Čtvrtek 23. 5. 2024Vladimír polojasno10 °C

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

  • Příspěvků: 181
  • Poslední: 19.7. 2008 5:13
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
Pešek 16.7.2008 13:03

Re: Mluvíte mi z duše!

Možná jste si nevšiml(a) kůstko, že paní Bobo činí jen toto: přečte si noviny nebo shlédne TV zpravodajství a v zájmu udržení si svého korýtka zabojuje a rozvíří již zvířené, aby se mohlo říci, že pro nás něco dělá. Ano, dělá, ale ne pro nás, ale jen pro sebe - např. zviditelnění se za každou cenu ( viz její prezidentská kandidatura za jedinou stranu, která byla ochotna ji kandidovat). Proč třeba toto téma neuchopila sama, když představenstvo VZP podle ní nekoná? Jen je mi divno, že má žaludek psát takové hovadiny a rozněcovat závist, když reakce na ni je z 98% negativní, případně vulgární?

Netvrdím, že by částka, navržená církvím k vyrovnání za ukradený majetek byla správná, ale je třeba církve vyloučit z řad spotřebitelů našich daní - tedy vrátit jim hodnotu odpovídající ukradenému a ať si hospodaří na svém a za své, ne i za moje, necírkevní daně! Ale nebudu jim závidět vyrovnání. A vy máte jednoduchou volbu - nesvěříte jim svou duši, a po vyrovnání ani své daně!

Smarty 16.7.2008 12:01

Hmm

"Bla bla bla bla bla..., ...zvolte mě znovu." Vážení čtenáři, toto byla zkrácená citace článku Jany Bobošíkové. :-)

Stenly 16.7.2008 11:55

Populismus

Paní Bobošíková co se nám to snažíte namluvit? Jak můžete dávat dohromady péči o přestárlé a církevní nároky. To tam můžete přihodit klidně i přehnané nároky politiků (politiky v EU parlamentu nevyjímaje) a co by za jejich platy šlo financovat. Na takové bláboly bohužel vždy někoho nachytáte, ale zkuste problém řešit ne jen si na něm "nahánět body" do dalších voleb.

P.S. nevěřím, že by nějakému politikovi (včetně vás) záleželo na starých lidech, vy všichni nahoře se už teď na stáří zabezpečíte.

Pavla 16.7.2008 11:28

Vážená paní Bobošíková,

přečetla jste si někdy reakce na Vaše příspěvky.????? Pokud ano,napište o tom článek. Budu první,která si ho přečte se zájmem.

xxx Kubeš 16.7.2008 11:16

Bobo?

Bobošíková je jen stěží překonatelná komediantka.

kako 16.7.2008 11:12

Bobobl-ce už je zase cítit s úst.

Ve Švejkovi je, jak od Banzetů vyhodili hosta dveřmi, tak tam vlez oknem. Bobina by se ke korytu prodrala i přes kanalizaci! Ale ony ty její slinty asi nejsou jen plodem chtivosti, nebo hladu(ten určitě nemá), jestli ona nebude taky málo kopulačně saturovaná.

Pepa 16.7.2008 20:06

Re: Bobobl-ce už je zase cítit s úst.

R^ je to opravdu pozoruhodná sv..ě , a to vidíme pouze špičku ledovce. No na bl..čky by ty její vyhřezy mohly platit.

quax 16.7.2008 11:05

Hle, plamenná bojovnice proti prohnilé, hamižné církvi!

ty miliardy patří přece lidu, stejně jako katedrála!Že to byl majetek ukradený komunisty, s kterými má Bobo jeden kabát, a že byl kdysi podstatně větší, to už se jí nehodí...

říkalo a říká se takovým ženštinám hezky po česku.....

kmotr58 16.7.2008 10:54

zase pozdě

stejně jako paní Džamila, řeši i tato politička problém až se objeví. To o něm neví ? Ví, ale hodí se jej vytáhnout až ve správnou dobu. Vůbec netuším za co madam bojuje v EP, ostatně stejně jako paní Džamila v ČP, ale tady to liská od kandidatury na prezidenta až po LDN, jednou zprava a jednou velmi ostře zleva. A toto my platíme:-(

Josef 16.7.2008 10:36

Pravda

Paní Bobo má pravdu

emil 16.7.2008 10:28

Nevím co

Nevím, co je hnusnější, ale připadá mně dost hnusné, když na  neštěstí s LDN se přikrmuje  další hyena. Opravdu si musí popularitu a hlasy do eurocirkusu získávat tímto sprostým způsobem ? Myslím si, že si dost dlouho hrála na investigativní novinářku. Proč tenkrát nezjistila, jaký je stav v LDN ? Až teď se snaží přihřát polívčičku. Lidi, nevolte tuto eurohyenu. Už jí bylo dost.

Bubranik 16.7.2008 10:24

Statem posvecene tyrani

 Pani  poslankyne,  je odporne, ze stvete proti cirkvi.  Radeji se venujte, za vas vysoky prijem za penize danovych poplatniku, necemu prospesnemu.  Dbejte na ceske narodni obyceje,   Nasi ceskou  narodni a slavnou historii.  Mluvite do veci, kterym nerozumite.  Podepsan Cech Bubranik>-

meloun 16.7.2008 10:18

Proboha, ony už zase budou nějaké eurovolby?

vancura 16.7.2008 9:48

vyborně

gratuluji paní Bobošikova a děkuji Vám za všechny a hlavně za projev zdraveho rozumu, Hitler   /kradl 7 let komunisti 40 let ale církev svatá odírala tento národ 300 let a parazituje na tomto state bezostyšně nadále a a bože proč to mame my  pohani nevěřící platit ?? Ve Francii jim sebral všechno majetek předal obcím tedy tem kteří jej vytvořili .. a na falaře se skladaj věříci a proč by tonešlo u nás ..

Zdravim Vancura

Harpyje 16.7.2008 9:59

Re: vyborně

Někde níže na této diskusi postavil nick drak následující otázku: "... jsou v teto republice lidé tak padlí na hlavu, že tam mohli zvolit takovou ambiciozní zrůdu??;-O"

Zde je odpověď. ;-D ;-D ;-D

quax 16.7.2008 11:08

Re: vyborně

zapomněl jsi že nejsi v Kotli...

Tomas Pansky 16.7.2008 9:36

... pani Bobosikova opet na scene se starym ohranym ...

... flasinetem, ktery by ale mohl zabrat.  "Jenom za vyobcování seniorů z Domova důchodců u sv. Tomáše po jeho navrácení členům Řádu Augustiniánů počátkem devadesátých let to bylo šedesát miliónů na stavbu nového zařízení."  Toto pani Bobosikova neustale opakuje: ne zli a osklivi kom-iste, kteri zabavovali, vyhaneli, veznili, ale spatni ti, kteri se prihlasili o navraceni ukradeneho majetku.  Tady neni co dodat... "Proč by jinak Ministerstvo práce a sociálních věcí v souvislosti s první vlnou restitucí církevních majetků v devadesátých letech žádalo vládu o pět miliard na náhradní kapacity?"  Dobre receno, alespon vime, ze kom-iste kradli a nebyli to troskari (a to je uvedena pouze mala cast).   "A to nepočítáme investice, které šly do původních ústavů. Církev o ně fikaně žádala až poté, co tato zařízení byla nákladně rekonstruována".  Dalsi lez a pani Bobosikova to vi.  Restituce cirkevnich majetku se uz tahnou dlouhou dobu a to podle prijatych zakonu.  Podle tech puvodnich kom-istickych to neslo.  Jenze zadna vlada to nebyla ochotna dotahnout do konce.  "Proč bychom jí (cirkvi) tedy měli dávat další stovky miliard?"  Pani Bobosikova, opet lzete.  Ceska spolecnost (stat) cirkvi nic nedava; stat pouze navraci statem ukradeny majetek a to jsou dve rozdilne veci.  "Proč je raději nepoužít právě na péči o nemohoucí a na kvalitní vzdělání našich dětí, které je naučí respektovat civilizační hodnoty?"  Demokraticke civilizacni hodnoty musi byt postaveny na pravu.  Jednim ze zakladnich prav je pravo na osobni (soukromy) majetek.  Navratte ukradeny majetek, aby se cirkve mohly starat o ty, kteri pomoc potrebuji.  Vase nominace na prezidenta s tresnemi v usich nebyla nahodna.  Myslim, ze nam vsech je jasne, kde stojite.  Je treba nam opet pripomenout, ze kom-iste ziji a jsou stale nebezpecni.  Jimi pouzivane lzi jsou nastupni platforma na ceste k opetne totalite.  Je pouze na nas, jak daleko mate sanci dojit.  top0625top@hotmail.com

Jura Jurax 16.7.2008 9:55

Re: ... pani Bobosikova opet na scene se starym ohranym ...

Hm - a jak církev k tomu majetku přišla? Jen prací kněží, kardinálů, jáhnů, mnichů a jeptišek, jakož i opatů a kanovníků? Že by? ;-D;-D;-D

Takže - komu ho ukradla ona? Jakými obmyslnými podvody a uváděním v omyl? Prodáváním odpustků a kšeftem s hrozbou muk pekelných?

oskar 16.7.2008 10:24

Re: Re: ... pani Bobosikova opet na scene se starym ohranym ...

je to jednoduché... věřící se skládali po staletí na budovy, chrámy, pozemky :-) koneckoncu i dnes se takto skladají na své budovy protestanští  a katotoličtí věřící aby jim za pár desítek let někdo řekl, že to stejně nakradli (duchovní manipulovali přece s blbými ověčkami...) paní Bobošíková má argumentace jako dítě ze základní školy nebo jako růdý bratr :-(

Historik 16.7.2008 13:00

A kdo se "dobrovolně" neskládal, mohl skončit na hranici, viz. Jan Hus, který si

dovolil požadovat chudou církev. Nedobrovolně "dobrovolné" příspěvky jsou známy z éry nacismu i komunismu.

bibabu 18.7.2008 22:55

Re: Re: ... pani Bobosikova opet na scene se starym ohranym ...

Nejvíce si církev pomohla ve středověku. Ty, co měli majetky, tak nařkli z kacířství, pak je mučili,nakonec upálili a majetek propadl církvi. Zrůdnost, ještě se ani neomluvili obětem a už zase řvou o majetek.

emil 16.7.2008 10:31

Re: ... pani Bobosikova opet na scene se starym ohranym ...

Nezapomeňte, že Bobošíková kandidovala na prezidenta za komunisty ! Odtud vítr fouká !

Jura Jurax 16.7.2008 9:31

Bobo čte MfD

a našla téma. Nosné, nad nímž se lze rozhořčit.

Jakkoliv jsem bezvěrec, ateista a neznaboh a církve jsou mi ukradené, přece jen v článku uvedené spojení je populistické až bohové brání. Bobo si holt umí najít parketu, jak se před volbami prezentovat.

To nic nemění na tom, že fakta, která o církvi katolické uvedla, jsou pravdivá, byť samozřejmě výběrově volená. A že cpát církvím do chřtánu peníze - byť by to bylo za komanči zabavené pozemské statky - je snad ušlechtilé a morální, avšak zcela určitě pošetilé; podporuje se akorát středověké tmářství a v případě církve římskokatolické taky mocenskou strukturu, co si osobuje - ač nevolena - obmyslně kecat do lecčehos. Neboť s bohatstvím přichází moc a je-li moc, je používána.

Na druhé straně ovšem k tématu dlužno říci, že řádové sestry jsou ideálními ošetřovatelkami nemocných a bezmocných - pracují za pakatel, nebouří se kvůli výši platu a víra jim dodává sílu vydržet (tedy pokud si to neidealizuju). A církev z jejich oběti tyje a ráda se jimi ohání.

v modrobílém 16.7.2008 10:54

Re: Bobo čte MfD

Milý pane, v šedesátých létech jsem pracovala v psychiatrické léčebně spolu s řádovými sestrami. Ta Vaše pravda má rub a líc. Řádové sestry pracuji za pakatel, nikdy je však nikdo nedonutil běhat celou směnu jako o závod, aby stihly alespoň to nejnutnější! řádová sestra vždy chodí důstojně a pomalu a udělá jen tolik práce, kolik ji její důstojnost řadové sestry dovoluje. Pro to co nestihla měla odpověď, vice jsem nemohla, Pan Bůh je mi svědkem. To platí dodnes i ve vyspělých zemích.Pamatuji, jak po revoluci všichni čekali jak se řádové sestry vrátí do nemocnic! Proč se nevrátily? Církev si moc dobře spočítala, jak je taková práce neatraktivní, kolik stojí studium a  řádové sestry, snad vyjímečně pracuji v soukromých hospicech, kde finanční účast dovoluje  mít na starosti, 3-4 klienty.  ."

Lída 16.7.2008 11:07

Re: Re: Bobo čte MfD

Hlavně řádových sester (a ještě k tomu se zdravotnickým vzděláním) je tak málo, že se nedá čekat, že by zachránily nedostatek sester ve zdravotnicví.

Honza42 16.7.2008 11:15

Re: Re: Bobo čte MfD

No ony se hlavně nevrátily proto, že umřely, milá paní, a nové jaksi nejsou. Ano, hospice jsou z velké části obhospodařovány věřícími lidmi. A klienti si rádi zaplatí za možnost zemřít jako člověk (často to zaplatí jejich slušně vychované děti).

A bezvěrcům, kterým se to nelíbí, plivajícím na vše co jen zavání vírou, zůstává možnost zemřít jako zvířata v LDN. Jaký život, taková smrt. 

v modrobílem 18.7.2008 21:57

Re: Re: Re: Bobo čte MfD

Co pro to dělá církev, vím o takových, které by chtěly do řádu, nakonec odcházejí na Slovensko, kde  pro  ženy které chtějí zasvětit život řeholi má cirkev místo.  Tolik jedovatých slin slušně vychovaný hochu Honzo, děkuji pěkně, takovou výchovu nechci, ani takové děti.. Charity(církevní) provozují jen služby, kde si nekřesťansky účtují za jednodenní pobyt v domovince 800KČ. Kdo si to může dovolit? Posláním církve je starat se o ty nejubožejší. Přitom charita dostává nemalé prostředky s dotací, státu, grantů z krajů, obcí. To se jim to podniká a ještě nekřesťanské peníze od  klientů. Ti neubožejší nakonec zůstanou státu, tedy nám všem co platíme daně, zdrav soc. pojišrění. Pořád platí, za málo penezmálo muziky. 

18.7.2008 23:23

Re: Re: Bobo čte MfD

Máte špatné informace! Řádové sestry měly povinnot pracovat jako všichni ostatní lidé a platit si sociální pojištění na důchod a pobíraly plat také stejně jako ostatní zdravotní sestry, dokonce měly i stejné vzdělání - SZŠ.

Řády, které žádaly o navrácení budov, ve kterých byly tato zařízení jako domovy důchodců apod. s odůvodněním, že objekty chtějí právě k těmto účelům, po  navrácení tato zařízení zrušila a pronajímala je firmám, proto se sestry nemohly do těchto služeb vrátit! 

bibabu 18.7.2008 23:42

Re: Re: Re: Bobo čte MfD

Církev si zpočítala, že jim to více ponese, než by provozovala činnost, pro které byly tyto budovy určené. Na sociální péči se nedá vydělávat a církev se chová jako nejdrsnější kapitalista.  Církev nenese povinnost za potřebné, nevím proč by měla mít výsadní postavení, státní dotace. Vždyť každý daňový poplatník financuje církev i ten nevěřící. Dát církví majetek ,financovat je ze státního rozpočtu, granty obecní, z krajů(ani slyšet cirkev v 90 létech nechtěla slyšek o odluce od stát). Ať se církev financuje daněmi Těch, kteří jsou věřící.

Mejla 16.7.2008 8:50

Jaký důvod asi má Neff propagovat Bobovizi ? Co tyto dva exoty spojuje ?

.

Šnek 16.7.2008 9:26

Re: Jaký důvod asi má Neff propagovat Bobovizi ? Co tyto dva exoty spojuje ?

Není ona, také jako Neff, vyvolená?