5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
AndyO 18.8.2007 22:59

Re: Re: Re: Re: Re: Není co dodat! Milá paní, vystihla jste to naprosto přesně!

jak jste přišel na to, že s vámi chci diskutovat ?

AeroKarel 18.8.2007 22:41

Re: Není co dodat! Milá paní, vystihla jste to naprosto přesně!

A proč nerozdávat zadarmo auta, kdyby bylo třeba přepravovat nemocné dítě?

MUDr. J.Voller 18.8.2007 12:16

Ubohy populismus

"Každá normální matka se bojí o své dítě. A proto s každou zdánlivou prkotinou utíká k doktorovi"

LOL, to je ale odvazne tvrzeni. Samozrejme, najsou se lide, kteri jezdi za doktorem vuli trisce v prstu nebo kvuli klisteti. Nevim, zda ma pani Bobosikova vlastni deti, ze o tom tak horlive pise. JEstli ona s kazdou prkotinou jezdila k lekari, tak ji lituji, protoze zjevne u ni neprobihalo tzv. intuitivni rodicovstvi, kdy matka rozumi signalum sveho ditete.

Jestli si ta nestastna pani mysli, ze trikrat tydne by lekar psal malemu diteti recepty a posilal za specialistou, tak by se mela vzpamatovat.

Jako obvykle, je to snuska populistickych zvastu, ktere na ni maji upozornit. Krici, nadava a kritizuje, ale sama neudela vubec nic. Uz ta dama neco v Bruselu udelala? Uz se naucila alespon treochu mluvit lamanou anglictinou? POchybuji.

Lucka 18.8.2007 12:24

Re: Ubohy populismus

Souhlasím, v tomto duchu jsem tu měla níže příspěvek.Zdravím.

MUDr. J.Voller 18.8.2007 13:00

Re: Re: Ubohy populismus

Aha..ja jsem diskusi necetl a rovnou psal, protoze mi pani Bobo tak trochu nadzvedla mandle:)

Hrad 18.8.2007 17:17

Re: Re: Re: Ubohy populismus

Vy tomu vrásčitému vnějšku říkáte mandle? To je dobrý kariérní tah!!

Lucka 19.8.2007 12:38

Aspoň nás je víc, nebudem se bát...

Vážený p. dokktore, to je přece právě potřeba, aby nás bylo víc se stejným názorem, a nenechte se tu urážet ubohými výpady nedouků.Jak se praví v konci toho přísloví, "nebudem se bát vlka nic", není možné nereagovat na některé tu uveřejněné příspěvky, ovšem na některé se zas už reagovat nedá...Člověk jen žasne, kolik s prominutím blbostí se tu dá číst a jak jsou někteří lidé neochotní aspoň chvíli přemýšlet.Populismus, kňourání a touha mít vše gratis, ať to platí jiní, to je k zbláznění.Proto si myslím, že celá diskuse se bez újmy na psychice ani číst nedá:Hlavně, aby si lidé uvědomili, že NIC není zadarmo, nebylo a nebude.A pí. Bobošíková je o to nebezpečnější, že se angažuje veřejně a přitom šíří takovéhle bláboly, bez hlavy a paty.Vždy hrála na negativní struny a pokračuje dále. Tímto Vás zdravím a nenechávejte si nadzvedávat mandle takovou Amazonkou či některými hloupými reakcemi.

oldis 19.8.2007 0:32

Re: Ubohy populismus

Pane pokud jste opravdu Mudr. tak asi svoje děti nemáte, nebo jste se o ně nikdy pořádně nestaral. Chudáci Vaši pacienti.Bobo má mimořádně pravdu ,a Vy zase jako doktor ,máte asi svůj velký hřbitov.

zajíček8 19.8.2007 23:05

Re: Re: Jiná připomínka by nebyla?

Dítě máme, bohužel s narušeným imunitním systémem. Ale, že bychom s každým prdem běhali k lékaři? To bychom se zbláznili my i dětský lékař.

Doktor má pravdu, starostlivý rodič dokáže vyhodnotit situaci svého dítěte dost dobře. Ví, jak se mu rozbíhá rýma i nachlazení; a že jinak se projevuje počátek angíny. S bolestí kolen poprvé jde k doktorovi a poté již ví , že souvisí s rychlým růstem a nikoliv rakovinou a neběhá k doktorovi pokaždé, když koleno zabolí.

AndyO 18.8.2007 12:15

Ohledně dětí a poplatků jsou tu mimo jiné dvě věci, které zatím nesjou nějak vyřešeny, tedy pokud vím : Není možné zavázat dítě k platbě. Jednak nemusí mít své peníze, jednak není právně odpovědné než skrze zákonného zástupce. Přijde-li 17 letý hoch

pokud vím, tak když dítě jede načerno v tramvaji, není zproštěno povinnosti zaplatit pokutu. Samozřejmě, zacálujou to rodiče.

Že si budou vymýšlet doktoři, proč něco nejde, o tom není pochyby. U pediatrů to chápu, tak zneužívání lékařských služeb moc není, spíš to bude výjimka, u obvodních lékařů pokládám zavedení poplatků za dobrý nápad, jen bych to jinak koncipovala.

Ujišťuji ale ctěné čtenářstvo, že pokud by bylo navrženo, že poplatky mají zůstat doktorovi jako bonus, všechny námitky o administrativní náročnosti a ble ble by zmizely jako zázrakem.

Níže se zmiňuje nějaký člověk o svém onemocnění srdce a faktu, že bude platit cca 3000 ročně. To je fakt děsná představa, cena za zdraví. Proč si někdo myslí, že za jídlo, věc k životu nezbytnou se platit musí a za zdraví ne ? Zdravotní pojištění má fungovat jako rezerva na nákladné výkony.

MUDr Jiří Kilian 19.8.2007 7:57

Re: Ohledně dětí a poplatků jsou tu mimo jiné dvě věci, které zatím nesjou nějak vyřešeny, tedy pokud vím : Není možné zavázat dítě k platbě. Jednak nemusí mít své peníze, jednak není právně odpovědné než skrze zákonného zástupce. Přijde-li 17 letý

Milá Andy,

jízda na černo v tramvaji a poskytnutí péče jsou dvě rozdílné věci, m.j. v tom, že z dopravy tou tramvají ten černý pasažér může být vyloučen, kdežto z té péče nikoli.  Můj přístup k poplatkům za péči o dítě je odmítavý z obecného principu, nikoli z pekuniárních zájmů., které podsouváte tím ujištěním. Ten princip jsem popsal a uvedl i příklad.

Navíc mi přijde úplně nesmyslné, aby lékař byl pokutován 50 000 za to, že nevybral poplatek a současně byl pod trestním právem povinen poskytnout pomoc bezpodmínečně k poplatku.

Obecně mám přímou účast spotřebitele péče na její úhradě za správný způsob regulace spotřeby péče přirozenou cestou.  Problém je v technice a pohleďte nma lékárnictví, které už  si vymohlo nevybírání poplatku a vyřešení věci skrze marži.  Zdravotní pojišťovny se chystají vložit stamiiliony do rozesílání účtů pacientům. ¨Bylo by tmožná při tom snadné realisovat platbu poplatku skrze ně cestou nějaké zálohy, ze které se bude strhávatg a pacient tu zálohu bude nějak doplňovat.  Ale to je jen nápad , třeba by to šlo i nějak jinak.

MUDr Jiří Kilian 19.8.2007 7:58

Re: Ohledně dětí a poplatků jsou tu mimo jiné dvě věci, které zatím nesjou nějak vyřešeny, tedy pokud vím : Není možné zavázat dítě k platbě. Jednak nemusí mít své peníze, jednak není právně odpovědné než skrze zákonného zástupce. Přijde-li 17 letý

V některých zemích, např. v Řecku,  se platí 30 Euro za vstup k lékaři. Dalo by se tedy soudit, že když to jde tam, tak i zde. Jenže potíž je v tom, že tam není doktor popotahován za to, že neposkytl péči, když pacient nezaplatil. U nás je na to paragraf trestního zákona. Není to tedy srovnatelné.  Nyní si představte, že děcko přijde samo k lékaři s potížemi, třeba s bolestmi hlavy nebo břicha, nebo s úrazem. A třeba to děcko je zrovna někde na táboře. A nemá peníze. Co má teda dělat doktor - neošetřit, aby neplatil pokutu zdravotní pojišťovně nebo ošetřit, aby ho neodsoudili ( třeba jen podmíněným trestem ) , protože by tak ztratil zákonem daný předpoklad morální bezúhonnosti  k výkonu povolání ?  Ještě bych toho měl k těm poplatkům napsat více,  ani to by nepomohlo pochopit všechny souvislosti, které si vybavuji na základě více než třicetiletých zkušeností s péčí o dítě, tomu, kdo ty zkušenosti nemá a vidí jen povrch věci. Přesto ještě zopakuji jednu věc : Povinnostgi platit poplatek mají být zbavení chronicky nemocní. Definice chronického onemocnění není. Řekne se, že to ví doktor. Jistě, ale jde o to, jestli to uzná pojišťovna, jestli se pacient bude domáhat, jestli ..... a tahanice kolem hrozné.

 

 

 

 

zajíček8 19.8.2007 23:09

Re: Zneužívání

Co se týče zneužití pediatrické péčetak je dost rozšířené mezi pubertální mládeží. Čeká-li je písemka ve škole, už jsou u doktora s něčím méně průkazným - bolest hlavy, střevní potíže. Zkuste se zeptat libovolného pediatra, každý o těch svých simulantech ví, ale v podstatě s tím nemůže nic dělat.

No... 18.8.2007 11:43

Bobošíkové uvěřím, až nebude také poslancem

S jejím platem V € se dá snadno diskutovat a být kritickým....káže vodu, pije šampaňské...

Mickej 19.8.2007 7:35

Re: Bobošíkové uvěřím, až nebude také poslancem

zavist,zavist,piste blaboly jako pani Bobosikova a taky vas lid zvoli do EU parlamentu;-D.

 

milkom 18.8.2007 11:32

Nudné

Populistické blábolení na úrovni někdejšího předsedy Strany za životní jistoty. Paní Bobošíková je průhledná jak igelit, zaujmout může snad už jen tím, že taky sežere chrousta...

Lekava 18.8.2007 11:21

Ať je důvod článku jakýkoliv, je to pravda

Pokud máte dvě malé děti a nemáte nadstandardní příjem, musíte s článkem souhlasit. Pokud obě onemocní, už dnes 1000 - 2000 v lékárně za měsíc není vůbec problém.

Nějak mi nedochází smysl plateb dětí (do 16 či 18?) u lékaře. Je to jako s marodní: je mi blbě, ale půjdu do práce, protože 3-5 dní (což většinou na zotavení stačí) se mi projeví tak silně na platu, že si to téměř nemůžu dovolit. Co mám dělat? Jít do práce, zřejmě si stav zhoršit případně nakazit kolegy, nebo mít potíže se splácením hypotéky? A jak se mají rozhodovat matky a později i větší děti?

AeroKarel 18.8.2007 22:46

"Co mám dělat?"

Zapomněl jste na navrhovaný strop 5 000 ročně ......

A co máte dělat? Najít si slušně placenou práci u zaměstnavatele, který vás nechá marodit 14 dní ročně i bez neschopenky ........

Ifča 18.8.2007 22:50

Re: Ať je důvod článku jakýkoliv, je to pravda

Probůh, s čím jsou ty děti nemocné, že se za to v lékárně utratí tisícovka či dvě za měsíc??? Mám děti tři, nejstarší  má devatenáct... a myslím, že dva tisíce jsem za léky pro ně ještě od jejich narození neutratila...

Lekava 19.8.2007 9:27

Re: Re: Ať je důvod článku jakýkoliv, je to pravda

Tak to máš Ifčo štěstí, nebo já smůlu. Stačí alergie a astmatické potíže. V zimě vitamínové, v létě ochranné přípravky, inhalace. Každý měsíc to takový výdaj samozřejmě není, ale občas to bývá darda. Z tónu většiny reakcí je však znát, že většina píše  z nějakýho mindráku vzkazy Bobošíkový, takže dál nemá cenu v téhle diskuzi pokračovat.

zajíček8 19.8.2007 23:13

Re: Re: Re: Ať je důvod článku jakýkoliv, je to pravda

No, pokud jsou to doplatky za předepsané léky, tak Vaše rodina je ta, které ta změna má pomoci. Je zde navržený strop, do kterého platíte poplatky . Pak je tam navržena klauzule o chronické nemoci. Zda do ní budou zařazeni astmatici a alergici, to nevím. Chroničtí pacienti mají být osvobozeni od placení poplatků u lékaře.

Mickej 19.8.2007 8:33

Re lekava: Ať je důvod článku jakýkoliv, je to pravda

to maji asi mongolskou bazedovku nebo snad infekcni prindis ?

Ája 19.8.2007 18:33

Re: Ať je důvod článku jakýkoliv, je to pravda

Tak koupí spratkovi levnější mobil nebo horší značku oblečení.

en 20.8.2007 22:50

Re: Ať je důvod článku jakýkoliv, je to pravda

Proboha, co vašim drobečkům je, že dáte za léky toliká peněz?Tolik neutratí ani člověk po transplantaci srdce.Paralen,  něco do nosu na rýmu a v případě potřeby antibiotika. Ale to vám přece proplatí pojišťovna právě na ten recept za 30korun!Pokud ovšem necpete do svých potomků všechny nezbytné vitamíny, živiny a neživiny, jak hojně doporučuje reklama. Pak můžete utratit i víc. Možná by stačilo pro děti jablko místo chipsů, maso místo hamburgerů a zvednout zadek od počítače. To je skoro zadarmo...

Monte Christo 18.8.2007 11:04

Tak jak je to v Kapitalismu soudruzi..

Nu vyspele kapitalisticke zeme si velmi dobre uvedomuji,ze jejich potomci ,kteri  jim  jednou

budou  vydelavat  na duchody  potrebuji  zvysenou  lekarskou peci  hlavne  v  dobe  rozvoje  aby  byly  tito  potomci  nejen  silni ,ale take vykoni...Co to znamena v kapitalismu:V USA to napriklad znamena,ze pokud mate dite a starate se poctive o nej..Tak pojistne za dite plati stat nicmene rodina je plati pak velmi levne zdrav. pojisteni okolo 200$ a to pro 4 osoby pri cistem prijmu 7000$  rodiny.Samozrejme kdo si chce platit vice muze...Pro samotne matky s ditetem je zdravotni pece zadarmo...A to si predstavte,ze bez zdravotniho pojisteni zaplatite v nemocnici za obvazani kolena,rengen,a naneseni masticky 2800$...Vicecetna zlomenina bez komplikaci 15000$ ovsem bez nutnosti zustat v nemocnici delsi dobu jinak 100$ a vice za luzko...Nejsem lekar jen co vim a co si pamatuji ceny se kterymi jsem mel skusenosti...

Ju a pri placeni jak se rika ,,SE USMIVEJTE,,

Inteligence neni o tom mit postaveni ...Inteligence je o tom aby se vlk nazral a koza zustala cela...

S pozdravem Monte Christo Washington DC Illegality Ma zeme me srdce>-

VH 18.8.2007 10:46

Tedy paní Bobošíková,

to je síla......tenhle výplod Vás musel stát hodně přemýšlení!

třitečky 18.8.2007 10:35

neuvěřitelné

8-o toto nás zastupuje v EUparlamentu?

Mark 18.8.2007 10:18

Pediatři nejsou nevolníci ani otroci

Pokud by byli pediatři po Hovorkovsku znevýhodněni, přibývalo by jich tolik a takovou rychlostí, že by se jejich počet brzy přiblížil nule.

Dokud nebude uvolněno prostředí pro podnikání, lidé si nebudou moci dostatečně vydělat pro sebe a svoji rodinu. Žádné masivní přerozdělování nepomůže a pomoci nemůže. Všechno jen zhoršuje a ti nejpotřebnější na to doplácejí nejvíce. Jen to není vidět hned na první pohled.

ondys 18.8.2007 10:58

Re: Pediatři nejsou nevolníci ani otroci

R^

nepolitik 18.8.2007 10:00

Další dokonalý BOBLABO, kterým se chce naše milá BOBO zviditelnit.

Což takhle napsat něco o vlastní pidipartaji. Jinak mne překvapuje, že se diskutující pozastavují nad poplatky u lékaře a většině z nich vůbec nevadí poplatky za položku receptu, které budou za rok určitě mnohonásobně vyšší něž ty u lékaře. Ale lékařům se více nepřeje. ;-D