašedesátém, pochybuji, že všichni vojclové, co si vystřelili do lidí, měli jak stranickou legitimaci, tak ruskou národnost. Za rok ovšem byli střelci národnosti české... A rovněž tak se dá o (spolu)původcích WW2 hovořit jako o nacistech, i mezi Němci se našli ti, kteří Ádovi nepropadli.

AeroKarel 27.8.2008 21:25

Re: Jak to vidím já.....

Jenže ti  azbuci to tam zadělali dávno po rozpadu SSSR, když byli Amíci ještě daleko.

Kecáte.

AeroKarel 27.8.2008 21:23

Re: Mrkněte na záchranu Albánců v Kosovu

Olaf nebo Oleg?

AeroKarel 27.8.2008 21:22

" blboun nejapný tedy nevyhunul,"

Mají vás v zoo?

AeroKarel 27.8.2008 21:21

Re: pragmatický postoj

Tak to je Putin pragmatik všech pragmatiků futrál. I Áda byl.

Joob 27.8.2008 21:20

Nic jiného nepřeji¨zastáncům pravicových názorů,tj. podpory oficiálního

stanoviska vlády USA, než zažít Gruzínce na vlastní kůži. Evidentně Romy taky nemilujou. Takže jsou vlastně vnitřně v rozporu. Ono je to totiž prašť jako uhoď s oběma náciema. Hluboké znalosti světa a schopnost se vcítit do místních poměrů patří mezi velké klady Čechů -je to vidět zejména na počtu utopených potápěčů nebo spadlých horolezců z této země - umíme vždycky břiskně posoudit jakoukoliv situaci ve světě. Obzvlášť když není nutné přemýšlet - to za nás udělá strýček Sam. Když se tak podívám na pravicové myslitele - blboun nejapný tedy nevyhunul, to tedy ne!!!

Nalim 27.8.2008 21:18

Která půlka úvahy je blízká pravdě?

Před časem jsem pracoval na rozsáhlejším projektu, při němž jsem měl tu čest spolupracovat s několika báječnými staříky. Myslelo jim to a i fyzicky byli obdivuhodně fit. Činili výjimku ve svém věku a byli svou výjimečností pro tu práci předurčeni. Jiní, stejně staří nebo i v mladším věku, jim byli ovšem protiváhou. Stáří je spojeno nepochybně s úbytkem fyzických i psychických sil.

Náš stát byl v minulosti zatížen přehlížením výše uvedeného u svých nejčelnějších státníků. Je vyloučeno, že nás to potkalo znovu? Musíme za vším, co se nám zdá primitivní až hloupé vidět taktiku a strategii?

Vždyť nakonec autor při svém spisování, a to se snažím alespoň trochu smekat v úctě před jeho šedinami, rovněž neudržel linku vyprávění a ze slibně se rozvíjejícího úvodu přešel ke klišé, které by bylo hodno spíše eseje začínajícího gymnazisty.

redbiter 27.8.2008 21:04

Re: Re: Re: Jak to vidím já.....

Kuba,ty cesky bolsevicky primitive.

H.K. 27.8.2008 20:58

Re: pragmatický postoj

R^R^