30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Síla propagandy

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jirka.s. 6.11.2006 17:32

Re: Jako obvykle -

- bude vita a spol. ječet jako nakopnutí, až se jim donese, že pan Klaus chce jmenovat na druhý pokus opět Topolánka. Don Corleone bude mít za hoď ku "brífink". To se zítra bude bát vyjít sluníčko.

vita 6.11.2006 17:50

Re: Re: Jako obvykle -

Nebudu.

Čestný předseda ODS a president republiky se jmenováním druhého předsedy vlády snad vrací na cestu ústavy a demokracie. Akorát to mohlo být už dávno - a pan čestný předseda by víc vypadal jako president.

Plzák 6.11.2006 13:42

Komunistická diktatura není o mnoho horší alternativou než autoritativní režim s opačným znaménkem.

Když už se tu kydá, tak prosím jasně. Co je minus komunista? A co je autoritativní režim.

Jestli on není autor politolog?

Jaroslav Šimek 6.11.2006 14:44

Re: Komunistická diktatura není o mnoho horší alternativou než autoritativní režim s opačným znaménkem.

Pinochet, Franco, ...

Finrod Felagund 6.11.2006 14:49

Re: Re: Komunistická diktatura není o mnoho horší alternativou než autoritativní režim s opačným znaménkem.

Pinochet byl celkem fajn, zajistil Chile společenskou i ekonomickou prosperitu, kterou by jinak těžko získalo, tím spíš, že by za Allendeho bylo brzy druhou Kubou velmi pravděpodobně se sovětskými raketami... A ještě k tomu sám odstoupil; to ti krvaví většinou nedělají, ne?

Papouch 6.11.2006 15:27

Re: Re: Komunistická diktatura není o mnoho horší alternativou než autoritativní režim s opačným znaménkem.

taky Mustafa Kemal Atatürk a Antonio de Oliveira Salazar

primerene autoritativni vlada nemusi byt zadna katastrofa

Jaroslav Šimek 6.11.2006 18:50

Re: Re: Re: Komunistická diktatura není o mnoho horší alternativou než autoritativní režim s opačným znaménkem.

Dávám přednost svobodě.

Papouch 6.11.2006 20:29

Re: Re: Re: Re: Komunistická diktatura není o mnoho horší alternativou než autoritativní režim s opačným znaménkem.

Davam prednost poradku a vynutitelnosti prava.

Pokud se to dari v ramci nejake formy prime nebo zastupitelske demokracie, tim lepe, ale uplne nutna podminka to neni. Cina, Hong Kong, Singapur a Tchajwan jsou priklady ze se da jit ruznou cestou s podobnym (dobrym) vysledkem.

Freimos 6.11.2006 21:06

Dobrým výsledkům ?!?

To je naprosto děsivé, kolik lidí tady zkousne smrad (= nesvobodu), ale hlavně když je teplíčko (= ekonomika šlape, ale jenom pro toho, kdo drží hubu a krok). Rv

A to si říkáte pravičáci? ;-(

Petr 7.11.2006 9:02

Re: Re: Re: Komunistická diktatura není o mnoho horší alternativou než autoritativní režim s opačným znaménkem.

Salazar byl fašista, ale zeptejte se na to Portugalců jak jim bylo fajn. Za diktatury se mají dobře jenom státní zaměstnanci.

JiriK 6.11.2006 13:42

ODS - Rebicek a jini socani

ODS se bohuzel stale vice projevuje jako strana "vsevedoucich", kteri vedi co se ma delat a taky to nechaji uzakonit. Napriklad napad pana Rebicka uzakonit povinne zimni pneumatiky - jedna se o klasicky priklad levicoveho mysleni. Jisteze jsou zimni gumy dobra vec, ale stanovit zakonem povinnost je vec druha. Historicky timto modelem funguje levice - vsechno uzakonime. Naopak pravice by mela klast duraz na svobodu&odpovednost. Vysledkem je, ze misto aby Rebicek navrhnul zruseni povinnosti mit zapnute pasy, navrhne povinnosti jine.

Nevim ale, zda mu to nekdo zatrhne - mam pocit ze pravicove smyslejicich lidi v ODS uz tolik neni - Klaus je prezidentem a hodne lidi z vedeni jsou jen pragmatici touzici po moci. Takze jestli to Rebickovi zamitnou, bude to spis z duvodu nepopularnosti opatreni, a ne proto ze je to proti zakladnim ideam ODS.

Rebicek neni nikym jinym nez dalsi z politiku, kteri maji pocit ze obcani jsou blbci, oni nejchytrejsi  a proto jim musi narizovat. A tim ukoji sve ego - uplatnit poci moci ... proc jinak chodit do politiky - o penezich to neni, jestli je chytry vydela jinde vic, a jako sluzbu verejnosti to chape opravdu malokdo.

NevericiTomas 6.11.2006 14:00

Re: ODS - Rebicek a jini socani

Mily pane, Vy si ocividne pletete pravici s anarchisty. Nevim proc by mel povolit rizeni bez pasu, kdyz vase bezcene telo muze po smyku v zatace a katapultazi z okna zabit nevineho cyklistu na soubezne cyklostezce....Jesti chcete jezdit v dopravnim chaosu doporucuji Egypt nebo nektere staty jihovychodni Asie...  

JiriK 6.11.2006 14:24

Re: Re: ODS - Rebicek a jini socani

Fakt dobry priklad.... anebo bych mohl ohrozil nizko letouci letoun :-)

Tomáš X. 6.11.2006 16:13

Re: Re: Re: ODS - Rebicek a jini socani

Dokud máme solidární zdravotní pojištění, do té doby není hazardování se životem soukromou záležitostí jednotlivce. Dokud se místo živitele rodiny musí postarat o sirotky stát, do té doby není hazardování se životem soukromou záležitostí jednotlivce. Dokud se může zabít dlužník čehokoliv komukoliv, do té doby není hazardování se životem soukromou záležitostí jednotlivce. Dokud na riskování života jednoho může doplatit i jeho okolí, ať už okolí momentální na té silnici nebo životní okolí, do té doby není hazardování se životem soukromou záležitostí jednotlivce.

No a až zajistíme, že člověk poškodí pouze sám sebe a nenechá po sobě "neuzavřený účet", tak stejně budeme mít problém. 5-leté dítě nenecháte svobodně riskovat život. 15-leté ještě taky ne. Kde je hanice zmoudření? 18 let? U všech? Ve všech situacích? Co když v 50 letech je člověk moudřejší, než v 25 letech? Neměl by dostat šanci se toho zmoudření dožít? Ne, opravdu nejsem levičák, co by chtěl někomu organizovat život, ale možná nějaká míra ochrana člověka před jeho vlastní, třeba okamžitou blbostí má možná smysl. Strašně rychle se změní v nesvobodu a diktaturu, to je jasné, proto strašně opatrně, nicméně zákaz lézt na sloupy vysokého napětí mně ještě jako komunistická diktatura a nesvoboda nepřipadají. Zákaz jezdit 250 km/hod taky ne.  Svoboda a odpovědnost v symetrii.

JiriK 6.11.2006 16:37

Re: Re: Re: Re: ODS - Rebicek a jini socani

Vase argumentace ohledne Hranice zmoudrenni je zavadejici - nekdo nebude moudry nikdy, a kdyz uz kazdy v jinem veku. Teto hranice se proto nema smysl zabyvat...

Verim, ze existuji chovani sprave a nespravne. Vzhledem k vlastnimu zdravi neni spravne kourit, pit, fetovat, jezdit nepripoutany, chodit k potratu (i kdyz to je z jineho soudku) a jine.  Je spravne cvicit, jist zdrave, otuzovat se... ale proboha snad to vse nezakazeme potazmo neprikazeme zakonem ! Urcite je treba rici co je spravne, ale rozhodnuti nechme na cloveku.

Priznavam, ze muj nazor na puvodni tema - narizeni zimnich pneu - je diskutabilni, tj. k diskuzi - jizda bez zimnich pneu ohrozuje i jine. Beru agrument solidarniho pojisteni - je to pragmaticky argument, mam ale pocit ze misto priciny (tj chybneho systemu) resime dusledek. Proto se domnivam, ze je pravem kazdeho je svobodne se zabit.

Anton 4.12.2006 14:33

Re: Re: Re: Re: ODS - Rebicek a jini socani

Sympatizuji s Vámi v tom, že svoboda není anarchie, ale odpovědnost - a to je to, co občanům této země, bohužel, není vlastní.

jirka.s. 6.11.2006 17:04

Re:Když nejde o život....

....jde o ho*no! Jenže ono v případě zimních pneumatik o život jde. Pokud by mi někdo zaručil, že na letních pneumatikách se v listopadu zabijí jenom ti pitomci, které obtěžuje si je přezout, tak mi to bude také šumafuk. Ale jestliže můj život a třeba životy mých vnoučat mají záviset jenom na takové pofidérní věci, jako je "svoboda &odpovědnost" nějakého šíleného individua, tak alespoň já si přeji nejen onu povinnost výměny pneumatik uzákonit, ale také vyžadovat při jeho porušení drakonické tresty.

java 6.11.2006 13:23

vláda KSČ a ODS

Pane Daneš, vláda ODS v devadesátých letech udělala mnoho závažných chyb (které si navíc dodnes nechce úplně přiznat), nicméně vedla zemi v zásadě správným směrem, k civilizaci. Vláda KSČ vedla tuto zemi 40 let k všeobecnému úpadku, ubohosti a úplné podřízenosti brutální totalitě z východu, nakonec vyjádřené přímou vojenskou okupací. Vláda ODS leccos zkazila a nevyužila své možnosti. Vláda KSČ(M) strašně poškodila naší zemi na řadu generací. Pokud tato fakta odmítáte, jste komunista a měl byste se stydět. Pokud tato fakta nedokážete pochopit, jste prostě hlupák a neměl byste radši moc nikam psát.

Eva D. 6.11.2006 19:11

Re: vláda KSČ a ODS

Souhlas, jen se domnívám, že autor je prostě demagog. Přála bych mu jedno, aby se na čas zítra ráno probudil v komunistické diktatuře 40.-50. let, a to jako syn někoho z neprivilegovaných - třeba "kulaka", nepohodlného intelektuála či znárodněného živnostníka. Pobýt, dokud se mu nerozsvítí.. Pak, na nějakou dobu, do neuspořádaných, leč neporovnatelně svobodnějších let 90.tých, kdy ( mimo jiné) vládla ODS.

Doufám, že mu zbyly nějaké ty malé šedé buňky, aby mu došlo, co píše za hovadiny.

Karel 4.12.2006 14:40

Re: vláda KSČ a ODS

Jste opravdu přesvědčen, že se ta civilizace tady vyvíjí pokrokovým směrem? O úrovni společnosti svědčí to, jak se chová k těm nejslabším; dětem a starým lidem. Neřekl bych, že je to dnes lepší než třeba v 60. a 70. letech. Výkaly (zvířecí i lidské) na ulicích, feťáci, žebráci; to za socialismu nebylo.

Jiří 6.11.2006 12:48

Co je to za vola?

rejžek II 6.11.2006 13:43

Re: Co je to za vola?

Vůl jste přece vy, Jiříku...

Jarda 6.11.2006 13:54

Re: Co je to za vola?

No přece Daneš!

Jarda 6.11.2006 14:03

Re: Co je to za vola? - jsště jednou.

No přeci Daneš!

Pete Brich 6.11.2006 12:44

1. sociofašistický projev Roka, kdy se domníval, že s komunisty má 101 (Steigerwaldové, Kmenti a další agenti ve službách ODS)

dává záruku, že pokud se dostanou k moci (on a celá kamarila zubící se za ním), byly to na dlouhou dobu poslední svobodné volby (Rokovo prohlášení na ÚV - tyto volby ještě dají práci; další už bude hračka); 2.    stalinisticko-StBácké vedení ČSSD spolu s KSČM dává záruku, že akce Volf, Kořistka, při té příležitosti prolustrování soukromých kont a telefonů, vytváření různých Mlýnů v policii, chování Inspekce MV, atd. nebyly jen plácáním do větru. 3.    zadlužení 100 tisíc každého i čerstvě narozeného občánka dávají záruku, že JISTOTY A PROSPERITA budou jen pro ty, co jsou u koryta. 4.    Spřáteleným šibalům bude vždy k dispozici stůl, na nějž se položí pět v českých.

atd. - bylo by toho na celou knihu. To je nejlepší kvalifikace, proč by KSČSSD měla dostat šanci, byť s nějakým tím vydíraným a dodatečně odškodněným přeběhlíkem.

Wolfgang Schüssel v Rakousku nedávno těsně prohrál volby. Pogratuloval vítězi a šel od válu. Ještě že Roko tak hulvátské chování nemá.

PB

vita 6.11.2006 15:21

Re: 1. sociofašistický projev Roka, kdy se domníval, že s komunisty má 101 (Steigerwaldové, Kmenti a další agenti ve službách ODS)

Asi na něj neušili žádné Kubice...

jerry 6.11.2006 12:40

Díky pane Daneši!

Objevil se tady na Psu v diskusi jev už dlouho nevídaný -Paroublbovi příznivci. Už dlouho tvrdím, že by měli být hájení. Můj pohled je jasný -jsem dlouhodobý volič ČSSD a současný oranžový hnus mi tu stranu tak zprotivil, že se stanu asi parlamentním nevoličem. Vadí mi jedna věc -je to právě současný bubák v čele imbecilního předsednictva ČSSD ,který  povede k drtivému vítězství pravice, která tak bude moci zapomenout na svou lidskou tvář před volbami a vrátit se k arogantnímu stylu počátku 90-tých let. Mimochodem -co jí chce Paroublb vyčítat, když natahal do své strany různé Rathy,Pohanky a jím podobné?

jirka.s. 6.11.2006 17:24

Re: Díky pane Daneši!

Ale vždyť je tam vůbec tahat nemusel. Ty se k němu sami slétají jak můry k lampě.

XXL 6.11.2006 18:03

Re: Díky pane Daneši!

Rad prevlekas kabaty, vid soudruhu.Zapomnel jsi dodat, ze pred plysakem jsi byl komous, pak OFcak, pak Odesak a pak socdemak.Napis, ze jsi predevsim vychcanek.

ivo.adler@seznam.cz 6.11.2006 12:08

Světe, div se. Lidovky zveřejnily objektivní článek.

Už dříve jsem upozornil, že v případě velké /nebo jiné/ koalice ODS můžou chybět lidi. Topolánek se nenapravitelně odkopal a "zálohy" ODS se do popředí nehrnou. Je to pro ně příliš riskantní. A tak raději čekají za bukem. A tak pan prezident chodí kolem jmenování nového premiéra jako kočka kolem horké kaše.