5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
MUDr Jiří Kilian 19.8.2007 21:12

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:dr. Kiliane

oprava  " plít "

MUDr Jiří Kilian 19.8.2007 21:13

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:dr. Kiliane

U nás se říká plet, plení , u Vás plít, pletí asi :-)))

MUDr Jiří Kilian 19.8.2007 11:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:dr. Kiliane

S tím plitím jsem to nějak nepochopil...:-(8-o

MUDr Jiří Kilian 19.8.2007 10:24

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:dr. Kiliane

ještě k té poznámce o imposantnosti výčtu - nemyslím si, že je patřičná, chtěl jsem Vám nějk přiblížit zdroj těch informací  v docela upřímném úmyslu.

zajíček8 19.8.2007 22:54

Re: Re: Andy

Už dnes, pokud je dítě na táboře, výletě atd. MUSÍ mít s sebou kartičku zdravotní pojišťovny. Bez ní ho  s běžnými potížemi nikde bezplatně neošetří, pouze po zaplacení hotovosti.

Takže mi to připadá jako hledání důvodu, proč by to nešlo. 

Co se týká, chronicka nemocných - chybí-li definice, zapracujte lékaři a předlože definici do diskuze se zdravotními pojišťovnami a najděte ji.

SKEPTYK 19.8.2007 7:40

Někdo se s přibývajícím se věkem

stává rozumný a dospívá k moudrosti. Ne tak paní bobo. Od doby, kdy se snažila o post ředitelky ČT se prakticky nezměnila. Peníze vyhozené za její pobyt v Bruselu by se daly určitě využít lépe. Články podobného typu by možná zajímaly bulvár. Jestli se i ostatní státy zbavují lidí podobného ražení tím, že je posílají do Bruselu, máme se na co těšit. ;-P

Jsemznijelen 19.8.2007 2:50

Timto clankem

se v mych ocich teta Bobosikojc dokonale odkopala. Takovyhle nedotazeny nazor je jeste pochopitelny od matky, je ale naprosto neprijatelny od politicky, najme evropske tridy, za kterouzto funkci je placena a rada by ten dojem delala. Nenavrhujic reseni se snazi logicky pouze upoutat pozornost. Patrne ji az tak pokrok a zlepsovani stavu v nasi zemi, natoz v Evrope neni prioritou.

PROKOP BUBEN 19.8.2007 4:20

Re: Timto clankem

 JE SKUTEČNOSTÍ, že Bobo je příkladem všech OBLBOVÁKŮ, kteří nám ve své většině vládnou, nebo vládnout chtějí.......

Jsemznijelen 19.8.2007 1:57

Nejdriv mi v mem zajmu vypla TV

a ted se mi snazi vypinat i selsky rozum. Navrhla tam teta Bobosikojc nejake vlastni reseni nenarustani dluhu ve zdravotnictvi, ktere pak flikujeme stejne z rozpoctu? Jestli takhle prispiva v EU no tak podrz sane.

Hrad 19.8.2007 7:54

Re: Nejdriv mi v mem zajmu vypla TV

Už jednou zajíc,  když se podíval vzhůru na jelena,  udiveně poznamenal: "Takové kule a tak obrovské parohy".  Víte kolik zdravotních problémů si způsobíte když o tom jak vznikají nevíte, nebo nemáte před nimi kam utéct, nebo se schovat!!? Víte kdo má platit tyto NEGATIVNÍ EXTERNALITY vznikající z akumulace kapitálu?  Nejlépe se podniká, když jsou zaplaceny z veřejných prostředků, nebo se zátěž z nich vyplývající přesune na "spotřebitele", kterým se namluví že je to nejen správné, nýbrž i spravedlivé.  Pokud si ulevíte, že je to jen vaše svobodné rozhodnutí, tak se nedivte, že se zajíci diví. Svými hlubokým myšlenkami, kterým zřejmě i věříte připomínáte "domorodce", který když překvapeně zjistil že 1 + 2 = 3 že zvládl matematiku!! Možná jsem nespravedlivý. Možná věříte, že "Světlé zítřky" , jak to v životě chodí a jak to  říkali ti, jejichž jméno jen štítivě vyslovujete, potřebují mučedníky(ducha?)  

Jsemznijelen 19.8.2007 13:55

Re: Re: Nejdriv mi v mem zajmu vypla TV

Jsem jiz dalek toho, hledat v behu casu spravedlnost. Jeste mnohem vzdalenejsi jsem nazoru, ze otvory v ekonomikach statu plati nekdo jiny nez danovy poplatnici. Nevzpominam si, ze bych se divil, ze se zajic divi. Nemam trauma ze stavu, kdy jsem vniman jako prostacek n;domorodec], rad hraji roli Kasparka v zivote, kdyz ostatnim se to prici. Matematiku jsem skutecne dal nez k diferencialnimu poctu nezvladl. Riziko zdravotnich problemu zpusobenych si mne mnou samotnym podstupuji cely zivot zvesela bez poskvrny schopnosti komunikovat s ostatnimi bez osobnich vypadu. Vice souvislych myslenek jsem z hradni interpretace nerozlustil ani po 8 nasobnem opetovnem precteni. Prisla me jednoduche mysli nesrozumitelna trochu jako Royal english v pomeru k te z ucebnic.

Jsemznijelen 19.8.2007 14:25

Re: Re: Nejdriv mi v mem zajmu vypla TV

Pane Hrad, prosel jsem si vsechny Vase predesle prispevky v teto diskusi a zjistil, ze nejste schopen reagoval bez osobni invektivy k tomu, na nehoz reagujete. Preji prijemny zbytek zivota, musi to byt utrpeni pro Vase okoli, Vas se to jiste ani netkne.

Hrad 26.8.2007 0:15

Re: Re: Re: Nejdriv mi v mem zajmu vypla TV

Vážený pane. Je to myslím týden, co jsem náhodou a poprvé otevřel tyto stránky. Tolik omezenosti(ta mi až tak nevadí, jsem doufám zdravý-sebekritický), sprostoty a psího sebevědomí, jsem ještě nikde nezažil. Jestli vás můj případný sarkasmus popuzuje, není to zcela moje vina. Dost!! Těch několik dnů strávených na této stránce mi bohatě stačilo. Jakýsi vzorek lidí, mezi kterými žiji, to je. Nedivím se, že přímočařejší povahy se uchylují k fyzickému násilí. Pro ostatní  ale dnes není před tím pomalu kam utéci. Vždyť i z malých dětí se stávají bestie.  A když mi lékař řekne, že mám rýmu, nepovažuji to za invektivu. Připouštím, že pro někoho to ivektiva může být.  To však také není moje vina.   

vlasta 19.8.2007 1:16

dát tomuhle blábolu nadpis Sofiina volba

je vrchol nevkusu.

Bohumila Holeňová 19.8.2007 0:54

Populismus na entou

Nepatříme mezi vysokopříjmové rodiny, ačkoli jsem s manželem vysokoškoláci. Žijeme ve zlínském kraji, který máme rádi, a kde máme svoje priority, a kde také tzv. průměrná mzda je pro drtivou většinu obyvatel číslem z oblasti sci-fi. Připravovanou reformu veřejných financí sledujeme pečlivě a zavedení poplatků u lékaře považuji já osobně za -sice nesystémový- ale potřebný krok. Náš příjem včetně přídavků na děti není větší než 28000 měsíčně, vychováváme 4 děti ve věku 6, 9, 12 a 15 let. Běžný provoz rodiny spolkne skutečně velkou část měsíčního rozpočtu, ale všechno ostatní je jen otázka priorit. Naše děti tráví volný čas aktivně, chodí do skauta, jezdí na výpravy, odmalička navštěvují kroužky a chodí do zušky, podle možností cestujeme, nejstarší syn se připravuje ke studiu na konzervatoři. Nikdy jsme neměli pocit, že bychom je v něčem omezovali nebo šidili. Populistické výhrady a nekompetentní komentáře k zavádění poplatků u lékaře mě nadzvedávají. S dětmi jsem zažila různá období jejich nemocí, během kterých jsem se i já mnohé naučila, a nikdy bych nemohla tvrdit, že pod hrozbou poplatku v ordinaci budu volit, se kterým dítětem půjdu k lékaři. Z vlastní 15leté zkušenosti vím, že nejvíc náchylní k polykání podobných populistických výplodů- jako je napřiklad výše uvedený od europoslankyně Bobošíkové- jsou rodiče,  v jejichž spotřebním koši dominuje drahé oblečení, spotřební úvěry na vybavení domácnosti, drahé časopisy a drahé multivitamínové přípravky pro děti. Ale nemají mnohdy základní znalosti o fungování dětského organismu, a mnohdy zjistí až v ordinaci, že na sražení horečky musí mít paralen - ale doma v lékárničce. A také, že třísky by měla umět vytahovat maminka - doma a co nejdřív, ne chirurg až zhnisají, že...je toho hodně, co by měli vědět a umět rodiče, aniž by k tomu potřebovali medicínské vzdělání. Lékař je ten, kdo pomáhá, až když to rodič zvládnout nemůže. Pak je zbytečná jakákoli debata o výši poplatku, natož o jeho  zavedení.

Plující oblaka 19.8.2007 17:03

Re: Populismus na entou

R^R^R^R^

Lucas 18.8.2007 23:05

trapnost + populismus

pani Bobosikova, Sofiina volba je prilis vazne tema. Vy ho zneuzivate pro ilustraci banality v hodnote 30 Kc. To je nevkusne.

Kubeš 18.8.2007 22:35

Minimálním

poplatkem nikdo nezchudne, celkem ale to přispěje státu (i když nepatrně)ke  snižování státního dluhu, na kterém se z největší části socani podepsali. Jsou to jen populistické řečičky naší poslankyně Bobo, která za ty prachy co bere by měla odvést odpovídající práci, zatim kde nic tu nic, jestli pak se za svoje výsledky zastydí?

AeroKarel 18.8.2007 22:40

Re: Minimálním

Moc bych se divil, kdyby jediný relevantní výsledek jejího činění nebyl stav rodinné kešeně.

Alfons 18.8.2007 20:57

Mateřský pud Bobošíkové pracuje

správně. Chlapi v politice dělají nekonečný bordel a konflikty.  Měly by tam být jen ženské. Ty mají víc rozumu než nafoukaní a domýšliví chlapi. Bobošíková NA HRAD !!

Kopretina 18.8.2007 21:09

Re: Mateřský pud Bobošíkové pracuje

Na cigára a na klábosení mobilem matinky mají tak snad těch pár šprdliků co mají dát za návštěvu u dětského lékaře najdou v  peněžence taky.

J.G. Pašek 18.8.2007 22:09

Re: Re: Mateřský pud Bobošíkové pracuje

R^

AeroKarel 18.8.2007 22:21

Bobošíková NA HRAD !!

Potřebují tam hajzlbábu?

watabi 18.8.2007 22:33

Re: Bobošíková NA HRAD !!

nejen hajzlbábu ale i hajzldědka (Alfonse). Aby se matinky z třicetikačky u doktora náhodou neporaubkovaly......cíga stojí víc. Tož asi tak.

OneTearofBlueDeer 19.8.2007 8:39

Re: Mateřský pud Bobošíkové pracuje

jojo, na Hrad, na Hrad, ale hned jako Slavatu s Martinicem zase oknem  vyhodit :-)

Realista 18.8.2007 20:56

Poděkování

Děkuji Vám paní Bobošíková za velice trefný příspěvek. Bohužel poslanci koalice a dva přeběhlíci jsou tak sobeřčtí a arogantní, že si vůbec tyto souvislosti neuvědomují.

clay 18.8.2007 20:51

ano paní Bobošíková

a to ještě nevíte, co by tomu řekla Anna Proletářka....

vladimir - volič ODS 18.8.2007 19:03

ať padne vláda

Nedokáži sám přepočítat zda má pravdu pan Tlustý nebo pan Kalousek ve věci daňových zátěží. Instinktivně bych chtěl radikálnější reformui. Ve věci plateb za děti při návštěvě lékaře ale jasno mám. Není-li vláda schopna vznikající problém vidět, ať padne.

AeroKarel 18.8.2007 22:23

Re: ať padne vláda

Volič ODS? Věřící na bezplatné zdravotnictví?

Trochu divná kombinace, ne?

vladimir - volič ODS 19.8.2007 8:34

Re: Re: ať padne vláda

Vybírání peněz při návštěvě lékaře nesouvisí s bezplatným zdravotnictvím.