23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vita 24.10.2006 13:53

Re: Re: Re: Karlíku, to jsou jenom vaše vzdušné zámky. Re: Re: Ano pane Haasi, a proto se Klaus bojí jmenovat Paroubka premierem.

R^

Křupan 24.10.2006 13:10

Re: Honzahu,

Ne přesně. Odchodem lidovců ubyly hlasy PRO Topolánka. Případným odchodem lidovců při hlasování podpoře paroubkovy vlády, ubydou hlasy PROTI paroubkovi.

Srozumitelněji: Paroubkova marťanská stovka (ksčssd) zůstává vždy celá, odchodem lidovci oslabí vždy jen opozici.

gerontusinza 24.10.2006 13:07

Vy jste skutečně až dojemně blbounkej co? Re: Re: Vy si pane Xury vážně myslíte, že se tyto skupiny měly skvěle? Re: Re: Co to vlastně je "....opřít se o KSČM !?"

JEDINĚ TA SPRÁVNÁ LEGITKA JE ODS. Zastydlá 50. léta co, ty trumbero? Poděkuj Paroubkovi za důchod a běž už do(Y).

gerontusinza 24.10.2006 13:00

Historiku, to dnes hrozí zcela evidentně daleko více než dříve. Re: pokud ho ovšem ten režim nezavraždí, nepošle do lágru, nebo mu

Ani nemusíte porušit zákon. Stačí když se k vám někdo bez vašeho svolení přihlásí (nemáte do toho co kecat - víte). Nebo si někdo zamane a má dost peněz aby vás zničil. Stát vás nechrání, stát vás se soudcovskou mafií podrazí. Tak přestaňte strašit Marbulínkem když máte vedle sebe Satana.

gerontusinza 24.10.2006 12:54

Re: Re: Karlíku, to jsou jenom vaše vzdušné zámky. Re: Re: Ano pane Haasi, a proto se Klaus bojí jmenovat Paroubka premierem.

Už jsem měl strach, že snad moje úvahy nejsou akurátní. JSOU!!Rozčiluji lidské s. .v.  .i. .n. .ě.

Mirek 24.10.2006 12:48

Paroubek má mít pokus

Ačkoliv jsem volič ODS a napsal jsem už více příspěvků o tom co si o Paroubkovi myslím, jsem přesvědčen, že má mít Paroubek právo na svůj pokus, je to v souladu s ústavou a i když to ústava přímo nenařizuje, jedná se o vklad do budoucnosti a vklad k politické kulturnosti v Čechách. Ústava by měla ve skutečnosti přesně vyjádřit, jakým postupem po volbách dojde ku zvolení nové sněmovny, demisi vlády, pověření k výkonu moci a sestavování vlády nové. Zabránilo by se tak divadelním představením z jedné i druhé strany a stejně tak prezident by měl dodržet vždy stejný postup, bez ohledu na bývalou stranickou příslušnost, či aktuální antipatie. Tak by měla, podle mého osobního názoru vypadat základna demokracie - rovnost šancí těm, kdo jsou součástí demokratické politické scény a kdo byli řádně zvoleni. Ožehavý komunistický problém mají vyřešit strany samy, když jednou řeknou, že bez jejich podpory budou řešit své představy, tak důsledně a u jakéhokoliv postupu kamkoliv. V opačném případě musí chtě-nechtě přiznat komunistům roli, kterou v té chvíli potřebují, navždy, to znamená přiznat, že jsou součástí systému. Demokrat Havel demokratem ve skutečnosti nebyl, jeho využívání služeb bývalých komunistů a současná izolace jejich strany bylo pokryteckým divadlem.

Mirek Šejna 24.10.2006 12:45

Honzahu,

takže když lidovci odešli při hlasování o důvěře vládě ODS ze sněmovny, tak tím vlastně Topolánka podpořili. Je to tak?

brabus 24.10.2006 12:40

Re: Karlíku, to jsou jenom vaše vzdušné zámky. Re: Re: Ano pane Haasi, a proto se Klaus bojí jmenovat Paroubka premierem.

Škoda, že nemůžete jít ke zdi. Moc by Vám to tam slušelo.Rv Ale nezlobím se na Vás,  hold výchova byla ve Vašem případě až na posledním místě. Určitě musíte trpět, že už nemůžete s rodiči chodit mezi Lidové milice. (Y)

Lucius Malfoy 24.10.2006 12:32

Re: To je zajímavý,

Logika zjevně není vaší silmnou stránkou, pane. Zkuste nějakou intelektuálně méně náročnou činnost, třeba moderování mítinků velikého ducceho...

Stredocech 24.10.2006 12:18

usvědčeného a odsouzeného

Zdá se, že neumíte číst.

honzah 24.10.2006 12:12

Re: správně, i NSDAP měla právo sestavit vládu a opravdu se

Ja to nikdy nedovedl pochopit, jak mohla NSDAP jako druha v poradi uloupit veskerou moc, ale ted uz si to trochu predstavit dovedu...

JB 24.10.2006 12:11

Re: "Domnívám se, že předchozí vláda Jiřího Paroubka byla úspěšná "

Pane Éro Karle, to jako myslíte, že zákony jsou špatné protože to tvdí Julínek? Nebo ZP jděte se podívat třeba do Německa. Rozesmál jste mne  pane. Ale máte pravdu v tom, že na př. 2 miliony dluhu Topolánka ve finále zaplatí za toho chudáka nešťastného Pražané.

honzah 24.10.2006 12:10

Ctete pozorne!

„Celostátní konference KDU-ČSL prohlašuje, že KDU-ČSL nebude účastna ve vládě, která by se opírala o hlasy komunistů, ani takovou vládu nebude tolerovat, ani jakkoliv podporovat.“  - Lidovci podle mnoha deklaraci povazuji snizovani kvora za druh podpory, to znamena, ze odchod ze snemovny je (asi jedinym) druhem "jakekoliv podpory", a proto by k nemu podle tohoto usneseni nemelo dojit. Takze lidovci budou vsichni v sale a hlasovat proti - tak tomu teda rozumim ja.

demokrat 24.10.2006 12:04

Re: Re: Ve skutečnosti jde jen o to, kteří zloději nám budou vládnout

No tak konkrétně: Macek, Čermák, Klaus, Dyba, Ježek, Kočárník, Pilip, Kožený, Železný, Štěpánek, Mach, Košťál, Valenta, Salzmann, Šrejber, Novák Libor, Novák Alexandr, Volf, Jiránek, Kajgr, Kulhánková, Jančík, Krejčíř, Koukal, Vilhan, Blažek, Burgermeister, Schwarz, Ševčík, Soudek, Cabrnoch, Ouzký, Julínek, Prokopenko, Musílková, Tlustý, Topolánek, Kott, Němcová, Dalík, Večerek, Pitr, Langr, Kocourek, Doležal, Hrdlička, Paulczynski.

jirka.s. 24.10.2006 11:37

Re: Vy si pane Xury vážně myslíte, že se tyto skupiny měly skvěle? Re: Re: Co to vlastně je "....opřít se o KSČM !?"

Samozřejmě, když má na srdci tu správnou legitimaci jako ty, viď , blbečku?

pf 24.10.2006 11:37

jako v Belorusku ze?

Historik 24.10.2006 11:34

Jste tak blbej, nebo to jenom děláte

Nebo snad za blbce považujete čtenáře? Pokud by lidovci měli držet dohody, museli by hlasovat PRO Topolánka a NETOLEROVAT Paroubka odchodem ze sněmovny.

Pokud nehlasovali VŠICHNI PRO Topolánka, byl to podraz číslo 1. Pokud by TOLEROVALI vládu Paroubka OPÍRAJÍCÍ SE O PODPORU KOMUNISTŮ, byl by to podraz č. 2.

Ne že by se to od nich nedalo očekávat.

A kdyby Topolánek naivně "nevypároval" poslance ČSSD a lidovci ho podpořili, měla by jeho vláda dnes důvěru.

gerontusinza 24.10.2006 11:32

Karlíku, to jsou jenom vaše vzdušné zámky. Re: Re: Ano pane Haasi, a proto se Klaus bojí jmenovat Paroubka premierem.

O to se už snažíte celou dobu co byl premierem a i nyní. Ano, poplivali jste ho, umazali čím se dalo včetně sprostoty vaší úrovně, na jeho rodinu jste plivali, a na nic nepřišli. jen bohužel ztratil trochu nervy (ani se nedivím):-/ Čekám co vyleze z těch TV NOVA keců a plků.  Zatím nic moc a mám vážně dojem, že pan Langr to bude chtít odehrát do ticha, jen takové drobné podvůdky na  volbách, nic víc.Zapomeňte. Jenomže to se mýlí, po tom půjde Buldozer zcela oprávněně a ČSSD by byla sama proti sobě, kdyby mu v tom chtěla bránit. Nebojte se, všechno časem vyplave, vždyť u nás už je takový zvyk. A je to tak dobře, znát své papenhaimské.

jepice 24.10.2006 11:26

No dobrá

Jsem pro, aby se MFD zeptala všech poslanců: Budete hlasovat proti vyslovení důvěry vládě Jiřího Paroubka?

Historik 24.10.2006 11:23

správně, i NSDAP měla právo sestavit vládu a opravdu se

jí to povedlo. Ve vládě pana Hitlera byli jen tři ministři za NSDAP. Další vývoj je všeobecně znám. Podotýkám, že Hitlerova snaha, získat moc ve volbách byla dokonce zdrojem posměchu některých jeho "stranických soudruhů" (to prosím bylo oficiální oslovení).

Jak později řekl Goebbels, chtěli jsme získat vládu legálně, ale nechtěli jsme ji vykonávat legálně. Pro naše komunisty platilo od r. 1946 totéž, ač si s tou legalitou hlavu příliš nelámali.

jepice 24.10.2006 11:21

Právo vládnout má vláda.

O tom, jak vláda může vzniknout, hovoří ústava. Všechnmo ostatní jsou jen kecy. Anebo úzus, který ovšem žádným právem není.

Stredocech 24.10.2006 11:17

Jenže opustit hlasování znamená "tolerovat"

Ne že bych předpokládal že to lidovci neudělají...

Historik 24.10.2006 11:14

pokud ho ovšem ten režim nezavraždí, nepošle do lágru, nebo mu

"jenom" nezakáže jeho povolání vykonávat.

A to nezávisle na jeho činnosti, stačí se "nevhodně" narodit, či může někdo třeba chtít Váš barák či něco jiného.

AeroKarel 24.10.2006 11:01

Re: Správně pane Haasi

No jasně, vy už jste před válkou s panem okresním hejtmanem ........

A nikoho jiného to nenapadlo .......;-P

vita 24.10.2006 11:01

Re: Mám takový dojem

Myslíte špatně.

Přesbně takto se dostala k moci Klausova druhá vláda v r. 1996 - socdem odešli, snížili kvórum a umožnili vznik vládě opírající se snad jen o 99 poslanců. ODS pak přetáhla Teplíka a Wagnera pro schvalování rozpočtu.

101 je nutných pro vyslovení nedůvěry vládě.

AeroKarel 24.10.2006 10:59

Re: Re: "Domnívám se, že předchozí vláda Jiřího Paroubka byla úspěšná "

S tím přijdou v případě jakéhokoliv omezení žití "nad poměry", tedy na nesplatitelné dluhy.

vita 24.10.2006 10:59

Re: Re: Právo vládnout

1) třetí pokus závisí na předsedovi Sněmovny

2) proč ne Filip? Šance je šance - a kdyby se mu podařilo získat důvěru...

Samozřejmě je to nereálné, ale zato byla by to nejpřímější a nejústavnější cesta k předčasným volbám.

mh od Labe 24.10.2006 10:58

Mám takový dojem

že při hlasování o důvěře vládě musí být minimálně 101 hlasů. Ten druhý případ, který popisujete, se týká schvalování rozpočtu, zákonů atd., myslím.

AeroKarel 24.10.2006 10:57

Re: Ano pane Haasi, a proto se Klaus bojí jmenovat Paroubka premierem.

Strach má tak akorát Paroubek, co vše na něj a na ně stačí prasknout, když nemají represivní složky pod bičem.

gerontusinza 24.10.2006 10:46

Vy si pane Xury vážně myslíte, že se tyto skupiny měly skvěle? Re: Re: Co to vlastně je "....opřít se o KSČM !?"

Kdyby tomu tak bylo, tak by se  89. nekonal vy trumbero zamindrákovanej. Faktem je, že ten kdo něco umí, se uživí vždy a relativně dobře v každé době a i každém režimu.