26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kajhik 21.2.2009 8:43

Re: Kdo je Václav klaus?

Spisovatel jan Beneš je je přisluhovač sudeťáků. Jeho názory mohou  nadchnout jen ubožáky stejného ražení jako je on.

A.Kofroň, veterinární pedagog 21.2.2009 9:41

Re: Kdo je Václav klaus?

kajhiku, Vy vole, spisovatel Jan Beneš je jednak po smrti a druhak byl přesvědčený antikomunista, za což za bolševika také seděl. To Vy ovšem nevíte, jsa omezenec, který není schopen svá  uslintaná tvrzení (o přisluhování sudeťákům) doložit fakty.

westík 21.2.2009 10:09

Re: Kdo je Václav klaus?

Pan L.Frýbort je docela ucházející spisovatel , ale IMHO v politických záležitostech se vyzná jak "koza v občanské nauce" ;-DO jeho politickém zaměření svědčí fakt, že své politické pamflety  publikuje  v Annonci -no, neberte to ;-D;-D

Houmr 21.2.2009 8:36

Země je placatá

To už tu bylo.

westík 21.2.2009 8:33

Pane Gabale, pane Gabale,

tolik sofistiky v jednom článku -hledím na to s posvátnou hrůzou !  Hmm, všimla jsem si, že epigoni našeho podomního obchodníka s Pravdou a Láskou se nad Klausovým projevem v EP  mohou zbláznit - jakoby čekali, že všichni  ostatní se budou držet nějakého Písma svatého, které oni pro ně sepsali !  A tak epigoni jako Vy kromě toho, že  neuměle přešívají kabát svého Mistra V.Havla , se -jak patrno-občas snaží sem tam něco "rozvinout" -sepisují zkazky ,které fakta od fikce oddělují a dělají si nárok na Pravdu s velkým P , svoje spekulace prohlašují za dějinná fakta a oponenty zahrnují urážkami  jako hlupáky, blázny a kacíře ! Rv

JE 21.2.2009 9:45

Re: Pane Gabale, pane Gabale,

Přesně.

DS 21.2.2009 8:09

Pane Gabale,

Vy jste demagogický lhář!Nežijete v této zemi sám a všichni lidé nejsou idioti.Já ten projev viděl celý a stejně jako M.Topolánek souhlasím se vším co V.Klaus říkal.Přestaňte  lidem lhát.

josef krouman 21.2.2009 8:08

boží prostoto

Takže amerického presidenta je možné urazit zmínkou o oteplování?

Euroblbství vstupuje do akutní fáze.

zoch 21.2.2009 8:15

Re: boží prostoto

Mně osobně by také urazilo,kdyby někdo mrhal mým časem na vysvětlování,že 5+5=10.

Fleischer 21.2.2009 8:03

Kdo je Václav Klaus?

Spisovatel Jan Beneš se kdysi vyjádřil o svém prezidentském jmenovci takto: není jisté, zda byl Edvard Bemeš sovětský agent, ale počínal si tak, jako by jím byl. Totéž lze aplikovat na současného vládce Hradu pražského.

(Z článku Luďka Frýborta "Kdo je Václav Klaus?" na www.cs-magazin.com.

gazan 21.2.2009 7:58

demagog Gabal

Vážený pane Gabale, i jen rychlý pohled na diskusi k tématu Klaus v německém die Weltu by Vás usvědčil ze lži. Naprostá většina tamních diskutérů vyjádřila Klausovi podporu, řada z nich i obdiv ! Kritických bylo naprosté minimum. To, co se tu odehrává, začíná připomínat hon na čarodějnice, a ono známé - kdo nejde s námi, jde proti nám. Kladu si otázku, kdo jsou ti nadšení zastánci hlubší integrace a co tím vlastně sledují. Nevšiml jste si, že v dějinách žádný takový slepenec nepřežil a rozpad byl často krvavou záležitostí ?

zoch 21.2.2009 7:56

Lidové rčení :Poslali jsme vola na studie,vrátil se nám vůl s titulem.

Naprostý souhlas a děkuji za tento článek. Není to totiž článek nenávistný,jak zde někdo ve svém nadpisu tvrdí. Je to článek,který bez emocí vystihuje skutečnost,která  zdejším čtenářům uniká. Přečetl jsem si pár reakcí a smutně konstatuji,že podstatná část diskutujících stále setrvává v zákopech  nějakého boje na vnitropolitické scéně. Používá mně  až doposud neobjasněný výraz "pravda láska " aniž je schopna v mezinárodním měřítku dohlédnout na špičku vlastního nosu.  Možná by stálo za to,aby si tito lidé uvědomili,že jsou také  takové státy a takové země,kde se nepoužívá vysvětlení typu " Vždyť ho všichni známe,tak se není čemu divit". To je komentář na úrovni " No,je to pitomec,ale nedá se s tím nic dělat ".

K takovým přístupům má stará Evropa hodně daleko. Do svého čela si volí lidi nekonfliktní a všeobecně přijatelné. Proto naprosto souhlasím,že za současné situace nelze do Prahy nějaký summit zvát. Bylo by to zbytečné fiasko .  Nějak mi to  začíná připomínat v jistém ohledu Chávese,kterého musel krotit Juan Carlos. Fakt si stejně jako I.Gabal neumím představit,že by se v diskusi s Obamou začalo vyvracet globální oteplování,zelená energie atd... Nebýt našeho členství v EU,asi by každý amík hledal ČR vedle  Botswany.  Klaus v naší politice není vyřízen jen proto,že na mnoho lidí mnoho ví,mnoho lidí někam instaloval a po mém soudu  v jisté části svého života působil jako rezident. Dnes píše proti protekcionalismu a má v jistém smyslu pravdu. Ale co protekcionalismus u nás ? Příklady typu Železný snad není třeba uvádět. Jak může inženýr soc. ekonomie poučovat svět ve věci řešení globální ek. a hosp. krize je pak na  zamyšlení vedoucí i ke zvážení toho,jaké "kapacity" udělovaly profesůru " za chodu" a i téma oné práce  je zajímavé jakož zdroje,ze kterých bylo čerpáno . Prostě : rychlokvaška,která si dnes ještě kupuje další tituly.

Charakter,respekt a vážnost ve světě nelze ale koupit tak,jako tu doma za nějaké fleky.

A srovnání s VH ? VH není tak elegantní......

Ferda 21.2.2009 8:41

Re: Lidové rčení :Poslali jsme vola na studie,vrátil se nám vůl s titulem.

Pan Gabal je se svym komentařem hodne mimo. Dovolil bych si ho zařadit mezi ty eurosocialisty kteři chteji dovest Evropu ke svetlym zitřkům. Tuto dobu ale mame za sebou a zapadni Evropa  se do ni dostava bez jakekoliv bolsevicke revoluce. Staci se podivat n a Francii. Sama stavka, samy Arab a tento stat si vyminuje byt v celed Evropy. Pan Gabal si řika politolog a takoveto veci proste nec hce videt. At jde do haje. A takovyto mudrcove by nam chteli radit co mame delat. Staci se podivat na protikrizovy balicek CSSD. Je to prosim okopirovane ze socialisticke Evropy.Realizace takovychto nesmyslů by byla cesta do pekel. To neni nazor můj ale přednich ekonomickych odborniků.

H.K. 21.2.2009 8:45

Re: Lidové rčení :Poslali jsme vola na studie,vrátil se nám vůl s titulem.

Parlament je od toho, aby v něm byly diskutovány různé názory a padly argumenty. Pokud by mělo 400 poslanců mít jeden názor, tak by nebylo od věci, kdyby se rozešli do svých domovů a živili se tím co umí. 

Co jste napsal jsou, podle mého názoru, jenom plky. S diskusí k článku nemají nic společné. Já s Vámi nesouhlasím, ale neberu Vám právo vyjádřit svůj názor.

zoch 21.2.2009 14:38

Re: Lidové rčení :Poslali jsme vola na studie,vrátil se nám vůl s titulem.

Ve svobodné diskusi jsem jen vyjádřil souhlas se článkem a něco přidal . V úžasu ale sleduji,jak rychle se vžívá pohled pana Petteringa.. Ještě ten den se tak vyjádřil i Topolánek a nyní i Vy.....

M. 21.2.2009 16:32

Re: Lidové rčení :Poslali jsme vola na studie,vrátil se nám vůl s titulem.

Jste eurohujerská hnida.

jamescook 21.2.2009 7:42

Byl projev V. K. věcný a měl hlavu a patu?

Někdo zde tvrdí, že Václav Klaus nechce nic jiného než Evropskou unii takovou jaká existovala v době, kdy on jako premiér podával přihlášku ke vstupu. To se stalo zhruba dva roky poté, co začala platit Maastrichtská smlouva o založení EU. Klaus si však "další postup integrace" představuje jako návrat Evropských společenství minimálně do období první poloviny osmdesátých let či spíše před rok 1979, kdy byly první volby do podle něho zbytečného Evropského parlamentu.

Klaus je přece hlava členského státu EU. Jestliže navíc v době českého předsednictví vystoupí v Evropském parlamentu se svým záměrně provokativním projevem, musí tím nutně Českou republiku poškodit. Musí to mít všechny ty důsledky, o kterých zde píše Ivan Gabal. Taková je totiž realita mezinárodních vztahů. Klaus pronesl svoji karnevalovou řeč v době, kdy např. premiér Topolánek naznačuje, že ČR bude potřebovat finanční pomoc. Je aktuální otázka, zda nám někdo půjčí na financování opatření na zmírnění hospodářské krize.

Kdybych byl senátorem uvažoval bych o žalobě Senátu u Ústavního soudu na současného prezidenta republiky pro velezradu.

asa 21.2.2009 8:23

Re: Byl projev V. K. věcný a měl hlavu a patu?

Myslím že by stačilo opláchnout si hlavu studenou vodou.I tak se kdysi demense léčila.

kajhik 21.2.2009 8:39

Re: Byl projev V. K. věcný a měl hlavu a patu?

Pane jamescooku, Vaše bolševické vnímání světa se hodí spíš do padesátých let než k dnešku,  a toto vnímání světa a EU je to, co V.K. kritizuje.

Peter 21.2.2009 8:52

Re: Byl projev V. K. věcný a měl hlavu a patu?

Vazeny jamescook, to, co Klaus rekl v EP (cetl jsem jeho projev) je zcela legitimni vyjadreni nesouhlasu  v demokratickem svete. Jsem si plne vedom ze nas v Severni americe ceka podobna debata ohledne "North American Union"  v blizke dobe. Mohu Vas ujistit, ze tady je hodne nesouhlasu s podobnym projektem a ze NIKDO nebude obvinovat lidi protivici se teto myslence z velezrady. Je velmi obtizne rozumet Vasi logice chapani otevrene demokraticke vymeny nazoru. Musim podotknout ze vubec nejsem fanouskem prezidenta Klause, podepsani LS je vec  lidi zijicich v Ceske republice, muj nazor je naprosto nedulezity. Na druhe strane ale mohu rici ze budu velmi tvrde odporovat vytvoreni "North American Union". Duvod je velmi jednoduchy - mam tady rodinu, mam tady cely zivot. Myslenka vytvareni tzv "superbloku je velmi stara, sleduji tyto snahy nejakych 20 let. Klausove namitky vuci EU jsou z mojeho hlediska oduvodnene, patriot kazde zeme by se mel zamyslet zda EU  s lisabonskou smlouvou je statni usporadani ve kterem by chtel zit.

jája 21.2.2009 10:01

Re: Byl projev V. K. věcný a měl hlavu a patu?

Je zajímavé, že žádný server - ČT, Nova, nezveřejnil záznam projevu presienta naší země (;-€), rádia se o tom také zmínily jen někde vzadu za významnými informacemi o Tamilských tygrech a o problémech v Namíbii. Dokonce do včerejší půlnoci to nikdo ani nedal na Youtube - teď už tam je, můžete se podívat a zamyslet se nad příspěvky pro i proti. Není nad to udělat si vlastní názor.

http://www.youtube.com/watch?v=ZlMG1u6RUYY&feature=related

Už snad nejsme v době, kdy nám psali o tom, jak strašnou věc spáchali ti, co napsali Chartu 77, a přitom jsme si její text nemohli přečíst.

Otakar 21.2.2009 7:37

Pravdaaláska mobilizovala všechny síly.

Gabal, Hvížďala, Urban, Pehe, Halík atp. celá Havlova kamarila se mobilizovala a bije nechutnými způsoby na poplach. Prezident promluvil v EP, promluvil dobře a správně, páni europoslanci to potřebovali slyšet už dávno. Tihle lidé jako by vylezli přímo z C.a K., nebo protektorátních archivů a otravují z nechutí a nenávistí vůči V. Klausovi  všechny ostatní. Jako červená niť se táhne českou politikou intriky a sprostota ,ne nepodobné metodám STB, které začaly Sarajevským atentátem, televizní stávkou, ostudnými metodami při volbě prezidenta, a dalšími nechutnostmi. Nechutnosti těchto Havlových podržtašků , hovících Havlově nenávisti vůči V. Klausovi je hnijícím vředem na celém polistopadovém vývoji a to ke škodě nás všech. To, že si pan autor dovolí říci, že si myslí, že by prezident urazil Obamu při Sumitu EU-USA v Praze jen dokládá hloubku patologické nenávist vládnoucí v celé této intelektuálně-levičácké frakci z Parnasu a divím se ,že redakce dává takovýmto nenávistným výlevům prostor, čest vaší žurnalistické práci.

gazan 21.2.2009 8:08

Re: Pravdaaláska mobilizovala všechny síly.

Úplný souhlas. Stačí mrknout na diskuse pod články v Německu, VB, Francii. Spousta velmi kritických názorů na současnou podobu EU, Francouzi jsou již alergičtí na nového " Napoleona ", Němci jsou rovněž velmi kritičtí, o Britech ani nemluvě. Líbil se mi rozhovor s předsedou spolkového ústavního soudu p. Papierem ( tuším v die Welt )- přiznal znechucenost Němců svými politiky a jejich naprostou odtrženost od života. Tento ústavní soud právě rozhoduje o slučitelnosti LS s něm. ústavou. A eurofilové se klepou strachy. Pokud by to dopadlo v jejich neprospěch, chtěl bych vidět ty reakce Schulze, Barrosa, Cohn-Bendita a spol. Asi by řekli, že výkvět německé justice je neofašistický.

MK 21.2.2009 8:27

Re: Pravdaaláska mobilizovala všechny síly.

Také to tak vidím. Popsal jste naší realitu dobře.

Náčelník Skvrnitý ocas 21.2.2009 7:21

Kdo jiný by za Čechy mohl mluvit

Podle včera zveřejněných průzkumů je Klaus politik, který požívá v Česku ze všech politiků  největší důvěru, konkrétně 70%. Kdo chce tvrdit, že nemůže mluvit za Čechy?

Hubený 21.2.2009 6:58

Naprosto přesně a výtečně napsáno !

A těch Klausových řiťolezců pode mnou si nevšímejte.:-/R^R^

JE 21.2.2009 9:51

Re: Naprosto přesně a výtečně napsáno !

Vůbec vám nevadí, že se chováte jako podepisovač anticharty? Prezidentův projev jste nečetl, ale svůj podpis pod odporný Glabalův článek dáte!

Fleischer 21.2.2009 6:45

Pane Gabale

moc si Vás vážím.

Juhelka 21.2.2009 6:37

Běž domů Ivane!

Čeká tě Nataša:-D

Borek@exil 21.2.2009 6:30

disgustované

Panenko skákavá, takový hezký článek a taková zhůvěřilost namísto normálního českého slova. Je snad slovo "znechucené"nějak méněcenné? Vaše "světáctví" za každou cenu mne prostě disgustuje. Už jsem celičkej zdisgustovanej.....krásný slovo. A to žiju skoro 30 let v Americe a doma mluvím příšernou hatmatilkou čengliš.