1.7.2024 | Svátek má Jaroslava


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Rádaby Dálezaměstnaná 27.6.2009 10:37

Re: Normální evropský názor

Mohu se odvolat na Vás ?

Malý Aston 27.6.2009 10:34

Ve zdavém těle zdravý vzduch nebo duch ?

Já souhlasím s autorem, občané budou žít zdravě ať chtějí nebo nechtějí a heslo našich předků že člověk má jít do hrobu pěkně zhuntovaný odhazuji jako pozůstatek feudalismu a kapitalismu. My potřebujeme občany zdravé a připravené plnit náročné úkoly které před námi stojí. Nevím sice jaké ale autor i jiní to vědí a to je postačující.Není žádný problém vydat zákon a to jen jeden pod názvem " Co je nezdravé to se zakazuje" A postupně pomocí vyhášek jej doplňovat. Jednoznačně v prvním znění pod pohrůžkou smrti zakázat prodej cigaret, doutníků a viržínek. Zakázat výrobu a prodej všech alkoholických nápojů včetně vína i moštů, zakázat veškeré hrací výherní i prodělečné automaty a zakázat výrobu a prodej piva.Pak podle situace v dotacích z EÚ zakázat žraní vepřového, hovězího i skopového a zejména kuřecího neboť je to trápění zvířat při chovu i při přípravě na pozření. Zejména krávy vypouštějí plyny a to vede k oteplování a mléko stejně nikdo nepije. Když musíme jako debilové 2 x ročně točit ručičkami hodinek podle přání našich vyvolených přijetí zákona nebude dělat žádný problém.;-)

občan 27.6.2009 10:33

Re: Smrad kolem kuřáckého zákona

Neff má minimálně jednu neřest.Věčné psaní naivních článků......Naše neřest jsou naše věčné komentování:-D

Smirek 27.6.2009 10:29

Smrad kolem kuřáckého zákona

Dobrý den pane Neffe, jistě je všem čtenářům jasné, na co jste chtěl poukázat. Se vší úctou k  Vašemu talentu mám dotaz. Jste opravdu tak svatý, anebo máte nějakou neřest?

Niky 27.6.2009 10:27

Re: Netolerance

Milá Horalko, číst už umíte, umíte i čtené pochopit? O tom přece píši, že si nikdo nemůže ve svém podniku dělat co ho napadne a to nejen v pohostinství.

Ivošek 27.6.2009 10:26

Re: To je stejně nějaké divné!

Co jsem si tak všiml, tak si na to stěžují pouze fanatičtí sociální inženýři, které je většinou poměrně snadné usvědčit ze lži jakmile prozradí své bydliště pokud to není vesnička o pár obyvatelích a i v těch lze často najít nekuřácký podnik. Bydlím v malém okresním městečku a vím jak snadno si lze i tady u nás z mnoha kvalitních čistě nekuřáckých (osobně navštěvuji cca sedum) restaurací, několika smíšených s kvalitním oddělením prostor a kvalitní vzduchotechnikou, několika smíšenými bez staveního oddělení (takže spíše kuřáckých) a vím osobně pouze o dvou čistě kuřáckých z čehož jedna je čistě pivnice bez jídla otvírající až večer. A to zdaleka nemám u nás ve městě zmapované všechny restaurace, teď píšu jen o blízkém okolí mého domu.

Normální Evropan 27.6.2009 10:26

Re: Normální evropský názor

Normální prodavačky se s normálními  zákaznicemi většinou nelíbají. ;-D

Niky 27.6.2009 10:24

Re: Shledávám tento svět poněkud podivným

Uhodil jste hřebíček do hlavičky Dobrýdne! No a právě proto, že auta zoufale ničí ovzduší a způsobují zdravotní problémy o kterých se nemluví, je třeba někde začít. A to aspoň u kuřáků!!Že by lobby výrobců automobilů byla silnější, než lobby výrobců cigaret?;-D

hlava22 27.6.2009 10:22

Re: To je stejně nějaké divné!

vy věříte na homeopatii.

hlava22 27.6.2009 10:21

Re: To je stejně nějaké divné!

Protože nekuřáci nemají zájem v hospodě sedět a hospodský má zájem, aby tam hosti vydrželi a udělali útratu.

P.S.Ten průzkum asi sedí, jedná se o nekuřáky bez tolerance, 43 % jsou kuřáci a nějaký ten tolerantní nekuřák.

Petr Kiebel 27.6.2009 10:20

Re: To je stejně nějaké divné!

Je pro kuřáka problém neotravovat život ostatním a ničit jim zdraví? Asi to pro něj bude snažší, než aby si nekuřak otvíral svojí hospodu,ne?

hlava22 27.6.2009 10:17

Hrůza.

Máme u nás jednu populistickou stranu. Co když ji napadne dát si do programu ochranu kuřáků. No snad nenapadne.

Petr Kiebel 27.6.2009 10:16

Re: přirovnání

no, pokud máte ve svém okolí jen restauranty kde se na place vykonávají potřeby, tak máte o volbě vystaráno. Protože nejste prase jako ostatní, tak máte "svobodnou" (zdůrazňuji ty uvozovky) volbu sedět doma. Přeji pěkný den...

Ivošek 27.6.2009 10:11

Re: přirovnání

Pokud s těmito vašimi praktikami bude souhlasit majitel toho lokálu protože bude mít pocit, že mu to zvýší tržby anebo třeba i jen proto, že to tak má rád, pak je to samozřejmě zcela v pořádku. A je jen na rozhodnutí hostů, zda takový lokál chtějí navštěvovat a nosit majitel své peníze za jeho služby. Já osobně si v takovém případě svobodně zvolím lokál jiný (anebo žádný), ale samozřejmě v žádném případě nebudu majiteli či jeho hostům nic takového zakazovat. Prostě "jen" moje peníze tento majitel neuvidí.

goodday 27.6.2009 10:10

To je stejně nějaké divné!

Prý : "57 procent Čechů si podle STEM přeje zákaz kouření v restaurací,"

Tak proč si tady tolik lidí stěžuje, že nejbližší nekuřáckou hospodu najdou třeba až po 100 km??? Je pro nekuřáka problém si otevřít nekuřáckou hospodu? 8-o

milkom 27.6.2009 10:05

Pěknej článek

Jako by vypadl z pera kovanýho komouše z padesátých let. Alexej Čepička by to nenaškrábal líp...

goodday 27.6.2009 10:02

Re: Zákazy ke svobodě

"...když je nějaký "voňavý" nekuřák cítit měsíce nošeným oblečením, nemytým tělem, zkaženými zuby, odporným dechem  a pod."

To tě tedy, dianko, coby sekretářku ozubené pleše, upřímně lituji!!! ;-(

acc 27.6.2009 9:54

Re: Čekal jsem to.

Vašnosto,do kuřácký hospody povede děti jen blb rodič a nebo kuřák,učící děti kouřit, Vy račte do nekuřácké-taky joich je hodně. Průzkumy STEM si dejte za kolbouk-kecy,kecy naovlivnění blbů. Naštěstí roste nová generace, která si tu udělá brzy pořádek sama akonečně budeme skutečně demokratickou zemí a ne vazalové vražedných maffí.

goodday 27.6.2009 9:53

Re: Shledávám tento svět poněkud podivným

"V civilizovanějších zemích už přišli na to, že plíce jiných lidí by před hulícími hazardéry měl chránit zákon."

Už se těším, jak v oněch "civilizovaných" zemích zakazují automobilismus a začínají pěstovat ve velkém koně!!!

BTW: Už jste někdy čekal deset minut u Anděla na tramvaj??? 8-o

von 27.6.2009 9:51

Re: Zákazy ke svobodě

No - Diana to jistě přehání, ale s jejich argumentem proti narkomanům snad musí souhlasit každý a nakonec špatná životospráva, která vede k různým chorobám a tedy k jejich léčení i z peněz těch zdravých, pro které se pak nedostává na jejich vlastní nezaviněné nemoci - mám pokračovat?

Petr Kiebel 27.6.2009 9:51

Re: Tak tam nechoďte

Tak proč mne proboha někdo nutí čuchat jeho smrad z cigeret? Moje svobodné rozhodnutí je jít do restaurace bez toho, aby mne někdo obtěžoval zápachem z cigeret. A to nemluvím o tom, že tady u nás se kouří dokonce i v cukrárně...

von 27.6.2009 9:40

Re: Tak tam nechoďte

Od 18 let jsem byl polovinu svého dalšího života silný kuřák a další polovinu tolerantní nekuřák. V obou ppřípadech to bylo mé svobodné rozhodnutí. Lidi nemá cenu do čehokoliv nutit! To by už po tísíciletých historických zkušenost mohlo být všeobecně známo. Navíc - jsou MNOHEM důležitější věci než nekouření.

Petr Kiebel 27.6.2009 9:34

Re: Tak tam nechoďte

hmmm, nejbližší je asi tak 100 km daleko, díky za radu...

von 27.6.2009 9:30

A co takhle tolerace?

Ten můj nadpis se vztahuje ke kouření. K tomu dalšímu je možné dodat jen jediné. Jak vidno - za vším jsou penmíze! Což takhle to zlo lidstva zrušit?:-D8-o

Roman 27.6.2009 9:30

Re: Tak tam nechoďte

Správně. Ale pokřik zdejších bojovníků proti kouření je hlavně z toho důvodu, že nekuřácké hospody mohou fungovat jen tehdy, když zruší kuřácké hospody , protože tam to sice nepáchne, ale ani tam nikdo nepáchne. To už tady jednou bylo. Jsem sice nekuřák, ale z duše nesnáším ty co vnucují svůj názor násilím těm druhým. Nechtějí zakouřenou.hospodu, mohou jít do té nekuřácké.

Minutus 27.6.2009 9:16

Čekal jsem to.

Jakmile seobjeví rozumný článek navíc s inteligentním pohledem na pojem svobody, zdejší banda fanatiků "svobody" se ho snaží rozcupovat na kousky. Že jsou u nás poslanci těžce zkorumpovaní, to je jasné kdekomu a to jak levicoví tak pravicoví. Prachy si nevybírají. Zákaz kouření v restauracích je evropský trend a ten náš "kuřácký zákon" je daleko větší ostudou, než změna vlády v průběhu předsednictví, která jen ukazuje, že u nás fungují demokratické mechanismy a platí ústava. Tento zákon - opakuji pro fanatické kuřáky - JE OSTUDA!

Petr Kiebel 27.6.2009 9:14

Re: Tak tam nechoďte

Tenhle argument je úžasný, protože nekouřím, nikoho kouřením neobtěžuju tak jsem já ten nenormální co má sedět doma. Nikdo Vás nenutí jít obtěžovat smradem ostatní do hospody...

Petr Kiebel 27.6.2009 9:12

přirovnání

Kdybych vykonal velkou potřebu uprostřed lokálu, tak to taky nikomu nemůže vadit,ne? No tak to smrdí, bóóže, komu to vadí, tak ať tam proboha nechodí,ne?

yorik 27.6.2009 9:05

Re: Tak tam nechoďte

Nikdo nikoho nemůže nutit, aby chodil do hospody. Co je na tom za psudoargument.  

Ivan Nový 27.6.2009 9:04

Zákaz kouření?

K čemu, když 80% čtrnáctiletých kouří.