30.6.2024 | Svátek má Šárka


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ravnagorac 29.9.2008 15:12

Re: Kolaborace - národní zvyk

Radar nás dostane tak sedm sáhů pod zem.

Ravnagorac 29.9.2008 15:11

Re: Re: Tajní "na kopci"

PetřeH, nejsem placen z Ruska ani se necítím být "užitečným idiotem". Článek je ubohou snahou zpravodajského diletanta Pacnera  zviditelnit informace, které si na BIS vycucali z prstu, možná jim někdo "cinkl"  ze strakovky, kdoví. Přes 70% občanů ČR nesouhlasí s vybudováním vojenské základny USA v ČR a jsem přesvědčen, že by reagovali stejně, kdyby se jednalo o základnu kterékoli jiné velmoci. To nemá se špionáží ve prospěch Ruska nic společného.

Robert 29.9.2008 15:08

Kolaborace - národní zvyk

Tak si čtu příspěvky na tohle téma a Češi opět nezklamali. Spousta jich kdysi kolaborovala s Němci, pak zase s Rusy, no a některým pořád ještě chybí zájezdy do Milovic a ožrávací večírky s ruskými lampasáky a byli by rádi, kdyby se to všechno vrátilo zpět. Tak ti hlupáci řvou kvůli radaru, který nás dostane dál od vlivu ruského samoděržaví.

woka 29.9.2008 15:07

Re: Tajní "na kopci"

bla bla bla...bože, Ravnagoracu, zkuste si někdy po sobě přečíst, co napíšete, to přece musíte vidět sám, že to jsou kecy.:-(

Dušan Polanský 29.9.2008 15:07

Američtí agenti mají výhodu,

jsou hodní a nemusí se schovávat, mají volný přístup ke všem informacím. Ale popravdě tenhle článek víc rozesměje ruské agenty, američtí spíš si budou ťukat na čelo a říkat si: Bože, ten nám tady ještě chyběl, raději kdyby vyrazil do Brdů a sbíral houby.   

Ravnagorac 29.9.2008 15:06

Re: Ano, ta zpráva je šokující

Z tisku jsme se dověděli, že BIS a VZ brání v prodeji nemovitostí kolem VVP Brdy ruským tajným službám. Jakpak asi? Vydírají současné majitele kompromateriály, aby od prodeje ustoupili? Chodí jim domů zlomené tužky nebo nábojnice, případně fotky dětí při cestě do školy? Odeberou jim bezpečnostní osvědčení?  Chodí za jejich zaměstnavateli a nutí je, aby je propustili ze zaměstnání? Nebo snad operativci BIS přeplácejí ruské rozvědčíky z tajných fondů BIS, podobně jako svého času skupovali všechny výtisky knihy o Kavanovi? Musíme skutečně poslouchat takové hovadiny?  

Mistr Jan Hus 29.9.2008 15:04

A co agenti CIA, ty starý bolševiku?

;-D

PetrH 29.9.2008 15:04

Re: Tajní "na kopci"

Víte, ono to tak není. Ani v té zprávě BIS, ani v tomto článku, ani v jiných, které jsem četl jindy a jinde. Jasně je uvedeno, že ruští agenti se snaží ovlivnit veřejné mínění. To se dá dělat spoustou způsobů, např. financováním různých "iniciativ", dokonce i Pacner tvrdí, že jejich členové to nemusí ani vědět. Určitě se to nedělá nikde na světě tak, že by každého troubu verbovali jako špiona. Ti "užiteční idioti" dělají jejich práci z přesvědčení a zadarmo. Nebo snad nějaké prachy z Ruska berete?

nup 29.9.2008 15:00

Re: Re: Re: Žádný ruský agent...

R^R^R^

Ravnagorac 29.9.2008 14:55

Tajní "na kopci"

BIS lze směle označit za "klub trubců", který každoročně dotují daňoví poplatníci částkou kolem 1 mld. Kč. Jejich prohlášení o ruských špionech, kteří jsou proti americkému radaru je trapnou snahou účelově označit každého, kdo s přítomností amerických vojáků v ČR nesouhlasí, za ruského špiona a tak s ním také nakládat. Úroveň každé organizace je přímo úměrná úrovni jejích jednotlivých zaměstnanců. Kdo by se obtěžoval nějakými důkazy! Stačí přece před volbami plácnout na internetové stránky nějaké obecné žvásty a nechat si je potvrdit od stejně impotentního Vojenského zpravodajství v čele s pomalovaným zákopníkem slovenského původu. Další Kubiceho zpráva se klube na svět. Zbývá se zeptat , proč když se Brdy hemží ruskými špiony, proč nejsou hrdinnými skauty z BIS či výsadkáři z VZ zatčeni a nezávislým soudem odsouzeni za špionáž, popř. prohlášeni za "persona non grata"? Odpověď je jednoduchá - připravuje se návrh státního rozpočtu na příští rok a někdo by si mohl všimnout, že bez tajných služeb to funguje nějak líp!!!

Eva D 29.9.2008 14:55

Re: Re: Jan Keller: Vláda může triumfovat

Ten pán, co se do KSČ nacpal už na SŠ, protože chtěl dělat vědu. Fuj!

milan007 29.9.2008 14:54

Re: Pacner + Doležal = Nejužitečnější idioti v ČR

Kam se hrabou na Vás, nemyslím tím užitek.

milan007 29.9.2008 14:53

Re: Žádný ruský agent...

a další užitečný idiot

milan007 29.9.2008 14:50

Re: Co je na tom sokujiciho?

Jste nepoučitelný a hloupý, pokud by nastalo co je popsáno v článku, vítr odjinud dlouho nezavane.

PetrH 29.9.2008 14:46

Re: Re: Re: Žádný ruský agent...

Vždyť to říkám, máte v tom všem guláš. Svět není tak zlej. Kuřte ptáky a nestarejte se o politiku.;-D

Vodník 29.9.2008 14:44

Re: Re: Žádný ruský agent...

Nežertujte! ODS je garantem mé svobody od strachu z raket darebáckých států, které sebou už cukají v silech. Kdo nevolí ODS je komouš a ruský agent a já se s ním nekamarádím! ;-€

Eva D 29.9.2008 14:42

Re: Re: To je přece jasné, že tady operuje ruská rozvědka

R^

PetrH 29.9.2008 14:42

Re: Pana Pacnere.....

Tu výzbroj taky pamatuju, fotka byla v tzv. Bílé knize. Nejvíce na ní dominoval těžký kulomet typu Maxim z Velké vlastenecké války.;-D

PetrH 29.9.2008 14:39

Re: Žádný ruský agent...

Víte, v kouření ptáků není moc ideologie. Když vás to baví, kuřte třeba zelené nebo černé, ale ta změna proti vašim obvyklým červeným bude zanedbatelná. Radím vám soustředit se na velikost a chuť.

xxx Kubeš 29.9.2008 14:34

Situace

není jednoduchá, s tím lze s autorem plně souhlasit. Jsme na prahu vydírání energetickými zdroji.

Apea 29.9.2008 14:33

Ano, ta zpráva je šokující

Ano, zpráva BIS je šokující. Tajné služby mají zákonem definovanou úlohu, nemají dělat nic na tuto úlohu - a když u dělají, neměly by to alespoň dělat pitomě. Ruská strana nestojí o radar v Brdech, to asi nikomu nemusí zjišťovat tajná služba, pracovníci ruského velvyslanectví přesvědčují každého Čecha, který to mlže ovlivnit, aby byl proti radaru, to mají svým způsobem v popisu práce a stále to ještě nemá přímou souvislost se službami (oproti Pacnerovi opravdu nevím, kolik pracovníků ruské ambasády pracuje pro rozvědku, nějací asi ano). Ale to ještě pořád není nic, co by patřilo do zprávy BIS. Dělají to ti Rusové nelegálními prostředky, vydírají apod.? A pokud ano, proč tu ještě jsou? A ppkud ne, pak dělá BIS neco, co po čertech dělat nesmí - ovlivňuje za státní peníze veřejné mínění. A když už pan Pacner vidí bolševiky všude, možná by si měl uvědomit, že nejlepší obrana proti nesvobodě, ať již bolševické či jiné, je hájit instituce, které svobobu zaručují. Dnes to třeba dělá BIS pro dobrou věc...

y 29.9.2008 14:20

Co je na tom sokujiciho?

Je snad sokujici to ze agenti cizich statu operuji u nas v zajmech techto statu? To vam pripada jako sokujici? Nebo je pro vas sokujici to ze zatim co pred dvaceti lety vam podobni psali o tom jak zli agenti z USA podkopavaji dobry rezim, zatimco hodni agenti z CCCP verejne rezim udrzuji? Dneska je to holt na opak hodni agenti z USA v rezimu pusobi verejne (jeste si je vlada najima aby to tupemu lidu vysvetlili) a ti zli z ruska ho podkopavaji. Jen cekam az zase zavane vitr od jinud a pisalkum poleti zase plast na jinou stranu;-D. PS: Proti radaru jsem taky a zadnej ruskej pi... mne ovlivnovat nemusel.

Stepan 29.9.2008 14:13

Re: Pacner + Doležal = Nejužitečnější idioti v ČR

Tupej bolsan.... hura zpet do klicky, tak je tam pohodlne!

voodoolinek 29.9.2008 14:08

Zaprodanec Moskvy = Nejneužitečnější chytrolín v ČR

Rv

vita 29.9.2008 14:07

Re: Re: Sakra, že ale jsou ti agenti úspěšní...

A držela basu se současnou neopozicí a snažila se vše zasunout pod koberec - aspoň do voleb.

Není trapné stranám, které mají ve svém názvu "demokratická", že se nejdemokratičtěji zachovala strana, která se ani netají, že je "komunistická"? Jediná KSČM se pokoušela udělat z radaru volební téma a tedy dát lidu (na který se tak rády odvolávají ony "demokratické" strany) možnost do věci zasáhnout.

Není - já vím. Lid je přece plebs a lúza, kterému se nesmí dát možnost o ničem rozhodovat. Pravda, teď před volbami se to bude okecávat.

Vodník 29.9.2008 14:02

Žádný ruský agent...

...nepřekoná mou hrůzu z korejských a íránských raket. Těch bezesných nocí!... ;-( Rakety sem míří, prst lampasákův na píď od knoflíku vzdálen, jenjen stisknout - kdepak ruský agent! Ten u mě nemá šanci! VOLÍM ODS A KOUŘÍM JEN MODRÉ PTÁKY!

kopec 29.9.2008 13:39

Re: Re: kecy

Da se shrnout, ze uroven redakcniho clanku nepresahuje uroven diskuze pod nim.

jirka.s. 29.9.2008 13:15

Re: Re: Re: Podle výsledků to tak vypadá...

Copak zas nemůžeš najít, vlčí makovičko? ;-D

mira 29.9.2008 13:05

Re: Že u nás ruští agenti manipulují veřejným míněním?

Rozdíl je v motivaci a zaměření jednotlivých služeb. Pokud by tomu tak nebylo, státy by musely bojovat i proti svým vlastním tajným službám (to se možná v méně rozvinutých zemích, jako je ta nače, občas děje;)). Ruské motivy jsou a budou - aspoň pro mě, kdo nechce opakovat historii  - nebezpečnější, než americké, tedy obecně spojenecké. Takže za sebe říkám, že CIA mi nevadí, FSB a GRU ano.

ps 29.9.2008 13:05

Re: Od blbce to hlupáčku sedí.....

Vy bolševici si z toho opravdu nic neděláte a vesele zapíráte.