23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P.a.z.ú.r. 24.10.2006 9:00

Re: Re: Tolerance Paroubkově vládě

to je zajímavý, když tři lidovci odešli při hlasování o Topolánkově vládě ze sněmovny, všichni modráci to vykládali tak, že to jsou ti zrádci, co jsou proti Topolánkovi :-P a pokud by udělali úplně to samé při hlasování o Paroubkově vládě, tak budou pro Paroubka? :-P to je opravdu modrá logika, to mi hlava nebere :-P;-P

Mirek Šejna 24.10.2006 8:41

Naučte se chápat lidovecký text, pánové

Nesplňuje. Znáte-li lidovce, pak víte, že tento text je nezavazuje k tomu, aby byli PROTI.

Cedr 24.10.2006 8:37

Re: Re: Re: Pozor!

Pane Ladislave N., pokud jste to vy, musím říc, že Vaše úroveň jde stále dolů, stejně jako té ODS bandy.

Mirek Šejna 24.10.2006 8:33

Správně pane Haasi

na tuto skutečnost jsem upozorňoval před 14 dny, kdy lidovci přijali usnesení, že nepodpoří vládu, která by se opírala byť jen o jediný hlas komunistů. Tehdy tady modráci měli málem orgasmus z toho, jak ti lidovci vytřeli socanům zrak. Když jsem upozornil, že lidovci sice nepodpoří, ale to ještě neznamená, že budou proti, byl jsem označen vola. Takže jsem rád, že to konečně už došlo i modrákům, ke kterým pan Haas patří. A já myslím, že to moc dobře tuší i Klaus a proto má obavy jmenovat Paroubka. Paroubek totiž důvěru získá a nepotřebuje 101 hlasů. Bude mu stači i 99. Stačí totiž, aby se ti slavní tři lidovci znovu, stejně jako v případě Topolánkovy vlády, zdrželi hlasování. Nakonec i zelení pouze tvrdí, že Paroubek jejich hlas nedostane. Nikdy ale netvrdili, že budou hlasovat proti Paroubkovi.

jepice 24.10.2006 8:31

Re: Re: Re: Já jsem z toho janek,

"hned by se vyhlásily mimořádné volby" -  ono by se vyhlašovalo, kdyby to šlo. Prezident může rozpustit sněmovnu, ve které sedí předepsaný počet poslanců, až po třech neúspěšných pokusech o sestavení vlády. Jinak by sněmovna musela přijmout speciální ústavní zákon o mimořádných volbách, ale to předpokládá dohodu stran. Máte pocit, že by Topolánek s tímhle návrhem po volbách prorazil? To by bylo všude řevu.

Petr 24.10.2006 8:20

Dík, za informaci.

To je to, co většina lidí neuvědomuje nebo nedomýšlí, možná ani nemůže, dokud nezná a nemá možnost prohlédnout všechny zákulisní finesy.

Jenom to jasně ukazuje, jak volení zástupci ctí a hájí zájmy lidu.

loula 24.10.2006 8:14

Re: Re: Já jsem z toho janek,

Když byl výsledek 100:100, (a to bylo známé v červnu), tak bych chápal, že by nebyl pověřen nikdo a hned by se vyhlásily mimořádné volby. Problém je v tom, že se ústavní proces rozjel, po prvním pokusu se předpokládá pokus druhý, a najednou se tady z obavy, že by to mohlo dopadnout - v rámci ústavy - jinak než si přejeme, tak se snažíme ústavu ohnout. Někde na NP jsem tady četl, že Paroubka je nutné porazit - důvody uvádíte mj. i vy - ale porazit v politickém boji, silou argumentů, nikoliv obcházením ústavy. Souhlas s tím, že by měly být nové volby, ale od Topolánka by to bylo upřímné, kdyby na to tlačil hned po vyhlášení výsledků, ne po svém neúspěšném pokusu.

deda 24.10.2006 8:09

Re: Plojhar a Kalousek

A divíte se? Komunisté vychovyli z lidí lháře a pokrytce, protože sami byli a jsou totéž!

Malý Aston 24.10.2006 8:05

Re: Já jsem z toho janek,

Váš návrh není špatný ale má jednu chybičku.Pan Paroubek,pokud bude pověřen sestavením vlády,důvěru nedostane a bude pověřen,jako pan Topolánek k dalšímu vládnutí.Tečka.A máme ho tam na věčné časy.Zavře neposlušné policisty,propustí své zloděje a volby nebudou.Pan Topolánek navrhuje,ať rozhodnou občané voliči v nových volbách.Vyhraje Paroubek a Filip,máme je,vyhraje Topolánek a bývalá tříkoalice,máme je. Který návrh je čestnější? Má rozhodovat ve státě ČSSD+KSČM nebo občané. Maďarské události varují.Občané nechtějí komanče ani socáky spojené pod rudou vlajkou bolševiků.

Xury 24.10.2006 7:56

Re: Co to vlastně je "....opřít se o KSČM !?"

Myslíte asi tak, jak tomu bylo v letech 1948 - 1989, kdy se tyto skupiny měly skvěle a kdy ekonomika státu kvetla tak, že západ jen bledl závistí?

loula 24.10.2006 7:52

Já jsem z toho janek,

Paroubek řve, že by měl být pověřen sestavením vlády, všichni se zaklínají, že Paroubek nemá sebemenší šanci vládu sestavit, prezident chodí kolem tohoto problému jako kolem horké kaše a pohybuje se na hraně ústavy. Proč to všechno? Proč nedat Paroubkovi šanci sestavit vládu (všichni se dušují, že ji nesestaví)? Tím se vyčerpá druhý pokus a zároveň se elegantě zavřou Paroubkovi ústa. Nebo je tady riziko, že by tu vládu přeci jen sestavil? Pokud máme důvod se toho obávat,  tak nekjecejme, že ji nemá šanci sestavit.

Šedovous 24.10.2006 7:48

Co to vlastně je "....opřít se o KSČM !?"

Že by to znamenalo vzít komunisty za slovo , že skutečně budou hájena práva té trapné příživnické "Většiny " zaměstnanců a námezdních pracovníků, ze které stát i ODS prostřednictvím státních zakázek ve skutečnosti žije !?

Ach Haasi Haasi.....

kritik 24.10.2006 7:45

Na poradce prezidenta

je to dost plytká úvaha (ale hodí se, že?). Pochybuju, že by kterýkoliv poslanec, chystající se podpořit Paroubka, to zveřejnil, nota bene v deníku, který by ho za to protáhl kanály. 

kanuk 24.10.2006 7:29

Re: Pozor!

Pišto, myslím, že to máte poněkud pomíchané. Kdyby p. Paroubek byl pověřen sestavením vlády na druhý pokus, p. Vlček by odstoupil tak jako tak (jestli se nemýlím, je to v jeho slibové řeči), a bylo by úplně lhostejné, kdo by dělal předsedu PS. Problém by nastal, kdyby na druhý pokus p. Klaus jmenoval opět příslušníka ODS. Ten by, s největší pravděpodobností, důvěru PS opět nedostal. Pak by se předseda PS stal klíčovou osobou, protože president MUSÍ jmenovat předsedu vlády na jeho návrh. V tom případě ale p. Vlček má odstoupit, a tahanice by začala nanovo. A zatím by tok peněz ze státní pokladny proudil do modrých kapes, jmenovaných vládou, která nemá důvěru PS. A to je ta sviňárna.

Esmerald 24.10.2006 7:20

Paralela KALOUSEK - PLOJHAR.

JOSEF PLOJHAR byl zrádce, lidovecký  " poslanec s milostí KSČ " za České Budějovice ( ! ), který pouhých 5 ( slovy pět ) dnů po poslaneckém slibu byl bolševickou vládou a Gottwaldem jmenován ministrem zdravotnictví dne 15.VI. 1948.

MILOSLAV KALOUSEK, lidovecký poslanec za kraj jihočeský ( ! ), je schopen podobné zrady, ke které se již propůjčil s Paroubkem, nechci - li jej již zrádcem nazvat nyní, když i  jeho strana musela sama zakročit. Nejsem na pochybách, že slíbený post třeba toho stejného ministerstva zdravotnictví by dovršil symboliku potupy národa a cynické úšklebky bolševiků obou barev vidím zcela zřetelně.

Zrádci jsou osoby bez morálky a cti. 

kanuk 24.10.2006 7:03

pár poznámek

1) Ačkoliv pana Haase zrovna nemusím, myslím, že má pravdu.

2) Rozdíl v postavení p. Topolánka (nebo jiného z ODS) a p. Paroubka je tento: Aby dosáhl 101 podporujících hlasů, p. Topolánek by potřeboval nejen toho jednoho z "levé strany", ale všechny hlasy od pidistran. Jestliže p. Paroubka podpoří komunisté (a moc bych se divil, kdyby ho nepodpořili), stačil by mu jeden hlas od některé pidistrany. Podobné by to bylo i v případě, že někdo by se zdržel hlasování.

Sýček 24.10.2006 5:53

Re: Tolerance Paroubkově vládě

Odchod poslanců KDU-ČSL při hlasování o důvěře vládě ČSSD (což umožní vznik vlády s podporou komunistů) je podporou  a toleracní vládě, která se opírá o hlasy komunistů. I když to bude vláda ČSSD bez veřejné podpory a účasti KSČM, protlačí tyto dvě strany parlamentem jakýkoli zákon, který předloží. Ať to budete omlouvat jak chcete, výsledek bude jasný. Plodem odchodu lidovců ze sněmovny bude vláda za podpory komunistů. Jasné. Z minulého období je to jasné i všem lidovcům, Paroubek si nechával komunisty schválit i zákony, na nichž se koalice neshodla i ty proti kterým lidovci hlasovali. Měli pohodlnou většinu 111 hlasů. Je to na vás co bude.

Petr 24.10.2006 5:32

Tolerance Paroubkově vládě

„Celostátní konference KDU-ČSL prohlašuje, že KDU-ČSL nebude účastna ve vládě, která by se opírala o hlasy komunistů, ani takovou vládu nebude tolerovat, ani jakkoliv podporovat.“

A nesplňuje případný odchod ze sněmovny a nehlasování právě to "jakékoli podporování"? V mých očích jednoznačně ano !!

EVa 24.10.2006 5:15

Re: Proč si je Paroubek tak jistý ?

Souhlasím. Copak asi dělal soudruh Gross na MV a jeho akce Mlýn a já nev ím co ještě. Jsem přesvědčen, že hledali kompromitující materiály na členy všech politických stran, ČSSD nevyjímaje. Proto je pan Gross dnes znovu v bezpečnostním výboru své strany a dohromady se mu nic nestalo. A některé informace se dají sdílet a někteří poslanci a papaláši obecně jsou vydíratelní. Co například takový Kalousek a jeho poslední veletoče ?  To není paranoia, to je bohužel reálná skutečnost.

Ladislav N. 24.10.2006 3:57

Re: Proč si je Paroubek tak jistý ?

Paranoia se dá léčením zmírnit... :-/

Ladislav N. 24.10.2006 3:56

Re: Re: Pozor!

No jo, majitel holé rudé pvdele má všechny kolem za zloděje...

Herakleitos 24.10.2006 2:44

Re: Pozor!

No už to tak vypadá, budete muset makat a vše co jste nakradli vám znárodní.;-D

Pišta 24.10.2006 1:46

Pozor!

Jakmile bude připuštěn Paroubek ke druhému pokusu, pak stačí, aby Vlček odstoupil a Jyrka se sockomanči zablokoval volbu nového předsedy Sněmovny. A jsme v (Y). Nebo se pletu?

Mahas 24.10.2006 1:38

Proč si je Paroubek tak jistý ?

Zatím si nikdo nepoložil otázku, proč prakticky od prvních pokusů o sestavování vlády, kdy Jiří Paroubek přišel na to , že ať už přímou nebo nepřímou kontrolu nad mocí v této zemi mít nebude, proč si je sakra tak jistý, že až dostane možnost sestavovat sám vládu , že tu podporu získá ? Já se domnívám, že je to proto, že na někoho z tzv. pravého bloku opravdu nebezpečného ví. Něco, co by danou osobu dostalo do vězení . A za příslib podpory " to smažeme " ( s tím, že danou osobu právě naopak pak zničí, tak se chovali všichni diktátoři, v tom rozdíl mezi Stalinem a Hitlerem nebyl žádný, tak proč by v případě pana expremiéra , který nám ukázal své diktátorské sklony už minimálně dvakrát ) bude zvolen. Rychle po sobě zamete stopy a pokud budou problémy, najde si nějakou zprávu " AntiKubice ", protože nemám iluze, že by se na lidi z ODS či odjinud nedalo něco najít, jen je třeba hledat. Kdepak. Paroubek tu moc potřebuje, velmi potřebuje a neříkal by něco jen tak do vzduchu, kdyby to neměl už předem spočítané. A Klaus tyhle počty už má dávno spočítané...

Erik 24.10.2006 0:45

Re: Konečně inteligentní pohled na věc

Pokud ale Paroubek pozada o duveru "napric politickym spektrem" pro mensinovou vladu CSSD, tak poslanci muzou hlasovat pro, protoze se verejne zavazali jen k vlade sestavene s podporou KSCM.

Petr Kolář 24.10.2006 0:34

Konečně inteligentní pohled na věc

Otázka na všechny (!)  poslance v pravém "bloku", včetně ODS, by měla být:

V případě hlasování o důvěře vládě Jiřího Paroubka sestavené s podporou KSČM - umožníte takovéto vládě vyjádření důvěry parlamentem buď přímou podporou, a nebo zdržením se hlasování?