1.7.2024 | Svátek má Jaroslava


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Honza42 27.6.2009 8:59

Re: Tak tam nechoďte

Ona je nějaká zákonná povinnost chodit do hospody??

Připadáte mně jako chlap co se vrátí domů k manželce po třech dnech a bez výplaty zcela vyčerpán se slovy: "Šel jsem rovnou domů, ale v té ulici bylo osm bordelů a ani jeden kde by se nesouložilo, tak jsem musel". ;-D

Lidi co chlastaj, většinou kouřej.

tic-tac 27.6.2009 8:55

Re: Zákazy ke svobodě

Někomu pomník a vám příručku slušného chování.

doktor 27.6.2009 8:53

Re: Tak tam nechoďte

V našem městečku je jich 8 - nekuřácká ani jedna. Váš argument je pseudoargument.

doktor 27.6.2009 8:50

Nepochopím,

že Ondřej Neff, který napíše tak skvělý článek - nikoliv o kouření, ale o zneužité české demokracii a svobodě, jak ji chápou hraboši - dokáže se jindy bez ostychu mýlit nebo lhát.

Diana 27.6.2009 8:47

Re: Zákazy ke svobodě

Ach, ty chudáčku. Je mi líto, že tak trpíš - postavíme ti pomník.

Diana 27.6.2009 8:45

Re: Normální evropský názor

Nevím, nechám se ráda poučit. A už ti někdo řekl, že jsi korunovaný osel?

yorik 27.6.2009 8:43

Tak tam nechoďte

Nikdo nikoho nenutí chodit do prohulené hospody.

Karolus 27.6.2009 8:35

Re: Normální evropský názor

Dianko, že na tebe platí - podle sebe, soudím tebe. No ty musíš být ale pěkné čuňátko. Už ti někdo řekl, že existuje kartáček? A víš co je to mýdlo?

Karel 27.6.2009 8:35

Re: Aston se zásadně mýlí, a to dvakrát

Problém je v to, že najít opravdu nekuřácký prostor, kam by ty smrady nepronikaly, je problém.

Jinak ti zelení lobbisté by měli být jednoznačně tvrdě omezeni. Už dávno se jim nejedná o přírodu, ale vlastní prospěch (jistě, těm naivním pěšákům ještě ne). No tzv. nevládky jsou trochu složitější problém. Některé asi opravdu vykonávají záslužnou činnost, ale tvrdím, že většinou se jedná o pračky na peníze nebo prodloužené roce podezřelých zahraničních a na něn navázaných spolků a nadací. Viz "Člověk v tísni" - to je partička, ktewrá se veze na solidaritě naivních lidiček (viz teď záplavy), ale je politická a zaujatá instituce prní třídy. A povinně si ji všichni přes ČT platíme.

horalka 27.6.2009 8:32

Re: Netolerance

Niky, Niky, existuje celá fůra podmínek, za kterých lze provozovat hospodu. To jste nevěděl???

jepice 27.6.2009 8:32

Re: Von je neff hrozne tolerantni

Šmarjá, další "nechápavec".

Nejde o zajíčky a srnečky, které chce zamordovat zlý myslivec, ale o spolek hochů, co si chtějí zastřílet a potřebují na to celou zemi. Myslí si totiž, že jim patří.

jepice 27.6.2009 8:25

Re: ladislav klima tomu rikal "policejni natura"

Lublbe, je jistý rozdíl mezi smrdutými ponožkami a smrdutým cigárem. Ten první puch je sice dost otravný, ale ještě na to nikdo neumřel.

Ostatně vaše "nechápavost" je taky dost otravná.

Karel 27.6.2009 8:24

Re: Zákazy ke svobodě

Zřejmě jste na povolení kouření v restauracích zainteresována. "Zákaz proti opilcům" samozřejmě existuje, zná jej každý řidič. Jezením sladkého či tučného škodí dotyčný pouze sám sobě. Měsíce nemytého nekuřáka jsem ještě nikdy neviděl, takového smraďocha asi najdete jen v okolí nádražních a podobných bufetů.

Ale proč by měli všichni povinně strpět to, že kvůli jedinému člověku musí ty cigaretové smrady dýchat všichni přítomní restaurace? Nemluvím o tom, co to udělá s oblečením atd.

jepice 27.6.2009 8:19

Re: Shledávám tento svět poněkud podivným

Zřejmě vám ušla jedna podstatná věc: dospělý člověk si může ničit zdraví, to je jeho věc. Lít do sebe alkohol a tahat si do plic dehet klidně může, když za to zaplatí sám.

V civilizovanějších zemích už přišli na to, že plíce jiných lidí by před hulícími hazardéry měl chránit zákon.

Jiná věc je /a tady s vámi souhlasím/, že náklady na léčení závisláků jdou z našich kapes. Fakt navrhujete odstřel? Myslivecká lobby by se toho možná chopila.

Sumo 27.6.2009 8:16

Re: Aston se zásadně mýlí, a to dvakrát

To napsal naschvál, protože s měkkým by se mu to zcenzurovalo, pane chytrý

Sumo 27.6.2009 8:14

Re: Shledávám tento svět poněkud podivným

Jde o to, že alkohol v malém množství neškodí, ale prospívá, a tím, že piju, neničím zdraví nikoho jiného.

Čímž netvrdím, že chci apriori plošně zakazovat.

Sumo 27.6.2009 8:13

Re: Normální evropský názor

Prostě jí smrdí z huby, tak se s ní nebav, a je to, a je jedno, proč páchne

Diana 27.6.2009 8:13

Re: Normální evropský názor

No a? Nikdo tě přece nenutí, abys ji líbal. Tvůj dech možná "voní" po olomouckých syrečkách nebo česneku, to je děs, stačí, když vydechneš.

Normální Evropan 27.6.2009 8:05

Normální evropský názor

Jenom na okraj, když promluví kuřačka z blízka je to děs, nezáleží na tématu, stačí jen když vydechne. 8-o

ata 27.6.2009 8:03

píšeš

vole vo lobingu, nebo vo hulení

téma 1000x profláknuté a furt voněm někdo mele hovadiny

abobr 27.6.2009 8:00

Re: Netolerance ke svobode ci prosazovani vlastniho ega

Odkud plyne vaše nezadatelné právo někam jít do nekuřácké hospody? Aby bylo naplněno vaše právo, musí mýt někdo jiný povinnost ji provozovat! Všechna práva, která vyžadují po někom jiném povinnosti, jsou nesmysl.

Niky 27.6.2009 7:56

Re: Netolerance ke svobode ci prosazovani vlastniho ega

R^;-D

Diana 27.6.2009 7:48

Re: Shledávám tento svět poněkud podivným

Přesně, Niky, jenomže logika nikoho nezajímá, daleko působivější je přece nadávat, hrozit, zakazovat!!

Diana 27.6.2009 7:46

Zákazy ke svobodě

Koukám, že se lidi zase musí něčím zabavit, aby zapomněli na katastrofální stav naší spálené země. Kouřit či nekouřit - Hamlet by si poradil, ale papalášové si neporadí vůbec s ničím. Kvůli prdu jsou schopni se dohadovat léta - alespoň vykazují nějakou činnost. Ovšem nechápu, proč není zákaz vůči narkomanům - naopak se jim všemožně vychází vstříc, i když ohrožují a mají na svědomí daleko víc obětí než kuřáci.  Ostatně ještě nikdy nikdo na pasivní kouření nezemřel - pokud ano, tak bychom o tom četli desetiletí od rána do večera.  Proč není zákaz vůči opilcům, kteří zapříčinili tolik nehod, neštěstí, úmrtí, rozvratů a pod. Proč není zákaz vůči milovníkům sladkého nebo tlustého, když to evidentně není zdravé.... a tak bych mohla pokračovat do nekonečna. Hele, nechte lidi žít, je to jejich život a nějaká  partička vypitých mozků, která hlásá vodu a pije víno, jim do toho nemá co kecat. Abyste se nezbláznili, když si někdo zapálí - rozhodně je to příjemnější, než když je nějaký "voňavý" nekuřák cítit měsíce nošeným oblečením, nemytým tělem, zkaženými zuby, odporným dechem  a pod. Asi nejlepší by bylo, kdyby se zakázalo všechno - jíst, dýchat, milovat se, procházet - to všechno na povolenku, o které by rozhodovali moudří ODSáci přesně podle hesla: My vám tu svobodu vnutíme, i kdybychom museli použít zbraní.

lubob 27.6.2009 7:18

Re: Netolerance ke svobode ci prosazovani vlastniho ega

eh, mladistvym. hruza :-))

lubob 27.6.2009 7:17

Re: Netolerance ke svobode ci prosazovani vlastniho ega

bohuzel jste nevyvratil vubec nic. nalevat alkohol mladistvim si hostinsky vybrat nemuze, protoze konzumace alkoholu mladistvymi je nezakonna. koureni nezakonne neni.

spatne umyte talire mohou zapricinit nemoci.  jenze hygienicke predpisy jsou kvuli tomu, ze zakaznik nemuze zadnym zpusobem zjistit, zda-li je jidlo nezavadne. jedine tak, ze jidlo sni & pocka, co to s nim udela. pritomnost koure zaznamena snadno kazdy. nekdo ma dokonce tak citlivy nos, ze ve vzdalenosti 100m od zdroje se mu zveda krevni tlak.:-)

vase myslenkova zkratka, ze hostinsky nemuze nezakazat koureni ve sve hospode jenom proto, protoze nemuze nalevat mladistvym je tak prostoducha, ze to jiste uvidite sam.

p.s.: ja take jezdim s detmi na vylety. ne obcas, ale velmi casto. & muzu vas ujistit, ze nekuracke restaurace existuji. i na takovych mistech, kde by to clovek necekal, od sumavy k beskydum, na odlehlych mistech, kde zadna jina hospoda neni.

doporucuji vam brat si s sebou svacinu. zakourena hospoda je pro vas stejna jako hospoda zavrena, neexistujici, nebo - nedejboze! - takova, kde se bud nevari nebo tam nemaji nic, co byste chtel jist. skandal!

Niky 27.6.2009 7:07

Netolerance

Prece nemame pravo nekomu diktovat, jak provozovat svuj podnik: proboha jak jste na tohle přišel? Nejen právo, ale i povinnost a to ze zákona. Na to existují úřady.

Podniky zacnou brzy pocitat, jestli se jim vyplati kuraci ci ne: NO PRÁVĚ!!

Niky 27.6.2009 6:50

Shledávám tento svět poněkud podivným

1. Pokud je kouření tak hrozně nebezpečné, páchnoucí a odporné, proč se nebojuje o zákaz výroby cigaret! Fabriky zbourat - jak jednoduché.

2. Proč nikomu nevadí alkohol? Pokud někdo zažil alkoholika nebo jen pijáka v rodině, ví o čem mluvím a kuřáci mu nevadí (aspoň ne tolik).

Stát by sice přišel o obrovské sumy které získává ( a nepleťte se i přes náklady na nutnost léčení následků kouření a alkoholismu, pořád zbývají závratné sumy), ale svět by byl rázem voňavý a zdravý. Jistá část lidí (kterou vidíme se zde prezentovat) by si jistě našla jiné objekty a neřesti kde by si mohla realizovat svou hysterii za potlesku podobně smýšlejících.

Tohle povolím (výroba cigaret) a ihned zakážu (používat). Skvělá taktika ovládání mas a odvádění pozornosti od jiných neplech. Mám dojem, že pro takovéto jednání existuje termín v psychiatrii.

Bojujte za zrušení výroby cigaret, případně za povolení odstřelu kuřáků. Nebo je zákaz kouření jen prvním krokem?

Jan 27.6.2009 6:38

Re: Kuřáci, běžte už s tím páchnoucím zlozvykem do prd*le . . .

Nápodobně, pane Pašku.

lubob 27.6.2009 6:33

ladislav klima tomu rikal "policejni natura"

"Budeme patřit k těm mrzáckým státům, kde je dovoleno smrdět a otravovat jiné lidi a působit jim smrtelné choroby. To vše pod záminkou „svobody“.

to je kazdemu prece jasne, ze te prave svobody bude dosazeno, kdyz nebude dovoleno smrdet. kdo smrdi, je mrzak. & co s mrzaky? mein kampf muze byt dobrou inspiraci.

bravo, astone!