30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Síla propagandy

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ondys 6.11.2006 19:23

Re: Světe, div se. Lidovky zveřejnily objektivní článek.

Problém vidím v tom, že se všichni během argumentace ohání velkými stranami, ale pravda je jiná. Asi je to pohled do minulosti v podobě první republiky, kdy občané patrně víc cítili potřebu se organizovat. Dnes už je to jenom podivný rej duchů a svědčí o tom volební účast.

http://web.quick.cz/ondys

Jiří Knébl 6.11.2006 11:29

.... zlehčování zločinů komunismu

Právě demokratické principy, které se tu více či méně úspěšně během sedmnácti let snažíme znovu vrátit při rozhodování o věcích veřejných, vám i mě umožňují psát své názory. NESOUHLASÍM s Vámi především ve věci přirovnání totalitního komunistického režimu s něčím, co nazýváte "autokritativní režim s opačným znaménkem". Přesně to jsou "drobné až nepatrné ústupky, které si přece pro ilustraci situace můžeme dovolit". A ty pak v důsledku vedou k zlehčování zločinů komunismu, fašismu a dalších ...ismů. Tvrdím: NE! žádný totalitní systém NENÍ ospravedlnitelný a NENÍ srovnatelný s jakýmkoliv režimem, který vznikl a je postaven na demokratických principech. A to určitě projektovaná vláda a vládnutí pravicových sil v této zemi je.

Lerak 6.11.2006 11:25

Dotaz

kolik nul má dluh ČR?

oakman 6.11.2006 11:14

Zábavné!!

Právo Paroubka na repete je stejný nesmysl jako Vaše výkřiky o neústavnosti. Zdá se, že socialistická veřejnost si usnesením odhlasovala ztrátu paměti, co se týká volebního výsledku. Topolánka může posílat kam chcete, ale problém je v tom, že za ním stojí víc lidí v zemi, než za tou vaší zlodějskou pakáží!!! Mohu Vás srdečně ujistit, že my se nikam poslat nenecháme!!!

Lea 6.11.2006 12:06

Re: Zábavné!!

nemáme většinový systém. Vítěz nebere vše. ODS se chová nemožně,Topolánek patrně bere na zřetel blížící se sjezd ODS,kterému podřizuje zájmy státu.President se také vycajchnoval.

http://ihned.cz/c4-10076520-19684530-00000K_d-prezidentovi-chybi-odvaha

oakman 6.11.2006 12:17

Re: Re: Zábavné!!

Je to pořád lepší, než Beneš minule v 48.... to víte, odvracení ksindlu, který nemá styl na styl samotný nezakládá... Někdy si říkám, kolik kilometru papíru musí popsat noviny, než česká zabedněná levice pochopí, že to co volí, je ksindl takového rázu, že prostě jiné cesty není!!! Pokud posíláte do sněmovny komunistické bachaře, tak nečekejte, že vám v ní někdo uhne!!!

demokrat 6.11.2006 11:00

Souhlas s autorem

Autorem souhlasím.  ODS tady vládne bez důvěry, jen žvaní o komunistickém nebezpečí a z jejího programu zbyly jen předčasné volby, raketová základna a prodej ČEZ. Trapné, trapné, trapné !!!!!!!!!!!!!!!!

MaR 6.11.2006 13:06

Re: Souhlas s autorem

Chcete snad zpochybňovat komunistické nebezpečí a nutnost dojítí k předčasným volbám za současné patové situace?

Joska 4.12.2006 14:48

Re: Re: Souhlas s autorem

Ledaže byste ty předčasný volby financoval; my daňoví poplatníci už na to nemáme. A protože to financujeme, tak by se slušelo se nás zeptat, jestli s tím souhlasíme; jinak je to  s t ř e d o v ě k, a žádná demokracie. Vyhazujou víc než vyděláme (svoje peníze si nechaj), proto větší část národa žije v bídě.

Mortimer 6.11.2006 10:58

Tanečky

Ani 5 měsíců po volbách se ODS (resp. Topolánek a spol.) nemůže vzpamatovat ze šoku, že volby skončily remízou. Topolánkův problém je v tom, že je příliš omezený na to, aby byl schopen reagovat na situaci, se kterou nepočítal. Navíc mu jde o politické přežití, protože snadno může vstoupit do historie jako předseda strany, který měl snad nejlepší výchozí podmínky k vítězství, ale dokázal vše ztratit.

Velká koalice je nejlogičtější řešení situace, ale je těžko možná z osobních důvodů - po tom co na sebe Paroubek s Topoláínkem naházeli. Variantu s nástupem "záloh" by asi ještě ustál Paroubek, který by se možná ve straně udržel na vedoucím postu, ale pro Topolánka by znamenala konec.

Umožnit Paroubkovi druhý pokus by bylo z pohledu ODS logické - pokud by neuspěl, tak by nejspíš padl. Ale Topolánek nechce riskovat, protože pokud by Paroubek uspěl, pak získá pověst geniální politického stratéga a v ODS nezůstane kámen na kameni.

Správně vyčůraný politik si nechává otevřená zadní vrátka. Třeba Kalousek byl v tomhle mistr, ale pak (v domění, že vítězství je jisté) již dlouho před volbami de fakto vystoupil z koalice a přidal se k ODS. A udělal to tak důrazně, že pak mu už dosavad vždy účinná čtverylka doleva srazila vaz.

Holt platí never say never again. Uvidíme co zítra provede prezident.

L'ego 6.11.2006 10:56

Pane Danesi, mate bohuzel pravdu

Pane Danesi, mate bohuzel pravdu. I kdyz si myslim, ze CSSD by mela jit do opozice, i kdyz je mi Paroubek velmi velmi nesympaticky, presto nelze schvalovat postup V.K. i ODS, ktery predstavuje celou radu nevhodnych precedentu do budoucna (uvedomuji si to ti lide vubec??). Vladu ODS ano, ale prosim ne takto! Za demokracii nemuzete bojovat nedemokratickymi prostredky - musite hrat fer!

Karel008 6.11.2006 10:54

Daneš nám naservíroval další guláš ve stylu vítězného února . Hamba!

Delfin 6.11.2006 10:54

Pouze podle ovoce suďte je!

Volil jsem Zelené, tak budu v této přestřelce nestranný. O tom, že má pan Daneš naprostou pravdu a mluví mi z duše, není třeba diskutovat. Neštěstím Čechů, kteří tak lpí na svém relativním blahobytu, je krátká paměť. Když ODS  v r. 97 musela pro neuvěřitelnou korupci a totální hospodářský propad předčasně skončit s vládou, bral jsem jako obyčejný zaměstnanec ve fabrice 3700 Kč hrubého a inflace byla více než 10%. Po Zemanově "odražením se ode dna" mám dnes ve stejné posici plat (asi jako většina z vás)  téměř sedminásobně vyšší a inflace je téměř nulová- v některých měsících letos dokonce záporná. Když teď vidím, jak "podzimní ministři v demisi" masovým odvoláváním doslova boří stávající fungující systém, mám velké obavy o svou hmotnou budoucnost. Bojím se o další přerozdělování státních peněz osvědčenou Klausovou metodou: "na pět minut zhasnout", zdokonalenou nynějším ministrem- komunistou Tlustým- komunistou, z kterých máte takový strach, aby se zase nedostali do vlády. Měli jste je tam za Klause, za Paroubka a budete je tam mít i nyní za ODS- jestli jim to vyjde. PS: Zelené jsem volil proto, že jsou jediní čistí, přesněji řečeno, ještě se nestihli zkorumpovat. 

oakman 6.11.2006 11:06

Re: Pouze podle ovoce suďte je! Nakolik naplňují koryta naše!!!

Pokud jsi tupec a socan, máš stát od toho, aby dával. My chytří víme, že stát je společné prostředí a jeho údržba něco stojí. My se neptáme, co nám stát dá, ale kolik nám vezme, aby vám dal. Pokud přisuzuješ vládě ten nárůst platu, tak jsi buď pitomec zaměstnaný u šikovného soukromníka, nebo ta parazitická verbež s kulatym razítkem. Nikomu jinému se s nulovým IQ nepodařilo znásobit příjmy sedmkrát. Ty prostě soudíš vládu podle toho, kolik vezme jiným, aby tobě zacpala hubu nějakým tím volebním knedlíkem.

Smutné je, že za svou hloupost nemůžeš, stejně tak nemůže Zeman za to, že tě někdo lépe platí (pokud nejsi ovšem úřední myš!!) 

Ivan 6.11.2006 11:45

Re: Re: Pouze podle ovoce suďte je! Nakolik naplňují koryta naše!!!

Od "bystrého" zloděje, co si potřebuje v kalných vodách nakrást a věří si, že se mu podaří si nakrást, se jiná reakce na velmi slušnou a věcně zcela správnou charakteristiku nedá očekávat.

Slovo "Socan" je velikou pochvalou, protože socani jsou v převážné většině lidé vzdělaní, pracovití a poctiví. Slovo pravičák naopak většinou znamená ignorant, zbohatlík na podvodech a  zlodějnách, pokrytec.

oakman 6.11.2006 12:11

Re: Re: Re: Pouze podle ovoce suďte je! Nakolik naplňují koryta naše!!!

No jistě!!! Starý komunistický kánon o hodných a chudých proti zlým a bohatým!!! Opět ty srandovní výkřiky!! Ano jistě si více vážíme těch prostých a bohabojných občanů, kteří začnou krást a vraždit, jakmile jim partaj dá koryto!!  Soudíte dle rovnice: Kdo nekrade s námi, krade proti nám!! Problém, přes který se nedostanete nastane, když dotyčný nekrade, toho alespoň pomluvíme!! Pokrytec jste vy, přestaňte se schovávat za druhé a řekněte na rovinu, že volíte ty, kteří co nejvíce okradou ty, co pracují, aby jste vy měl lépe!!! Ignoranti to určitě nejsme, to bychom na tom byli jako vy - to byste nám nemohl závidět a ani byste nás nemohl nenávidět!! Lidská důstojnost se pane získává skutky, ne dupáním v bagánech ve velikem šiku.

NevericiTomas 6.11.2006 14:07

Re: Re: Re: Re: Pouze podle ovoce suďte je! Nakolik naplňují koryta naše!!!

Ony totiz kriminaly jsou plne tech stredo a vysokoskolsky vzdelanych s IQ nas 120 kteri z nudy vyvolane svym bohatsvim, prepadavaji v parcich, kradou po stavbach, mlati sve zeny....;-D

jirka.s. 6.11.2006 17:16

Re: Re: Re: Co jméno,to prací utahaný vzdělanec a poctivec!!!

Vilém Buriánek, Zdeněk Doležel, Jan Fencl,  Andrej Grega, Stanislav Gross, Jan Hanáček,  Josef Hojdar, Miroslav Jansta, Věra Jourová, Tomáš Kadlec, Jan Kavan, Eva Klimovičová, Luděk Krystýn, Jan Mareš, Michal Kraus, Marian Kuś, Otakar Kypta, Petr Lachnit, Egon Lánský, Josef Láznička, Jan Mládek, Jaroslav Palas, Ladislav Péťa, Karel Ponocný, Petr Pospíchal, Pavel Přibyl, Milan Pulec, David Rath, Zdeněk Richtr, Miloslav Řehulka, Jaromír Schling, Ludmila Schwarzová, Barbora Snopková, Marie Součková, Karel Srba, Jindřich Sznapka, Ivo Svoboda, Vladimír Šiša, Jana Volfová, František Vybíral, Jiří Vyvadil, Lubomír Zaorálek, Ladislav Zelinka, Eduard Zeman, Petr Zgarba, Lubomír Žemlička, Martin Vlasta,Karel Černý

Delfin 6.11.2006 20:00

Re: Re: Re: Re: Co jméno,to prací utahaný vzdělanec a poctivec!!!

Máte plnou pravdu, proto jsem taky nikdy socany nevolil. Musíte ale uznat, že stejnou řadu, počínaje Mackem a konče Tlustým bych při troše trpělivosti mohl vyjmenovat také. To je také důvod, proč nemohu volit ani ODS, jejíž voličem jsem dříve byl. Po uchopení moci ODS mám obavy o narušení našich pracně a nákladně vybudovaných vztahů s firmami EU a dalších u nás působících, a vůbec o vlastní naše budoucí členství v této organizaci, na které jsme desítky let čekali. Přeji vše dobré.

Delfin 6.11.2006 12:02

Re: Re: Pouze podle ovoce suďte je! Nakolik naplňují koryta naše!!!

Nejsem socan ani komunista. Dříve jsem volil ODS, dokud to nedotáhli tam, co popisuji a dokud mi Klaus svým chováním neukázal, co to je arogance moci, pýcha, sebestřednost, pohrdání obyčejnými lidmi jiného názoru a především kam až to on jako fundovaný ekonom při řízení ekonomie našeho státu dotáhl. Potom jsem volil US, která vznikla jako pravicová odnož distancující se od korupce ODS. Po čase, když se zkorumpovala i ta, neměl jsem koho volit- tak jako velká část našich občanů. Po neúspěchu Cesty změny mně naděje koho volit svitla až vznikem  Zelených, které jsem volil nyní. Samozřejmě že jsem se třeba mýlil, ale to už je politika. Ze zásady ale nebudu volit stranu, která se už jednou totálně znemožnila. Pracuji 35 let jako vývojový konstruktér a projektant obráběcích strojů, nyní 15 let u soukromé firmy a navýšení svého platu přisuzuji současnému boomu v prodeji našich strojů do celého světa a také tomu, že za komunistů i několik let poté, byla práce konstruktéra a obecně jakákoli kvalifikovaná práce finančně silně podceňována. Tak a teď mně napište něco o sobě, ať si učiní obrázek, kdo mě to tak nevybíravě napadl.

Rad 6.11.2006 13:12

Re: Re: Re: Pouze podle ovoce suďte je! Nakolik naplňují koryta naše!!!

Já Vás sice nenapadl, ale jak píši níže, jsem za to, že v 97 jste na takové pozici 3700 neměl. Já měl v 94 na podobné cca 5000.

Dešlfin 6.11.2006 13:48

Re: Re: Re: Re: Pouze podle ovoce suďte je! Nakolik naplňují koryta naše!!!

Tak buďte rád, že tehdy na tom byla vaše firma tak dobře. Ta naše byla před kolapsem, 2/3 zaměstnanců propustila (z 2200 na 550) a ostatním pochopitelně snížila platy, protože věděla, že neodejdou. Nynější stav je 580 zaměstnanců a platy, kterým se tak divíte. Stále totiž pracuji u stejné firmy.

Rad 6.11.2006 14:33

Re: Re: Re: Re: Re: Pouze podle ovoce suďte je! Nakolik naplňují koryta naše!!!

Ta moje již neexistuje, byla v malém městě, dnes na tom místě stojí 2 supermarkety.

Eva D. 6.11.2006 19:00

Re: Re: Re: Pouze podle ovoce suďte je! Nakolik naplňují koryta naše!!!

Clověče, až jste mě dojal. Vy jste přesně ten typ člověka, kvůli kterým vznikají nové, "čisté" strany. Co na tom, že je často zakládají ti, kteří se nedokážou s nikým domluvit a v politice jsou pomalu od narození, zase se přeskupí a nějak nazvou, a Vy je volíte.8-o V normálním životě to máte stejně? Neustálý běh za neexistujícím ideálem, kterému zprvu přehlédnete lecjakou vadu, jen pro tu novost?

Papouch 6.11.2006 12:32

Re: Pouze podle ovoce suďte je!

to neni zasluha socanu, ale narustu subdodavatelstvi pro nemeckou ekonomiku - takze az bude v Nemecku problem, tady bude taky

a horsi, protoze k tomu nam praskne nase realitni bublina - uz ted stoji panelakovy byt na Jizaku skoro totez co stejne velky v Norimberku...

Dešlfin 6.11.2006 12:52

Re: Pouze podle ovoce suďte je!

Takže, když to shrneme: Jestliže stávající ekonomický boom není zásluhou vlády socanů- spíš probíhá jí navzdory, pak asi to samé bude fungovat i za budoucí? vlády ODS. Pak asi není co tady řešit a můžeme se zase vrátit ke své práci.

Rad 6.11.2006 13:06

Re: Pouze podle ovoce suďte je!

Je to tak, jak psal první reagující. Pokud se někde peníze dávají, musí se jinde brát. Socani je brali nejen nám a našim dětem, ale i vnoučatům. která ještě nejsou na světě(co jiného je státní dluh se splatností 55 let?). S těmi penězi v r. 97 a dnes to téměř jistě není pravda. V r.92 byl průměrný plat asi 4000 dnes 20000, to je 5x tolik. Platy se zvyšovali rovnoměrně, jen "nůžky" mezi důchody a platy se od nástupu socanů začaly rozvírat. Co je horšího, pod vedením socanů jsme mířili zpět k totalitě (jen blb nevidí). Pro pořádek ještě jedna pravdivá básnička: "Blbec nikdy nepochopí, že je blbcem skutečně. Pravdu o tom, že je blbec blbci říkáš zbytečně."

Dešlfin 6.11.2006 13:35

Re: Re: Pouze podle ovoce suďte je!

První reagující, na kterého navazujete, si pozorně nepřečetl můj komentář. Reagujete jako kdybych byl placen ze státního rozpočtu a někomu tady ujídal z talíře. Přečtěte si moji druhou reakci z 12:02 hod a uvidíte, že nárůst mého platu byl podílem z prodeje našich strojů v zahraničí, na jejichž vývoji jsem se podílel, a tedy ho zaplatil zahraniční odběratel. Nevím tedy, kdo je větší blbec, jestli já nebo ten, kdo si pozorně nepřečte předchozí příspěvky.

Rad 6.11.2006 14:42

Re: Re: Re: Pouze podle ovoce suďte je!

Neříkám, že první reagující není hulvát, ale v případě přiznávání zásluh socanům (což jsem i po druhém přečtení Vašeho příspěvku tak pochopil) musím tvrdit, že socani rozdávají vždy z cizího. To, že Vaše firma se zvetila, zcela jistě není zásluhou socanů (leda by jí dali zase cizí prachy). Například jejich investiční pobídky - víte kolik to dělá na 1 zaměstnance? Je levnější ho nechat na socce!

ladislav 6.11.2006 10:52

Demokrati

Modří demokrati, vzpamatujte se.Na jedné straně odsuzujete ( a naprosto správně ) kolektivní odpovědnost, jako zlořád minulého režimu, na druhé straně připisujete Paroubkovi právě dle jakési kolektivní odpovědnosti zločiny a vinu za dnešní stav, prestože JEDINÝ DOSUD ODPOVĚDNÝ od voleb je Topolánek,protože byl prezidentem pověřen,určen ,jmenován a já nevímco. Tak je u nás individuální,nebo kolektivní odpovědnost ? Autor má pravdu minimálně v tom,že někteří diskutující mají mediální kampaní tak vymytý mozek,že nepřemýšlí.