12.5.2024 | Svátek má Pankrác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ivo 16.7.2008 15:32

Zvířátka ,senioři a katolická církev

To, že se spousta lidí zabývá raději péčí o zvířecí mazlíčky mi nevadí i když parlament by mohl řešit nejdříve důležité věci, ke kterým se ne a ne dostat. To, že se obecně špatně staráme o seniory mi vadí moc, ale nejvíc mi vadí, že katolická církev má dostat vůbec nějaké peníze. Když se ohlédnu, nenajdu nic ,co by tato instituce udělala dobrého. Jen bezostyšně obelhala a okradla nešťastné lidičky, kteří se potřebovali, něčeho chytit. Znám příklad z dnešní doby, kdy katolický  kněz ponoukal děti v náboženství, ať se nekamarádí s těmi "nevěřícími". Co dodat ? Nezměnili se  !  A ještě k těm seniorům. Ruku na srdce. Je to všechno v naší moci. Zrovna v této věci bych šel spíš do sebe. I já, přestože se mě to, zatím, netýká.

Jakub S. 16.7.2008 15:24

Ježíškunakřížku - kdo vám nakukal,

že tam neznají daně?! Boží prostoto...

Pepa Novák 16.7.2008 14:56

Je patrné, že Bobošíková čte jen mainstream :

Jinak by nemohl ujít její pozornosti tento článek, uveřejněný v

BL : 16.4.2007 Pacienti v podstatě hladovějí a trpí žízní autor : Petr Wagner

... jádro a klíč k jejich (dlouhodobě nemocných) opečování je pití, jídlo a ošetřovatelská péče. Před mnoha léty tyto základní postuláty formuloval u nás prof. Pacovský, tehdejší šéf třetí interní kliniky a také založil specielní oddělení pro tyto případy. Zde se měli školit lékaři i sestry, prostě všichni kdo pracují s takto postiženými. Psal se rok 1982. Mnoho lékařů v té době pracoval na stejné problematice, nemohu nezmínit především primáře Nejedlého z Kladna a jeho Kladenskou nutriční podporu. Sám pomáhal nakupovat nejlepší maso, vařit hovězí bujony a krmit nemocné. Pomohl rozvinout systém dietních sester, které byly dalším sociálním i medicínským kontaktem nemocných. Mezitím doba pokročila. Každý řetěz je tak silný jako jeho nejslabší článek a proto, ne konkrétně, budu mluvit o dnešní realitě. Jedna sestra na 50 nemocných, příbuzní přítomni jen v době výplaty důchodu, léčebný, pitný a stravovací režim velmi krutě omezený finančními limity a fyzickou kapacitou jedné sestřičky. Pacienti strádající v podstatě žízní a hlady. Ano vím, že si přátele tímto prohlášením nenadělám, ale kolegové ruku na srdce, zda je to či není pravda. Náhradní vojáci zmizeli, sestřiček je možno vzít jen omezené množství a především je potřeba vyjít finančně. To je totiž dnešním kriteriem úspěšnosti medicíny. I kdybych přijal filosofii doplatku a údajných osm miliard přínosu je to v dvě stě miliardách peněz ve zdravotnictví zcela nepodstatná kapka.

To důležité totiž nejde snadno koupit za peníze – sestřičky, plné porozumění, znalé lékaře a vědoucí management.

Historik 16.7.2008 14:51

Jestli jste si nevšiml, o tom ten článek je

Pro LDN se peníze nenajdou, pro církev svatou ano.

Historik 16.7.2008 14:46

Re: Re: Komunismus je víra, že vládnoucí skupina můlže pro deklarované,

No, s tím totálním nasazením zahraničních dělníků to tak je, ale na podstatě to nic nemění. Zase šlo o to udržet německé ženy u rodin. Nasazení britských žen ve válečném průmyslu bylo např. výrazně větší, než nasazení žen německých, o SSSR nemluvě.

Víte o tom, že dokonce mnoho českých dívek z kritických ročníků 1921 a 1924 se před nasazením v "Říši" zachránilo sňatkem? Nechci se zastávat Hitlera ale u Stalina si podobné ohledy nedokáži představit. Ten nahnal na válečné práce i matky od kojenců.

brána 16.7.2008 14:46

Re: fuj Bobošíková!

Pane Solař  považuji Vámi zmíněné zrušení vešech  nevyhovujících domovů důchodců až do  navrácení ukradeného církvi za výborný nápad.

tony 16.7.2008 14:42

slovní zásoba

Musím ale uznat, že ta nestydatá Bobina má ale slovní zásobu. Slovo teřich už jsem dlouho neviděl.

Historik 16.7.2008 14:32

Moc světská církev potírala tak dlouho, dokud se církev nezměnila

natolik, aby se pokusila ji využít, bohužel, neúspěšně. Věřící křesťané se byli už tehdy schopni pro věroučné spory zabíjet a Konstantinus tomu dokázal bránit jen částečně a závěry jeho Nikajského koncilu nebyly všeobecně přijaty. A už v PÁTÉM století !!! se vedly války mezi křesťany pod záminkou víry (mezi ortodoxními a ariány).

Stredocech 16.7.2008 14:23

Re: Re: A co dělají kompetentí?

Řekl bych, že je to otázka spíše účetní. Investice se ovšem dávají do nákladů a odepisují se, tuším od 40000 Kč nahoru. Jinak se odepisují v příslušném roce celé.

Stredocech 16.7.2008 14:20

Neznám poměry v Thajském království, ale stát bez daní neexistuje

A to, co funguje v Thajsku je spíše tzv. velká rodina. A klasická rodina navíc znamená návrat žen do domácností. Chcete to??? Lze o tom ovšem diskutovat.

Honza42 16.7.2008 13:55

Re: A co dělají kompetentí?

Konkrétní situaci neznám, ale jen taková droboučká připomínka. Víte z čeho se financují investice? Ze zisku. Takže žádné zařízení bez zisku nemůže dlouhodobě fungovat. 

:) 16.7.2008 13:40

A co dělají kompetentí?

Péče o staré je podfinancovaná. Důkazem je už jen to, že v té LDN má majitelka doslova směšný zisk něco málo přes milión. Jak moc by šlo zlepšit péči z jednoho mega a proč to dělat bez zisku? Julínek odpovídá, že peníze nic neřeší, předseda vlády blekotá cosi o klacku na Julínka. A pokud se lidé rozhodnou starat sami, nehodí problém na krk zdravotnictví, ale tam kam patří, tak tro.tl Nečas začne hned kvičet jak lidé zneužívají příspěvky a vymýšlet vyživovací povinnost.

Stredocech 16.7.2008 13:12

Re: Re: Bobo má z velké části PRAVDU - církev se nesnaží v sociální oblasti,

No, víte o tom, že hlavním "zločinem" Valdenských bylo, že upírali cíkvi možnost poslat "hříšníka" do pekla?Tím se církev cítila ohrožena ve své podstatě. Proto proti nim zahájila vyhlazovací válku.

A církevní desátek bylo co? Daň nuceně placená církvi.

Zdendáč 16.7.2008 13:05

Příklady táhnou...

A ohledně péče o seniory je jeden takový k vidění v jednom chudém království na druhém konci světa - v Thajsku.Jen málokde je k vidění tak příkladná péče o své seniory ze strany rodiny jako právě tam a nemají k tomu zapotřebí žádné mizerné LDN-ky.Základním institutem je přitom pouze to,že neznají slovo DAŇ !!

Jen a díky tomu neznají ani takové termíny jako je sněmovna,senát,poslanec,senátor a bůhví kolik různých jiných darmožroutů.Nestydatost,se kterou si Evropané nárokují a zajišťují své civilizační výdobytky )jako je třeba i mizerný důchod) jsou nejen draze zaplaceny z peněz nás všech směrem k nekonečnému zástupu různých úřednických příživníků na každém kroku,ale ve svém důsledku vedou i k nutnosti více pracovat (a tím i odevzdávat) v jejich prospěch.S tím ruku v ruce souvisí i prostá nemožnost mnohých důstojně se postarat o své blízké i z tak prozaického důvodu jakým je i taková banalita - pracovní vytížení...

Jsem přesvědčen,že mnohohlavé nenažrané bestii je třeba utínat jednu hlavu za druhou a snad i soudružka Bobo promine,když tím myslím i na tu její.Prostě dobrému úředníkovi nohu utrhnout a toho špatného s ní utlouct !!

V konečném důsledku pak méně pracovat a mít dostatek času i prostoru k řešení uvedené problematiky,tedy k návratu tradiční,ryze křesťanské hodnoty jakou je rodina...

Miloš Solař 16.7.2008 13:04

fuj Bobošíková!

Musím se přiznat, že už mi s Vašimi demagogickými žvásty došla trpělivost.. Církev, respektive církve, nejsou anonymí instutice, ale společenství lidí, kterým bylo cosi ukradeno a je spravedlivé, aby ukradené bylo vráceno. Nejspravedlivější by bylo, kdyby ukradené nahradili  komunisté a jejich sympatizatiti, tedy ti, kteří škodu spůsobili. Samozřejmě včetně Vás, protože mezi sympatizaty komunistů zcela nepochybně patříte.  A ještě jednu osobní otázku. Byla jste se někdy podívat v domově důchodců umístěném v konventu sv. Tomáše v době, kdy fungoval? Já ano. A bylo to peklo. Deset a více lidí na pokoji, žádné zázemí, jedním slovem zoufalé podmínky. Litovat uzavření takto nevyhovujícího zařízení může opravbu pouze hyena.

Pešek 16.7.2008 13:03

Re: Mluvíte mi z duše!

Možná jste si nevšiml(a) kůstko, že paní Bobo činí jen toto: přečte si noviny nebo shlédne TV zpravodajství a v zájmu udržení si svého korýtka zabojuje a rozvíří již zvířené, aby se mohlo říci, že pro nás něco dělá. Ano, dělá, ale ne pro nás, ale jen pro sebe - např. zviditelnění se za každou cenu ( viz její prezidentská kandidatura za jedinou stranu, která byla ochotna ji kandidovat). Proč třeba toto téma neuchopila sama, když představenstvo VZP podle ní nekoná? Jen je mi divno, že má žaludek psát takové hovadiny a rozněcovat závist, když reakce na ni je z 98% negativní, případně vulgární?

Netvrdím, že by částka, navržená církvím k vyrovnání za ukradený majetek byla správná, ale je třeba církve vyloučit z řad spotřebitelů našich daní - tedy vrátit jim hodnotu odpovídající ukradenému a ať si hospodaří na svém a za své, ne i za moje, necírkevní daně! Ale nebudu jim závidět vyrovnání. A vy máte jednoduchou volbu - nesvěříte jim svou duši, a po vyrovnání ani své daně!

Historik 16.7.2008 13:00

A kdo se "dobrovolně" neskládal, mohl skončit na hranici, viz. Jan Hus, který si

dovolil požadovat chudou církev. Nedobrovolně "dobrovolné" příspěvky jsou známy z éry nacismu i komunismu.

brabus 16.7.2008 12:25

Re: Račte sie pomodlit ke svatému radaru, omést koule panu Topolánkovi a mě případně políbit Re: Re: Paní Bobošíková , vidím že už také ztrácíte nervy při pohledu z okna......

Vy jste opravdu hodně a hodně vylízané pako. Inteligentní poslankyně;-D;-D Víte včem drží Boboška prim? že to co se nepodařilo rusákům v 68 (vypnout plošně televizi), tak to se podlo týhle krá.....ě. Ale chápu, že u blba jako jste Vy, který v 68 sám zvedal hraniční závory, si velice šplhla. Jak říkám, v 89 se měla dělat revoluce stylem: ke zdi. Věřte, že sám bych rád velel popravčí četě. Sbohem soudruhu.(Y)

Honza42 16.7.2008 12:17

Jak Vám může někdo mluvit z duše, když jak tvrdíte, žádnou nemáte?

kůstka 16.7.2008 12:05

Mluvíte mi z duše!

Vážně!

Opravdu jste vystihla jeden z velkých problémů naší společnosti. Několikrát se mě i mou rodinu pokusili "přivést na víru", ale právě z podobných důvodů v jednání církve i jiných "mamonářů, odmítám strčit hlavu do "oprátky" natož jim svěřit péči o duši svých dětí aktem křtu. Děkuji za Váš článek. Kéž by to mělo nějaký vliv, ale bohužel, dnes nám Čechům nezůstalo nic, čím bychom ovlivnili činnost našich politiků. Je to pomyšlení tak depresivní, že odmítám i volit, protože nevím koho. Vždy je to jen k horšímu. A víra a její předsavitelé na tom nejsou o mnoho lépe. Ani teď a ani v minulosti daleké i blízké. Pokud jde o majetek a peníze jde veškerá lidskost, soucit a pochopení stranou. Přesto doufám, že se to jednou změní.

RomanL 16.7.2008 12:05

Re: Re: Re: Komunista mohl církevní hodnostářům říci to, co řekl v Krylovově bajce

... přesně! R^

Smarty 16.7.2008 12:01

Hmm

"Bla bla bla bla bla..., ...zvolte mě znovu." Vážení čtenáři, toto byla zkrácená citace článku Jany Bobošíkové. :-)

RomanL 16.7.2008 12:00

Re: Re: Re: hm...

Ale to je přece jasně dáno tím, že je to "víra", tedy nic co má něco společného s každodenní realitou - stejně jako u věřících, zelených nebo jiných "nadlidí". Tu "víru" jim nevymluvíte, i když není ani hajzlpapír. Nejhorší ovšem je, že všichni z nich nechtějí, aby vy jste ten hajzlpapír měl (to jste jiný), ale aby neměl nikdo nic. S pos*anou (Y) jsou si totiž rovni všichni.

Stenly 16.7.2008 11:55

Populismus

Paní Bobošíková co se nám to snažíte namluvit? Jak můžete dávat dohromady péči o přestárlé a církevní nároky. To tam můžete přihodit klidně i přehnané nároky politiků (politiky v EU parlamentu nevyjímaje) a co by za jejich platy šlo financovat. Na takové bláboly bohužel vždy někoho nachytáte, ale zkuste problém řešit ne jen si na něm "nahánět body" do dalších voleb.

P.S. nevěřím, že by nějakému politikovi (včetně vás) záleželo na starých lidech, vy všichni nahoře se už teď na stáří zabezpečíte.

Gandalf 16.7.2008 11:38

Re: Re: Bobošice se neštítí ničeho. Právě řádové sestry byly nejčastějšími pečovatelkami o nemohoucí, než je bobošismus zahnal do kriminálů a zničil jejich činnost.

Pani Bobosikova se prece snizi k cemukoliv, kdyz si mysli, ze by ji to mohlo pomoct ke znovuzvoleni. To vite, koryto je koryto.

Sid 16.7.2008 11:34

Re: Moje maminka tak umřela-žízní

Vazeny, kam byste svou maminku uklidil, kdyby nebyly LDN?

Komunisticky stat rozmontoval rodinu a filialni peci a nahradil to LDNkami na uklizeni starych lidi aby mlade neotravovali a ted se divi, jaky je vysledek.

Nechapu, jak muze Bobosikova spojit jednou vetou LDN a zadost cirkve o spravedlive narovnani. Vim vska jiste, ze radove sestry z cirkevnich radu,, ktere komousi likvidovali se o stare lidi postarali daleko lepe nez najati pracovnici. A proto se zde pani Bobo jasne spletla. Naopak, vratte cirkvi majetek i proto, aby znovu mohla zridit a udrzovat reholni rady.

Pavla 16.7.2008 11:28

Vážená paní Bobošíková,

přečetla jste si někdy reakce na Vaše příspěvky.????? Pokud ano,napište o tom článek. Budu první,která si ho přečte se zájmem.

xxx Kubeš 16.7.2008 11:16

Bobo?

Bobošíková je jen stěží překonatelná komediantka.

Honza42 16.7.2008 11:15

Re: Re: Bobo čte MfD

No ony se hlavně nevrátily proto, že umřely, milá paní, a nové jaksi nejsou. Ano, hospice jsou z velké části obhospodařovány věřícími lidmi. A klienti si rádi zaplatí za možnost zemřít jako člověk (často to zaplatí jejich slušně vychované děti).

A bezvěrcům, kterým se to nelíbí, plivajícím na vše co jen zavání vírou, zůstává možnost zemřít jako zvířata v LDN. Jaký život, taková smrt. 

v modrobílém 16.7.2008 11:14

Re: Račte sie pomodlit ke svatému radaru, omést koule panu Topolánkovi a mě případně políbit Re: Re: Paní Bobošíková , vidím že už také ztrácíte nervy při pohledu z okna......

Lidský věk se v česku od převratu prodloužil o 5 let. Přibylo nám tedy starých, nesoběstačných lidí. pamatuji si, že dříve umírali v LDNkách, kde nebyly na pokojích ani tekoucí voda, umývali je lavorech, podmínky byly nesrovnatelné a ještě tomu ani není tak dlouhou. Na pečí je třeba ít personál. Lehce budem dávat povely a´t vojsko vyhraje válku, když nebudeme mít vojáky. Brát bič na zdravotníky za to, že na 35 nemohoucích ne mocných, ležících nestačí při stavu dvou zdrav prac na směnu, kteří se mají postarat jen o základní životní potřeby je hyenismu, na kterém chtějí profitovat novináři. je to velmi vděčné téma. ve světě se naše sestry těší společenské úctě i ohodnocení, jen u nás jsou kusem hadru, kterým si media leští svoje image. Proč se nezajímají proč je tak málo zdrav personálu. Ono je to proto, že více o NEZAPLAtÍ. Na všechno úřednictvo , ministerstva, Brusel, kraje, sociální odbory, komisaře pro kontrolu auditů adt je peneěz dost, jen pro ty co mají být vykonyvatele toho co všichni ti úřenici vymysleli, standarty , v životě u lůžka nestrávili den, tak kdo má ty jejich výmysly provádět,  těch není.