24.5.2024 | Svátek má Jana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pamětník 21.2.2009 14:34

Re: pohledy

NEjMéně 60 % českých občanů podporuje V.K. prezidenta! Je to největší podpora politika ze všech zemí EU. Jestliže komunisté říkají, že něco co je žluté je žluté opravdu, pak nebudu tvrdit opak. LS a postoj k Eu není ideologie, jde o suverenitu státu. Stejně jako na začátku 2. světové války, měli stejný  postoj na ohrožení republiky komunisté i demokraté.

Kajan 21.2.2009 9:48

Gabale, nekecejte, jako můj šéf jste byl prostě příšerný politický idiot ! Dzp.

Kajan 21.2.2009 9:46

Gabal a Hybášková, to je dvojice přidušených exotů ! Dzp.

Haui1 21.2.2009 9:39

Vidím, že se v EU začíná prosazovat

nám známý názor, že kdo nejde s námi, jde proti nám. A s tím je třeba zatočit nanejvýš přísně. Za pár let to bude v Evropě jako u nás v padesátých letech. Kdo si dovolí mít nějaký odlišný názor, skončí v převýchovném táboře. Co na tom, že Václav Klaus (opravdu ho nemusím, nejsem jeho fanda) má v mnoha věcech pravdu. Evropa opravdu směřuje k zániku a zapomnění. Allah Akbar. (A dobře nám tak.)

twin 21.2.2009 10:01

Re: Vidím, že se v EU začíná prosazovat

Představa Klause jako bojovníka za evropskou svobodu a demokracii je naprosto lživá, je to politický kýč. Stačilo se podívat na to, kdo Klausův projev tak hlasitě aplaudoval. Byli to Vladimír Železný a Jana Bobošíková (Filip Vojtěch si mnul ruce doma).

Haui1 21.2.2009 10:06

Re: Vidím, že se v EU začíná prosazovat

Já netvrdím, že je Klaus bojovník za svobodu a demokracii. Ale s mnoha jeho názory souhlasím. A to, že EU směřuje do kytek, je rpavda. V 89. jsme věřili, že jsme se zbavili "socialismu" a teď s EU do něho utíkáme, jako by nám u pihele hořelo. A že mu tleskal Železný s Bbošíkovou ještě neznamená, že nemá pravdu. To, že jsou Železný s Bobo takoví, jací jsou, ještě neznamená, že mají špatní všechny názory. Měl byste začít používat hlavu.

Důchodce 21.2.2009 11:13

Re: Vidím, že se v EU začíná prosazovat

I já se díval na Klausův projev a viděl,jak někteří bučeli a jiní odešli ke žlabu ! Pan Gabal bučí zde .

Esmerald 21.2.2009 10:17

Vážení Klausofilové....

...jistě máte nějaké " vnitřní informace ", které nemám já. Prosím vás, vážení "autoši", vysvětlete mi s použitím mozku, Klausovu představu Evropy. Chci od vás, abyste brali v úvahu pro začátek třeba hranice státu, ( ano - ne, s dráty okolo či ne ), obranu a policii, ekonomii, měnu, cestování...

Proč by Evropa neměla fungovat jako FEDERÁLNÍ stát po vzoru fungujícího USA ????? Já si myslím, že problem Klausova rozes..ání by byl vyřešen, kdyby tento byl navžen ( a doufám po volbě i zavržen ) na funkci Prezidenta EU.  

Baubo 21.2.2009 11:41

Re: Vážení Klausofilové....

Problém je, že EU s LS nebude fungovat jako federální stát, ale jako centrálně řízená organizace bez zpětné demokratické vazby. Řízena bude vyvolenou skupinou politiků a jejich úřednictva podobně jako je tomu například u římskokatolické církve. Je to jistě účinnější, všechny protesty lze snadno potlačit, ale rozhodně ne demokratické. Demokracie je nákladná a pomalá, křehká a zranitelná, nicméně nejlépe pomáhá hospodářské prosperitě.  V EU vše spěje k rekonstrukci římské říše národa německého, nebo IV. říši, chcete-li. Poučte se v historii.

JE 21.2.2009 9:38

pane Glabale,

vy jste ten projev buď neslyšel (nebo nečetl), nebo jste lhář a konečně třetí možnost, že jste hlupák.

tu104 21.2.2009 9:41

Re: pane Glabale,

Pán Gabal,když se Vám tento prezident nelíbí,můžete se vrátit na Slovač.Nebyl jste náhodou jeden ze zakladatelů "TV Nova,populárně naučné TV"?

A.S. Pergill 21.2.2009 10:06

Autior, jehož mateřštinou je jidiš

prosazuje politiku, která je pro jeho národ výhodná.

To je jeho naprosté právo. Na druhé straně příslušníci jiných národů, pro které je takováto politika nevýhodná, pokud ne přímo likvidační, mají za se právo tuto politiku blokovat. To je podstatou demokracie.

Autor vidí, že stále více běžných občanů v EU začíná vidět, že EU není jejich a nezastupuje nijak jejich zájmy, naopak jim škodí. Z toho důvodu byla snaha LS prosadit přes zkorumpované politiky, jediné referendum (kterému nemohli zabránit) dopadlo pro LS špatně. Je velmi pravděpodobné (podle průzkumů veřejného mínění), že by LS neprošla v referendech minimálně v polovině členských zemí. Lidé jako on také vidí, že po volbách v létě může dojít k výraznějšímu posunu sil v europarlamentu, a byť jsou jeho možnosti silně omezené, může na jeho půdě dojít přinejmenším k silné kritice jejich politiky.

V zásadě bych uvítal, pokud by europarlament zafungoval podobně jako ve Francii 1789, včetně fyzické likvidace privilegované třídy EUroúředníků a zavedení standardní demokracie (vyvážení mocí zákonodárné, soudní a výkonné, což v EU není). Pokud to ovšem nějaký europarlament udělá, tak to bude europarlament vedený euroskeptiky, ne eurohujery.

b52 21.2.2009 9:36

Klause je treba eliminovat

Sparvne jste to, pane Gabale, napsal. Klaus je tridni nepritel a je treba ho zlikvidovat. Pak nastene raj na zemi.

Pamětník 21.2.2009 14:26

Re: Klause je treba eliminovat

Byly takové praktiky, prohlásit vlivného neposlušného politika za duševně nezpůsoblivého a zbavit se ho. Před pár měsící vykřikovali nějací naši politici,představitele DEMOKRATICKÉHO státu, mezi nimi ten smrkáč Liška, že Klaus škodí, že je třeba uvažovat o tom  se ho zbavit. Tehdy jsem napsal, že by bylo vhodné zbavit se poslance  a ministra Lišky. Na to utichl, možná, že mu jeho souputníci poradili, aby své názory nevykřikoval nahlas.  Moc se bojím o našeho preziedenta, aby ho nepodkala nějaká nehoda, či akutní choroba, nebo jiné neštěstí.

Hašek 21.2.2009 9:28

Ale no tak pane Gabale!

Vy také nemůžete vystát, že někdo má jiný názor než většina? Váš případný president by tedy měl pět ódy na úřednickou mašinerii z Bruselu? Proč tolik zapšklosti ve Vašem článku?

Pozorovatel 21.2.2009 9:28

Mrtvé společenské koncepce

Havlovy i Klausovy společenské koncepce - pokud někdo někdy jejich podstatu vůbec objasnil - jsou tématem diskusí již pouze v české kotlině. Vášnivé spory "pravdoláskařů" a tržních fundamentalistů jsou již mimo hlavní proud diskusí o budoucích evropských, natož světových, společenských projektech. Kdo si občas pročte stránky světového tisku a trochu se orientuje v zahraniční literatuře na společenská témata, zjistil, že Havlovi i Klausovi s jejich fanoušky již dávno ujel vlak.

twin 21.2.2009 9:25

Pane Gabale, děkuji za Váš článek,

je to výstižné a přesné. Pokud zdejšímu publiku tolik vadíme "jako pravdoláskoví intoši", ať se zkusí zamyslet nad Bratrstvem kočičí pracky - Václav Klaus, Vladimír Železný, Jana Bobošíková (a tím čtvrtým vzadu, o kterém se nemluví, je Vojtěch Filip). VK hovoří o demokracii a svobodě vždy čistě instrumentálně, stejně jako o tradičních konzervativních rodinných hodnotách (o svém skutečném vztahu k nim dokázal přesvědčit vzápětí).Demokracie a svoboda je také zodpovědnost a vědomí sounáležitosti s ostatními. Václav Klaus se chová jako nezodpovědný kazisvět a je povinností nás všech, kterým to není jedno, to jasně deklarovat.

JE 21.2.2009 9:40

Twin = další hlupák,

který se vyjadřuje k něčemu, co nečetl nebo neslyšel. No a pokud náhodou četl (nebo slyšel) a přesto se takto vyjadřuje, je hlupák (v duchu svého nicku) tuplovaný!

twin 21.2.2009 10:34

Re: Twin = další hlupák,

Patent na moudro máte zjevně pouze Vy. Projev jsem samozřejmě četl, je napsán tak, aby zapůsobil právě na ty, kteří nejsou schopni věcného kritického názoru. Je to politický kýč se vším všudy. Klausovy apely na demokracii, svobodu, vlastní odlišný názor zní hezky, podstatný je ovšem obsah jeho sdělení. Snaha zabránit evropské integraci za každou cenu. Není nutné předstírat, že EU je jakési ideální společenství, problém je, že žádnou lepší alternativu Evropa nemá! Opravdu bych se raději než na úsudek našeho nejkonzervativnějšího myslitele planety spolehl na zdravý rozum obyvatel Evropy, ti chápou EU jako samozřejmost, pokud s ní nebyli spokojeni, tak právě ze strachu z rozšiřování a z nových členských zemí. Představitelé typu Klause či Kaczyńského svým vystupováním tyto obavy pouze pomáhají živit. Obávám se, že Evropa může fungovat i bez "obtížistů". Ti se ale ocitnou sami naopak na politické a ekonomické periferii.  

Marta 21.2.2009 9:11

Článek

pana Gabala je skvělý. Měl by se dát jako povinná četba. Ať si president pod sebou řeže větev, ale ať se nedotýká naší.

JE 21.2.2009 9:43

Jako povinná četba, "vážená",

by měl být dán prezidentův projev. Aby se v médiích přestali vys.ávat politicky korektní hlupci, kteří jej nečetli!

jája 21.2.2009 9:49

Re: Jako povinná četba, "vážená",

Pan Gabal má hlavně ženu europoslankyni (Hybášková).

Zde je audio a video - projev presidenta Klause v EP v plném znění - úsudek si udělejte sami.

http://sumavak.bloguje.cz/767827_item.php

čtenář 21.2.2009 9:07

Článek je ukázkou

toho, že naši intoši ani po letech nejsou schopni skousnout Klausovo prezidentsví. Stále vůči němu projevují zvláštní směs zakomplexovanosti a nenávisti. Zakomplexovanost pramení nepochybně z toho, že ani náznakem nejsou schopni dát dohromady politickou stranu, která by mohla konkurovat ODS založené Klausem. Naopak, "Havlův polibek smrti" se stal příslovečným rozsudkem pro každou straničku, kterou před sebe vystrčí, jako konečně tu opravdu pravou, co ale nevydrží do příštích voleb. Tak zničili ODu, US, ED atd., naposled SZ, té ovšem nebude žádná škoda. Nenávist pramení zejména z toho, že v nich hlodá myšlenka, že to byli hlavně oni, kdo svou nebetyčnou hloupostí pomohli Klausovi k 10 letům prezidentování. Nebyl to totiž nikdo jiný než intelektuálská klika, kdo vnukl Špidlovi ten skvělý nápad, že by měl v ČSSD hlasovat proti vlastnímu prezidentskému kandidátovi Zemanovi, který by jinak měl vítězství v kapse. Pokud, jak to předvádí tento článek, nemohou Klausovo prezidentování unést, měli by si stříhat metr jako na vojně. To jim psychicky uleví. Pokud ovšem nedostanou zase nějaký další skvělý nápad, jako prosazovat přímou volbu prezidenta, čímž by Klausovi skoro jistě zajistili dalších 10 let na Hradě.

asa 21.2.2009 8:50

Havlovo potomstvo

pane Gabal,alibista Havel se svou trapnou poklonkovací náturou je pro Vás vzor nebo zdroj? Podporujete klasické bolševické manýry.Omezení svobody myšlení a slova.Plácáte páté přes deváté a jen to co se dnes "nosí".Jste klasický produkt prospěcháře.A jak vidíte i tak si Vás přečtu.V tom je základ demokracie.

Pavel 21.2.2009 8:44

Pane Gabale

jsem disgustován (česky se to řekne znechucen) vaším článkem. Projev prezidenta Klause v EP byl věcný, vyvážený a v mnohém bolestně pravdivý. Pokud s prezidentem Klausem nesouhlasíte, snažte se s ním polemizovat věcně, logicky a slušně. Ani jedno z toho ve vašem výtvoru nenacházím.  

asa 21.2.2009 8:51

Re: Pane Gabale

R^R^R^

Jojo 21.2.2009 9:28

Re: Pane Gabale

Souhlas, jestli se Klaus trefil do úředníků, kteří si hrají na budovatele nové Evropy, tak je to pouze dobrý signál. Sice ojedinělý, ale je.

Esmerald 21.2.2009 9:47

Re: Pane Gabale

" Pavle ", přečtěte si tedy článek ještě třikrát; jednou to nestačilo, podruhé to asi bude taky málo. Článek není nic jiného, než polemika, a to velmi věcná, dokonce tak věcná, že sám jen po dechu naprázdno lapáte a sám  ani slůvko logické podpory naší státní ostudy nenacházíte. 

Klaus je státní ostudou, Klaus je produktem sebevražedné schizofrenie ODS, Klaus je produktem zločinného ( někdo půjde bručet ) čachrování, Klaus je i ( z jaké části, to pan Prezident přece neví, že ano... ) produktem " zcela černé magie " bolševického mafiána Šloufa. Nu což, co Vy z toho těžíte ?

westík 21.2.2009 9:56

Re: Pane Gabale

no, Esmeralde, jak koukám, Vy také vytahujete na světlo domestikovaná strašidla pomocí "černé magie" Vašeho ega ;-D

Fleischer 21.2.2009 8:37

Kdo je Václav klaus?

Spisovatel Jan Beneš se kdysi vyjádřil o svém prezidentském jmenovci takto: není jisté zda byl Edvard Beneš sovětský agent, ale počínal si tak, jako kdyby jim byl. Totéž lze aplikovat na současného vládce Hradu pražského.

(Z článku L. Frýborta "Kdo je Václav Klaus" na www.cs-magazin.com)