23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mortimer 24.10.2006 17:37

Jednoduché počty

Základem je stranická disciplina poslanců. Zatím se zdá, že u soc. dem. je velmi vysoká a u komunistů byla vždycky. Tedy - pokud Topolánek mohl získat 100 v ideálním případě, má Paroubek v případě dohody s komunisty 100 jistých. No a aby jeden z opozice ze sněmovny odešel - při zatímní disciplině socialistů a komunistů je to z jejich stany nepravděpodobné. U lidovců je to ale jinak - tím, že již tři sněmovnu při hlasování o důvěře Topolánkově vládě opustili, se nabízí spekulace, že tak můřou učinit i v případě Paroubkovy vlády. Jenže zatímco v případě Topolánka to de fakto znamenalo hlas proti, zatímco v případě Paroubky by to znamenalo hlas pro. Holt dialektika protikladu.

za normálních okolností by Paroubek dostal druhý pokus a pokud by vyhořel, tak by skončil. (pro něj by bylo výrazně horší vyhořet při druhém než při třetím - protože po třetím pokusu by si udržel vládu až do voleb, což by pro něj mohlo být výhodnější). Jenže ODS se tak bojí varianty, že by Paroubek vládu nakonec sestavil a uspěl, že dělá možné-menožné, jen aby Paroubek designaci nezískal. Nesvědčí to příliš o důvěře šéfů "trojkoalice" ve vlastní poslance. Paroubek si svoje poslance při hlasování taky zavazoval dost nechutně, ale komunisty nijak kontrolvat nemohl, a ti s ním drželi basu jako jeden muž.

Socani a komunisti totiž nemají jinou šanci, než to toho jít spolu. Jakmile jedna strana povolí a umožní nové volby, tak jí ta druhá přetáhne spoutu voličů. A pak nechápu, proč Topolánek odmítá velkou koalici - tím by totiž blok socanů a komunistů snadno rozbil.

aljav 24.10.2006 17:33

Re: Paroubek má mít pokus

 jestli má tu "většinu", tak může přece mít pokus třetí ! Tak v čem je problém ? V tom že bojí že ODS tu podporu nakonec získá ? Třeba od někoho z ČSSD, kdo má Paroubka plné zuby ???

aljav 24.10.2006 17:31

Re: Proč bych se měl bát vlády socdem ?

 přesně Paroubkovina. Tlustý zdědí rozpočet od ČSSD, ve kterém Sobotka počítal s příjmy které prostě nebudou, a najednou může za schodek Tlustý. Například příjmy z privatizace se do rozpočtu započítávat nesmí a Sobotka to udělal, socani zvýšili sociální podpory pro nemakačenka a jelikož je to uzákoněno, tak se od 1.1.2007 bude vyplácet o pár miliard více. Ale to vše Ty určitě víš, a tak jsi ubohej ulhanej lump.

stormhawk 24.10.2006 17:22

Malé upřesnění

Nesouhlasím s tvrzením autora, že pokud poslanec KDU opustí poslaneckou sněmovnu, tak jeho počínání nebude v rozporu s odsouhlaseným ustanovením, týkající se postupu poslanců KDU ve vztahu ke KSČM. V tomto ustanovení se totiž nehovoří jen o podpoře, ale i o toleranci takové vlády, která by se měla opírat o podporu komunistů. Přijatá deklarace vylučuje i toleranci. Tj. opuštěním sněmovny a snížením kvóra pro důvěru vládě, která by se měla opírat o podporu KSČM, by poslanec ono ustanovení jednoznačně porušil. Tento scénář se mi tak jeví jako velmi nepravděpodobný.:-/

jirka.s. 24.10.2006 17:20

Re: Re: "Odchodem lidovců ale ubydou i hlasy PRO Paroubka...."

R^R^R^

Ladislav N. 24.10.2006 17:18

Re: gerontosaurus

Založte si alternativní KSČ. Ta by byla podle vašeho gusta, jak pozoruji vaše netové výplody... ;-)

jirka.s. 24.10.2006 17:14

Re: Re: Re: Karlíku, to jsou jenom vaše vzdušné zámky. Re: Re: Ano pane Haasi, a proto se Klaus bojí jmenovat Paroubka premierem.

Dovol abych ti, neředěný heráku, poopravil tvé historické prameny. Komunisti totiž přišli na všechny kolaboranty, ani jediný jim neunikl. Všechny totiž potřebovali do svých fízláckých organizací. Navíc si s nimi velice dobře rozuměli, sami moc dobře věděli co to kolaborace je, tak proč by si ničili bratry ve zbrani? Ale proč ti to vlastně vysvětluji, vždyť o tom sám musíš vědět své.

Ladislav N. 24.10.2006 17:13

Re: kanuk

Chtít od česko-kanadského komunisty něco rozumného nelze, ale podle vaší logiky tedy musely "téct peníze do kapes" ČSSD celý 8 let. Nebo snad ne? ;-)

Ladislav N. 24.10.2006 17:07

Re: Re: Re: Re: Pozor!

Kdopak tu úroveň na NP asi snižuje, co? ;-) Já to vidím zase na rudou bandu...

Ladislav N. 24.10.2006 17:01

Re: "Odchodem lidovců ale ubydou i hlasy PRO Paroubka...."

Šejno, vy vždycky ještě dokážete překvapit nějakou třeskutou blbostí... ;-D

jirka.s. 24.10.2006 16:59

Re: Vy jste skutečně až dojemně blbounkej co? Re: Re: Vy si pane Xury vážně myslíte, že se tyto skupiny měly skvěle? Re: Re: Co to vlastně je "....opřít se o KSČM !?"

Tvý slziček je mi skutečně líto. Ale chlapečku, pláčeš na nesprávném hrobečku. Ušetři si je pro dona Corleona, až konečně půjde do tepláků. Ono, konec konců , těch prapodivných tvorů zvláštního ražení jako jsi ty zase tolik nebude, kteří by pro něho nějakou tu slzu zamáčkli. Marťani, ti se určitě též budou chtít vrátit na svou planetu, protože předpokládám, že určitě nějakou tu inteligenci, na rozdíl od Benitta a podobných přírodních anomalit jako jsi ty, mají, tudíž nebudou riskovat, že se jim budou doma posmívat.

P.S. Nevšiml jsem si doposud, že bych měl donu Corleonovi za cokoliv děkovat, natož snad dokonce za důchod. I když je fakt, že kdykoliv ho spatřím či zaslechnu jakýkoliv jeho výblitek, tak se dost pobavím. A srandy není v životě nikdy dost. Pročpak asi myslíš, že si dopisuji s tebou? Jsem zvědavý, kdy ti to dojde. (Nezapomeň poděkovat panu Wagnerovi za smajlíky a za barvičky, když už zredukoval nejméně o 80% tvůj slovník.) 

Křupan 24.10.2006 16:56

Re: Proč bych se měl bát vlády socdem ?

Spíše zdvojnásobili nezaměstnanost a zpětinásobili státní dluh. Zatínat sekeru v době hospodářského růstu je trestuhodné.

Vlastík 24.10.2006 16:52

Proč bych se měl bát vlády socdem ?

Strašení levicovou vládou je směšné, vždyť za 8 let dokázala pořádně rozhýbat ekonomiku po ODSácké křeči. A zadlužování - podívejte se co dělá Tlustý, nejvyšší deficit v historii. Proč nešetří ? Projel by příští volby, lidem by to došlo jako v Německu a na Slovensku. Zadlužováním si také připravujeme lepší pozici k přechodu na Euro, rychleji rostou platy a snižuje se rozdíl platů k západu. Pokud koruna neklesá a inflace se drží, je to dobré. A strašení budoucností ? Pořád je lepší mít se dobře dříve než v nějakých lepších zítřcích, které stejně nikdy nenastanou. Opasky ať si utahuje ODS.

honzah 24.10.2006 16:25

Re: souhlas

Já z toho mám dojem, že ti, co se měli za levice dobře volili do prava, aby se měli ještě líp. A ti co se měli za levice špatně, volili do leva, aby se neměli ještě hůř. Myslím, že takhle nějak to měli srovnané v hlavách, i když to zní divně...            

Malý Aston 24.10.2006 16:20

Re: Paroubek má mít pokus

Za normální politické situace a při dodržování jasných slibů,jednotlivých politických stran bych s Vámi souhlasil ale nemůžu.Když se zloděj  chystá vykrást Váš dům,řeči o demokracii nepomohou.Co se vlastně přihodilo?ČSSD nevyhrála,ihned po volbách se pan Paroubek stal mluvčím za KSČM a oni se proti tomu neohradili.Nebylo by čestnější,aby ČSSD+KSČM vytvořila dvoukoalici?Stejně ji tvoří a vytváří. Mají občané zájem aby soudruh Filip byl ve vládě pana Paroubka?Když mají,proč to neřeknou pěkně nahlas. Proč se to mlží,zamlouvá,hovoří se o průniku politickým spektrem a další hovadiny.S Paroubkem souhlasí jen KSČM,je to normální v roce 2006? Nikdo,z důvodů že je vždy podvedl již jednat s ČSSD nebude,to má prezident pověřit Paroubka sestavením vlády,která nedostane podporu a bude tady vládnout navěky?Nejsou lepší předčasné volby? Když vyhraje levice,bude tady levice,když vyhrají ostatní,budou tady ostatní.Proč musí rozhodovat ÚV a ne občané?

Pepa 24.10.2006 15:41

Re: Paroubek má mít pokus

Fajn, nastane situace - Paroubek sestaví vládu, nedostane důvěru, předseda PS odstoupí a dokud se nepodaří zvolit nového předsedu PS vládne Paroubek - za pár funkcí ho bolševici nepodrazí a blokováním volby předsedy PS bude vládnout do aleluja

jirka.s. 24.10.2006 15:24

Re: Pazúre,

Hlasuje se od prvního vylosovaného, takže Ambrozek může být taky poslední a potom to teprve budou nervy!

Mirek Šejna 24.10.2006 15:14

Pazúre,

hlasuje se podle abecedy, nemýlím-li se. První v abecede je lidovec Ambrozek. To jsem na něho zvědavý, jak bude čekat na hlasování komunistů, kteří příjdou na řadu po něm.

Mirek Šejna 24.10.2006 15:11

Křupane,

to je právě ta modrá dialektika. Odchodem lidovců ubydou hlasy PRO Topolánka. Odchodem lidovců ale ubydou i hlasy PRO Paroubka. Rozdíl je ale v tom, že Paroubek hlasy lidovců nepotřebuje, zatímco Topolánek ano. Takže máte pravdu, že "marťanská stovka" zůstává celá. Novináři tomu říkají "koaliční potenciál" a prý ho má největší Topolánek. Zdá se ale, že koaliční potenciál má zatím o něco silnější Paroubek.

mig 24.10.2006 14:59

Re: Re: To je zajímavý,

Ivane, ani Vy nevidíte, že odchodem 3 lidí se zmenšuje NUTNÁ většina (pro ANO nebo NE - to je v této chvíli jedno) na 99 hlasů a protože má Paroubek 100,  je prostě ten odchod dárkem Paroubkovi ?

P.a.z.ú.r. 24.10.2006 14:57

Re: No dobrá

no a na to vám všichni lidovci odpoví že ne, pokud se nebude opírat o hlasy komunistů :-P:-D:-D

P.a.z.ú.r. 24.10.2006 14:56

Re: Ctete pozorne!

to jako že lidovci si nejprve počkají, jestli se ta vláda opírá o hlasy komunistů, a potom až budou hlasovat? a umožňuje takovéto per-partes hlasování vůbec jednací řád sněmovny?

skorostarik 24.10.2006 14:54

podpora

Kdo zakáže politické straně nebo jejím poslancům vůbec, aby ho podporovali ? Nějak jsem přehlédl, že by Klaus při své presidentské volbě řekl nahlas, že si nějaké hlasy z KSČM opravdu, ale opravdu nepřeje, a ať se tedy neopováží mu nějaké dát...;-D Takže když BEZ PŘEDCHOZÍHO ujednání budou poslanci za KSČM podporovat kohokoliv, jen pro jeho program nebo třeba i jen pro jeho modré oči, tak by ten jistý podporovaný měl stáhnout ohon řka : "Zalíbil jsem se této nedemokratické straně, toť podezřelé, budu muset raději odstoupit a přepracovat svůj program, aby se to podruhé nestalo" ????  

tom1978 24.10.2006 14:50

Jen aby ČSSD ty předčasné volby nakonec nevyhrála

Nezapomeňte, Sobotka je druhý nejpopulárnější politik. A ČSSD už podobný tah provedla dvakrát. Byla by sranda, kdyby se ČSSD někdy na jaře příštího roku naoko zbavila Paroubka, nasadila do čela Sobotku, a celá kampaň zaměřená  výlučně osobně a proti Paroubkovi se náhle zhroutila jak domeček z karet. Sobotka by vytáhl zpátky na stožár prapor trojkoalice, se Svobodou by si padli do náruče, Bursíkovi by se slíbily nějaké pěkné ekologické daně a pápá ODS. Nová a lepší ČSSD, to zatím zabralo pokaždé.

Herakleitos 24.10.2006 14:50

Re: Re: Karlíku, to jsou jenom vaše vzdušné zámky. Re: Re: Ano pane Haasi, a proto se Klaus bojí jmenovat Paroubka premierem.

Tak ke zdi by jsi chtěl stavět? To máš asi od svého dědy, který kolaboroval za války a nepřišlo se na to. A tak přes držku bys nechtěl polotovare !

loula 24.10.2006 14:46

Re: Paroubek má mít pokus

Rovněž já si vážím vašeho názoru, nicméně mě to připomnělo dávný vtip o dodržování zásad: Farář má malou faru a tak spí s kuchařkou v jedné posteli. Jeho kolega mu vyčítá: Měl by jsi spát sám, takhle se ti může stát, že zhřešíš, ani nebudeš vědět jak. Farář oponuje: S Boží pomocí se nemůže stát, abych zhřešit nemohl, namontoval jsem mezi nás prkno, takže ke kuchařce nemohu. Ale kolega se nedá: Ale přesto, ďábel tě bude pokoušet, a jak odoláš. A farář řekne: no, to je jednoduché, když mě bude ďábel pokoušet, tak to prkno jednoduše odendám.

I-Worm 24.10.2006 14:30

Mně ta naše demokracie připomíná jeden vtip z šedesátejch let

dotaz na Rádio Jerevan: Budou ještě v roce 2000 války?

odpověd: Ne, nebudou, ale bude takovej boj za mír, že nezůstane kámen na kameni.

gerontusinza 24.10.2006 14:10

Pane Mirku, nejsem volič ODS .Re: Paroubek má mít pokus

právě proto, že v ní nemají slovo lidé vašeho myšlení. Respektuji váš názor a vážím si ho. Je to i můj názor a byl bych voličem ODS okamžitě, za takovéhoto myšlenkového posunu. Vedení státu  nýmandy, jejichž jediným programem je antikomunismus a totální neschopnost pružně reagovat na změny vyplývající z běhu života pro  všechny občany ČR, ale zcela odmítám.  Přeji hezký den.

Ivan 24.10.2006 14:08

Re: Re: Karlíku, to jsou jenom vaše vzdušné zámky. Re: Re: Ano pane Haasi, a proto se Klaus bojí jmenovat Paroubka premierem.

Potrefená husa se ozvala příslušným pravicově kultivovaným výrazivem. SS nebo SA by se nestyděli.

Ivan 24.10.2006 14:05

Re: To je zajímavý,

Copak lze od fanoušků modrých ptáků očekávat nějakou logiku? Zkuste při fotbale nějakému skalnímu fandovi Sparty vysvětlit, že jiné kluby hrají líp než Sparta?