3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Svobodní - jak to dělat lépe

Výsledek Svobodných je dobrý i špatný. Je to násobek výsledku z roku 2010, ale stále to nestačí na postup do sněmovny. Ani zdaleka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Heincl 13.11.2013 13:17

Re: Omyl v bodě 3

Možná tomu nebudete věřit, ale mnoho členů Svobodných jsou podnikatelé a manažeři. Jen nejsou tak vidět na webech, protože na to nemají čas.

P. Pokorný 13.11.2013 13:30

Re: Omyl v bodě 3

Já vím, a dobří. Nebo pan Bednář. Ale druhá skupina vedená Víterm Jedličkou jsou političtí magoři. A v tom je problém. Já se u Svobodných nevyjadřuji k programu, ale k provádění. A to je totalitní.

J. Heincl 13.11.2013 14:03

Re: Omyl v bodě 3

Já osobně na provádění programu nic totalitního nevidím. O všech důležitých záležitostech se demokraticky diskutuje a hlasuje. Navíc se o pořadí na kandidátkách tajně elektronicky hlasuje. Také mám výhrady k některým názorům hraničícím až s anarchií, ale ty podle mého názoru ani zdaleka nepřevládají.

P. Pokorný 13.11.2013 16:15

Re: Omyl v bodě 3

Pane Heincle, já nemyslím uvnitř, ale vně. A třeba Benjamin Kuras a další také s částí členstva nesouhlasili. Ale nikoliv kvůli programu, ale stylu prosazování. Stylu komunikace. Přece jenom neexistují mladí a úspěšní, ale i starší a opotřebovaní. A to už pro "Jedličky a spol" nic neznamená. Dokud se do toho věku nedostanou. A o tyto věci mi jde.

M. Prokop 13.11.2013 15:28

Re: Omyl v bodě 3

Vy nemáte dojem, že je nějak "přepravidlováno", lord sem, lord tam?

Stran €, slyšel jste někdy o "optimální měnové zoně"? Je jí eurozona?

P. Pokorný 13.11.2013 12:57

Svobodní jsou totalitní a to je problém.

Program dobrý, provádění fanatické, zaslepené, nekompromisní. Vystoupení z EU neznamená zničit Evropu, ale navázat vztahy od spodu jako se Slovenskem. Bez dotací a příkazů. A toto nedokáží vysvětlit. Ani ODS. Ale to zásadní je, že Svobodní berou jenom úspěšné a pak solidaritu. Nic mezi tím. Poctivý, pracovitý a slušný člověk, který však z jakýchkoliv lidských vlastností nestačí (třeba vrozená pomalost) by neměl zde místo. Má prostě padáka a žít na solidaritě. Nekompromisně. A toto já odmítám. O tom trh není. Proto to bolševici tak zneužívají a pravice (slušná )má smůlu. Dokonce to vypadá, že část Svobodných vůbec svobodu a trh nechápe. Že to mají načtené, ale nevědí, která bije. I já jsem pro vystoupení z EU. Ale zatímco já vím, jak dál, oni ne. Natož, aby to lidem vysvětlili! Není to šokující?

P. Vítek 13.11.2013 13:29

Re: Svobodní jsou totalitní a to je problém.

Dejte se k nim,zmente to a domluvte to pak s Fialou.Videt Macha s Fialou u jednoho stolu je muj sen!Treba jen pokecat u piva

P. Pokorný 13.11.2013 13:33

Re: Svobodní jsou totalitní a to je problém.

Pane Vítku, já Fialu neznám. Myslím skutečně. Neznám jeho názory, nic. Pár vět mi nic zatím neřekne. Znám ho jako vy, nic víc. Ale já mám problém s fanatiky, jako je Jedlička. Ten je dobrý jako beranidlo, ale tragédie na jednání. Nemá mozek na hledání. Pořád mele svou. A má velký vliv.

J. Kanioková 13.11.2013 21:20

Re: Svobodní jsou totalitní a to je problém.

Nezlobte se, ale jste maniak a nemáte pravdu

M. Varadinková 13.11.2013 13:33

Re: Svobodní jsou totalitní a to je problém.

Šokující je, jak velký jste blázen:-))))) Šlápli Vám snad Svobodní na kuří oko, že jim podsouváte své vyfabulované fantasmagorie?

M. Prokop 13.11.2013 15:34

Re: Svobodní jsou totalitní a to je problém.

Pane Pokorný, slova mají svůj význam.

Tvrdíte-li o Svobodných, že jsou "totalitní", buďto význam slova neznáte (pak ho neužívejte), nebo jste blb a pak je vše lhostejné.

P. Pokorný 13.11.2013 16:06

Re: Svobodní jsou totalitní a to je problém.

Pane Prokope, buď vůbec nevíte, o čem píši, pak silná slova nepoužívejte, nebo víte a vehementně bráníte a to je ještě horší. Totalitní prvky nejsou doménou jenom totalitních režimů. A slovo totální a totalitní nemusí znamenat vraždy. Ale spíše se domnívám, že vůbec nechápete, která bije.

P. Vítek 13.11.2013 11:58

Do jarnich voleb by to Ivan Mladek stihnul

nemel jsem cas zatim precist diskusi(na kterou se tesim),urcite se budu po nekom opakovat:ale dobry ekonom umi vysvetlit veci velmi jednoduse.Pravda je jednoznacne na strane Macha-mene statu-oproti vice statu.Tohle jednoduchymi slovy jednoznacne,matematickym dukazem vysvetlit,ze jina cesta neni(kdyz udelate to,stane se to.....rozhodnete se).A to by Ivan Mladek jako ekonom zvladl-se svymi kontakty v tv,na Zeleznyho(tv barrandov).Jen priklad:"Jsem pravicak,protoze mam socialni citeni".A nebo:"stat aby mel prostredky na pomoc tem nejpostizenejsim,tak musi podporovat schopne,ne neschopne!"Fantasticky,v kostce,z hlubokym poznanim-borec!

P. Pokorný 13.11.2013 12:49

Re: Do jarnich voleb by to Ivan Mladek stihnul

Jenomže i svobodný trh má své hranice. Co s lidmi, kteří jsou pracovití, poctiví, nekradou a přesto jsou třeba tak pomalí, že ostatním nestačí? Pošlem je pod most, nebo zastřelíme? Jsem pravicový, jsem pro trh. A to je jedno z témat, které Svobodní nejsou schopni pochopit. Jejich program je dobrý, ale lidé, kteří to chtějí dělat, jsou fanatici jako diktátoři. A to se neslučuje!

P. Vítek 13.11.2013 13:22

Re: Do jarnich voleb by to Ivan Mladek stihnul

Nema cenu pridavat do pytle,kdyz ma diru-a pak zustane pro vsechny.

Lidi budou na mistech,kam patri.Kdo nestaci,nemuze jit studovat sociologii,ale na zednika.Nemuzu zaboha sehnat dobry remeslniky!!(staci mne stredne pomali)

Proc pocitat hodiny cely priklad,kdyz dobry ekonom vi dopredu(logickym zkratem),ze to nema reseni.

Napr experimenty typu "letadlo".....skoda slov

M. Varadinková 13.11.2013 13:40

Re: Do jarnich voleb by to Ivan Mladek stihnul

Taky bych si ráda vydělávala tenisem tolik peněz jako Kvitová. Ale jsem pomalá, nestačím dobíhat míče. Co s tím? Mám jít pod most? Nebo se zastřelit?:-)))))))

Vy jste fakt neuvěřitelný magor, pane Pokorný.

P. Vítek 13.11.2013 21:37

Re: Do jarnich voleb by to Ivan Mladek stihnul

Chichichi!

P. Schuster 13.11.2013 14:05

Re: Do jarnich voleb by to Ivan Mladek stihnul

Kde jste to vyčetl, že pomalým lidem zvoní hrana? Pomalí lidé mohou být taky precizní, což u těch rychlých v mnoha případech chybí.

P. Maleček 13.11.2013 11:54

Svobodní musí skončit se sebestředným eliářstvím

Sebestředný a elitářský klub, odmítající dennodenní těžkou a často ubíjející politickou práci mezi obyčejnými smrtelníky, jako jsou Svobodní, nikdy nebude úspěšnou politickou stranou. Je nutné odložit elitářství a jít mezi lidi s nabídkou pro ně pochopitelných metod a cílů. No a samozřejmě rituálně se odstřihnout od Klause a jeho chorobné nenávisti k EU - ať je jaká je, bez ní to dál nejde. Leda tak zpět do šírých stepí matičky Rusi.

J. Růžička 13.11.2013 11:59

Re: Svobodní musí skončit se sebestředným eliářstvím

A jjéžiš...už jsme byli nacističtí fašisté, nerealističtí snílci a teď sebestřední elitáři. Za co?

P. Vítek 13.11.2013 12:00

Re: Svobodní musí skončit se sebestředným eliářstvím

S tim Klausem jen zatim ne.Jinak mate pravdu.A o te stepi jste to prehnal

V. Kain 13.11.2013 12:30

Re: Svobodní musí skončit se sebestředným eliářstvím

V tom s vámi nemohu a ani nechci souhlasit.EU a nikým nevolený Brusel nám napáchali nedozírné škody a ještě napáchají.To je přesně to strašení že musíme být v EU jinak je s námi konec.Opak je pravdou a Svobodní v tomto mají zcela jasno.Pryč s těmi Bruselskými naboby.Samozřejmě,že takový Babiš nebude souhlasit.Nebýt té Bruselské hrůzy tak by pan Babiš asi těžko dostával tučné dotace.Pole by byla zelená a ne žlutá.Socialisté by nikdy Svobodné nemohli volit,protože program Svobodných je jiný než zadlužování státu a korumpování voličů jak to velmi dobře umí ČSSD.

P. Vítek 13.11.2013 13:33

Re: Svobodní musí skončit se sebestředným eliářstvím

Technicka:Baksis dostava zaplaceno nejen za zluta pole,ale i za zelena(zatravneni)

J. Kanioková 13.11.2013 21:23

Uff...

"chorobné nenávisti k EU - ať je jaká je, bez ní to dál nejde"

EU = RVHP II.

a nejspíš dopadne stejně !

M. Kosejk 13.11.2013 11:08

----

Cituji: "Kdyby všichni voliči četli Misese, Hayeka nebo třeba Šímu, Svobodní by byli hlavní politickou stranou s podporou mezi 20 až 30 procenty." ---- Ale nečtou a číst nebudou. A nečtou ani levicové autory. Většina lidí nečte ani beletrii.

Pěkně je to řečeno v tomhle článku: http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2013111101 , citace:

"Dalším bodem selektivní slepoty v zájmu ochrany víry v božskou demokracii je oblíbené přejmenovávání tohoto režimu ve snaze vyhnout se pojmenování problému a přiznání, že tento bůh selhal; kolikrát už jste někoho slyšeli mluvit o „pseudodemokracii“, „rádoby demokracii“, „demokratuře“, „postdemokracii“ a podobně? Navzdory tomu, že společnost, ve které žijeme, je zcela čistě a bez jakékoliv odchylky na 100 % demokratická (demokracie je mimochodem asi jediný princip, který je v naší společnosti zcela nedotčen), mají mnozí v rámci svého láteření na situaci v naší zemi tendenci naznačovat, že problém není v demokracii, nýbrž v tom, že zde demokracii nemáme. Proč? Jednak proto, že označit za příčinu problémů demokratické zřízení, se rovná –s trochou nadsázky– společenské sebevraždě, ale zejména proto, že demokracie je přece dobro. Dobro z definice! A protože nelze konzistentně tvrdit, že příčinou zla je něco, co je synonymem dobra, pojmenovávají lidé raději náš demokratický systém (který je skutečně 100% demokratický) slovy jako „pseudodemokracie“, protože je příjemnější říci, že ta hrůza kolem je jen nějaká „rádoby demokracie“, než si přiznat, že současný stav (i to, kam směřuje), je prostě důsledkem reálné demokracie v praxi."

V. Mlich 13.11.2013 11:23

I s demokracií se snaží nekteří mocichtiví vychxat

Pod záminkou stability se pokoušejí zavádět stále víc většinových prvků do volebního systému.

M. Kosejk 13.11.2013 11:35

Re: I s demokracií se snaží nekteří mocichtiví vychxat

Byl tady pokus (Zemanův a Klausův) o zavedení většinového volebního systému - ale ten ÚS zmrzačil na ten stávající systém.

O co se mnozí populisté a naivové pokoušejí, je neustálé rozšiřování plošné demokracie o prvky přímé demokracie - a Svobodní mezi ně patří - a proto mají u mne utrum.

P. Vítek 13.11.2013 12:03

Re: I s demokracií se snaží nekteří mocichtiví vychxat

Maji jen veto,jako hrozbu.

P. Čech 13.11.2013 12:30

Re: I s demokracií se snaží nekteří mocichtiví vychxat

Pane kosejku, plošná demokracie = přímá demokracie Plošná demokracie pokrývá celou plochu této a nelze ji nikterak rozšiřovat. tady v rámci státu. Obecně rozšířit ji lze, ovšem na další státy.

P. Čech 13.11.2013 11:32

Re: ----

Právě naopak, pane Kosejku. Pojem "pseudodemokracie" vemi dobře vystihuje systém, který u nás vládne. Vyplývá z toho totiž jedna zásada. Nejedná se o demokracii. Četl jsem mnoho "definic" tohoto pojmu a to od různých autorů. Každá tato definice však vycházela z politického přesvědčení autora, nebyla tudíž obecná. Obecné pojmenování pojmu "demokracie" jsem nenašel nikde a to jsem pátral i ve spisech Aristotela a Platóna. Nezbývá nám tedy nic jiného, než se chytit samotného pojmu, který vychází z řeckých slov "demos" a "krates", což ve vzájemném spojení zamená "vláda občanů". Občanů, nikoliv lidu, jak je obvykle, ale mylně překládáno do češtiny.Je-li tedy demokracie vládou občanů, potom v České republice není, protože zde nevládnou občané, ale politické strany. Ústava sice ve svém čl.2, odst.1 praví, že lid je zdrojem veškeré moci ve státě a vykonává ji prostřednictvím orgánů moci zákonodárné, výkonné a soudní, ale hned svým čl. 5 dává veškerou moc do rukou politických stran, vítězně vzešlých z volné soutěže těchto. Žádný stát, v němž jeho občané nemají ve svých rukou přímou moc, pomocí níž ovládají moc zákonodárnou, výkonnou a soudní nemůže být nazýván demokratickým. Demokracie totiž znamená vládu a moc většinové vůle občanů. Politické strany však nikdy, v minulosti, v současnosti ani v budoucnosti, většinu občanů nepředstavovaly, nepředstavují a představovat nebudou. Jsou to vždy menšinové spolky občanů. V tom e u nás zakopán onen příslovečný pes.