23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Čtenář 16.7.2008 8:24

Iniciativě

se meze nekladou, p. Bobošíková místo vyjádřování se ke všemu, může zkusit po volbách do EP zkusit pro změnu pracovat v nějaké LDN za peníze, které tam personál pobírá. Tím vůbec nechci zlehčovat situaci v těchto zařízeních. Ale již mi lezou krkem ty  její moralistické plky a zatahování vrácení  majetku církvi do všech jejích "instinktů". Volby se blíží je třeba hrát na city........

Jura Jurax 16.7.2008 9:49

Re: Iniciativě

R^R^R^

Jojo - v LDN by sice dělala užitečnou práci - na rozdíl od teď -  ale zato za cca čtyřicetkrát menší příjem než teď.

Narake 16.7.2008 8:01

Bobo papežem

nu.. populizmus je vždycky dobrý, když dojdou vlastní názory. Nejdříve si Bobo hraje na Srstku, pak kritizuje že se nic nekontroluje a nakonec se opře do něčeho co všichni ví. Tak si říkám, co tím sleduje?? Chce se stát ošetřovatelkou nemocných?? Novodoboui světicí?? Příštím papežem který smete nespravedlnosti a křivdy světa?? A nebo je v Bobo ztělesněný druhý příchod Krista??

Ale ne, to se jen  Bobo cpe kamkoliv aby se na ní nezapomělo aby když bude příště kandidovat na nějaký post se většina voličů neptala: "Kdo k sakru je ta Bobošíková??".

Její článek je trapný a vzor veškterého populizmu: říká že je něco špatně ale nenavrhuje žádné řešení a hlavně.. žádnou vlastní snahu.. Když půjdu po ulici budu si muset dávat pozor abych příště nešlápl do nějakého obdobného Bobo. :-(

Stredocech 16.7.2008 7:56

Bobo má z velké části PRAVDU - církev se nesnaží v sociální oblasti,

prioritně usiluje o navrácení moci. Třešničkou na dortu je spor o provozní budovu Národního divadla, takovéto chování by slušelo tvrdému podnikateli, ne někomu, kdo se odvolává na morálku.

Musím říci, že chování (nejen) církve po roku 1989 bylo pro mě zklamáním. Doufal jsem, že se bude možno více méně spolehnout na její morálku, ta ale není nadprůměrná, jaká by měla být u instituce, která ji má jako hlavní náplň činnosti.

A ještě k tomu církevnímu majetku, byl získán stejnými prostředky, jako majetek KSČ před rokem 1989.

katolička 16.7.2008 9:34

Re: Bobo má z velké části PRAVDU - církev se nesnaží v sociální oblasti,

Vy znáte někoho, kdo před smrtí odkázal KSČ majetek nebo aspoň jeho část? Můžete svá tvrzení doložit?

Jura Jurax 16.7.2008 10:04

Re: Re: Bobo má z velké části PRAVDU - církev se nesnaží v sociální oblasti,

No, taky by se našlo - ale na zbohatnutí by to asi nebylo; ono ti praví věřící komunisté - tedy takoví, co by svůj majetek odkázali své Straně, majetku moc mít z principu nemohli.

Ono jednak komunisti nedokázali lidi tak perfektně oblbnout jako církev (taky na to neměli tisíciletí a mimochodem oheň pekelný po smrti - nedokazatelný, ale taky nevyvratitelný - je dokonalé strašidýlko, za ochranu před nímž každý rád zacáluje - taky co s prachama po smrti a co kdyby na tom něco bylo - kam se hrabou dnešní raketýři vybírající za ochranu), druhak podstatné majetky sebrali komunisté lidem již před smrtí.

Stredocech 16.7.2008 13:12

Re: Re: Bobo má z velké části PRAVDU - církev se nesnaží v sociální oblasti,

No, víte o tom, že hlavním "zločinem" Valdenských bylo, že upírali cíkvi možnost poslat "hříšníka" do pekla?Tím se církev cítila ohrožena ve své podstatě. Proto proti nim zahájila vyhlazovací válku.

A církevní desátek bylo co? Daň nuceně placená církvi.

Minutus 16.7.2008 16:26

Re: Re: Bobo má z velké části PRAVDU - církev se nesnaží v sociální oblasti,

Například

http://zpravy.idnes.cz/kscm-cmi-/domaci.asp?o=0&klic=16009

Bohata 16.7.2008 21:19

Re: Bobo má z velké části PRAVDU - církev se nesnaží v sociální oblasti,

Já jsem v té provozní budově,kterou zabraly Voršilky montoval výtah a dělal elektriku.Dolní tři metry výtahu musí být neustále odčerpávána voda prosakuje tam z Vltavy.

Stavbu prováděla nějaká firma z jihu Čech.Mám dojem ,že tam padlo jméno Vlach.

havránek 16.7.2008 7:48

Už se těším

jak Vás zítra uvidím v Bruselu na letišti ve 14,50 na cestě do Prahy- to je víkend co?, když se vracíte v pondělí ve 12,00!!!

honzak 16.7.2008 9:34

Re: Už se těším

jede v montážnickém turnusu a ty 3 dny dělá čtyřiadvacítky:-D

bob 16.7.2008 7:37

??

Po přečtení tohoto článku nemohu, než konstatovat, že se s.Bobošíková přejedla třešniček. To, co z ní nyní vypladlo, tomu odpovídá. Beru zpět veškeré kritické připomínky vůči ODS. Než jen náznak, že by se k moci dostali jí podobní, tak raději ústavní většinu ODS. P. premiére, šťastnou cestu na olympiádu a vraťe se zdráv.  

tom 16.7.2008 7:30

vizitka

Ta Bobo. je skutečnou reprezentantkou naší poliitické kultury. Kdo jste ji volil?  

mirek 16.7.2008 7:05

Bobošíková - persona non grata

Bobošíková zde dedukuje, že poslanci mohou nepřímo za smrt starých lidí v LDN a současně hovoří o "teřichu" církevním. Z mého pohledu by se měla stát u velké většiny lidí v politice osobou nežádoucí, nebo-li jak říkával kdysi jeden známý, od takového si pes ani kůrku nevezme....

Nehledě na to, že její argumentace odpovídá tomu, jako by měla na sobě neustále šaty v barvě rudé s třešničkami v uších z doby prezidentské volby....

18.7.2008 23:29

Re: Bobošíková - persona non grata

Pravda je krutá, co?

honzak 16.7.2008 5:15

přestal bych tu

rudou swini takto nazývat, kdyby na měsíc do té LDN nastoupila jako sestra. Což zcela určitě nehrozí. A to církev katolickou opravdu nemám rád.

Mirek 16.7.2008 5:09

Jdi..

 Obludo od Měděného jdi do pr.ele, a hlavně pžestaň už otravovat.

JH 16.7.2008 3:49

Neff v úvodníku pláče nad pláčem

BoBo, ale stále ty její výblitky publikuje. Musí z toho být ve schýze, nebo NP nečte :-)

3,14ranha 16.7.2008 1:27

hm...

koukám že jsem bolševiky celou dobu tak trochu podceňoval a považoval je za vymírající druh, ale  teď vidím že mysleli na zadní vrátka, a tím kradeným majetkem si prostě kupovali lidi!, a zároveň je brali jako rukojmí;-€;-€;-€

podotek: na církevní restituce jsem v poslední době slyšel nejvíc nadávat zrovna ty zdravotníky kterým jsou jejich práce i pacienti ukradení...:-(

Hrad 16.7.2008 1:38

Re: hm...

Pánové, co se tak usilovně strefujete pořád jedním směrem. Komunismus a liberalismus jsou dvě vejce z jednoho kukaččího hnízda. Tak jako komunisté tak i libertariáni(ultraliberálové) mluví o svobodě. Také se ji snaží uskutečnit. Život není o diskusi!!! TAM SE STŘÍLÍ. Ten kdo se "prsí" tím, že individuální svoboda se nedá srovnat se svobodou pro velké skupiny lidí(říkalo se tomu třída), by si měl vzpomenout na své prvotní trauma které zažil, když jej maminka zbavovala jeho individuální svobody tím, že ho láskyplně posadila na nočník, aby se svobodně nerealizoval někde jinde. 

Komunismus je "VÍRA" že lidí jsou v době zrození rovni. Víra v to, že silnější by měl pomáhat slabším. Že nikdo nemá právo se obohacovat na úkor druhých. Že zaměstnanci mají nejen povinnosti, ale i PRÁVA. Že honba za ziskem by neměla mít přednost před kvalitou života. To jsou pro hierarchicky uspořádanou společnost smrtelné myšlenky a ještě nebezpečnější praxe. Nacházíte se někde u vrcholu této pyramidy? Jestli ano, nic jsem nenapsal. Jestli ne, přemýšlejte, ať nevypadáte jak psík, který svýma nevinnýma očima obdivně vzhlíží k svému pánovi. Místo tohoto přizvukování všech duševních nádeníků  "Co je povoleno Bohu, není povoleno volu."

Lála 16.7.2008 7:42

Re: Re: hm...

Jasně, komunismus je víra, že lidi jsou v době zrození rovni, ale postupem času jsou někteří rovnější, tudíž ti ostatní jsou křivější. To jsme u těch našich komunistů celých 41 let mohli dobře pozorovat. Určitě se neobohacovali na úkor druhých. A že by silnější měl pomáhat slabším, měl by, když chce, ale ne že musí. Člověče, proberte se!!!

Historik 16.7.2008 8:03

Komunismus je víra, že vládnoucí skupina můlže pro deklarované,

nikoliv skutečné cíle, terorizovat všechny a povraždit libovolný počet ostatních. To ostatní jsou jen propagandistické kecy.

Všiměte si, kolik levičáckých "historiků" je ochotno obhajovat Stalinovy zločiny, na rozdíl od STEJNÝCH zločinů Hitlerových. A ta víra byla dost podobná u obou až na to, že Hitler pro vybranou skupinu "árijců" mnohé z toho realizoval. Možná právě proto prohrál válku, nechtěl např. odtrhnout německé ženy od dětí a nahnat je do zbrojovek aby uvolnil dělníky pro armádu.

Hrad 16.7.2008 9:48

Re: Komunismus je víra, že vládnoucí skupina můlže pro deklarované,

Na ty "zbrojovky" měl armádu podlidí, jedním z jejich  potomků co přežili,  jste možná také vy. Zachráněný čokl, je nepoužitelný čokl. Jenom se lísá.

Historik 16.7.2008 14:46

Re: Re: Komunismus je víra, že vládnoucí skupina můlže pro deklarované,

No, s tím totálním nasazením zahraničních dělníků to tak je, ale na podstatě to nic nemění. Zase šlo o to udržet německé ženy u rodin. Nasazení britských žen ve válečném průmyslu bylo např. výrazně větší, než nasazení žen německých, o SSSR nemluvě.

Víte o tom, že dokonce mnoho českých dívek z kritických ročníků 1921 a 1924 se před nasazením v "Říši" zachránilo sňatkem? Nechci se zastávat Hitlera ale u Stalina si podobné ohledy nedokáži představit. Ten nahnal na válečné práce i matky od kojenců.

Jura Jurax 16.7.2008 10:19

Re: Re: hm...

Komunismus je "VÍRA" že lidí jsou v době zrození rovni. Víra v to, že silnější by měl pomáhat slabším. Že nikdo nemá právo se obohacovat na úkor druhých. Že zaměstnanci mají nejen povinnosti, ale i PRÁVA. 8-o8-o8-o

K těm zaměstnancům - jaká měli práva? Akorát právo - a ovšem i povinnost - pracovat na budování socialismu.

Že nikdo nemá právo se obohacovat na úkor druhých. Hm - pamatuju, že inženýr z výpočetního střediska pobíral ve třiceti stejně, ba někdy i méně než pomocný dělník ;-)

A o té rovnosti tu už bylo odpovězeno.

RomanL 16.7.2008 12:00

Re: Re: Re: hm...

Ale to je přece jasně dáno tím, že je to "víra", tedy nic co má něco společného s každodenní realitou - stejně jako u věřících, zelených nebo jiných "nadlidí". Tu "víru" jim nevymluvíte, i když není ani hajzlpapír. Nejhorší ovšem je, že všichni z nich nechtějí, aby vy jste ten hajzlpapír měl (to jste jiný), ale aby neměl nikdo nic. S pos*anou (Y) jsou si totiž rovni všichni.

Benda 16.7.2008 1:21

Další blogařskej článek

Vážená paní euroPoslankyně,

napište ještě další slohové cvičení. Tentokrát bych se chtěl dozvědět něco o výsledcích Vaší práce europoslankyně, zvláště pak se zaměřením na obsah tohoto článku.

Ledaže jsem nedovtipa a pozdě a pomalu chápu, že tyto PíáR články jsou PRÁVĚ TOU prací. Jinak opravdu nerozumím Vašemu rozhořčení nad daným stavem věcí.

Není to žádné hrdinství, ale když jsem se zrovna včera mihnul v jednom DD nebo LDN nebo jaký název to má, tak jsem aslespoň jedné z obyvatelek zavřel okno. Aby na ní a její spolužijící při povídání na chodbě netáhlo. Poprosila mě. Škoda že nemůžu napsat, že zrovna vedly debatu o navracení majetku, vlastněného zlořádským státem, zlatokopecké katolické církvi.

Cifix, když jste psala reportáže jako redaktorka, tak to bylo OK, ale tyhle výlevy byste si jako politicky aktivní mohla odpustit. Pokud ovšem nepatí to o mé nedovtipnosti.

Hamol 16.7.2008 7:25

Re: Další blogařskej článek

Bobo je populistka non plus ultra, nemám rád lidi, kteří uvěřili své vlastní výjimečnosti.(Y)

emersonskej 16.7.2008 1:21

A jéje

Koukám, že Bobo zas ve své zviditelňovací mánii pořádně šlápla vedle. To už je pomalu stejnej trapas, jako ta její nedávná prezidentská kandidatůra...;-€

3,14ranha 16.7.2008 1:10

a ještě něco...

zjistěte si paní mysli-TELKO kdo postavil v ČR jen do dnešního dne téměř dvacet hospiců (do hospicu se nechodí jenom umírat) plus na řadě míst už funguje dojíždění zdravotníků (povětšinou věřících) do bydliště potřebných

a že církev žádala aby budovy v restituci byly opravené?  když je komunisti kradli tak to snad byly ruiny????

článek i duševní úroveň autorky hodnotím Rv!!