12.5.2024 | Svátek má Pankrác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kanuk 24.10.2006 7:03

pár poznámek

1) Ačkoliv pana Haase zrovna nemusím, myslím, že má pravdu.

2) Rozdíl v postavení p. Topolánka (nebo jiného z ODS) a p. Paroubka je tento: Aby dosáhl 101 podporujících hlasů, p. Topolánek by potřeboval nejen toho jednoho z "levé strany", ale všechny hlasy od pidistran. Jestliže p. Paroubka podpoří komunisté (a moc bych se divil, kdyby ho nepodpořili), stačil by mu jeden hlas od některé pidistrany. Podobné by to bylo i v případě, že někdo by se zdržel hlasování.

Petr 24.10.2006 5:32

Tolerance Paroubkově vládě

„Celostátní konference KDU-ČSL prohlašuje, že KDU-ČSL nebude účastna ve vládě, která by se opírala o hlasy komunistů, ani takovou vládu nebude tolerovat, ani jakkoliv podporovat.“

A nesplňuje případný odchod ze sněmovny a nehlasování právě to "jakékoli podporování"? V mých očích jednoznačně ano !!

Sýček 24.10.2006 5:53

Re: Tolerance Paroubkově vládě

Odchod poslanců KDU-ČSL při hlasování o důvěře vládě ČSSD (což umožní vznik vlády s podporou komunistů) je podporou  a toleracní vládě, která se opírá o hlasy komunistů. I když to bude vláda ČSSD bez veřejné podpory a účasti KSČM, protlačí tyto dvě strany parlamentem jakýkoli zákon, který předloží. Ať to budete omlouvat jak chcete, výsledek bude jasný. Plodem odchodu lidovců ze sněmovny bude vláda za podpory komunistů. Jasné. Z minulého období je to jasné i všem lidovcům, Paroubek si nechával komunisty schválit i zákony, na nichž se koalice neshodla i ty proti kterým lidovci hlasovali. Měli pohodlnou většinu 111 hlasů. Je to na vás co bude.

P.a.z.ú.r. 24.10.2006 9:00

Re: Re: Tolerance Paroubkově vládě

to je zajímavý, když tři lidovci odešli při hlasování o Topolánkově vládě ze sněmovny, všichni modráci to vykládali tak, že to jsou ti zrádci, co jsou proti Topolánkovi :-P a pokud by udělali úplně to samé při hlasování o Paroubkově vládě, tak budou pro Paroubka? :-P to je opravdu modrá logika, to mi hlava nebere :-P;-P

Sýček 24.10.2006 9:44

Podpora vládě

Ale jistě, důležitý je výsledek. Svou absencí při hlasování umožní vznik vlády KSČSSD a naopak svou účastí na jednání a hlasováním proti vznik této vlády zamezí. Naprosto jednoznačně. Například absence ČSSD při hlasování o důvěře vládě v roce 1996 umožnilo vládu KDUČSL, ODA a ODS. Pokud se lidovci zaklínají svým odporem k jakékoli vládě podporované KSŠM mají jedinou možnost - účastnit se jednání a hlasovat proti. Ví to oni a víte to i vy. Toto je logika příčiny a následku milý Pazúre.

honcek 24.10.2006 9:49

Asi to bude tim,

ze tva hlava neni schopna pobrat cokoli neb je uplne duta!!!!! :o) jsi opravdu mentalni nedochudce!!!!

Mirek Šejna 24.10.2006 8:41

Naučte se chápat lidovecký text, pánové

Nesplňuje. Znáte-li lidovce, pak víte, že tento text je nezavazuje k tomu, aby byli PROTI.

Pišta 24.10.2006 1:46

Pozor!

Jakmile bude připuštěn Paroubek ke druhému pokusu, pak stačí, aby Vlček odstoupil a Jyrka se sockomanči zablokoval volbu nového předsedy Sněmovny. A jsme v (Y). Nebo se pletu?

Herakleitos 24.10.2006 2:44

Re: Pozor!

No už to tak vypadá, budete muset makat a vše co jste nakradli vám znárodní.;-D

Ladislav N. 24.10.2006 3:56

Re: Re: Pozor!

No jo, majitel holé rudé pvdele má všechny kolem za zloděje...

Cedr 24.10.2006 8:37

Re: Re: Re: Pozor!

Pane Ladislave N., pokud jste to vy, musím říc, že Vaše úroveň jde stále dolů, stejně jako té ODS bandy.

Ladislav N. 24.10.2006 17:07

Re: Re: Re: Re: Pozor!

Kdopak tu úroveň na NP asi snižuje, co? ;-) Já to vidím zase na rudou bandu...

jirka.s. 24.10.2006 10:06

Re: Re: Pozor!

Teď jsi se konečně odkopal, magore. Znárodňování je tvůj i sockomoušský program, což?

kanuk 24.10.2006 7:29

Re: Pozor!

Pišto, myslím, že to máte poněkud pomíchané. Kdyby p. Paroubek byl pověřen sestavením vlády na druhý pokus, p. Vlček by odstoupil tak jako tak (jestli se nemýlím, je to v jeho slibové řeči), a bylo by úplně lhostejné, kdo by dělal předsedu PS. Problém by nastal, kdyby na druhý pokus p. Klaus jmenoval opět příslušníka ODS. Ten by, s největší pravděpodobností, důvěru PS opět nedostal. Pak by se předseda PS stal klíčovou osobou, protože president MUSÍ jmenovat předsedu vlády na jeho návrh. V tom případě ale p. Vlček má odstoupit, a tahanice by začala nanovo. A zatím by tok peněz ze státní pokladny proudil do modrých kapes, jmenovaných vládou, která nemá důvěru PS. A to je ta sviňárna.

Ladislav N. 24.10.2006 17:13

Re: kanuk

Chtít od česko-kanadského komunisty něco rozumného nelze, ale podle vaší logiky tedy musely "téct peníze do kapes" ČSSD celý 8 let. Nebo snad ne? ;-)

kanuk 24.10.2006 18:43

Re: Re: kanuk

Ladislave, malej rozdíl. Ta vláda ČSSD měla důvěru parlamentu. Ale zdá se mi, že pro modroptáky důvěra parlamentu je zbytečná, když přece jejich partaj vyhrála volby.

salix 24.10.2006 19:19

Re: Re: Re: kanuk

Tak to jsem jelen. Budete mne muset poučit, neboť mi to nějak uniklo, kdy dostal Paroubek důvěru zavádět zde totalitářské způsoby vládnutí? Kdy dostal důvěru, aby posílal Zdendu           Doležala "pro pět v českých"? Rv

Mahas 24.10.2006 1:38

Proč si je Paroubek tak jistý ?

Zatím si nikdo nepoložil otázku, proč prakticky od prvních pokusů o sestavování vlády, kdy Jiří Paroubek přišel na to , že ať už přímou nebo nepřímou kontrolu nad mocí v této zemi mít nebude, proč si je sakra tak jistý, že až dostane možnost sestavovat sám vládu , že tu podporu získá ? Já se domnívám, že je to proto, že na někoho z tzv. pravého bloku opravdu nebezpečného ví. Něco, co by danou osobu dostalo do vězení . A za příslib podpory " to smažeme " ( s tím, že danou osobu právě naopak pak zničí, tak se chovali všichni diktátoři, v tom rozdíl mezi Stalinem a Hitlerem nebyl žádný, tak proč by v případě pana expremiéra , který nám ukázal své diktátorské sklony už minimálně dvakrát ) bude zvolen. Rychle po sobě zamete stopy a pokud budou problémy, najde si nějakou zprávu " AntiKubice ", protože nemám iluze, že by se na lidi z ODS či odjinud nedalo něco najít, jen je třeba hledat. Kdepak. Paroubek tu moc potřebuje, velmi potřebuje a neříkal by něco jen tak do vzduchu, kdyby to neměl už předem spočítané. A Klaus tyhle počty už má dávno spočítané...

Ladislav N. 24.10.2006 3:57

Re: Proč si je Paroubek tak jistý ?

Paranoia se dá léčením zmírnit... :-/

Melein 24.10.2006 23:03

Pitomost na entou Re: Re: Proč si je Paroubek tak jistý ?

To je to samé, jako tvrzení Paroubka, že má slib prezidenta na druhý pokus sestavení vlády! Slyšel jste něco takového od prezidenta na vlasstní uši? Já tedy ne a proto Paroubkovy nevěřím ani když mi bude tvrdit ve dne že svítí slunce!

EVa 24.10.2006 5:15

Re: Proč si je Paroubek tak jistý ?

Souhlasím. Copak asi dělal soudruh Gross na MV a jeho akce Mlýn a já nev ím co ještě. Jsem přesvědčen, že hledali kompromitující materiály na členy všech politických stran, ČSSD nevyjímaje. Proto je pan Gross dnes znovu v bezpečnostním výboru své strany a dohromady se mu nic nestalo. A některé informace se dají sdílet a někteří poslanci a papaláši obecně jsou vydíratelní. Co například takový Kalousek a jeho poslední veletoče ?  To není paranoia, to je bohužel reálná skutečnost.

Josef 24.10.2006 9:58

Re: Re: Proč si je Paroubek tak jistý ?

Proč by se Grossovi mělo něco stát? Vždyť se ničeho nedopustil, všechno co na něj ODS vytáhla dosud vyšumělo !!!

Arab. 24.10.2006 9:19

Re: Proč si je Paroubek tak jistý ?

V tom je asi jádro pudla.

Petr Kolář 24.10.2006 0:34

Konečně inteligentní pohled na věc

Otázka na všechny (!)  poslance v pravém "bloku", včetně ODS, by měla být:

V případě hlasování o důvěře vládě Jiřího Paroubka sestavené s podporou KSČM - umožníte takovéto vládě vyjádření důvěry parlamentem buď přímou podporou, a nebo zdržením se hlasování?

Erik 24.10.2006 0:45

Re: Konečně inteligentní pohled na věc

Pokud ale Paroubek pozada o duveru "napric politickym spektrem" pro mensinovou vladu CSSD, tak poslanci muzou hlasovat pro, protoze se verejne zavazali jen k vlade sestavene s podporou KSCM.

Jitka 24.10.2006 9:38

Re: Re: Konečně inteligentní pohled na věc

I když doufám, že by se ze zbývajících poslanců našlo dost na většinu na nevyjádření důvěry,byla bych radši, kdyby k tomu vůbec nemuselo dojít,ten zmetek je tak chtivý moci,že by tam zůstal a odhlasoval si pravomoci čínského císaře.