1.7.2024 | Svátek má Jaroslava


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J.G. Pašek 28.6.2009 8:21

V USA každý stát si reguluje kuřácké zákony . . .

Ve státě New Yorku dali majitelům restaurací a barů na vybranou: 100% nekuřácké nebo 50/50 kuřácké-nekuřácké, kde majitel to musí zařídit tak, aby ani molekula cigaretového kouře neobtěžovala nekuřáky zákazníky . . . to znamenalo investici do extra nezávislé klimatizace, větrání, hermeticky utěsněnou kuřáckou cimru, zaměstnat nekuřáky zaměstnance extra vchod . . .   pár movitých zoufalců majitelů tu investici udělalo a byli překvapeni, že kuřáci s rodinou chodili na jídlo do nekuřácké jídelny a kuřácká cimra zela prázdnotou = prodělečná. Drtivá většina tu investici neudělala . . .

Podle mě, každá 10. putyka -restaurace by měla být pro "Kuřáky" = venku viditelná velká cedule "KUŘÁCI" kde k účtu bude přirážka 50% daň . . .

V 28.6.2009 8:08

Re: pane Neffe

<<Je nutno žít s radostmi i starostmi ale hlavně svobodně>>

Tak to ma byt, ale lidi jsou dneska vic a vic militantni, kazdy ma 'pravo' ze ktere se bude bit az dostane infarkt a odnesou ho na lopate... Neff, myslim ten druhy co skolil naseho pisalka dceru, ten nepil ani nekouril myslim, a jak zkratil nekomu zivot, jen proto, ze mel kratkou snuru k zapalovani a temhle militantum proti koureni se taky krati snura az dojde ke vzniceni a zmlati nekoho protoze kouril, ci ho rovnou zabiji.

pepe 28.6.2009 7:53

Re: povodně

To spíše ty by jsi měl nechat vyšetřit

V 28.6.2009 7:21

Re: Jo, Amerika náš vzor

presne tak, tenhle ploskohlavec si vybira podle libosti jako rozinky z buchty

kdyz uz se 'nepoved' ten kuracky zakon, coz takhle motorkarsky - zakazat ty nebebzpecny masinky, stejne je nikdo k zivotu nepotrebuje a jen nas ta zabava jednech ohrozuje.

Karla 28.6.2009 4:30

Re: pane Neffe

Nevšimla jsem si, že by se kuřáci pokoušeli "obsadit" cukrárny ap. Zato to tu vypadá, jako by si nesvéprávní nekuřáci neuměli najít nekuřáckou restauraci a  a mermomocí chtěli tahat svoje kojence do vináren a barů, snad i do kuřáren.. Takže militantní Laco, bojujete s přeludy. Vaše představa demokracie / a vám podobných,včetně našich poslanců a p. Neffa/ se podezřele podobá stannému právu, diktatuře a totalitě. Od těch kuřáků je velmi tolerantní, že dosud nelobují za nějaký zákon, který by OMEZOVAL omezenost!  

mol 28.6.2009 4:28

Re: Hele, pane Neffe,

Vy jste tu poprvé? Ze soboty na neděli se Pes naupdatuje.

Shakal 28.6.2009 3:04

Re: Zoufalost souhlasím ,toho blba s novinama měli odvést do

Bohnic.

Helios 28.6.2009 2:56

Zoufalost

Tady zas bylo českých buránků ...

Ale s těma hořícíma novinama to je dobrej nápad, děkuju.

Libor 28.6.2009 2:29

Re: Je úžasně, jak banda feťáků a ožralků

V Anglii takové hospody jsou. Prostě nemají licenci na prodej alkoholu.:-D

Shakal 28.6.2009 2:28

na židobolševika neffona nešahej ,leč ti smrtí zahrozí

jeho poskoci a tajemníci.

Vlad 28.6.2009 1:00

Re: povodně

A co vy? Věnoval jste cenu nějakého přiblblého nápoje? nebo jste si koupil neznačkové zboží a rozdíl v ceně věnoval postiženým? Nebo jste na půl dne přestal sémesčit a founit, abyste ušetřené ....

Víte, kde je od vás nejbližší psychiatr? Jestli ne, voleje 158.

Vlad 28.6.2009 0:54

Helůejte esiste,

Klausovi nikdo nesejme trestuhodnou vinu za organizaci rozkradení republiky. V dobrém úmyslu. jako kdysi bolševici. A přitom se přiživit. Byteček od Bytové správy, že jo.

Na druhé straně jeho útoky na parchanty, co pod záminkou záchrany planety nastavují bezedné kapsy, jsou naprosto oprávněné. Nebo Lisabonská zmluva, uspořádání, kdy nezvolení představitelé budou rozhodovat o našem příštím, aniž by byli povinni se ohlížet na "vopičany".

Vlad 28.6.2009 0:46

Re: Jo, Amerika náš vzor

Já bych bral vzor v respektu k policii. A k právu občana se bránit hajzlům. Děsil bych se aplikace vzorů diskriminaceheterosexuálních  bělochů, co nekouří, nefetují, nechlastají, nespáchali vraždu nebo něco podobného, mají vzdělání a práci a platí daně a půjčky. :-)

Vlad 28.6.2009 0:41

Hele, pane Neffe,

Je 0.40 a tenhle slint je tu pořád ze včerejška. Neměl byste těm líným parchantům, co jste jim Psa prodal, trochu vyvochlovat hřívu?

Kanuk 28.6.2009 0:12

Jo, Amerika náš vzor

ale jen když se to hodí do krámku.

esist 28.6.2009 0:11

Re: Cesi smrdi

TAK TAK !!! Klaus ať se vrátí mezi kamarády do KGB, kuřáci ať se doma udusí a bude trochu radostněji.

esist 27.6.2009 23:54

úplatky

U nás se říká úplatkářům lobbisté, lobbisté nikoho neuplácejí, oni jen "lobbují" !!! Navíc je podporuje jedno z největších neštěstí naší republiky - sám arogantní Klaus, který už nedovede rozeznat svobodu od omezování. Hotovo.

JaS 27.6.2009 23:32

Re: pane Neffe

To je důležité! Ten smrad není jen v kuřáckých hospodách, ale všude na ulici! A nejlepší je, když se někdo vyvalí z okna svého pokoje, aby nesmradil dovnitř, a všichni, kdo si chtějí vyvětrat, dostanou dávku jeho smradů.

JaS 27.6.2009 23:28

Re: Kurak

To bylo docela dobrý! Nebo taky třeba nasr*t sousedovi kuřákovi do kapsy s tím, že to je přece samozřejmost!

Pepa 27.6.2009 22:27

Re: Pokud jsem správně pochopil Astonův článek,

Sorry, to byl z mé strany pouze legrace. Nicméně vždy mě dost vytočí fakt, jak se kolem kouření rozpoutá tak velká slovní bitva kuřácí vs. nekuřáci. Zatímco hlavní zdroj znečistění ovzduší a příčiny předčasného umírání lidí - nadměrná aiütomobilová doprava je někde v tichosti tutlána pod pokličkou.

Laco 27.6.2009 21:53

povodně

Kuřáci, už jste věnovali příspěvek ve výši alespoň jedné krabičky cigaret na postižené povodněmi?

http://www.darcovskasms.cz/aktualita-115/povodne-09.html

uncle K 27.6.2009 21:52

Re: pane Neffe

Ano souhlasím,kouření je drogová závislost.Stejně jako pití piva a alkoholu obecně!Proto už od středověku udílel privilegia na vaření chlastu král! Posléze si třeba c.k. mocnářství udělalo tabákový monopol.Kdyby na počátku minulého století někdo stihl zachytit a daňově podchytit nástup jiných drog,tak jsme dnes kupovali cigarety hnědé nebo zelené,podle obsahu. Celý humbuk kolem drog je vlastně jen zástěrka na nemožnost vybírání daní,která se vysmekla z ruky a halasně se obrací proti jejímu tvůrci a zároveň příjemci nemravných částek z daní,tedy proti státní pokladně ve všech státech.

A vsichni se radují,jak to těm smraďochům nandali,aniž si uvědomují,že výpadek peněz zaplatí všichni,nboť státy s těmito penězi tvrdě počítají.To už tu někdy bylo - NON OLET...

Hadí oči 27.6.2009 21:49

Je úžasně, jak banda feťáků a ožralků

dokáže svůj absolutní nedostatek špetky vůle odůvodnit tak, že vlastě v rámci svobody a bezbřehé demokracie s nimi mohou fetovat všichni. Tedy i ti, co nechtějí.

Ta banda feťáků a ožralků v počtu 200 + 81 může příští týden klidně přijmout zákon, že kdo přijde do hospody, musí chlastat. Nebo ať si jde do abstinentské restaurace.

Kdo jim v tom zabrání?

Laco 27.6.2009 21:42

Re: pane Neffe

proč ne, ale podle modelu vstup do podniků, kde se kouří až do 21 let

Sigmund 27.6.2009 21:41

Re: pane Neffe

A spousta harantů pije alkohol.. Já v tom nevidím rozdíl. Člověk-konzument alkoholu nezvyšuje hladinu alkoholu v krvi abstinenta,umí ho však často otravovat mnohem horšími způsoby. A já,jako abstinent prostě do míst kde se konzumuje alkohol raději nechodím. Pokud někdy vstupuji do veřejného prostoru označeného jako "hospoda" či "bar",uvědomuji si existenci možnosti,že se tam nebudu cítit dobře,že mohu být obtěžován někým,kdo pije přespříliš. Přesto si nestěžuji,nežádám ostatní, aby ke mně,jako abstinentovi byli ohleduplní a neužívali si,jak je jim milé.Nežádám zákaz konzumace alkoholu na veřejných místech apod. Proto bych očekával,že podobně budou jednat i nekuřáci vůči mně. Nevím proč bych si nezašel do kuřáckého podniku a neužil si příjemně večer, jak bych chtěl. Nechci kouřit nekuřákovi pod nos,nechť je tedy můj oblíbený podnik pořádně označen,aby nedošlo k mýlce (třeba varování přes celé dveře). Proč mi ale upírat možnost užít si dle svého?

Minutus 27.6.2009 21:38

Re: Kdo není TŘICETIKORUNÁČ:

Děkuji.

A.D. 27.6.2009 21:28

Re: Netolerance ke svobode ci prosazovani vlastniho ega

Omyl, nekuřácké hospody existují a v poslední době jich přibývá. Pravda, velmi pomalu - ale proč? Když je taková poptávka z řad nekuřácké většiny populace, proč podnikatelé-provozovatelé restaurací nevyhoví svým zákazníkům a nezakážou ve svých hospodách kouření?

Laco 27.6.2009 21:22

Re: pane Neffe

Rozdíl je v tom, že člověk popíjející alkoholické nápoje nezvyšuje hladinu alkoholu v krvi abstineta, který s ním sedí u stolu. Výdej léků kontrolován je. Otázka heren je zajímavá. Když o tom přemýšlím, jsou větší hrozbou než kouření v restauracích.  Mně se líbilo co na toto téma napsal kdosi kdo žije v USA, zákaz kouření v restauracích, kouření povoleno v barech, kam je vstup povolen od 21 let.  Problém kuřáckých restaurací vidím v tom, že je kouření společensky legitimizováno, což je špatně. Četl jste co tu někdo psal o procentu našich kouřících dětí?

Sigmund 27.6.2009 21:12

Re: pane Neffe

A bojujete takto i za vykázání konzumentů alkoholu z veřejných prostor? Kritizujete existenci heren? Stavíte se za přísnou kontrolu výdeje léků?

miroslavb 27.6.2009 21:12

Re: pane Neffe

pane vlcak - kdyz jdu po ulici a nekdo jda prede mnou kouri, zadrzuji dech; jinak bych se rozkaslal. nekourit je otazka obcanske slusnosti.