11.5.2024 | Svátek má Svatava


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Hrad 16.7.2008 9:41

Re: Re: Re: Právě řádové sestry byly nejčastějšími pečovatelkami o nemohoucí, než je bobošismus zahnal do kriminálů a zničil jejich činnost.

To musíš studovat a přemýšlet. Ne se jenom bušit v prsa a s uctivě skloněnou hlavou kajícně huhňat: "Mea culpa, mea culpa, mea maxima  culpa ....." a čekat na spásu po smrti.

Jura Jurax 16.7.2008 9:39

Re: Re: Právě řádové sestry byly nejčastějšími pečovatelkami o nemohoucí, než je bobošismus zahnal do kriminálů a zničil jejich činnost.

Vskutku Kristus usiloval o sociální spravedlnost? A mluvíte o učení Žida Jošuy, zvaného též Christos neboli pomazaný, jednoho z mnoha židovských proroků své doby, nebo o křesťanském učení? Ač neznaboh a ateista, dočetl jsem se, že to zdaleka není totéž! A jmenovitě v bibli jest psáno, že ono spravedlivé království není z tohoto světa (no pochopitelně, jinak by se lid věřící dožadoval spravedlnosti už v životě pozemském, což by křesťanskou církev skrze moc světskou spolehlivě zahubilo v již zárodku)

Tomas Pansky 16.7.2008 9:36

... pani Bobosikova opet na scene se starym ohranym ...

... flasinetem, ktery by ale mohl zabrat.  "Jenom za vyobcování seniorů z Domova důchodců u sv. Tomáše po jeho navrácení členům Řádu Augustiniánů počátkem devadesátých let to bylo šedesát miliónů na stavbu nového zařízení."  Toto pani Bobosikova neustale opakuje: ne zli a osklivi kom-iste, kteri zabavovali, vyhaneli, veznili, ale spatni ti, kteri se prihlasili o navraceni ukradeneho majetku.  Tady neni co dodat... "Proč by jinak Ministerstvo práce a sociálních věcí v souvislosti s první vlnou restitucí církevních majetků v devadesátých letech žádalo vládu o pět miliard na náhradní kapacity?"  Dobre receno, alespon vime, ze kom-iste kradli a nebyli to troskari (a to je uvedena pouze mala cast).   "A to nepočítáme investice, které šly do původních ústavů. Církev o ně fikaně žádala až poté, co tato zařízení byla nákladně rekonstruována".  Dalsi lez a pani Bobosikova to vi.  Restituce cirkevnich majetku se uz tahnou dlouhou dobu a to podle prijatych zakonu.  Podle tech puvodnich kom-istickych to neslo.  Jenze zadna vlada to nebyla ochotna dotahnout do konce.  "Proč bychom jí (cirkvi) tedy měli dávat další stovky miliard?"  Pani Bobosikova, opet lzete.  Ceska spolecnost (stat) cirkvi nic nedava; stat pouze navraci statem ukradeny majetek a to jsou dve rozdilne veci.  "Proč je raději nepoužít právě na péči o nemohoucí a na kvalitní vzdělání našich dětí, které je naučí respektovat civilizační hodnoty?"  Demokraticke civilizacni hodnoty musi byt postaveny na pravu.  Jednim ze zakladnich prav je pravo na osobni (soukromy) majetek.  Navratte ukradeny majetek, aby se cirkve mohly starat o ty, kteri pomoc potrebuji.  Vase nominace na prezidenta s tresnemi v usich nebyla nahodna.  Myslim, ze nam vsech je jasne, kde stojite.  Je treba nam opet pripomenout, ze kom-iste ziji a jsou stale nebezpecni.  Jimi pouzivane lzi jsou nastupni platforma na ceste k opetne totalite.  Je pouze na nas, jak daleko mate sanci dojit.  top0625top@hotmail.com

katolička 16.7.2008 9:34

Re: Bobo má z velké části PRAVDU - církev se nesnaží v sociální oblasti,

Vy znáte někoho, kdo před smrtí odkázal KSČ majetek nebo aspoň jeho část? Můžete svá tvrzení doložit?

honzak 16.7.2008 9:34

Re: Už se těším

jede v montážnickém turnusu a ty 3 dny dělá čtyřiadvacítky:-D

Jura Jurax 16.7.2008 9:32

Re: Jaký důvod asi má Neff propagovat Bobovizi ? Co tyto dva exoty spojuje ?

No, uveřejňováním jejích textů jí dělá znamenitou reklamu. Ovšem negativní ;-D

Jura Jurax 16.7.2008 9:31

Bobo čte MfD

a našla téma. Nosné, nad nímž se lze rozhořčit.

Jakkoliv jsem bezvěrec, ateista a neznaboh a církve jsou mi ukradené, přece jen v článku uvedené spojení je populistické až bohové brání. Bobo si holt umí najít parketu, jak se před volbami prezentovat.

To nic nemění na tom, že fakta, která o církvi katolické uvedla, jsou pravdivá, byť samozřejmě výběrově volená. A že cpát církvím do chřtánu peníze - byť by to bylo za komanči zabavené pozemské statky - je snad ušlechtilé a morální, avšak zcela určitě pošetilé; podporuje se akorát středověké tmářství a v případě církve římskokatolické taky mocenskou strukturu, co si osobuje - ač nevolena - obmyslně kecat do lecčehos. Neboť s bohatstvím přichází moc a je-li moc, je používána.

Na druhé straně ovšem k tématu dlužno říci, že řádové sestry jsou ideálními ošetřovatelkami nemocných a bezmocných - pracují za pakatel, nebouří se kvůli výši platu a víra jim dodává sílu vydržet (tedy pokud si to neidealizuju). A církev z jejich oběti tyje a ráda se jimi ohání.

katolička 16.7.2008 9:29

Re: Re: Právě řádové sestry byly nejčastějšími pečovatelkami o nemohoucí, než je bobošismus zahnal do kriminálů a zničil jejich činnost.

A hned druhý po něm byl Jan Hus a jak dopadl....

To jsou ale hloupé vtipy, "věřící". Kde tohle učí, to by mě zajímalo?

Šnek 16.7.2008 9:26

Re: Jaký důvod asi má Neff propagovat Bobovizi ? Co tyto dva exoty spojuje ?

Není ona, také jako Neff, vyvolená?

věřící 16.7.2008 9:08

Re: Právě řádové sestry byly nejčastějšími pečovatelkami o nemohoucí, než je bobošismus zahnal do kriminálů a zničil jejich činnost.

První kominista byl Kristus, usiloval o sociální spravedlnost a jak dopadl.

AndyO 16.7.2008 9:08

Re: Paní Bobošíková , vidím že už také ztrácíte nervy při pohledu z okna......

jistě. Topolánek osobně nařídil sestrám v LDL mučit pacoše žízní...má na to propracovanou metodiku:))

Harpyje 16.7.2008 9:05

Re: A nebo je to přesně naopak.

R^R^R^ Je to ale všeobecný trend, i v jiných evropských zemích je tomu tak. Řády vymírají i jinde.

věřící 16.7.2008 9:03

Re: Re: Re: Re: Chucpe na entou!

Dřív projde velbloud uchem jehly, nežli bohatec do království nebeského.

Historik 16.7.2008 8:56

Právě řádové sestry byly nejčastějšími pečovatelkami o nemohoucí, než je bobošismus zahnal do kriminálů a zničil jejich činnost.

V to máte pravdu, ale čo bolo, bolo. DNES to neplatí, ani téměř 20 let od sametu ne.

Historik 16.7.2008 8:54

Komunista mohl církevní hodnostářům říci to, co řekl v Krylovově bajce

lev vlku, kterému sebral ukradené tele: "Tvoje tele, kjakým právem, tohle se ti podařilo, teď je moje stejným právem, jako dříve tvoje bylo."

Dovoluji si citovat ze Stručných dějin světa H.G.Wellse úryvek, týkající se husitských válek "stejně, jako v případě Valdenských hnala církev sebranku z celé Evropy na malou zemi..."

Církev byla celá staletí součástí vládnoucí moci, odtud ten majetek.

Kenavp 16.7.2008 8:53

Re: Re: Re: Chucpe na entou!

Ty chlape ty jseš totální debil.

Mejla 16.7.2008 8:50

Jaký důvod asi má Neff propagovat Bobovizi ? Co tyto dva exoty spojuje ?

.

Mejla 16.7.2008 8:49

Bobošice se neštítí ničeho. Právě řádové sestry byly nejčastějšími pečovatelkami o nemohoucí, než je bobošismus zahnal do kriminálů a zničil jejich činnost.

.

Kenavp 16.7.2008 8:40

Slepice bolševická

"Proč bychom jim měli dávat další stovky miliard?" Protože jim byly ukradeny ty huso hloupá. Kdyby tobě byl ukraden majetek, ty bys ho zpátky nechtěla a ještě poděkovala, že tě zloděj zbavil starostí? Není náhoda, že jsi kandidovala za ty zločince, komunisty. Kdyby jsi byla chlap, řeknu že jsi  velké hovado.

karlos 16.7.2008 8:39

Re: Paní Bobošíková , vidím že už také ztrácíte nervy při pohledu z okna......

Co to meleš o vladě ta má něco společného s ldnkou?že to nenapravili socani zajejich osmileté vlády.

Honza42 16.7.2008 8:34

Re: Re: A nebo je to přesně naopak.

Omlouvám se tímto tomu sympatickému domácímu zvířeti.

gerontusinza 16.7.2008 8:31

Paní Bobošíková , vidím že už také ztrácíte nervy při pohledu z okna......

ani se vám nedivím, protože to co nám v současné době vládne, je banda špinavců a kořistníků bez jakýchkoli skrupulí ( tím nechci říci, že ti předchozí byli o moc lepší). Ovšem tito mají propracovanější metodiku a míru arogance v nebetyčné výši..... A skrupule, slušnost? nevědí co to je;-D

Čtenář 16.7.2008 8:24

Iniciativě

se meze nekladou, p. Bobošíková místo vyjádřování se ke všemu, může zkusit po volbách do EP zkusit pro změnu pracovat v nějaké LDN za peníze, které tam personál pobírá. Tím vůbec nechci zlehčovat situaci v těchto zařízeních. Ale již mi lezou krkem ty  její moralistické plky a zatahování vrácení  majetku církvi do všech jejích "instinktů". Volby se blíží je třeba hrát na city........

KLAUS 16.7.2008 8:11

Re: Re: Chucpe na entou!

Horacek mě pobavil-- chudák ponížená církev-- nejhorší sorta lidí jsou pobožní gangsteři. Bobošíková má pravdu šéf má příznačné jméno-- VLK.

Historik 16.7.2008 8:03

Komunismus je víra, že vládnoucí skupina můlže pro deklarované,

nikoliv skutečné cíle, terorizovat všechny a povraždit libovolný počet ostatních. To ostatní jsou jen propagandistické kecy.

Všiměte si, kolik levičáckých "historiků" je ochotno obhajovat Stalinovy zločiny, na rozdíl od STEJNÝCH zločinů Hitlerových. A ta víra byla dost podobná u obou až na to, že Hitler pro vybranou skupinu "árijců" mnohé z toho realizoval. Možná právě proto prohrál válku, nechtěl např. odtrhnout německé ženy od dětí a nahnat je do zbrojovek aby uvolnil dělníky pro armádu.

Narake 16.7.2008 8:01

Bobo papežem

nu.. populizmus je vždycky dobrý, když dojdou vlastní názory. Nejdříve si Bobo hraje na Srstku, pak kritizuje že se nic nekontroluje a nakonec se opře do něčeho co všichni ví. Tak si říkám, co tím sleduje?? Chce se stát ošetřovatelkou nemocných?? Novodoboui světicí?? Příštím papežem který smete nespravedlnosti a křivdy světa?? A nebo je v Bobo ztělesněný druhý příchod Krista??

Ale ne, to se jen  Bobo cpe kamkoliv aby se na ní nezapomělo aby když bude příště kandidovat na nějaký post se většina voličů neptala: "Kdo k sakru je ta Bobošíková??".

Její článek je trapný a vzor veškterého populizmu: říká že je něco špatně ale nenavrhuje žádné řešení a hlavně.. žádnou vlastní snahu.. Když půjdu po ulici budu si muset dávat pozor abych příště nešlápl do nějakého obdobného Bobo. :-(

Stredocech 16.7.2008 7:56

Bobo má z velké části PRAVDU - církev se nesnaží v sociální oblasti,

prioritně usiluje o navrácení moci. Třešničkou na dortu je spor o provozní budovu Národního divadla, takovéto chování by slušelo tvrdému podnikateli, ne někomu, kdo se odvolává na morálku.

Musím říci, že chování (nejen) církve po roku 1989 bylo pro mě zklamáním. Doufal jsem, že se bude možno více méně spolehnout na její morálku, ta ale není nadprůměrná, jaká by měla být u instituce, která ji má jako hlavní náplň činnosti.

A ještě k tomu církevnímu majetku, byl získán stejnými prostředky, jako majetek KSČ před rokem 1989.

paul sulc 16.7.2008 7:51

Re: Re: Moje maminka tak umřela-žízní

otazka neni jestli se zviditelnuje ale jestli ma pravdu ci nema. Sam rikate ze lajdacka pece o seniory, a pravdepodobne i o pacienty v nemocnicich neni zadna novinka Spise by ste se mel pustit do ministerstva zdravotnictvi. A treba i do toho, proc stat chce napumpovat miliony do Kosova a ne do vlastnich nemohoucich obcanu.

havránek 16.7.2008 7:48

Už se těším

jak Vás zítra uvidím v Bruselu na letišti ve 14,50 na cestě do Prahy- to je víkend co?, když se vracíte v pondělí ve 12,00!!!

Lála 16.7.2008 7:42

Re: Re: hm...

Jasně, komunismus je víra, že lidi jsou v době zrození rovni, ale postupem času jsou někteří rovnější, tudíž ti ostatní jsou křivější. To jsme u těch našich komunistů celých 41 let mohli dobře pozorovat. Určitě se neobohacovali na úkor druhých. A že by silnější měl pomáhat slabším, měl by, když chce, ale ne že musí. Člověče, proberte se!!!