24.6.2024 | Svátek má Jan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ondys 18.8.2007 11:07

Re: Další dokonalý BOBLABO, kterým se chce naše milá BOBO zviditelnit.

Nedivte se, i největší idiot je má za poskoky, když vystudovali údajně za jeho peníze.

Rv;-PR^

Mell 18.8.2007 9:46

Navržená zdravotní reforma by chtěla doladit.

Je dobře, že se někdo snaží rozpoutat diskusi na téma, jak ovlivní nový systém plateb ve zdravotnictví budoucí zdraví našich potomků.Chápu, že paní Bobošíkové leží na srdci hlavně její zviditelnění, ale přesto ji patří dík, že se podobným tématem zabývá.To, že je potřeba šetřit, je jasné,  určitý stupeň spoluúčasti pacienta na nákladech je cesta k úsporám, díky následnému úspornějšímu chování. Otázka je, jestli je navržený systém rozumně nastavený a vyvážený?

Mě nevadí, že se bude muset platit při návštěvě doktora, vadí mi, že se systém nenastavil tak, aby všem nepřidělal více starostí než úspor.Mohlo se využít např.systému jednoduchých kreditních karet (používá to třeba ČSAD), které by se daly dobíjet jako  mobil. Ještě více mi vadí, že budou ohroženy některé skupiny lidí např.staří nebo hodně nemocní lidé, kteří berou 10 až 15 různých tabletek denně a musí každý měsíc chodit pro recept k doktorovi. To by se dalo odstranit tím, že by se neplatilo za každou položku na receptu, ale za celý recept a daleko více by se umožnilo kupovat si léky bez receptu. Je opravdu hloupé, když pro většinu léku musím nejdříve, ve svém volnu, vystát frontu na recept, zaplatit za recept a pak ještě za léky. Těch 5000 Kč ročně jako limit, bude pro mnoho lidí vysoký a budou se o své zdraví starat ještě méně než doposud.

zajíček8 19.8.2007 23:20

Re: 10-15 tabletek denně

Pokud někdo bere 10-15 různých tabletek denně a není po trasplantaci nebo krátce po náročné operaci, tak je to spíš na zavření doktora za "malpractice".  Jak ty tabletky navzájem reagují nedá dohromady ani kvalifikovaný farmaceut.Takový koktejl spíš zdraví škodí než uzdravuje.

Martin 18.8.2007 9:45

Souhlasím.....

Paní Bobošíková,napsala jste to úplně přesně,kéž by si ten článek přečetla aspoň polovina poslanců a členové vlády.

Roneček 18.8.2007 11:44

Re: Souhlasím.....

Také souhlasímR^

rolandszewczyk 18.8.2007 9:20

souhlasím

s poplatkem,jen bych ho zvýšil na 150kč,s tím,že každé ošetření by trvalo min.20minut,pobírači dávek by měli možnost jej dostat zpět na sociálce,ZAPLACENÁ ČÁSTKA BY SE ODPOČÍTALA OD POJISTNÉHO,neb to by byla ůhrada za pojištovnu

Tino 18.8.2007 9:36

Re: souhlasím

 To je nádherná pitomost. Takže ztížit živobytí těm, co pracují a odměnit ty co nepracují. Kouzelně socialistické.:-/

hrouda 18.8.2007 9:16

Je překvapující

že na poplatky u lékaře "pro děti" kývla i KDU-ČSL, která skloňuje slovo rodina ve více než sedmi pádech. 30 Kč není moc, ale při takové argumentaci se mi vždy vybaví reklamy typu "Jen xx,- Kč denně" (koncesionářské poplatky za TV, půjčky, pojištění atd). Nevím, jak se má projevit ve fimancích lékařů přínos poplatků, ale lituji je. To napětí, zda pacient, či v tomto případě rodič přinesl peníze .....  a když ne, tak dostanu pokutu 50.000Kč? 

Tino 18.8.2007 9:15

Zaplaťte lidem zdraví a život!

 Jak si to vůbec může někdo dovolit a neplatit lidem zdraví a život? Z čeho brát? No přece z kapes těch co něco mají. Takový poctivě pracující dělník, který dře dvanáct hodin denně, to je úplný zlatý důl pro erár. Musí totiž držet hubu, když mu odebírají z platu. Nemůže si nic odepsat z daní, jako jeho zaměstnavatelé, nemůže si jít pro penízky na úřad jako hromady lenivých a vyčůraných, protože má dost vysoký legální výdělek ikdyž mu z něj stát hodně sebere.

 Takže matinka odjakživa na mateřské už se čtyřmi dětmi a papínek nikdy nepracující legálně(to by musel být na hlavu) mohou courat po doktorech s caparty až do osmnácti let jejich věku úplně grátiz. Žeby si zašli do lékárny pro cokoliv bez návštěvy lékaře? -to dělají přece jen ti idioti, co pořád jen dřou a nemohou si dovolit lozit stále k lékaři a kterým ten lidumilný stát bere a bere.

 Běž do háje bobošice se svým populistickým názorem. Dost na tom, že se v EU na nás přiživuje plno neúspěšných politiků a podnikatelů.

Ladislav N. 18.8.2007 11:01

Re: Nemůže si nic odepsat z daní, jako jeho zaměstnavatelé, ...

Z daní si zaměstnavatelé nic odepsat nemůžou. Jenom z daňového základu. ;-)

Rad 18.8.2007 14:28

Re: Re: Nemůže si nic odepsat z daní, jako jeho zaměstnavatelé, ...

a tím pádem ubydou i daně.;-)

František 18.8.2007 9:12

povl

Paní Bobošíková,nepleťte se do politiky ,když tomu nerozumíte.Vy jste taky poslankyní z peněz daňových poplatníků a sama je kritizujete.Pro poslance jsou ostatní lidi povl a všichni to dělají jen kvůli penězům.Tak si přestaňte hrát na spravedlivou a vzpomeňte si jakou škodu jste způsobila v ČT s Vaší ruskou ochrankou.

Hrad 18.8.2007 17:30

Re: povl

Milý Františku. Veškeré politické znalosti paní Bobošíkové asi spočívají v tom, že má svoje dokonalé nohy zkřížené jako zájmy velmocí. Zdůrazňuji dokonalé nohy!!Jaké máte nohy vy, když už jsme u těch politických znalostí?

587 18.8.2007 19:14

Re: povl

Poslanec má tedy jen zcvaknou podpatky a slepě hájit ty paskvily, co vláda předkládá?  Naopak. Více poslanců by mělo být jako Bobošíková a snažit se  zapojit zdravý selský rozum !

Jiří K. 18.8.2007 8:52

Oni tam těch hospod opravdu už mají 9?

To už se nedivím, že tolik poslanců je přistiženo za volantem s alkoholem v krvi. Pokušení na každém rohu.

Leda že by se jednalo o speciální formu podpory malého a středního podnikání!;-)

P.S.: Paní Bobošíková, Vy na to jdete špatně. Pokud chcete s úspěchem psát do Psa, musíte nějak do každého odstavce namontovat kopnutí do Paroubka, alespoň malé, alespoň nepřímé, alespoň náznakem. Rázem bude vše špatné zapomenuto a ohlasy budou vypadat jak? Ohlasy budou vypadat takto: R^R^R^R^R^R^R^!!!!

-ferry- 18.8.2007 8:32

Paní Bobošíková ...

... má samozřejmě pravdu.A chamraď zůstane chamradí,byť by i na internet měla! Dnes jsem se v LN dočetl,co napsala (jen tak,pronic za nic,jen tak ze srandy) o Paroubkovi jistá publicistická firma.Prý se mu omlouvají ... Nemělo to vyjít ven,jako výstup,či co.Dokladů o zhovadštění národa už těžko může něco dokládat víc.

 Já jsem po operaci srdce,beru 4 druhy léků.Když si teď proně půjdu k lékaři musím si vzít nejméně 150 ,- Kč. Tedy 4x30 + 30 Kč lékaři.K tomu zvýšené peníze za léky.Dosud  350 korun za čtvrt roku,teď kolem pětiset. Takže 650 - 700 korun za čtvrtletí,tedy počítejme až tři tisíce za rok.Na limit 5000 korun nedosáhnu,takových nás bude víc,drtivá většina.Nekouřím,nepiju,patrně se mi vysmstilo těch skoro 30 let práce v nepřetržitém provozu.Je mi ale jasné,že na tom budou mnozí ještě hůř.Určitě k nim nebude patřit ta ssedlina,která se tak obořuje na pí.Bobošíkovou.Ze srdce ale té ssedlině přeju,aby na jednou na své zdraví dojela.Svět by si oddechl ...;-O

ucitelas 18.8.2007 8:37

Re: Paní Bobošíková ...

ze srdce neco někomu přeješ ty závistivej kriple?a víšto co psali v noviních PAROUBEK SE POSRAL

nudla 18.8.2007 10:24

Re: Re: Paní Bobošíková ...

Chudaku,doma Te meli vic mlatit.

Ccecil 18.8.2007 8:49

Re: Paní Bobošíková ...

zajímavé, přiznáváš, že jsi kripl na srdce a následně z něj něco někomu přeješ. Jaképak to přání asi je?

ondys 18.8.2007 11:14

Re: Re: Paní Bobošíková ...

Socialisticky jánošíkovské, aby populisté se zadkem v pohodlí a mohutnými panděry mohli ostatní oblažovat nehoráznými pšouky.

Rv;-PR^

kupka 19.8.2007 7:57

Re: Paní Bobošíková ...

Jen pro poradek - na recepty se daji napsat az 4 baleni leku, cili byste mohl pro ne jit jen 2x rocne a tlak si merit doma sam, k lekari jit jen kdyz budete mit potize. Preju hodne zdravi

Kolombo 18.8.2007 8:30

Opravdu těžké

dilema. Mám si dát dvě piva, Algidu Magnum, vypůjčit DVD nebo zaplatit za návštěvu doktora? Nikdo, kdo nemá děti, si nedovede ani představit  před jak osudovým rozhodnutím stojí matka , jejíž plat nepřesahuje 80 000 Kč / měsíc. Umře mi můj třináctiletý drobeček nebo bude žít? Paní europoslankyně, pomozte! Jste jedinou nadějí chudých českých matek. Řekněte soudruhu Špidlovi, ať to těm modrým ptákům zakáže! Jde přece o naše děti, naše světlo, naši naději! Když umřou, kdo nás bude živit na stará kolena.  A zemi českou, domov Náš, ovládnou Číňani.

Lucka 18.8.2007 12:23

Re: Opravdu těžké

No, celkem trefná reakce v duchu textu pí Bobošíkové, která se prefíkaně vyjadřuje z Bruselu, možná tím využívá čas, sedíc u každodenní kadeřnické péče spojené s manikůrou, neb europoslankyně musí reprezentovat.Pokud by totiž stála za více, tak nebude blábolit takové nesmysly.Chudáčky české matky, teď ale už nebude ani zbývat na kadeřníka, jde o životy dětí!!!Co jich ale sedí v čekárnách s rýmičkou, aby dostaly kapičky a ušetřila na receptu, to už nikdo nepočítá.Mám velké děti a už vnoučata, takže dobře vím, o čem mluvím.Ale pí Bobošíková blábolí jako pokaždé.Měla by post přenechat jiným, co by něco dokázali, a ne se jen zviditelňovali!

misa 18.8.2007 8:23

neverici

Od p.Bobosikove to nezni verohodne.

conqueror 18.8.2007 9:53

Re: neverici

Samozřejmě. Paní Bobo nám jaksi zapoměla sdělit z jakýhže peněz to žije jako kničemuposlankyně v Bruseli. Napřed si z lidí vytáhnu živobytí a pak budu naříkat jak se tito lidé mají špatně... To je celá Bobošíková.

Olinka 18.8.2007 8:20

Velmi populisticky řečeno,

paní Bobošíková..na druhou stranu děti opravdu mohly být poplatků ušetřeny,  minimálně děti předškolního věku. Pochybuji, že ministr Julínek za tak krátkou dobu zanalyzoval situaci ve zdravotnictví. Specielně ve státních zařízeních utíkají peníze horem dolem...viz hospodaření velkých nemocnic a ústavů...a samozřejmě zdravotních pojišťoven, potažmo VZP. To jsou neutuchající černé díry!!;-€Rv Celá reforma je šitá horkou jehlou, zdá se!

chytrý horák 18.8.2007 8:06

Ach Jano, jak hluboko jste klesla!

A veškeré sympatie k Vám, získané někdejším statečným  bojem s televizními odboráři, jsou rázem v p*deli. Z toho snad ani neusnu. Když si představím ta nebohá, trpící děcka a jejich slzami zmáčené obličejíčky, jak ve strašných mukách zmírají v náručí svých proletářských rodičů, kteří je nemohou třiceti korunami zachránit, protože by to mohlo chybět na dovče v Chorvatsku. ;-( 

Karlos 18.8.2007 7:59

důchodci

Kolik že to utratí každý den za bulvární plátky /nezbytná poce životně důležitých infomací o Dianě Kobzanové, Vyvolených, Ivetě Bartošové, Sagim .../,7,70,12 korun? Krát 30dní v měsíci.Tak to dělá kolem 250 - 300 Kč za měsíc.To je  + - 10 návštěv u doktora, nebo 10 receptů.Když se neobejdou bez infomací o Sagvanu Tofim,tak ať platí jako všichni ostatní.Převládající masivní nadváha a obezita také nebude z hladu.

chytrý horák 18.8.2007 8:15

Re: důchodci

Ještě zajímavější by byla informace, kolik naši potřební prosázejí nebo utratí za objednávání komunálního odpadu z TV shopů. Já vydělávám slušně, ale takto rvát prachy do kanálu si nedovolím. Holt, kdo na to má, ten si může vyskočit.

ondys 18.8.2007 11:27

A co nešťastní důchodci?

Kteří vyhazují tisícovky na předváděcích akcích pro předražené výrobky a pak ve frontě somrují dárečky.

Rv;-DR^