28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ctenar1970 19.7.2008 5:13

I cirkev umi pekne vyzdimat penize jako blbec

(Y)(Y)(Y)

18.7.2008 23:49

BOBO má pravdu - 2

6. Pokud církve tvrdí, že jim byl ukraden majetek a má se vrátit, tak ať zase církve vrátí všechny dotace, které jim jsou stále poskytované z našich daní po celá ta léta - místo toho údajného ukradeného majetku. Bylo by velmi zajímavé, kolik by toho na vyrovnání zbylo, jestli by církve neměly ještě doplatit). Pokud je něco zestátněno (podle církve ukradeno), ale je to potom vypláceno v dotacích, tak je to finanční náhrada -  tuším do roku 2020 a tak CO se má tedy vlastně vracet a proč?

7. Cyril Svoboda řekl v debatě TV, že ty peníze jsou potřeba na sociální služby, které poskytují církve. Tak se podívejte, jaké vysoké dotace poskytuje např. MPSV Diecézním Charitám. To jsou stamiliony ročně. Charity mají také nejvíce sponzorů na tyto služby. To je další černá díra( jako naše dálnice), protože mezi dotacemi u ostatních organizací je to veliký nepoměr, proč asi?

To už je ten záhadný majetek církví dávno zaplacený!

18.7.2008 23:48

BOBO má pravdu - 1

Dodnes nikdo nezveřejnil, o které majetky se konkrétně se jedná, kde vzala církev lesy a jakou půdu, jaké objekty a na co je chce? Páni faráři je budou obdělávat s věřícími v akci Z? To už tu taky bylo, že si lidé v obcích postavili samoobsluhy v akci Z a pak se prodaly podnikatelům.

2. Když se přijímaly řádové sestry, musely donést do řádu věno (peníze a majetek, které vlastnily), což byly vlastně vynucené dary. Pokud se jedná o dary věřících, RD byly pak vždy prodány, protože šlo jen o příjem do církve. Toto se děje dodnes, kdy se oslovují staří osamělí občané se slibem, že se o ně jejich Charity postarají, aby jim odkázali majetek. Vím o dvou případech, kdy je vyhodili a změnili poskytovatele pečovatelské služby z tohoto důvodu.

3. Po roce 90 se vracely jednotlivým řádům objekty, ve kterých se poskytovaly sociální služby, tj. domovy důchodců nebo ústavy sociální péče, protože kongregace tvrdily, že tyto služby budou dále poskytovat v rámci svého poslání. Co se stalo? Většina z těchto zařízení byla zrušena a pronajata na jiné účely podnikatelským firmám - zase jim šlo jen o finanční příjem.

4. Je také všeobecně známé, že věřících velmi ubývá, ale farářů přibývá.

5. Odluka církve od státu - pokud by si věřící měli platit faráře a jejich režije sami, tak věřím tomu, že by se do kostela chodilo jako do muzea za poplatek a byly by prázdné.

bibabu 18.7.2008 23:42

Re: Re: Re: Bobo čte MfD

Církev si zpočítala, že jim to více ponese, než by provozovala činnost, pro které byly tyto budovy určené. Na sociální péči se nedá vydělávat a církev se chová jako nejdrsnější kapitalista.  Církev nenese povinnost za potřebné, nevím proč by měla mít výsadní postavení, státní dotace. Vždyť každý daňový poplatník financuje církev i ten nevěřící. Dát církví majetek ,financovat je ze státního rozpočtu, granty obecní, z krajů(ani slyšet cirkev v 90 létech nechtěla slyšek o odluce od stát). Ať se církev financuje daněmi Těch, kteří jsou věřící.

18.7.2008 23:33

Re: Re: A nebo je to přesně naopak.

Má naprostou pravdu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

18.7.2008 23:29

Re: Bobošíková - persona non grata

Pravda je krutá, co?

18.7.2008 23:23

Re: Re: Bobo čte MfD

Máte špatné informace! Řádové sestry měly povinnot pracovat jako všichni ostatní lidé a platit si sociální pojištění na důchod a pobíraly plat také stejně jako ostatní zdravotní sestry, dokonce měly i stejné vzdělání - SZŠ.

Řády, které žádaly o navrácení budov, ve kterých byly tato zařízení jako domovy důchodců apod. s odůvodněním, že objekty chtějí právě k těmto účelům, po  navrácení tato zařízení zrušila a pronajímala je firmám, proto se sestry nemohly do těchto služeb vrátit! 

bibabu 18.7.2008 23:21

práce, jako reciproční systém hrazení studia

 A co tak, aby studenti soc, zdrav oborů, kteří studují na státní náklady,co kdyby museli určitý čas pracovat v těchto zařízeních, když nic jiného, tak alespo'n dělat těm co mají 90 i více a nikoho nemají, aby s nimi jen tak seděli.Také by mohli pomíhat v azylových domech, v armádě spásy. Zkušeností jsou nad všechno učení, oni by potom možna nevymýšleli takové bykárny, protože by věděli jak jde život. Ti sociálně slabí, kteří by chtěli studovat a na studium nemají si mohli touto práci recipročně na studium doplácet. pomohlo by to  všem. Rovněž lékaři mají v některých zemích povinost několik 20-  hod ročně odpracovat  pro  bezdomovce, bez nároku na mzdu. Hodně bezdomovců má nelečitelnou TBC, jsou mezi námi, a nikdo o nich neví, jsou nám nebezpeční. Pojízdná ambulance s Rtg je řešením. pro bezdomovce, by byla podmímka absolvovat  co dva roky Rtg plic,jinak by  nebude moci přespát  a najíst se v azylovém domě, aby nebyl zdrojem nákazy. Pokud nedostane azyl. polévku, půjde na RTg., zvláště když je zima na krku. 

18.7.2008 23:07

Re: Re: Bobo...

to je vidět, že nevíš o čem píšeš, v domově důchodců ještě vybírají i těch 4 - 11.000,-- Kč měsíčně za příspěvek na péči od klienta, takže jeho celková platba za pobyt je skoro 20.000,-- Kč i více!!!!!!!!!!! V soukromých zařízeních i víc.

bibabu 18.7.2008 23:00

Re: Re: Moje maminka tak umřela-žízní

jednou musí každý umřít. Když jste měl takovou starost, mohl jste si někoho zaplatit, nebo tam poslat někoho z rodiny, aby se mamince věnovali individuálně.

bibabu 18.7.2008 22:55

Re: Re: ... pani Bobosikova opet na scene se starym ohranym ...

Nejvíce si církev pomohla ve středověku. Ty, co měli majetky, tak nařkli z kacířství, pak je mučili,nakonec upálili a majetek propadl církvi. Zrůdnost, ještě se ani neomluvili obětem a už zase řvou o majetek.

v modrobílem 18.7.2008 22:47

Re: Re: Je patrné, že Bobošíková čte jen mainstream :

Když si myslíš, že se tam nepředřeš, běž to zkusit jeden měsíc, nevydržel bys to ani týden. Ale to, že by si šel raději na podporu světčí o všem...

v modrobílem 18.7.2008 22:43

Re: Je patrné, že Bobošíková čte jen mainstream :

Napsal jste přesně jak to je. Ale ani vědoucí, chápavý personal, jedna sestra na 35, nemouhoucích pacientů to nevyřeší. Těch lidí přibývá, lidský věk se u nás prodloužil o 5 let. Přitom tolik nespokojenosti. Těm co jsou tak nespokojeni radím, běžte se léčit do ciziny, velmi brzy všichni vystřízlivíte, Stáří je problém, který trápí nejen nás. Až bude mít jedna sestra v péči 4 -5  nemohoucích klientů, nebudou strádat. Ale v tuto chvíli je taková péče nadstantartní a nemůžem si ji dovolit A věřte mi, že přes všechnu tu bídu dřinu, poplivání, neodpovidající odměňování, prace v noci, o víkendech, svátky, vánoce, na úkor vlastní rodiny, většina těch sester mají ty své babče, dědouše ráději, než jejích blízcí, proto buďme rádi, za takovou morálku. Havíř jako paceint mi to řekl, já bych to nedělíl ani za ty peníze co mám na šachtě a to měl 4x více a byl to silný chlap. Mockrát jsem chtěla utéc, ale kdo by se o ně staral, kdybychom všecny utekly. 

v modrobílem 18.7.2008 22:20

Re: Bobo...

kDO JSTE vY VŠICHNI co víte,lžete!! KŘESŤAN A LŽE!! V LDNkách se platí 60KČ , jako v nemocnicí, 3 měsíce..LDN je následná zdrav péče zdravotní, kde již není potřebná péče akutní s drahým zařízením. Po tu dobu platí provoz ZDRAV. POJIŚˇOVNY, myslíš Honzo, že jsou tady sami blbci, na které to hraješ? Domovy jsou podle luxusu, jednolůžlové, vícelůžkové, s nadstabdrdní  péči, podle možnosti si připlácet. Jsou státní, soukromé, církevní, charity, všechny jsou dotované státem  Ty nejlevnější s vice lůžkovými pokoji, nejvíce 4 lůžkové jsou ze vším všudy, strava, prádlo,teplo, světlo, voda, péče 24 hod za 8000Kć. Kdo má důchod menší, doplácí stát kientovi, musí zbyt na malé kapesné. Pleteš LDNky se špitály, domovy a penziony, fakt si myslíš, buď tomu nerozumíš, nebo tady seješ vítr...

v modrobílem 18.7.2008 22:04

Re: Re: Re: Nepřekvapuje mě

A to byste se divil, jak se řádové sestry dovedly chovat, pěkně za vlasy, mentálně postižené a kdyby náhodou ty dospělejší onanovaly, tak pěkně uvázat, na celý den. hřích se musí potrestat. Já vím. Byla jsem mladá 18 let i jí se jich bála, pracovala jsem s nimi. taková byla jeich křesťanská morálka.

v modrobílem 18.7.2008 21:57

Re: Re: Re: Bobo čte MfD

Co pro to dělá církev, vím o takových, které by chtěly do řádu, nakonec odcházejí na Slovensko, kde  pro  ženy které chtějí zasvětit život řeholi má cirkev místo.  Tolik jedovatých slin slušně vychovaný hochu Honzo, děkuji pěkně, takovou výchovu nechci, ani takové děti.. Charity(církevní) provozují jen služby, kde si nekřesťansky účtují za jednodenní pobyt v domovince 800KČ. Kdo si to může dovolit? Posláním církve je starat se o ty nejubožejší. Přitom charita dostává nemalé prostředky s dotací, státu, grantů z krajů, obcí. To se jim to podniká a ještě nekřesťanské peníze od  klientů. Ti neubožejší nakonec zůstanou státu, tedy nám všem co platíme daně, zdrav soc. pojišrění. Pořád platí, za málo penezmálo muziky. 

3,14ranha 17.7.2008 22:29

Re: Re: Re: Re: Nepřekvapuje mě

středověk skončil nástupem doby kdy:

 bylo běžné lovit v africe lidi jako otroky

.žena měla právo 1. držet ústa a krok 2. vařit a rodit (to první denně, to druhé méně častěji viz:švestka- cimrman;-P)

masy lidí byly přesvědčeny o existenci čarodějnic a každého takového podezřelého se snažili usmrtit (se souhlasem i proti souhlasu vrchnosti)  

PS: 20. století se dvěma totalitami a třemi konflikty které málem zlomily lidstvu vaz je oproti středověku učiněný ráj ;-(;-(;-(    (Y)(Y)(Y)

3,14ranha 17.7.2008 22:16

Re: Re: Račte sie pomodlit ke svatému radaru, omést koule panu Topolánkovi a mě případně políbit Re: Re: Paní Bobošíková , vidím že už také ztrácíte nervy při pohledu z okna......

nezlobte se ale zjednodušujete,

jsem zdravotník, a ten problém správné motivace a orientace (na blaho pacientů) je u průměrného zdravotníka rozdělen tak půl na půl: vnější-finance X vnitřní-morálka

zdravotník který cítí že začíná být vyhořelý a nepříjemný na kolegy i pacienty, by měl vyhledat péči a ne si frustraci vylévat na bezbranných stařečcích!!!!

3,14ranha 17.7.2008 22:07

Re: Jestli jste si nevšiml, o tom ten článek je

která postavila nebo podpořila za pár let od revoluce 20X víc (no vlastně co kecám - je jediná kdo je staví) hospiců než stát...

3,14ranha 17.7.2008 21:51

Re: Re: Re: Tak ať to společenství lidí nahradí všechny škody, které speciálně

wikipedia je veřejná encyklopedie, a nemusí mít nutně pravdu viz: diskuze nad variantami článku právě o kladivu,   tu wikikomunitou  zavrhlou variantu podporuje například- profesor novodobých dějin na univerzitě v polské Toruni Jerzy Robert Nowak...

3,14ranha 17.7.2008 21:43

Re: Re: Re: Tak ať to společenství lidí nahradí všechny škody, které speciálně

ženy v losinách soudil nedostudovaný právník - laik... jednou z jeho obětí je kněz který byl jeden z prvních kteří začali jednat, informovali skutečnou inkvizici (tu papežskou) a pomohli Bobligovo běsnění utnout  - pravda bolí rudochu, což?

Stredocech 17.7.2008 10:13

Re: Re: Demagogie podle Bobosikove.

1) V tomto se Bobošíková neliší od jiných politiků

2) Bude pravděpodobně kandidovat za sebe, ne za nějakou stranu, zaručující na "volitelných" místech mandát automaticky, takže je výhradně na lidech, zda ji zvolí.

Paul Sulc 17.7.2008 8:11

Re: Re: Re: Re: Moje maminka tak umřela-žízní

Vazeny, je tu jeden problem demokraticky volene zastupce si volime tady v Americe. Kdyz kandiduje Franta Flinta,ja ho volim, a nebo volim Tondu Podrazku. Jeden z nich pujde do Kongresu, bude me zastupovat, a bude i treba volit proti sve strane, coz je zde naprosto bezna vec. Vy ale nevolite zastupce, volite abstraktni strukturu, ktera tam teprve nekoho posle, a kterej bude treba i zaroven ministrem ci clenem vlady, eventuelne starostou Vsetina. a bude poslusen Paroubku ci Bursiku, ale ne lidi sveho obvodu Ne ze by nas americkej system byl bajecnej, to ne, ale ten vas, ten je na zebliti, a to nepocitam imunitu, bejt nad zakonem.

Smajlík 17.7.2008 0:04

Jednotka POPULISMU

TAK JSEM NĚKDE SLYŠEL, ŽE NORMÁLNÍ  JEDNOTKA POPULISMU JE 0.01 BOBO ;-D

(i Paroub prý nepřesahuje 0.5 BOBO)

To jste slyšeli, jak Bobošice nedávno cedila slzy při projevu?

Ona se snad k tomu druhému funkčnímu období probrečí. ;-(

:) 16.7.2008 23:44

Re: Re: A co dělají kompetentí?

Je mi líto, ale vůbec jste nepochopil.

Ada 16.7.2008 22:13

Chomutovská nemocnice???

Tam je stejně všechno na dluh, platí jako socani nebo lidovci - buď vůbec ne, nebo¨zaplaťpámbu... (Y)Rv

Ada 16.7.2008 22:09

Že ti huba neupadne,...

mrcho jedna europoslanecká.!!!!!! Tfuj tajbl.....

Hladový mnich 16.7.2008 21:51

Teřichy církevních hodnostářů :-)

Teda Bobo, to se ti zase něco povedlo. Asi jim fakt přestanu do těch teřichů sypat. A něco o upírech z Wall Streetu by si tam neměla?

arnal 16.7.2008 21:40

Re: Re: Demagogie podle Bobosikove.

mandátu

arnal 16.7.2008 21:39

Re: Demagogie podle Bobosikove.

Ale to je jednoduché. Ta dáma je čistokrevná populistka. LDN i církevní restituce jsou jí lhostejné, ale ví, že stařečků je lidem líto a církvi by většina občanů nejradši nic nevracela. Proto smíchá obě věci dohromady a zplodí článek. A konec mandáru se blíží...