12.5.2024 | Svátek má Pankrác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
gerontusinza 24.10.2006 12:54

Re: Re: Karlíku, to jsou jenom vaše vzdušné zámky. Re: Re: Ano pane Haasi, a proto se Klaus bojí jmenovat Paroubka premierem.

Už jsem měl strach, že snad moje úvahy nejsou akurátní. JSOU!!Rozčiluji lidské s. .v.  .i. .n. .ě.

vita 24.10.2006 13:53

Re: Re: Re: Karlíku, to jsou jenom vaše vzdušné zámky. Re: Re: Ano pane Haasi, a proto se Klaus bojí jmenovat Paroubka premierem.

R^

Ivan 24.10.2006 14:08

Re: Re: Karlíku, to jsou jenom vaše vzdušné zámky. Re: Re: Ano pane Haasi, a proto se Klaus bojí jmenovat Paroubka premierem.

Potrefená husa se ozvala příslušným pravicově kultivovaným výrazivem. SS nebo SA by se nestyděli.

Herakleitos 24.10.2006 14:50

Re: Re: Karlíku, to jsou jenom vaše vzdušné zámky. Re: Re: Ano pane Haasi, a proto se Klaus bojí jmenovat Paroubka premierem.

Tak ke zdi by jsi chtěl stavět? To máš asi od svého dědy, který kolaboroval za války a nepřišlo se na to. A tak přes držku bys nechtěl polotovare !

jirka.s. 24.10.2006 17:14

Re: Re: Re: Karlíku, to jsou jenom vaše vzdušné zámky. Re: Re: Ano pane Haasi, a proto se Klaus bojí jmenovat Paroubka premierem.

Dovol abych ti, neředěný heráku, poopravil tvé historické prameny. Komunisti totiž přišli na všechny kolaboranty, ani jediný jim neunikl. Všechny totiž potřebovali do svých fízláckých organizací. Navíc si s nimi velice dobře rozuměli, sami moc dobře věděli co to kolaborace je, tak proč by si ničili bratry ve zbrani? Ale proč ti to vlastně vysvětluji, vždyť o tom sám musíš vědět své.

clay 24.10.2006 10:24

na tohle sdeleni

stacila dve tri souveti

AeroKarel 24.10.2006 10:24

Dost reálná verze.

Některé podezřelé by šlo i jmenovat .......

JaPa 24.10.2006 10:16

Máte pravdu Franto, nedaleko ode mne bydlí soused, který byl taky považován

za úspěšného.

Podnikal, kšefty se hýbaly, pro rodinu zrekonstruval slušně domek, děti mu studovaly na privátních školách, auto taky neměli zrovna nejstarší. Nehýřil, ale dobře žil. Ti sousedé, kteří nebyli povahou závistivci, mu to docela přáli.

Už nemá nic. Ukázalo se, že jeho podnikatelský "úspěch" byl založen na úvěrech. Dokud se dařilo, stačil splácet alespoň úroky a sem tam občas i snížil jistinu. Pak mu vypadly dva velekšefty, odbyt se mu snížil a byl konec. Banka vystartovala po penězích, firma se položila, žena s dětmi od něho odešla a domek zfendovali exekutoři.

Dneska bydlí v garsonce na sídlišti a v hospodě vykládá, jak k němu byli všichni zlí.........

xtl 24.10.2006 9:47

Právo vládnout

Právo vládnout má představitel volebního programu schopný na základě výsledku voleb sestavit vládu, která získá v Poslanecké sněmovně důvěru. Se ziskem poslaneckých mandátů tato schopnost souvisí jen tak, že ten, kdo jich má více, má také větší šanci se prosadit. Pokud se to podaří předsedovi ČSSD, pak je to v souladu s principy parlamentní demokracie založené na pluralitní soutěži politických stran. Protože při prvém pokusu o sestavení vlády nezískala Topolánkova vláda důvěru, je třeba vyzkoušet druhou  variantu přirozeně z opačného politického spektra, proto má Paroubek právo se o sestavení vlády pokusit a sněmovnu požádat o důvěru. Pokud takový pokus skutečně neproběhne, nemá do té doby smysl bádat nad tím, zda důvěru získá a tím bude mít i právo vládnout. Jestliže by ovšem jeho vláda nezískala důvěru, nabízí se třetí pokus a je na politicích, aby se dohodli a začali pracovat pro své voliče v souladu s jejich vůlí, jinak budou nutné nové volby, v nichž neúspěšní politici budou nahrazeni novými, snad již úspěšnějšími.

clay 24.10.2006 10:27

Re: Právo vládnout

podle te vasi logiky by mel po Paroubkovi dostat sanci Filip ;-D

vita 24.10.2006 10:59

Re: Re: Právo vládnout

1) třetí pokus závisí na předsedovi Sněmovny

2) proč ne Filip? Šance je šance - a kdyby se mu podařilo získat důvěru...

Samozřejmě je to nereálné, ale zato byla by to nejpřímější a nejústavnější cesta k předčasným volbám.

jepice 24.10.2006 11:21

Právo vládnout má vláda.

O tom, jak vláda může vzniknout, hovoří ústava. Všechnmo ostatní jsou jen kecy. Anebo úzus, který ovšem žádným právem není.

Historik 24.10.2006 11:23

správně, i NSDAP měla právo sestavit vládu a opravdu se

jí to povedlo. Ve vládě pana Hitlera byli jen tři ministři za NSDAP. Další vývoj je všeobecně znám. Podotýkám, že Hitlerova snaha, získat moc ve volbách byla dokonce zdrojem posměchu některých jeho "stranických soudruhů" (to prosím bylo oficiální oslovení).

Jak později řekl Goebbels, chtěli jsme získat vládu legálně, ale nechtěli jsme ji vykonávat legálně. Pro naše komunisty platilo od r. 1946 totéž, ač si s tou legalitou hlavu příliš nelámali.

honzah 24.10.2006 12:12

Re: správně, i NSDAP měla právo sestavit vládu a opravdu se

Ja to nikdy nedovedl pochopit, jak mohla NSDAP jako druha v poradi uloupit veskerou moc, ale ted uz si to trochu predstavit dovedu...

Franta 24.10.2006 9:39

souhlas

Domnívám se, že předchozí vláda Jiřího Paroubka byla úspěšná a měla by v mírně pozměněné podobě pokračovat i nadále.Jsem přesvědčen,že si to myslí řada lidí,ale bojí se to v této nenávistné kampani proti Paroubkovi veřejně vyslovit.

miki 24.10.2006 10:09

Re: souhlas

ty jsi se tak bál, že jsi u voleb dal hlas ODS viď? Ty jsi ale trouba. 

AeroKarel 24.10.2006 10:21

"Domnívám se, že předchozí vláda Jiřího Paroubka byla úspěšná "

Byla. Ve využívání nezastíraného spojení s komouši k prosazení škodlivých zákonů (nemocnice, ZP).

A obecně byly vlády socdem úspěšné v dělání dluhů a návyku určité části obyvatelstva žít tak, jak chtějí (většinou za cizí) a ne tak, jak si mohou dovolit. Těmto vrstvám může vláda socdem přijít úspěšná, ač nadělané dluhy ve finále stejně zaplatí oni a ne třeba Krejčíř nebo Péťa s Doleželem.

I-Worm 24.10.2006 10:39

Re: "Domnívám se, že předchozí vláda Jiřího Paroubka byla úspěšná "

potíž je v tom, že ta určitá část obyvatelstva již brzy nebude schopná splácet své spotřebitelské úvěry. V té době bude asi vládnout pravice a komanči přijdou s hesly, kdo může za snížení životní úrovně.

AeroKarel 24.10.2006 10:59

Re: Re: "Domnívám se, že předchozí vláda Jiřího Paroubka byla úspěšná "

S tím přijdou v případě jakéhokoliv omezení žití "nad poměry", tedy na nesplatitelné dluhy.

JB 24.10.2006 12:11

Re: "Domnívám se, že předchozí vláda Jiřího Paroubka byla úspěšná "

Pane Éro Karle, to jako myslíte, že zákony jsou špatné protože to tvdí Julínek? Nebo ZP jděte se podívat třeba do Německa. Rozesmál jste mne  pane. Ale máte pravdu v tom, že na př. 2 miliony dluhu Topolánka ve finále zaplatí za toho chudáka nešťastného Pražané.

clay 24.10.2006 10:28

Re: souhlas

bali se tak, ze nesli ani k volbam?;-D

honzah 24.10.2006 16:25

Re: souhlas

Já z toho mám dojem, že ti, co se měli za levice dobře volili do prava, aby se měli ještě líp. A ti co se měli za levice špatně, volili do leva, aby se neměli ještě hůř. Myslím, že takhle nějak to měli srovnané v hlavách, i když to zní divně...            

demokrat 24.10.2006 9:07

Ve skutečnosti jde jen o to, kteří zloději nám budou vládnout

Je jisté, že Paroubek svou šanci sestavit vládu dostane, ať se Klaus bude snažit a jakkoliv nestydatě ohýbat Ústavu. Pokud ji nedá Paroubkovi přímo ve druhém kole, tak ten převolí předsedu Sněmovny, k čemuž dostane dokonce i hlasy ODS, kterým se pletichaření Klause nelíbí (pokud volba bude tajná), zbaví se tak slibu, že odstoupí a pověří Paroubka k sestavení vlády. Vláda ČSSD by nakonec nebyla koncem světa, jak se nám tady mnozí snaží namluvit. Předně by se zachoval sociální stát, změny by nebyly tak dramatické. A kradou všichni stejně, jak ČSSD, tak ODS (ti jsou navíc ještě po 8 leté odstávce vyhládlí).

Jaara 24.10.2006 10:04

Re: Ve skutečnosti jde jen o to, kteří zloději nám budou vládnout

Neměl byste se spíš nazývat "demograt"?

Mleziva 24.10.2006 10:15

Re: Ve skutečnosti jde jen o to, kteří zloději nám budou vládnout

Jmenuj konkrétně nějakého "zloděje" z ODS. Usvědčeného, odsouzeného a uvězněného.

demokrat 24.10.2006 12:04

Re: Re: Ve skutečnosti jde jen o to, kteří zloději nám budou vládnout

No tak konkrétně: Macek, Čermák, Klaus, Dyba, Ježek, Kočárník, Pilip, Kožený, Železný, Štěpánek, Mach, Košťál, Valenta, Salzmann, Šrejber, Novák Libor, Novák Alexandr, Volf, Jiránek, Kajgr, Kulhánková, Jančík, Krejčíř, Koukal, Vilhan, Blažek, Burgermeister, Schwarz, Ševčík, Soudek, Cabrnoch, Ouzký, Julínek, Prokopenko, Musílková, Tlustý, Topolánek, Kott, Němcová, Dalík, Večerek, Pitr, Langr, Kocourek, Doležal, Hrdlička, Paulczynski.

Stredocech 24.10.2006 12:18

usvědčeného a odsouzeného

Zdá se, že neumíte číst.

miki 24.10.2006 10:28

Re: Ve skutečnosti jde jen o to, kteří zloději nám budou vládnout

...a vlastně nechápu, proč byl v 89 převrat. Dyk jsme se měli za totáče dobře. Ty sociální jistoty byly, pivko levný, vejplaty stejný, ňáká ta malá domů taky byla. Venca s Jardou to u nás "Na růžku" taky říkají...

P.a.z.ú.r. 24.10.2006 9:01

To je zajímavý,

když tři lidovci odešli při hlasování o Topolánkově vládě ze sněmovny, všichni modráci to vykládali tak, že to jsou ti zrádci, co jsou proti Topolánkovi :-P a pokud by udělali úplně to samé při hlasování o Paroubkově vládě, tak budou pro Paroubka? :-P to je opravdu modrá logika, to mi hlava nebere :-P;-P

Antonín Fousek 24.10.2006 9:28

Re: To je zajímavý,

 Jasně, že to bude de facto ANO pro Paroubka. Paroubek má přece těch 100 hlasů KSČSSD jistých. Na to stačí obyčejné počty.